5800 Blue RM-356 Firmware Modifikasyon "FİNAL" Editions(Artık beta değil) [By_@n!wa+*R] [Güncllndi]

Sponsorlu Bağlantılar

volkan_al

volkan_al

Üye
İyi geceler dostum firme alışmaya başladm ancak Landscape özelliğini istemiyorum

200159ed.txt dosyasını rofs2\Private\10202be9 dizininden silmeme rağmen yine çalışıyor. Bunu nasıl kaldırabilirim.

Not : rof2 dosyasını exract ederek sildim. Cevabın için şimdiden teşekkürler.

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
    Konu Sahibi
İyi geceler dostum firme alışmaya başladm ancak Landscape özelliğini istemiyorum

200159ed.txt dosyasını rofs2\Private\10202be9 dizininden silmeme rağmen yine çalışıyor. Bunu nasıl kaldırabilirim.

Not : rof2 dosyasını exract ederek sildim. Cevabın için şimdiden teşekkürler.
Hım..Onu silmek yerine orjinalini atıp onunla değiştiricektin aslında

volkan_al

volkan_al

Üye
Bu dosyanın orjinali var mı? eğer sende mevcut ise paylaşır mısın dostum

Newpronik

Üye
@n!wa+*R™ size bir öneride bulunmak istiyorum kinetic srcool hızını arttırmanız çok iyi olmuş fakat dokunmatik kullanımı olumsuz yönde acayip etkiliyor birşey seçerken kinetik kayıyor basıldı olarak algılamıyor en ufak dokunusu kinetik olarak algılıyor buda kullanımı zorlaştırıyor bu sorunlar ilgilenirmisiniz acaba yavaşlata bilir veya süresi falan varsa onu biraz arttırırsanız iyi olur...

tugrul_27

tugrul_27

Üye
bu dosyalardan hangisini indiricez 4 tane var biri fon biri orjinal fontlu geriye kaldı 2 link hangisi daha güncel veya 2 sidemi aynı boyutları farklıda açıklarsan onları sevinirim

al bunu yükle

--------------- Ekleme ---------------

@n!wa+*R™ size bir öneride bulunmak istiyorum kinetic srcool hızını arttırmanız çok iyi olmuş fakat dokunmatik kullanımı olumsuz yönde acayip etkiliyor birşey seçerken kinetik kayıyor basıldı olarak algılamıyor en ufak dokunusu kinetik olarak algılıyor buda kullanımı zorlaştırıyor bu sorunlar ilgilenirmisiniz acaba yavaşlata bilir veya süresi falan varsa onu biraz arttırırsanız iyi olur...
al kardeşim bu 5800 orjinal kinetic scrolling dosyası

rardan çıkan txt dosyasını c:\private\10202be9\ dizinine kopyalayın ve telefonunuzu yeniden başlatın

Bu dosyanın orjinali var mı? eğer sende mevcut ise paylaşır mısın dostum

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
    Konu Sahibi

al bunu yükle

al kardeşim bu 5800 orjinal kinetic scrolling dosyası

rardan çıkan txt dosyasını c:\private\10202be9\ dizinine kopyalayın ve telefonunuzu yeniden başlatın

Bu kinetik scrolling olayını felan yeni sürümde gözden geçireceğim..;)
"tugrul_27":oke:

tugrul_27

tugrul_27

Üye
bekliyoruz kardeşim devam et

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
    Konu Sahibi
Doğancan kardeşim şu forumda bişiler buldum bi bak istersen belki birileri yapmıştır şu n97 yi 5800 da çalıştıma olayını.Resimler var ama fake mi yoksa gerçekmi anlamadım.Link falan da yok indirmek için.
Fake çünkü nette oradan başka hiç bir yerde bunu gibi bir şey bulamadım..Yani sadece o sitede gösteriyor.

volkan_al

volkan_al

Üye
@n!wa+*R™;2109644' Alıntı:
Fake çünkü nette oradan başka hiç bir yerde bunu gibi bir şey bulamadım..Yani sadece o sitede gösteriyor.

