Anket Nokia geri dönerse tercihiniz ne olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia akıllı telefon piyasasına geri dönerse tercihiniz ne yönde olur?

  • Windows Phone'lu telefon çıkarırsa dönebilirim

    Kullanılan: 32 14.6%
  • Android'li telefon çıkarırsa dönebilirim

    Kullanılan: 83 37.9%
  • Meego'lu telefon çıkarırsa dönebilirim

    Kullanılan: 29 13.2%
  • Symbian'lı telefon çıkarırsa dönebilirim

    Kullanılan: 40 18.3%
  • Nokia geri dönse de Microsoft Lumia kullanmaya devam ederim

    Kullanılan: 28 12.8%
  • Kararsızım, hele bir geri dönsün bakarız

    Kullanılan: 38 17.4%
  • Nokia'ya geri dönmem

    Kullanılan: 27 12.3%

  • Kullanılan toplam oy
    219

Emre

Üye
31 aralık 2015 tarihinde sonra tuşulu telefon harici s820 işlemci 5gb ramlı cihaz çıkarabilir Nokia (nokia-ms anlaşmasını okuyun)
buyrun yazıyor.
hatta microsoft patentlerini satmadığını sadece kiraladığını belirtelim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Murdoc Massaka ve KAYIP-ADAM
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
Halen üst düzey cihaz bekleyen arkadaşlar onu bir kere unutun. Nokia ancak giriş ve orta seviye cihaz üretir. Üst düzey cihaz üretemez hele ki android bir telefon hayal diyelim.
Şu işletim sistemi mevzusuna dönelim.
Symbian desteği kesildi ve tarihin tozlu raflarındaki yerini aldı. Microsoft izin vermez bu saatten sonra.
Meego ve maemo : Açık kaynak kodlu işletim sistemi android diye geçinenler önce bu işletim sistemine baksınlar. Nokia satın alımı sonrası Microsoft kendisine karşı en büyük tehlike arz eden bu işletim sistemini de gömdü.
Intel ise o projeyi samsung ile geliştirmeye devam etti ve tizen os olarak mobilden ev eşyalarına kadar geniş bir yelpazede kullanmaya başladı Samsung. (Geleceğin işletim sistemi tamamen açık kaynak kodlu (Linux ve türevleri) olacak mobilde.)
Nokia satın alımı sonrası işine son verilen megoo ekibi Sailfish ismi ile gelişmeye devam ediyor ama maddi ve manevi kaynaklarının yetersiz olması ve cihazlarının giriş seviyesini bile aşamaması, isim ve marka popülerliginin olmaması çok büyük sıkıntı teşkil ediyor.
İşletim sistemi arayan Nokianın tam olarak ihtiyacı bu Sailfish Jolla. Akıllı bir birleşme ve orta segment-üst düzey arası bir cihazla istenen başarı gelebilir.
Yoksa android Nokianın kurtuluşu değil tamamen bitişi olacaktır. Eski bir Nokia hayranı olarak diyeceğim bu kadar.....
c1 orta seviye bir cihaz olarak lanse ediliyor önümüzdeki yıl onu çıkarsa 2016nın sonunda da kendisi üst seviye bir cihaz çıkarsa oldukça iyi bir ilerleme kaydeder n1in saniyesinde tükendiğini göz önüne alırsak c1de internetten satılır diye düşünüyorum yani sıfır maliyetle maksimum gelir elde edecek Nokianın marka bilinirliği çok fazla android ise çok popüler bir işletim sistemi Nokia 2016ya kadar kendine ait birkaç android uygulaması geliştirip kendi cihazında kullanırsa çok tutar (performansı arttıran özel uygulamalar özel kamera uygulaması-Nokia kamera temelli- özel video oynatıcı ve ozoyu yönetecek bir uygulama bunların yanında bir de dron çıkarsın ona da uygulama geliştirsin bir de telefonu dokunmadan yönetecek donanımlara sahip bir akıllı saat bu saat ile diğer cihazları(telefon dışında tablet akıllı tv vb.) için bir uygulama daha tamamdır bunlar diğer android üreticilerini terletmeye yeter 2017 sonrasına kadar meegoyu şöyle bir elden geçirsin modernize etsin tamamdır androiddeki uygulamaları daha da geliştirip yeni meegoya transfer etse çok ta İyi iş görür tabi yeni işletim sisteminin reklamını iyi yapmalı geliştiriciler falan teşvik edilmeli
 


Üst Alt