Anket Nokia geri dönerse tercihiniz ne olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia akıllı telefon piyasasına geri dönerse tercihiniz ne yönde olur?

• Windows Phone'lu telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 32 14.6%
  • Android'li telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 83 37.9%
  • Meego'lu telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 29 13.2%
  • Symbian'lı telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 40 18.3%
  • Nokia geri dönse de Microsoft Lumia kullanmaya devam ederim

Kullanılan: 28 12.8%
  • Kararsızım, hele bir geri dönsün bakarız

Kullanılan: 38 17.4%
  • Nokia'ya geri dönmem

Kullanılan: 27 12.3%

• Kullanılan toplam oy
    219

Emre

Üye
nokia mutlaka eski günlerini dönecek bence zamanında apple ile kıyaslanırdı
Apple kim henüz ortada iphone yokken, nokia vardı
Ayrıca ilk ipad nokianın symbian tabletidir

• Beğen
Tepkiler: byibo

DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
nokia mutlaka eski günlerini dönecek bence zamanında apple ile kıyaslanırdı

Mutlaka dönecek.Ayrıca iphone'nin olmadığı zamanlar çok da eski sayılmaz yav.Sanki kırk yıldır iphone varmış gibi bir hava yaratılıyor.Bana daha dün gibi geliyor. :)

Emre

Üye
tabikide dönecek kasan ve yıpranma yapan markalara bırakmaz bizi nokia n1 tablet android le yakından alakası yok cok stabil ios yere yatırır :ehe

saynesim

saynesim

Üye
Nokia alcateli satın alıyormuş

byibo

byibo

Üye
belki bu yılın sonlarına doğru nokia süpriz bir şekilde atak yapabilir

byibo

byibo

Üye
Bana kalırsa Nokia eski işletim sistemlerini geliştirip yenilenmiş donanımlarla telefon çıkartabilir çünkü alt yapı zaten var mağazasıda zengin eski geliştiricileri yeniden teşvik etse güzel olur hatırlıyorum da oyuncular için n gage vardı sonra alt kasası döndürülüp müzik Player'e dönen 3250 bunlar efsaneydi

Yönetici tarafından düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: DeV/AsA

Emre

Üye
Bana kalırsa Nokia eski işletim sistemlerini geliştirip yenilenmiş donanımlarla telefon çıkartabilir çünkü alt yapı zaten var mağazasıda zengin eski geliştiricileri yeniden teşvik etse güzel olur hatırlıyorum da oyuncular için n gage vardı sonra alt kasası döndürülüp müzik Player'e dönen 3250 bunlar efsaneydi
Android le dönecek maalesef

byibo

byibo

Üye
n1 tabletle sinyalini verdi zaten kaynak 2016 işaret ediyor ondan önce yaparsa tazminat odemek zorundadır.
Evet doğru ama hem android hemde kendilerinie ait gelişmiş symbian çıkartamazlar mı ? Bence Nokia donanımda hata yapmıştı yoksa androidte ne varsa symbianda daha üstünü vardı

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Yüksek ihtimal Android ile nabız yoklayıp, işi apk dosyaları açabilen Symbian'a çevirebilirler. Hatta sadece Intel chipsetleri ile de bir anlaşma yapabilirler. Mediatek kullanırlarsa firma kalitesi sorgulanabilir, Qualcomm'un Snapdragon'u ise fiyatı yükseltir kısacası biraz lükse kaçar. Geriye Intel kalıyor. Zaten Intel de kendi chipsetlerini kullanan markalara çıkış zamanında maddi destek veriyor. Intel'in en büyük amacı mobil pazara hakim olabilmek ve kesenin ağzını baya bir açıyorlar, bu konuda büyük bir hırs içindeler ki Intel chipsetli; Çin malı olsun diğer ülkelerin firmaları olsun(Dell vb.) yüzlerce performanslı tabletler var. Ancak geçenlerde bu ekstra maddi destek politikalarını sonlandıracaklarını söylemişlerdi belki Nokia'ya bir güzellik yapabilirler tabi bunu Intel chipsetli Nokia N1 tabletlerin satışları da belirleyecektir.

