Anket Nokia geri dönerse tercihiniz ne olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia akıllı telefon piyasasına geri dönerse tercihiniz ne yönde olur?

• Windows Phone'lu telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 32 14.6%
  • Android'li telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 83 37.9%
  • Meego'lu telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 29 13.2%
  • Symbian'lı telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 40 18.3%
  • Nokia geri dönse de Microsoft Lumia kullanmaya devam ederim

Kullanılan: 28 12.8%
  • Kararsızım, hele bir geri dönsün bakarız

Kullanılan: 38 17.4%
  • Nokia'ya geri dönmem

Kullanılan: 27 12.3%

• Kullanılan toplam oy
    219
byibo

byibo

Üye
şuda bir gerçek samsung ve iphone satışları yüksek ancak nokia'nın eskiyen telefonlarını kullanan insalarda çok özellikle satış temsilciliği özel şirketlerde çalışanlar inşaat sektöründe çalışanlar nokia telefonları dayanıklı batarya bakımından iyi olduğu için hala kullanılıyor

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı

ON9

ON9

Üye
Ben
Doğru Microsoft Nokia'nın karizmasını cidden çok fena çizdi. Çünkü Windows Mobile 6 sistemleri Symbian'a ezilince yediremediler karaktersizlik Microsoft'un diğer adı zaten haliyle direk Nokia'ya oynadılar, eğer Nokia bunlara rağmen sanmıyorum da WP denen o sistemle gelirse asla ama asla tercih etmem. Android ile gelirse %60 olumsuz bakarım yani beni heyecanlandırmaz. Çünkü Sony, Samsung, HTC, LG gibi Android'in en sağlam, en tecrübeli kaleleri var. Bazılarının leğen telefon üreticisi elma özentisi dediği Samsung bile A serisini ve Note 4'ü geçtim Galaxy S6 ile noktayı koydu resmen zaten stoklar deli gibi tükeniyormuş şimdiden ön siparişlerle ki herkes kabul etmeli Samsung çok başarılı bir telefon çıkardı. Yani demek istediğim Android'de belli bir tecrüben varsa ne kadar insanların diline düşsen de gene yükselmesini biliyorsun haliyle, Nokia gibi pek tecrübesi olmayan firmaları da önüne geçirtmezsin kalite konusunda ve bir şekilde ses getircek işler yaparsın. Nokia'nın da yapacağı Android telefon kabul edelim ayılınıp bayılıncak bir model olmayacak ne kadar Z Launcher kursalar da aşağıda kare, üçgen ya da benzeri Android butonları olacak mı olacak. O yüzden orjinal özlenen Nokia olmayacak aynı heyecanı da vermeyecek, bu forumda hep dediğim gibi Nokia'nın Android uygulamalarını açan Symbian işletim sistemi hazırlaması lazım çok bişey yapmasına gerek yok Symbian Belle sistemini alıp biraz makyajlayıp günümüze uyarlayacak Android ile IOS'un yavaş yavaş yükselişe geçtiği dönemde biz usb on the go ile flash bellekler, mouse klavye falan bağlayıp hava atıyoduk telefonla hepsi oha vay be falan diye bakıyolardı, N8 HDMI çıkışı ile şov yapmıştı Galaxy S en iyi Android telefonken herkes N8'i konuşuyordu, Nokia 808 bile son Symbian'lı telefon olarak herkesde hayranlık uyandırdı ki teknik olarak en zayıf amiral gemisiydi tek numarası kameraydı, buna rağmen fuarda diğer modellerden daha fazla yazılıp çizildi hakkında. Bu hatırlattığım günler çok da uzak değil 90lardan falan bahsetmiyorum 2000lerde gerçekleşen şeylerdi, Nokia o günlere yeniden dönebilir düşük ihtimalle de olsa. Ancak dediğim gibi bu Android değil de Symbian ile olur olmalı da Tizen ve Blackberry OS gibi her firma kendi işletim sistemini yapmanın peşinde. Apple kendi ekosistemini kendi işletim sistemiyle yıllardır uyguluyor ve takdir edilesi bir durum ben sevmem o ayrı. Nokia Symbian kozunu iyi kullanabilirse benim gibi eski Symbian'cılar Nokia'ya birer birer akın edeceklerdir. Ben 3-4 yıldan aşağı telefon değiştirmem zaten amiral gemisi seviyesinde cihaz kullanıyorum saçma olur sorun çıkmadığı sürece 1 sene kullanıp atmam. Ama 3-4 yılın sonunda Nokia nasıl bir durumda yer alır bunu bilemiyorum. Son olarak kendimce sıralarsam Nokia ile; "WP asla", "Android beeeelki, "Symbian çok yüksek ihtimal", "Sailfish OS yüksek ihtimal" devam edebilirim.
Bence de Symbian mantıklı geliyor. Çünkü 2000'leein sonlarında Symbian bitirilmesine karşın kodları geliştiricilere dağıtılmadı hala bir sır. Var olan kodlarla Sailfish OS üzerine yuklenirlerse olabilir. Sonuç olarak Boru değil, Nokia. Hala adı satılsa bile Altyapı anlamında birikim, tecrübe kokan bir firma Nokia. Misalen İspanyadaki Mwc miydi neydi? Orada Avea 4g hız olçumlerini Nokia sistemi ile yaptı.

dawid

dawid

Üye
İos , android ve Windows en iyi sistem bulmak için giderken meego dönüyordu ama kimse bunu anlamadı goremedi daha da gelmez maalesef

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve RetaXter

Emre

Üye
İos , android ve Windows en iyi sistem bulmak için giderken meego dönüyordu ama kimse bunu anlamadı goremedi daha da gelmez maalesef
meego gerçek bir sistemdi. diğerleri...

• Beğen
Tepkiler: dawid
serinaga

serinaga

Üye
Hele bir geri dönsün, neler sunacak bir bakalım ona göre düşünürüm. Elindekini satıp, sıfırdan başlamak hiçte kolay değildir.

Emre

Üye
Meizu ve Nokia'dan 60MP kameralı sürpriz bir telefon gelebilir!

Murat Alper

Murat Alper

Üye
:oha: :oha: :oha: 60mp'mi :blink: :blink: :blink:

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Nokia'nın akıllı telefon üretimine tekrar başlaması durumunda eski Nokia kullanıcılarının nasıl bir tercih yapacağı konusunda yaptığımız anketin sonuna geldik. Ankete katılan kişilerin %35.9'u Nokia'dan Androidli telefon beklentilerini dile getirirken %18'i de Microsoft Lumia kullanmaya devam edeceklerini belirttiler. Nokia'ya dönmem diyenler %10.2 iken kararsızların oranı %17.2'de kaldı. Android beklentisi olanların oranının oldukça yüksek çıkması halihazırda Android kullanıcısı kişilerin de ankete katıldığının göstergesi olabilir. Toplam 163 oyun kullanıldığı anketimizde Nokia'nın eski işletim sistemleri Symbian ve Meego'yu özleyenlerin sayısı da azımsanamayacak oranda. %26.6 oranında bir kesim Nokia'nın Symbian ve Meego'lu telefon çıkarmasını bekliyor. Max-Ar anket şirketi olarak teknoloji dünyasının nabzını tutmaya devam edeceğiz. Sağlıcakla kalın :)

• Beğen
Tepkiler: byibo, papakudioflu ve ceza87

Emre

Üye
cihaz ciksin konuşalım, cikmadan konuşmak doğru olmaz :cool
tekrar wp ile dönecek diyenlere resimli bir açıklama

alaca61

Üye
gelsin nokia herzaman faworim

PrisonerMacTavish

PrisonerMacTavish

Üye
Hele bir dönsün bakarız :D

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N

Emre

Üye
resmi bir açıklama gelmedi henüz
şimdilik sadece söylenti
Nokia Başkanı ve CEO'su Rajeev Suri ülkenin ekonomisi, teknoloji ve kültürün gelişmesine yönelik Nokia'nın uzun zamandır katkılardan dolayı, Marco Polo ödülü, bir Çinli olmayan vatandaşa tanınan en yüksek onur aldı. Zhang Jianguo, CAIEP Genel Sekreteri tarafından sunulan ödül, TD-LTE küresel gelişimini sürüş ve Çin'de zengin, dünya çapında ekosistem ve tedarik zincirinin oluşturulması kolaylaştırmak şirketin öncü çabaları tanır.

Here 'alıntı;
haritalama ve konum istihbarat işinde bir dünya lideridir. Haritacılık deneyimi neredeyse üç yıl içinde Köklü, vizyonumuz oldu, Birden ekranlar ve işletim sistemleri arasında dünyanın en iyi harita ve konum deneyimler sunuyoruz. Biz insanlar icin her gün kolaylıkla ve güvenle yaşamlarını gezinmek ve her yerde yardım etmek istiyoruz. Biz insanlara konumu daha iyi ve daha derin duygusu veren modern bir kentleşmiş bir hayat yaşamak için gerekli olacağına inanıyoruz.

Bizim haritalar entegre in-dash navigasyon ile Kuzey Amerika ve Avrupa'da dört beş takım araçlarda bulunabilir. 2013 yılında, 10 milyondan fazla yeni otomobil bizim haritalar ile satıldı. Biz de güç mobil cihazlar, bağlı cihazlar ve kurumsal çözümleri. Biz 50 dilde 97 ülkede 196 ülke için haritalar, sesli rehberli navigasyon sunan ve 41 ülkede trafik bilgilerini veriyoruz.
Nokia otomotiv devleri ile sadece anlaşma yaptı navigasyon bölümü kiralık

byibo

byibo

Üye
nokia mutlaka eski günlerini dönecek bence zamanında apple ile kıyaslanırdı

Üst Alt