arama tuşunada basınca aramak istediğimiz kişinin adını söyleyelim arasın![]()
mesela ben rehberde annemi "annem mom" diyerek kayıt yaptım ve menü tuşuna bastığımda "call mom"" dediğimde direk arıyor sorunsuz normalde rehberde olan kişilerin yanına ek İngilizce ifadeler ekleyin okunuşu kolay direk arıya biliyorsunuz deneyin bir

ona hiç gerek yok mesela ne aramak istiyorsun "facebook" mu bunun için aram tuşu yerine wifi veya ağ açık için menü tuşuna basılı turarak ses programı açıldığında aramak istediğin cümleyi yani "facebook" veya "search facebook" dediğin zaman direk Google veya artık hangisi ayarlısı ise onun üzerinde direk arama yapıyor ancak program sadece bu kadarla kısıtlı sesli kısım daha ilerisini yapmıyor gerisini siz elinizle yapmanız gerekiyorarama tuşundan kastım şu telefonun sağ alt köşesindeki dokunmatik arama tuşunu diyorum. bu tuşa yandex, google veya bing tanımlaması yapılıyor. bu tuşa basınca yandex ayarlıysa arama çubuğu, hava durumu, trafik bilgisi, döviz bilgisi gibi şeyler açılıyor. ve bunların açılması arama işlemini geciktiriyor. google yada bing ayarlıysa da bu sefer explorer'ı açıyor ve o da uzun ürüyor. ben diyorum ki arama tuşuna basınca bildirim çubuğu gibi alttan bir çubuk çıksın ve arayacağımız metni oraya girelim. öyle uzun uzadıya browser açmaya filan uğraşmasın. daha iyi olmaz mı sizce de?
bir kaç yöntem deniyorum genelde kullanmıyorum ama elim dolu olduğunda falan işe yarar bir şey Türkçe kelimeleride İngilizce olarak okursanız o legçemi diyeyim artık neyse tarzda onlarıda kabul ediyor ama bu şekilde çok daha kolay oluyor tabikiyaratıcılığa bak abi![]()
ona hiç gerek yok mesela ne aramak istiyorsun "facebook" mu bunun için aram tuşu yerine wifi veya ağ açık için menü tuşuna basılı turarak ses programı açıldığında aramak istediğin cümleyi yani "facebook" veya "search facebook" dediğin zaman direk Google veya artık hangisi ayarlısı ise onun üzerinde direk arama yapıyor ancak program sadece bu kadarla kısıtlı sesli kısım daha ilerisini yapmıyor gerisini siz elinizle yapmanız gerekiyor
yanlış oldu arkadaşlar ben bunu bir kaç kez denemiştim oluyor diye aklımda kalmış şimdi denedim olmuyormuş sadece Google kısmına giriyor kalıyor tarama yapmıyor ancak cortana ile bu özellik ve bunun dışında bir çok şey gelicek
bir kaç yöntem deniyorum genelde kullanmıyorum ama elim dolu olduğunda falan işe yarar bir şey Türkçe kelimeleride İngilizce olarak okursanız o legçemi diyeyim artık neyse tarzda onlarıda kabul ediyor ama bu şekilde çok daha kolay oluyor tabiki