Dostum tekrar exract yaptım ancak yine olmadı , yeni sürümde landspace i de kaldırırsan çok güzel olur. hiçbir getirisi yok aksine çok kasıyor düze çevirince kendine glemesi 2-3 saniyeyi buluyor.

birşey soracaktım birde z nin içindeki dosyalarla oynama imkanımız var mı acaba? illaha rofs exract yapıp mı eklememiz gerekiyor istediklerimizi

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
    Konu Sahibi
Dostum tekrar exract yaptım ancak yine olmadı , yeni sürümde landspace i de kaldırırsan çok güzel olur. hiçbir getirisi yok aksine çok kasıyor düze çevirince kendine glemesi 2-3 saniyeyi buluyor.

birşey soracaktım birde z nin içindeki dosyalarla oynama imkanımız var mı acaba? illaha rofs exract yapıp mı eklememiz gerekiyor istediklerimizi
Yeni sürümde Ana ekranı kaldırmam,fakat sana manuel olarak nasıl yapacağını gösteririm(Flash atmadan)

Evet,sadece pc de proğramla düzenleyebiliyoruz..Aksi imkansız

GaDDaR!

GaDDaR!

Üye
Dostum öncelikle çok teşekkürler emeğine sağlık.Şimdi bu işlemleri şöyle yapıyoruz dimi(yanlışım varsa düzelt)

5800 v40 hack konusundaki işlemleri baştan sona kadar yapıcam(navifirmden dosyaları indirip flash atma)
sonra senin firmwareyi indirip eski dosyayla değiştirip tekrar flash atıcam
yani 2 kere mi flash atıcam yoksa böylemi ;

navifirmden dosyaları indiricem
senin firmwareyide indirip değiştircem
flash atıcam

hangisi doğrudur??

volkan_al

volkan_al

Üye
Dostum öncelikle çok teşekkürler emeğine sağlık.Şimdi bu işlemleri şöyle yapıyoruz dimi(yanlışım varsa düzelt)

5800 v40 hack konusundaki işlemleri baştan sona kadar yapıcam(navifirmden dosyaları indirip flash atma)
sonra senin firmwareyi indirip eski dosyayla değiştirip tekrar flash atıcam
yani 2 kere mi flash atıcam yoksa böylemi ;

flash atıcam

hangisi doğrudur??
flash atıcam

Bu dogru dostum naviden orjinal dosyaları indir gerekli dizine kopyala sonra arkadaşın yapmış oldugu dosyayı da aynı dizine kopyala değiştir me onayını ver sonra flash at ;)

@n!wa+*R™;2110321' Alıntı:
Yeni sürümde Ana ekranı kaldırmam,fakat sana manuel olarak nasıl yapacağını gösteririm(Flash atmadan)

Evet,sadece pc de proğramla düzenleyebiliyoruz..Aksi imkansız

GEce kafa karısıklıgından knetik scrol dosyasını vermişsin bana dostum :) karısıklıga gelmiş hallettim şimdi sakin kafayla. Flash atmadan Landscape i kapattım. ;)

Landscape için 200159ed lazım senin verdiğin 20021192 :)

ismail_utku

Üye
kardeş ben bu senin dediğini yükledim tamam herşey güzelde 1-2 gün sonra telefon kendi kendine ekranda nokia yazıyo 3-4 dk dan sonra kapanıyo açıyorum tekrar aynı şey oluyo bataryayı çıkarırıp takıyorum tekrar aynı sonra dü<eliyo ama aynı şey oluyo telefonu kapatıcanca ne yapmam lazım??

