Haber Akıllı Telefon Kullanıcılarının İşletim Sistemi Tercihleri Değişiyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Akıllı Telefon Kullanıcılarının İşletim Sistemi Tercihleri Değişiyor
:eller:


Akıllı telefon pazarı sürekli değişen ve gelişen dinamik bir pazar olmaya devam ediyor. Telecompaper’ın araştırması da bu değişkenliği gözler önüne seriyor.


Akıllı telefon pazarı neredeyse yıllık bit milyar satışın üzerine çıktı. Her yıl ortalama %10 büyüyen akıllı telefon pazarında tüketicilerin eğilimleri de sürekli olarak değişiyor. Bu konuda bir araştırma yapan Telecompaper adlı araştırma şirketi şaşırtıcı sonuçlara ulaştı. Yapılan araştırma sonucunda en dikkat çeken nokta ise kullanıcıların bir sonraki akıllı telefon seçiminde platform değiştirme istekleri oldu. İşte akıllı telefon kullanıcıları arasında diğer işletim sistemlerine geçme eğilimi olanların rakamları.



Telecompaper Eylül ayında Hollanda’da yaptığı bir ankette tüketicilere bir sonraki akıllı telefon tercihlerinde işletim sistemi değiştirmek isteyip istemedikleri soruldu. Telecompaper Tüketici Paneli tarafından yapılan anketin sonuçlarına ilişkin raporlara göre Hollanda’da Windows Phone kullanıcılarının % 42’si bir sonraki telefonu için farklı bir işletim sistemine geçmek için beklediklerini kaydetti.

Bu oran yüksek gibi görünse de aynı şirket tarafından yapılan 2012’deki ankete göre Windows Phone platformu gelişme kaydetmiş. Zira bir önceki ankette bu oran %58 düzeyindeydi. Bu da Microsoft’un son üç yıl içinde izlediği yolun müşterileri Windows Phone platformuna daha sadık hale getirdiğini gösteriyor.

Sektörün güçlü diğer platformu Android ve iOS platformları için de durum çok farklı değil. Zira pazarın büyük bölümünü elinde tutmakta olan Android platformu kullanıcılarından bu oran ünsal %30 düzeylerindeymiş ve bugün %22’ye düşmüş. Öte yandan üç yıl içinde en büyük gelişimi Apple’ın İos platformunda yaşadığı görülüyor. Apple müşterilerinin %43 olan başka platforma geçme isteği üç yıllık dönem sonunda %22’ye gerilemiş.

Piyasada değişkenliği önümüzdeki dönemde de devam edeceği görülüyor. Zira teknolojik gelişmeler o kadar hızlı ilerliyor ki pazarın durumu hakkında uzun vadeli tahminler yapmak attık neredeyse imkansız hale geldi. Microsoft’un Windows Phone platformunda henüz istediği kullanıcı sadakatini yakalayamadığı görülüyor. Fakat firmanın yakın zamanda yayınlamaya hazırlandığı Windows 10 Mobile güncellemesi ve yeni Lumia akıllı telefonları ile bu durumu ciddi oranda değiştireceğine inanılıyor.

Akıllı Telefon Kullanıcılarının İşletim Sistemi Tercihleri Değişiyor - MaxiCep
 


yeumyang

yeumyang

Moderator
Kullanıcı farklılık arayışlarında o yüzden Android ios windovs arasında gidip geliyor
 
. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
Güncellemelerden Memnun Kalmayanlar ve Değişiklik Arayanlar...
 

Emre

Üye
liste'de Sailfish sistemini görmek isterdim.
 
BRKTNL

BRKTNL

Üye
En çok düşüş iOS'da olmuş sanırım.
 
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
daha ucuzu varken pahalı olanların kitlesi çok artmıyor belli bir kitlesi var sabit gibi :ehe
 


Üst Alt