• Beğen
Tepkiler: byibo
saynesim

saynesim

Üye
Zaten nokia Alcatel satın alıyor kesin android ile gelir Alcatel android sistemi kulandığına göre

byibo

byibo

Üye
Belkide ama android'e geççek olsaydı en başından neden geçmedi ? Geçsede son model 3gb ramli androidli telefonlar var Nokia ne kadar başarı sağlayabilir ki ? Yıllarca üstünde çalıştığı sistemi çöpe mi atıcak ? Belki de o duyduğumuz haberler hani lumia telefonlarda android uygulamaları çalışabilecekti yada isteyen androide geçebilecekti belkide bunlar Nokia'ın planlarıdır.

Son düzenleme:
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Nokia Alcateli resmi olarak 15,8 milyar euroya satın aldığını duyurdu. Ortam kızısıyor

Emre

Üye
Nokia Alcateli resmi olarak 15,8 milyar euroya satın aldığını duyurdu. Ortam kızısıyor
yılların devi bir çırpıda bitermi?
Sadece share için birleşme kararı alınmış satın
alınma yok ortaklık var

byibo

byibo

Üye
Merak ettiğim acaba bu olayların güncelleme ile ilgisi varmı ?denim güncellemesi belki en uzun süren guncellemeydi.gdr2 verilmeyecek iptal denildi ama son anda vermeyi kararlaştırdılar orası soru işareti microsoft her güncellemede sıkıntı yaşıyor geçen build etkinliğindede mobil bölümüne az yer vermişlerdi sonra güncelleme 2 modele verebilmişlerdi sonra ayda bir güncelleme sözü vermişlerdi olmadı gelen güncellemeye sadece birkaç şey eklemişler geç gelmesinin sebebi htc denediklerini söylemişlerdi htcnin kaç adet wp telefonu varki bu kadar uzun sürsün test aşaması şimdi gelicel build etkinliğini merak ediyorum ne göstercekler

Son düzenleme:
PureFood

PureFood

Üye
Ben Android'i sevmem kullanmam ama Nokia zirveye geçsin diye Android kullansın isterim.. Kendi işletim sistemi falanm taraftarı değilim Wp bile zor yer buluyor hâlâ dünya çapında. Bağımlındık be Nokia, asaletini sevdik, reklamlarını, sempatikliğini sevdik ama kurban gittin. İki yıl sonra Microsoft pazar payını ciddi anlamda arttırmazsa, o zaman umudu kesmek gerekir ciddi ciddi...

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bu kafayla bırak Nokia Ms bile tehlikeli samsung ve apple kaymaları olur bence

DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
oyuncular için n gage vardı sonra alt kasası döndürülüp müzik Player'e dönen 3250 bunlar efsaneydi

Bir zamanlar Nokia'nın tüm modelleri efsane sayılırdı zaten.Her yeni model ile beraber büyük yenilikler olur ve yeni akımlar başlatırdı.Takip eden değil, takip edilen olurdu hep.Kendimden örnek vereyim, Sene 2005 Nokia 3660 telefonum ile GPRS üzerinden tüm gün msn messenger'de yazışır, diğer yandan mobil TV izler aynı zamanda da Bluetooth üzerinden multiplayer 3D oyunlar oynardık.Birbirinden farklı yüzlerce uygulamala da cabası.Tüm bunları 104 MHz işlemci, 3.4 MB hafızalı Symbian S60 v1 işletim sistemine sahip 'ım ile yapıyordum.MP3 desteklemeyen telefona Ultra MP3 programını yükleyip bu desteği kazandırmak ve bunun gibi onlarca yöntem ayrı bir hazdı o dönemler için.Akıllı telefon kavramı iphone veya android ile doğmadı demek istediğim.

Bakın ne buldum.İlk kedili video da Nokia'nın işiymiş. :gul:
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: 0MG90, Aybin.Kilic, byibo ve 1 kişi daha

Üst Alt