selimakyazi61

selimakyazi61

Üye
kardeş ben bu senin dediğini yükledim tamam herşey güzelde 1-2 gün sonra telefon kendi kendine ekranda nokia yazıyo 3-4 dk dan sonra kapanıyo açıyorum tekrar aynı şey oluyo bataryayı çıkarırıp takıyorum tekrar aynı sonra dü<eliyo ama aynı şey oluyo telefonu kapatıcanca ne yapmam lazım??

arakdasım ılk olarak sole yapacan telefonu kapıcan batarya cıkaracan yanı kapanacak sonra hafıza kartını cıkar sonra hafıza kartı cıkmısken telefonunu ac acıkken hafıza kartını tek okadar

eger hafıza kartındakı bazı programlar sorun verıyorsa calısmakla ılgılı mesela acılısta sıstem le ılgılı bır dosya hafıza kartındaysa telefon acıldıktan ve hafıza kartı takıldıktan sonra telefonu kapa ac hafıza kartı varken sorun kalmıyacaktır oke....

UniqueDemon

Üye
Bunları nasıl yapıyorsunuz... Yazı tipi değiştirme filan.. Ben samsung star 'ın yazı tipini eklemek istiyorum nasıl ekleyeceğim. Firmware dosyasına filan. Lütfen yardım edermisiniz. Bu arada tüm özelliklerini sevdim fakat yazı tipini beğenmedim. Samsungun Comic Sans'a benzeyen yazı tipi çok güzel onu eklemek istiyorum ben buna nasıl yapabilirim...

selimakyazi61

selimakyazi61

Üye
Bunları nasıl yapıyorsunuz... Yazı tipi değiştirme filan.. Ben samsung star 'ın yazı tipini eklemek istiyorum nasıl ekleyeceğim. Firmware dosyasına filan. Lütfen yardım edermisiniz. Bu arada tüm özelliklerini sevdim fakat yazı tipini beğenmedim. Samsungun Comic Sans'a benzeyen yazı tipi çok güzel onu eklemek istiyorum ben buna nasıl yapabilirim...

ARAKDASIM e / resource KISMINA Fonts DİYE BİR KLASOR AC VE ISTEDIGIN FONTU ORAYA YAPISTIR

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FONT DEGISME RESIMLERLE
MASA UZERINE Fonts DIYE KLASOR ACIYN VE

Beğendiğiniz bir yazı tipini ctrl+c tuşuyla kopyalıyoruz ve masaüstüne oluşturduğunuz Fonts klasörüne ctrl+v (veya yapıştır) ile yapıştırıyoruz. Bu işlemi 4 defa tekrarlıyoruz ve elimizde Fonts klasörünün içinde 4 adet font oluyor (Resim 2) Fontları kopyaladıkça 1,2,3.. diye yeniden adlandırın.

Daha sonra bu elimizdeki fontları sırayla;

nosnr60.ttf
nssb60.ttf
nstsb60.ttf
S60ZDIGI.ttf

olarak değiştiriyoruz (Resim 3)

Bu fontlar telefonumuzda şu görevleri görecek:

nosnr60.ttf = Nokia Sans S60 Regular : Normal yazı tipi yani sms mesajları,menüdeki ikonların altındaki yazıların yazı tipi dosyasıdır.
nssb60.ttf = Nokia Sans S60 SemiBold : Menü yazılarının yazı tipi dosyasıdır.
nstsb60.ttf = Nokia Sans S60 TitleSmBd S60 : Operatör Adı ve Menü başlıklarının yazı tipi dosyasıdır.
S60ZDIGI.ttf = Series 60 ZDigi : Sayıların yazı tipi dosyasıdır.

Daha sonra bu oluşturduğumuz Fonts klasörünü card reader yardımıyla telefonumuzda e / resource klasörüne kopyalıyoruz (Resim 4)

Telefonumuzu kapatıp açıyoruz ve yeni fontumuz hazır.

