Nokia, Sanal Gerçeklik piyasasına girmeye hazırlanıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Nokia, Sanal Gerçeklik piyasasına girmeye hazırlanıyor.

Finlandiyalı firma, Sanal Gerçeklik piyasasına girmeye hazırlanıyor.

Nokia, Linux OS Tabanlı Sanal Gerçeklik Cihazı ve İos, Android ve Windows için Sanal Gerçeklik Uygulamaları Çıkarmayı Planlıyor

Finlandiya merkezli cep telefonu üreticisi Nokia, Cihazlar ve Servisler iş kolunu Microsoft‘a sattıktan sonra sessizliğini, Android platformu altında ürettiği ilk tableti Nokia N1 tablet ile bozmuştu. Firmadan gelen yeni haberler ise Nokia’nın Sanal Gerçeklik dünyasına adım atacağına işaret ediyor.

Gelen bilgilere göre Nokia, Linux OS tabanlı sanal gerçeklik cihazı ve İos, Android ve Windows platformları için Sanal Gerçeklik uygulamalarını sunmak için planlamalar yapıyor. Nokia’dan gelen iki yeni iş ilanları da bu iddiaları doğruluyor.

Nokia tarafından verilen yeni iş ilanında, Nokia teknolojileri kullanılarak, 3D boyutlandırma ve Sanal Gerçeklik uygulaması geliştirecek, alanında uzman yazılım mühendisleri arandığına dikkat çekiliyor.

Nokia, yıllar boyunca cep telefonu ve akıllı telefon pazarına sunduğu ürünlerle öncü olmuş ve bir çok ilki barındıran cihazlarıyla kullanıcıların karşısına çıkmayı başarmıştı. Teknoloji dünyasının yeni yeni ısınmaya başladığı ve Microsoft‘un duyurduğu Hololens ile yeni bir boyut kazanan Sanal Gerçeklik teknolojilerinde bakalım Nokia’dan nasıl bir atak gelecek.
 
  • Beğen
Tepkiler: asroma7
adanalı1

adanalı1

Üye
Nokıa anca ver yiyim ört yatıyım :D . tın yani artık
 


Üst Alt