symbian anna'ya da olmamış diyenlere

Sponsorlu Bağlantılar

mcnpl4

mcnpl4

Üye
nokia! gör bunları. halkın arasına in biraz..

ozggurr

ozggurr

Üye
Gerçekçi olmak lazım böyle şahane bir cihazın işletim sistemi,web tarayıcısı,işlemcisi vede hoparlör yeri kesinlikle böyle olmamalıydı.ayrıca daha iyi bir ram ile çıkmalıydı.bunun suçu nokia kullanmayı seven bizlerin değil, bu güzelim cihazı adeta gelişigüzel olarak piyasaya süren nokianındır

Iyi de bu cihaz daha Turkiye'ye gelmemisken ben burda bu cihazin bu olumsuz taraflarini anlatmistim... Yabanci sitelerde de anlatilmisti.. Bu cihazin hoparloru gizli sakli bir yerde degil... Cihazin ram'i de gizli sakli degil. Cihazin nasil bir cihaz olduguna dair heryerde videosu da var.

Cihazi hic incelemeden alip sonra Nokia'ya sikayet etmek camuru baskasina atmaktan baska birsey degil ki..
Bu cihaz 512 MB ram vaad edip 256 ram ile piyasaya surulmedi.
Bu cihaz ile ilgili gundeme getirilen hata ya da sorunlarin benzerleri Android cihazlarda da var.
Dediler ki yatay durumda ekrana basildiginda algilamiyor, HTC ve Samsung cihazlarda da var ayni sorun.

Nokia N8 nokia tarafindan ne olarak lanse edildi? Kamera telefon olarak lanse edildi, yani en baskin ozelligi kamera.. Eger Nokia N8'deki kamera cift cekirdekli Ghz'li rami olan telefonlardan daha iyi kameraya sahipse hala, asil islevini yerine getirmis demektir.

Bunun yaninda N8 cikali neredeyse 10 ay olmus, tabii ki daha ustun ve yeni teknolojilere sahip telefonlar cikmis, bazi kendini bilmezler N8'e 1000 tl verip almis kullanicilara gelip burda siz paranizi cope atmissiniz, simdi satin telefonu HTC alin Samsung alin diye akil veriyorlar... O alacaklari HTC'lerin uzerinden de bir 10 ay gectiginde, baska ustun teknolojiler ortaya ciktiginda da HTC'ye verilen paraniz coptu simdi de bu cikti bunu alin diyecekler cikacaktir. Bazi bizden cok bizciler bu forumda sureci carpitmaya ve sadece bencillik yapmaya devam ettigi surece bu durumda bir degisiklik olmaz.

Begenmediginiz ve rami az dediginiz N8 kendi muzik calarindan sarki calarken ayni anda wiki tuneden da baska bir sarki calabiliyor, 2 sakti akici bir sekilde arka planda calarken siz 3D oyun acip oyunun seslerini de duyabiliyorsunuz. Bu esnada butun im hesaplarinizin hepsi acik da durabiliyor. Butun bunlarla birlikte harita, mail, msj, kamera, ajanda ve browser da ayni anda kullanilabilirken, sirf arayuzu ve uygulama acilirkenki animasyonlar Android gibi degil diye tu kaka demek ayiptir.

Web browser kasiyor meselesine gelince bir kac saniyelik bir gecikme oluyor bazen. Benzer sorun PC'lerde de yasaniyor zaten.. Nokia N8'in kendine has ozelliklerini bir kenara birakip daha iyi WEB isteyen arkadaslar bence yine Android almak yerine Meamo ya da Meego almalilar... O yuzden saniyorum yine Nokia on planda kalacak gibi...

• Beğen
Tepkiler: eç038 ve iatis
Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
Özgür abi n9 burada kaç liradan satışa sunulur

pRime.

pRime.

Üye
Sana demediğimi belirttim geride kaldı sanırım. Bazı at gözlüğü takan fanokiacılaraydı..
kusura bakma da fanokia olmamış. :kop: fandroid, ifan gibi rahat okunmuyor, doğallık yok onda. :kop2:

• Beğen
Tepkiler: mcnpl4
DeaDLoST™

DeaDLoST™

Üye
Cihazınız çöplük değil kesinlikle kullanıcalacak pek stabil calısmasada normal bir cihazdır ki bndede var ztn...
Ben diyorumki bu cihazı iPhone veya android ile karsılastırmanın bi manası yok cünkü bunların yanına ztn gelemez ne donanımsal nede yazılımsal:)
1000 lira veripte eziyet cekmenin hiç bir anlamı yok:)

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
DeaDLoST™;3570141' Alıntı:
Cihazınız çöplük değil kesinlikle kullanıcalacak pek stabil calısmasada normal bir cihazdır ki bndede var ztn...
Ben diyorumki bu cihazı iPhone veya android ile karsılastırmanın bi manası yok cünkü bunların yanına ztn gelemez ne donanımsal nede yazılımsal:)
1000 lira veripte eziyet cekmenin hiç bir anlamı yok:)

öyle bir yanına gelir ki sen bile ağzın açık izlersin...

• Beğen
Tepkiler: pRime.
mcnpl4

mcnpl4

Üye
ya arkadaşlar bu kadar direttik adam akıllı karşılaştıralım o zaman. ben burda telefon değil sadece boş bir tartışma görüyorum..

