Haber Windows Phone Güncellemeleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Silinen Üye 2313801

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Windows Phone Güncellemeleri
AMBER:
Öncelikle güncellemeyi kurduktan sonra telefonunuzda değişecek şeylerden biri FM Radyo. herkesin merakla beklediği bir özellik olan FM Radyo, Windows Phone 7 içeren cihazların hepsinde mevcuttu. Microsoft, Windows Phone 8 ile birlikte biraz da ticari olarak müzik satışını Xbox Music üzerinden desteklemek amacıyla FM Radyo antenlerine sahip Windows Phone 8 telefonlara FM Radyo arayüzü koymadı. Elbette şu ana kadar. Artık son güncelleme ile Lumia cihazlarınıza FM Radyo özelliği geri geldi. Maalesef bu özellik Lumia 620 için kullanılabilir değil.

İkinci olarak çok daha iyi fotoğraflar çekebileceksiniz. Lumia Amber güncellemesi ile birlikte cihaz yazılımı yükseltilecek ve özellikle düşük ışıkta çok daha net ve parlak fotoğraflar çekebileceksiniz. Ayrıca Nokia Smart Camera ve Nokia Pro Camera uygulamaları da bu güncelleme ile birlikte telefonunuza yüklenebilir hale gelecek. Bu iki uygulama sayesinde çok daha profesyonel ayarlara kolayca ulaşabilecek ve hızlı çekim, atlamalı çekim ve görüntüde oynama gibi ek özelliklere sahip olacaksınız.

Diğer bir yeni özellik ise Glance özelliği. Daha önceki Nokia telefonlarda olan bu özellik sayesinde Lumia cihazınızın ekranını açmadan saati, zili ve pil durumunuzu kolayca görebileceksiniz. Lumia Glance ekranı özelliği, ayarlarda,Göz Atma olarak görünüyor. Ayarlara girdiğinizde birkaç seçenek göreceksiniz. Kapalı seçtiğinizde bu özellik size herhangi bir bildirim göstermeyecektir. Aralık seçili olduğunda cebinize girdiğinde veya ekranda yer alan ışık sensörünün ışık algılamadığı ortamlarda Göz Atma ekranı gözükmeyecek.

Black:
İşte GDR 3 + Lumia Black Güncellemesi ile Gelecek Özellikler :

1) 1080P Desteği (Mevcut cihazları etkilemeyecek)

GDR3 güncellemesinin getirdiği büyük değişikliklerden biride 1080P desteğidir.Bu desteği Lumia 1520 telefonunda görmüştük.Ve yeni 1080P desteği sağlayan telefonlar artık çıkması mümkün oldu.Bununla birlikte Nokia Kendi uygulamalarının çoğunu bu desteğe göre uyarladı.

2) Yeni İşlemci Desteği (Mevcut cihazları etkilemeyecek)

GDR3 ile gelen 1080P desteğinden sonra başka bir yenilikte yeni işlemci desteği.Tıpkı Lumia 1520 gibi Snapdragon 800′lü cihazları daha fazla görebileceğiz.

3) X ile Uygulama Kapama Özelliği

“x” ile kapama özelliği ile artık telefonlarda açık olan uygulamaları “x” ile kapatabileceksiniz.Bu özellik tüm telefonlara GDR3 ile gelecektir.

4) Kişileştirilmiş Zil Sesleri

GDR3 güncellemesi ile gelecek güzel özelliklerden biride kişileştirilmiş zil sesleridir.Tüm telefonlarda GDR3 ile bu özellik olacaktır.Özellikle uygulamalarda görebileceksiniz.

5) Bluetooth 4.0 LE Geliştirmeleri

GDR3 ile gelecek özelliklerden biride Bluetooth geliştirmeleri olacaktır.Özellikle Smartwatch ve sağlık ile ilgili giyilebilir aksesuarları Bluetooth destekleyecek

6) Depolama

Depolamaya daha kolay kullanabilecek ve geçici dosyaları silmekte daha özgür olacaksınız.

7) Ekran Döndürme Kilidi

GDR3 ile birlikte ekran döndürme kilidi.Özellikle bu durumdan sıkıntı duyan kullanıcıların sevineceği bir özellik.

8) Sürüş Modu

GDR3 ile birlikte gelecek özelliklerden biride sürüş modu özelliğidir.

9) Wi-Fi iyileştirmeleri :

GDR3 güncellemesi ile Wi-fi özelliğinde iyileştirmeler olacaktır.Özellikle Wi-fi sırasında oluşan hatalar giderilecektir.Ayrıca cihaz sıfırlama sonrası Wi-Fi ile yeniden yükleme özelliği mevcut olacak.

10) Uygulama Anahtarı

Uygulama Anahtarı GDR3 güncellemesi gelecek özelliklerden bir tanesidir.Bu özellik ile uygulama ile ilgili işiniz bittiğinde bu özellik ile uygulamaları kapatabileceksiniz.

11) Göz Atma Ekranı Kişileştirme

Lumia Black Güncellemesi ile Glance ekran özelliğinden faydalanan telefonlara sahip olan kullanıcılar,Glance ekranını kişileştirmesini yapabilecekler.Ekrandaki saat gösterimini istediği gibi renklendirmesini yapabilecektir.Bu özellik sadece Lumia cihazlar için geçerli olacak.