ona hiç gerek yok mesela ne aramak istiyorsun "facebook" mu bunun için aram tuşu yerine wifi veya ağ açık için menü tuşuna basılı turarak ses programı açıldığında aramak istediğin cümleyi yani "facebook" veya "search facebook" dediğin zaman direk Google veya artık hangisi ayarlısı ise onun üzerinde direk arama yapıyor ancak program sadece bu kadarla kısıtlı sesli kısım daha ilerisini yapmıyor gerisini siz elinizle yapmanız gerekiyor
yanlış oldu arkadaşlar ben bunu bir kaç kez denemiştim oluyor diye aklımda kalmış şimdi denedim olmuyormuş sadece Google kısmına giriyor kalıyor tarama yapmıyor ancak cortana ile bu özellik ve bunun dışında bir çok şey gelicek
bir kaç yöntem deniyorum genelde kullanmıyorum ama elim dolu olduğunda falan işe yarar bir şey Türkçe kelimeleride İngilizce olarak okursanız o legçemi diyeyim artık neyse tarzda onlarıda kabul ediyor ama bu şekilde çok daha kolay oluyor tabiki
çok güldüm ya buna mesela bende babamı normal kayıt yapmıştım şimdi deniyorum normalde direk algılıyor ancak İngilizce bir şey koyunca güzel bir şey bulamadım olmuyor onda güzel bir şey bulmak lazım "dad" güzel ama bende bir türlü algılamadı konuşmada bir şey var amaben şekilden şekle giriyordum babamı babeim diye okuduğumu hatırlıyorum![]()
yazımın sonunda belirttim bunu bir çok kez denemiştim aklımda oluyor gibi kalmış ancak ben bunu S4 ve L920 de test etmiştim ikisinde de aynıydı search diyerek sonuna bir şey getirseniz dahi şuanlık arama yapmıyor sadece Google giriyor şuanlık bu kadar yapılabiliyor ancak cortanada bu tamamen değişecek herşeyi kontrol edebiliceğiz mesela facebookta bir kişiye mesaj yazıcağız bunu konuşarak göndereceğiz telefona ellemeden bakalım nasıl olacak çok meraklıyım bu konuda bu arada S4 de yapay zeka diye geçiyor siriye benzer ancak çok fazla bir şey yapılmıyor aynı bizde ne varsa onlarda da o var farklı bir şey değil o konuda rahat olunkardeş internette sadece facebook aramıyoruz ki. yani "lumia 820 özellikleri" diye arama yapıcam. bunu sesli aramayla nasıl yapıcam değil mi? yazıp aratmam lazım.
çok güldüm ya buna mesela bende babamı normal kayıt yapmıştım şimdi deniyorum normalde direk algılıyor ancak İngilizce bir şey koyunca güzel bir şey bulamadım olmuyor onda güzel bir şey bulmak lazım "dad" güzel ama bende bir türlü algılamadı konuşmada bir şey var ama
yazımın sonunda belirttim bunu bir çok kez denemiştim aklımda oluyor gibi kalmış ancak ben bunu S4 ve L920 de test etmiştim ikisinde de aynıydı search diyerek sonuna bir şey getirseniz dahi şuanlık arama yapmıyor sadece Google giriyor şuanlık bu kadar yapılabiliyor ancak cortanada bu tamamen değişecek herşeyi kontrol edebiliceğiz mesela facebookta bir kişiye mesaj yazıcağız bunu konuşarak göndereceğiz telefona ellemeden bakalım nasıl olacak çok meraklıyım bu konuda bu arada S4 de yapay zeka diye geçiyor siriye benzer ancak çok fazla bir şey yapılmıyor aynı bizde ne varsa onlarda da o var farklı bir şey değil o konuda rahat olun
aslında kulanan varsa demin yapmak istediğimi en basitinden siri yapıyor mu bana dünyada kaç insan var gibi şeylerin cevabı değil gündelik hayatta kullanım kolaylığı gerekiyor mesajları sesli olarak açıp okuyup biz sesli olarak söyliyerek geri yolluya biliyormuyuz bunlarla gelmeleri gerekiyor yoksa sabit bir soru belirlenir onun üzerinden devamlı aynı şekilde cevap verir ve akıllı bir şey değildir o akıllı olmak gelişme demektir mesela mesaj kısmı gibi çok kullandığım cümleleri haznesine ekleyip onlara göre değişim sağlaması önemli neyse herşeyi geçtim en başta yazdığımı yapıyormu cidden merak ettim deneme şansı olan varsa denerse sevinirim yoksa ben bir ara medaya markete gidip deniyeceğimmc cortananın siriyi solda sıfır bırakacağından bahsediyordu Bi ara
aslında kulanan varsa demin yapmak istediğimi en basitinden siri yapıyor mu bana dünyada kaç insan var gibi şeylerin cevabı değil gündelik hayatta kullanım kolaylığı gerekiyor mesajları sesli olarak açıp okuyup biz sesli olarak söyliyerek geri yolluya biliyormuyuz bunlarla gelmeleri gerekiyor yoksa sabit bir soru belirlenir onun üzerinden devamlı aynı şekilde cevap verir ve akıllı bir şey değildir o akıllı olmak gelişme demektir mesela mesaj kısmı gibi çok kullandığım cümleleri haznesine ekleyip onlara göre değişim sağlaması önemli neyse herşeyi geçtim en başta yazdığımı yapıyormu cidden merak ettim deneme şansı olan varsa denerse sevinirim yoksa ben bir ara medaya markete gidip deniyeceğim
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Siriden daha iyi ne yapılabilir,biraz zor siri gerçekten bu işi iyi yapıyor.
yuh sence en iyi telefon hangisi kimle konuştugunuza bakmanız yeterliMedyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
kaç yaşındasın : İnsanlar yaşımı sormakdan bıkmıcaklarmenü de gruplandırma tarzında bir şey de gelecek diye biliyorum onu da ekleyebilirsiniz konuya

güzelmiş başta sabit sorular gibi gelsede ilerleyen dakikalarda baya kapsamlı güzel sorular varMedyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
inş cortana bunun kadar olurMedyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bunu izledim fena bir şey gayet başarılı bunun bize gelmesi türkçe olması için en az 8-9 ay beklemek lazıminş cortana bunun kadar olur
Aynen,siri gerçekten çok güzel iş çıkartıyor.Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
çok uzun bi süre ama kısa sürede türkce ve temel komutları yerine getirsede yeterBunu izledim fena bir şey gayet başarılı bunun bize gelmesi türkçe olması için en az 8-9 ay beklemek lazım
Emin ol öyle temel özelliklerdi idare etsin diye yarı iş yapmazlar heleki MS mecburen tam anlamıyla mükemmel olana kadar bekleyeceğiz arkadaşlar. Zaten hali hazırda amerikada bile beta olarak verilecekmiş önce orada bi tam sürüne gelecek gelene kadar belki aylar geçecek sonra da türkçe ye çevrilmesi optimize edilmesi rahat 8-9 ayı bulur belki daha da uzar gider.çok uzun bi süre ama kısa sürede türkce ve temel komutları yerine getirsede yeter