DeaDLoST™

DeaDLoST™

Üye
Tmm gelin tek tek bütün ozellikleri karşılaştıralım:)

mcnpl4

mcnpl4

Üye
tamam ama be n yalnız kalmıyım. çünkü herkes farklı karşılaştırır bide yeni bi başlık olsa daha iyi olur bence ama karsılaştirma kavgaya dönerse konu anında kapatılır söylim

----------Eklendi @ 11:56:08 ---------- Yazıldı @ 11:55:02 ----------

dün resim kalitesi diyordun n8in temel özelliği de kamera zaten bi iki resim upload edermisin?

ozggurr

ozggurr

Üye
Nokia N8 ile ne yaparken eziyet cekiyorsun?

----------Eklendi @ 12:00:39 ---------- Yazıldı @ 11:59:14 ----------

tamam ama be n yalnız kalmıyım. çünkü herkes farklı karşılaştırır bide yeni bi başlık olsa daha iyi olur bence ama karsılaştirma kavgaya dönerse konu anında kapatılır söylim

----------Eklendi @ 11:56:08 ---------- Yazıldı @ 11:55:02 ----------

dün resim kalitesi diyordun n8in temel özelliği de kamera zaten bi iki resim upload edermisin?

Forumda resim kalitesi ile ilgili baslik var, ordan gorebilirsiniz resim ve video kalitesi ile ilgili basliklari...

----------Eklendi @ 12:02:01 ---------- Yazıldı @ 12:00:39 ----------

DeaDLoST™;3570167' Alıntı:
Tmm gelin tek tek bütün ozellikleri karşılaştıralım:)

Daha once karsilastirilan konu basligi altina yazabilirsin... Tek tek karsilastir, sende iki telefon da var...

• Beğen
Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
özgür abi arkadaş istiyorsa başlayalım karşılaştırmaya...

• Beğen
mcnpl4

mcnpl4

Üye
n8 de bi eziyetim şu ben hızlı olsun diye tüm programları ilk menüye attım o zamab menü geçişlerinde kasma yok ama favori kişilerden birine tıklayınca yok yere bekletiyor beni. halbu ki spb de öyle değildi başka bi sıkıntı aklıma gelince söylerim. bide ben n8 de aynı anda birden fazla farklı kişiyle mesajı kapatmadan mesajlaşabiliyorum. yani mesaj yazarken bi mesaj gelse yazdıım mesajı uarıda bırakıp diğer mesaja cvp verip geri dönebiliyorum. bu güzel. bi de taratıcı kasıyo diyolar dün inceledim annada ssürükleme daha düzgün bnmkinde tek sorun sayfanın yavaş yüklenmsi ama suan ondan yzıyorum sorunda yok. ben facebookda okeye bile oturdum kasma yapmadan. tek gereken sayfa olmadan ekranı kurcalamamak .snra kasma varsa yinede gel telefonunu kafamda kır bende asma yok

DeaDLoST™

DeaDLoST™

Üye
İş telefonu olarak maillerde iPhonumu kullanıyorum n8 ile denemedim
Ben dünde dedim resim kalitesi telefon ekranında değişir pcye atınca n8 gecer ama ole ahım sahım gecemez dedim bakabilrsiniz ama telefon ekranında bakınca n8i geciyo iPhone...
Ayrıca borsa hava durumu gibi iş uygulamaları ve istisnasız bütün bankalarının uygulamalarının bulunusu size ne anlatır bilemem:)
Ayrıca tarayıcı hızı nerden baksanız 2 kat:)

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
kullanım amacı olarak değerlendirmişsin ben diyorum ki donanım olarak değerlendirelim...

DeaDLoST™

DeaDLoST™

Üye
İyide donanım olarak karsılastırmanın bi anlamı yokki zaten cok üstün iPhone:)

mcnpl4

mcnpl4

Üye
sen görüntünüm ayıntısına bakma genel konuda makro çekime dün bi foto attım bi bak bemce çiçeğin içindeki karıncaları opera ile yakınlaştırıp bakınca gördüm valla.telde düz resim. özellikle de ççiçeğin üzerindeki yaprağın damarları çok güzel görünüyor..

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
sen öyle zannet...

• Beğen
DeaDLoST™

DeaDLoST™

Üye
Buyur karsılastıralm o zmn 1 ghz 512 ram sizinki:)

----------Eklendi @ 12:15:26 ---------- Yazıldı @ 12:13:13 ----------

sen görüntünüm ayıntısına bakma genel konuda makro çekime dün bi foto attım bi bak bemce çiçeğin içindeki karıncaları opera ile yakınlaştırıp bakınca gördüm valla.telde düz resim. özellikle de ççiçeğin üzerindeki yaprağın damarları çok güzel görünüyor..
Arkadasım ben sna bunun tersini demiorum n8 daha iyi cekior bide sunu düşün o cektiğin fotoyu iPhone atalım bakalım neler oluyor:) Ha normal fotograf cekelim gene iPhone gecer pcye atınca n8inki birz daha net gözükür:)

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
680 mhz 256 mb ram 300 mhz 32mb belleğe sahip gpu daha ne yazayım?ha şimdi diyeceksin benimki 1 ghz 512 mb ram ama sistemimi ona göre optimize eden nokia sağolsun iphone 4 falan aratmıyor bize...

Üst Alt