12) Göz Atma Ekranı Bildirimleri

Lumia Black Güncellemesi ile gelecek özelliklerden bir tanesi de Glance Ekranında gözükecek bildirimlerdir.Artık Glance Ekranında bildirimleri görebileceksiniz.Bu özellik sadece Lumia telefonlar için geçerli.

13) RAW Desteği (Sadece Lumia 1020 ve 1520 )

Lumia Black güncellemesi ile gelen özelliklerden biride RAW kamera desteğidir.Bu özellik sadece Amiral gemiler Lumia 1020 ve Lumia 1520 için aktif olacaktır.

14) Yeni Kamera Algoritmaları

Lumia Black güncellemesi ile gelen diğer bir yenilik ise Yeni Kamera Algoritmalarıdır.Özellikle üst cihazlar için aktif olması bekleniyor.Özellikle resimdeki gürültü (noise) sorununun çözülmesinde önemli rol oynuyor.İlgili video için .

15) Belirlenmeyen Yenilikler

Lumia Black güncellemesinin getireceği yeniliklerin bir kısmı belli olsa da güncelleme ile gelecek özelliklerin tamamı daha doğrulanmadı Lumia telefonlara sahip olan kullanıcılar sürprizlere hazır olsunlar.Özellikle çift tıklama ile uyandırma aktif olmayan cihazların çift tıklama özelliklerinin aktif edilmesi muhtemel.

WP 8.1
Bu seferki özellikler sadece tahmini olup hiçbir kesinliği bulunmayan söylentilerdir.

Windows Phone 8 işletim sistemini 8.1‘e terfi edecek büyük güncelleştirme hakkında bilgiler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor.Bir öncelikli haber kapasatif tuş bulundurmayan cihazlar için sanal tuşlar mevcut olacağını sizlerle paylaşmış oldum.

Verge‘de isim verilmeyen kaynaklara göre birçok kullanıcının beklentilerini büyük oranda karşılaması beklenen Windows Phone 8.1 güncellemesi ile birlikte gelecek özelliklerden olan Bildirim Merkezi ve Akıllı asistan Cortana ile ilgili bilgiler sızdı.Gelen bilgilere göre bildirim merkezi daha önceden sızdırıldığı gibi canlı kutucuk değil, üstten kaydırmalı (iOS ve Android’de olduğu gibi) olacak ve kısa kaydırmada hızlı ayarlar, uzun kaydırmada ise tüm bildirimler yer alacak.Diğer özelliklerde de olduğu gibi bildirim çubuğunun da diğer sistemlerden tamamen farklı olması bekleniyor.



Sesli asistan Cortana ise Bing ile senkronize çalışacak gibi görünüyor.Text aramalarının dışında sesli komut özelliği de bulunacak.Konumu öğrenebilme randevuları hatırlatma gibi özelliklere sahip olacak Cortana, Google Now’a benzer özellikleri taşıyacak.

Ses Kontrolleri
Windows Phone 8.1 ile geleceği doğrulanan özelliklerden biri de, özellikle son günlerde kullanıcıların sıkça şikayet etmeye başladığı ayrı ses kontrolleri.Telefonun seslerinden bağımsız medya ses ayarları mümkün olacak.

VPN ve diğerleri
Windows Phone cihazlarda VPN desteği mevcut olacak.Windows 8 ve 8.1′de mevcut olan Bing akıllı arama da cihazlarda mevcut olacak.

Ayrıca Xbox Müzik ve Müzik uygulamaları Windows Phone 8.1′de bağımsız olacak.Twitter, Facebook gibi sosyal ağ uygulamaları daha da genişletilecek.Güncellemenin 2-4 Nisan’da olacak olan Microsoft Build 2014′den önce yayınlanması bekleniyor.Söz konusu Windows Phone 8.1 güncellemesi beta aşamasında iken Nokia’nın 2 yeni Windows Phone 8.1cihazları da netleşmeye devam ediyor.

Öne çıkanlar
Uservoice’de kesinliğe kavuşturulan ve hemen ardından yalanlanan özelliklerin de Windows Phone 8.1′de yer alma ihtimali yüksektir diyebiliriz.Uservoice’de kesinleşen MicroSD hafıza kartına uygulama yükleme özelliği ve Dosya Yöneticisi’nin güncelleme ile cihazlara gelmesi kesin olmasa da kesine yakındır.

(Sık Güncelleme Yapılacaktır)
(Güncelleme Listesi:
1- 14 Mart 2014)
 


SamilGoktas

SamilGoktas

Üye
Toplu bir poz :) :disko:
 
Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
:sirit:
 
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
:biggrin::icelim::heyo2::thumbup::oley:bud::sirit: ne zamandır toplu resim çekişmedik :disko:
 

Ali_KRKY

Üye
:thumbup:
 
saynesim

saynesim

Üye
Harika teşekkürler
 
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
:salincak:
 
BelaMonte

BelaMonte

Üye
Güzel haber :sirit:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt