Gerçekçi olmak lazım böyle şahane bir cihazın işletim sistemi,web tarayıcısı,işlemcisi vede hoparlör yeri kesinlikle böyle olmamalıydı.ayrıca daha iyi bir ram ile çıkmalıydı.bunun suçu nokia kullanmayı seven bizlerin değil, bu güzelim cihazı adeta gelişigüzel olarak piyasaya süren nokianındır
Iyi de bu cihaz daha Turkiye'ye gelmemisken ben burda bu cihazin bu olumsuz taraflarini anlatmistim... Yabanci sitelerde de anlatilmisti.. Bu cihazin hoparloru gizli sakli bir yerde degil... Cihazin ram'i de gizli sakli degil. Cihazin nasil bir cihaz olduguna dair heryerde videosu da var.
Cihazi hic incelemeden alip sonra Nokia'ya sikayet etmek camuru baskasina atmaktan baska birsey degil ki..
Bu cihaz 512 MB ram vaad edip 256 ram ile piyasaya surulmedi.
Bu cihaz ile ilgili gundeme getirilen hata ya da sorunlarin benzerleri Android cihazlarda da var.
Dediler ki yatay durumda ekrana basildiginda algilamiyor, HTC ve Samsung cihazlarda da var ayni sorun.
Nokia N8 nokia tarafindan ne olarak lanse edildi? Kamera telefon olarak lanse edildi, yani en baskin ozelligi kamera.. Eger Nokia N8'deki kamera cift cekirdekli Ghz'li rami olan telefonlardan daha iyi kameraya sahipse hala, asil islevini yerine getirmis demektir.
Bunun yaninda N8 cikali neredeyse 10 ay olmus, tabii ki daha ustun ve yeni teknolojilere sahip telefonlar cikmis, bazi kendini bilmezler N8'e 1000 tl verip almis kullanicilara gelip burda siz paranizi cope atmissiniz, simdi satin telefonu HTC alin Samsung alin diye akil veriyorlar... O alacaklari HTC'lerin uzerinden de bir 10 ay gectiginde, baska ustun teknolojiler ortaya ciktiginda da HTC'ye verilen paraniz coptu simdi de bu cikti bunu alin diyecekler cikacaktir. Bazi bizden cok bizciler bu forumda sureci carpitmaya ve sadece bencillik yapmaya devam ettigi surece bu durumda bir degisiklik olmaz.
Begenmediginiz ve rami az dediginiz N8 kendi muzik calarindan sarki calarken ayni anda wiki tuneden da baska bir sarki calabiliyor, 2 sakti akici bir sekilde arka planda calarken siz 3D oyun acip oyunun seslerini de duyabiliyorsunuz. Bu esnada butun im hesaplarinizin hepsi acik da durabiliyor. Butun bunlarla birlikte harita, mail, msj, kamera, ajanda ve browser da ayni anda kullanilabilirken, sirf arayuzu ve uygulama acilirkenki animasyonlar Android gibi degil diye tu kaka demek ayiptir.
Web browser kasiyor meselesine gelince bir kac saniyelik bir gecikme oluyor bazen. Benzer sorun PC'lerde de yasaniyor zaten.. Nokia N8'in kendine has ozelliklerini bir kenara birakip daha iyi WEB isteyen arkadaslar bence yine Android almak yerine Meamo ya da Meego almalilar... O yuzden saniyorum yine Nokia on planda kalacak gibi...