Burada dikkat edilecek husus sadece ttf fontları kullanın, yani pc de fonts klasörüne girdiğinizde fontların başlarında t işareti olan ve Türkçe karakterli fontları kullanın. Bir fontun Türkçe karakter destekleyip desteklemediğini fontların sonunda tr ibaresi yoksa, boş bir word sayfası açıp tr karakterleri yazarak, ve sayfanın üstünden fontlareı tek tek uygulayarak bulabilirsiniz.

Bu şekilde yukardaki işlemi birden fazla fonta da yaparak mix fontlar elde edebilirsiniz. Yani her değiştirme işlemi için farklı bir font kullanabilirsiniz.

Fontları kesinlikle hafıza kartına kuruyorsunuz. Silmek istediğinizde yine card reader ile resource klasöründen fonts dosyasını siliyorsunuz ve hafıza kartınızı telefona taktıktan sonra telinizi kapatıp açıyorsunuz.

mkarakas058

mkarakas058

Üye
Arkadaşlar bu ana ekranı menideki gibi yan döndürmeyi nasıl kaldırabiliriz yaa ben birşey bulamadım???

u_ka_

Üye
BENDE AYNI SORUNU YASIYORDUM AL SANA COZUM

ANİMATORE SELAMLAR SAYGILAR ONUN SAYESINDE SUPER SISTEM
KURULUMU OKU YADA

ROM YUKLEDIKTEN YANI SITEMI KURDUKTAN HEMEN SONRA E YANI HAFIZA KARTINA Patches KLASORUNU KOPYALA SONRA TELEFONDAN MENU SONRA TOOLS DAN RP-LİTE+ AC SONRA OK SONRA İNSTALL SERVER RP+ VE OPEN4ALL RP+ AKTIP YANI YESIL YAP SONRA RomPatcherPlus_2.3_LiteVersion-ysncn_ KUR OKADAR SONRA RP-LİTE+ AC VE AUTO OZELLIGINI CALISTIR OKADAR

Arkadaşlar sistem, kurdum telefonu açtım. arkadaşın paylaştığı linki indirdim hafiza kartına klasör halinde koydum içinde RomPatcherPlus_2.3_LiteVersion-ysncn_.sis, RomPatcherPlus_2.3-ysncn_.sis dosyaları ve patck klasörü var. Bu iki programıda kurmak istediğimde izin vermiyor ne yapmam gerektiğini anlamadım yardım edebilirseniz sevinirim.

ayrıca

ROM YUKLEDIKTEN YANI SITEMI KURDUKTAN HEMEN SONRA E YANI HAFIZA KARTINA Patches KLASORUNU KOPYALA SONRA TELEFONDAN MENU SONRA TOOLS DAN RP-LİTE+ AC SONRA OK SONRA İNSTALL SERVER RP+ VE OPEN4ALL RP+ AKTIP YANI YESIL YAP SONRA RomPatcherPlus_2.3_LiteVersion-ysncn_ KUR OKADAR SONRA RP-LİTE+ AC VE AUTO OZELLIGINI CALISTIR OKADAR

şeklinde bir açıklama var. ama yetersiz kaldı birşey anlamadım.

İNSTALL SERVER RP+ VE OPEN4ALL RP+ aktif et yazıyor ama açtığımda text şeklinde açılıyorum rompatcher ı kuramadığım için?

Bosnalı86

Üye
Dostum,menü-tools-rp-lite programını aç,karşına çıkan iki patchi önce üzerine tıklayarak aktif et (ikon yeşil olunca aktif olmuş olur),sonra options tıkla we add to auto yap (her ikisi için ayrı ayrı yapman gerek). Sonra arkadaşın werdiği RomPatcherPlus_2.3_LiteVersion-ysncn_.sis programı telefon hafızasına kur,telefonu kapat aç,problemi halletmiş olacaksın :oke:

GaDDaR!

GaDDaR!

Üye
ya peki 5800 v40 hack konusunda şöyle bir dosya verilmiş bunudamı değiştirmem lazım

Üst Alt