Püf Noktası Windows Phone 8.1 Detaylı İnceleme

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
teuseus

teuseus

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone 8.1 Detaylı İnceleme


Windows Phone 8.1'in genel özelliklerine bakacak olur isek daha hızlı bir klavye, Eylem Merkezi, Pil Tasarrufu, Akıllı Veri, Wifi Sense, Stroge Sense, 3 Kolon Desteği, Değişebilir Arka Plan, Menü geçişlerinde Efektler, Daha hızlı bir işletim sistemi, Dosya İndirebilme ve Hafız Kartına indirme, Uygulama ve Oyunları Hafıza Kartına Yükleme ve tabikide CORTANA vb.

Cortana Nedir ?
Bing tarafından desteklenen kişisel bir asistan. CORTANA ismi Halo Spartan oyununda ki yapay zeka bilgisayarının isminden gelmektedir. Cortana sizin sorduğunuz sorulara cevap verebilir istediğiniz taktirde arama, sms gönderme, müzik açmak gibi işlerinizi yerine getirebilir.

Cortana telefonunuzda yüklü olan uygulamalar ile entegre olarak çalışır ve istediklerinizi en iyi şekilde yerine getirebilir :) Ancak bazı görevleri yerine getirebilmesi için ayarlamalar yapmalısınız.

<
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Eylem Merkezi - Action Center


Bir çok Windows Phone kullanıcısının merakla beklediği bir yenilik Eylem Merkezi. Windows Phone platformunda eksikliği bir çok kullanıcı tarafından hissediliyordu. Ve olumsuz eleştirilere maruz kalıyordu.

Eylem Merkezi sayesinde bildimleri kaçırmayacak ve istediğiniz bildirimleri alacaksınız. Eylem Merkezi Android'dekine benzer bir biçimde çalışıyor anacak Eylem Merkezinde sadece 4 tane kısa yol var ve belirli ayarlara kısa erişim mümkün. Tam sürümde bu durum düzeltilebilir.

Wifi, Buluetooth gibi ayarları kapatmak isterseniz üzerine basmanız yeterli olmuyor, sizi ayarlara yönlendiriyor.

NOT: Wifi veya Şebeke gibi ayarları kısa yoldan uygulamaya gitmeden açmak mümkün değil zira Android tarafından lisanslı ve telif hakları söz konusu.

Windows Phone Başlangıç Ekranı






Artık 3 kolon tüm telefonlarda kullanılabilir durumda. Sizlerde ayarlar kısmından 3 kolon desteğini aktifleştirerek kullanabilirsiniz.
Etkinleştirmek için
Ayarlar - Başlangıç+Tema - Daha fazla kutucuk göster kombinasyonlarını uygulamanız yeterli.
Ayrıca Ekran görüntüsü artık güç+ses artırma ile alınıyor.

Windows Phone Mağaza




Windows Phone 8.1 ile gelen yeniliklerden bir tanesi de yenilenen Mağaza.

Mağaza eski görünümünden uzaklaşarak daha modern ve kullanıcı dostu bir hal almış durumda. Daha iyi öneriler, menüler vb. Artık uygulamaların güncellemelerinin denetlenmesini beklemek zorunluluğu kalkmış durumda. Ayarlardan Güncellemeleri denetlemeniz oldukça kolay bir hal almış.
İsterseniz uygulamaların otomatik olarak güncellenmesini isteyebilirsiniz. Bu güncelleme isteğiniz doğrultusunda şebeke üzerinden veya siz Wifi ağına bağlandığınızda gerçekleşebilir.

Akıllı Veri ve Akıllı Depolama


Akıllı veri ile uygulamaların ne kadar veri kullandıklarını kolayca görebilir ve kullanımlarınızı düzenleyebilirsiniz. Akıllı veri telefonunuzdaki sistem ve daha sonra yüklediğiniz tüm uygulamaları kontrol eder ve kullandıkları veriyi inceler. Ama unutmamalısınız ki bu veriler tam doğruları yansıtmayabilir ve sizleri zor durumda bırakabilir.

Akıllı Depolama ise uygulamalarınız SD karta taşımak veya tam tersi SD karttaki uygulamaları telefona taşımak için kullanılır. Uygulamaları SD karta kurmanız sizlere yerden tasarruf sağlar ve telefon hafızası sorunu yaşamassınız. Ancak SD karta taşıdığınız uygulamalar sadece SD kart takılı iken kullanılabilir (Android'de olduğu gibi). SD kartı çıkardığınızda uygulamalar soluk bir renk alır ve kullanılamaz.
SD Kart yazma hızınız telefonda takılmalara neden olabilir bu yüzden class 8 veya class 10 kullanmanızı tavsiye ederim.
Diğer bir yenilik ise artık İnternet Explorer ile dosya indirebilirsiniz. İndirdiğiniz dosyaları Akıllı Depolama ile telefon hafızasına veya SD karta kaydedebilirsiniz.
Windows Phone Görev Yöneticisi


Windows Phone platformundaki görev yöneticisi biraz daha geliştirilmiş ve kullanıcılar için daha pratik bir hale gelmiş. Uygulamaları kapatmak için geri tuşuna bir kaç saniye basılı tutarak görevlerin olduğu sekmeye gelmeniz ve görevleri aşağıya doğru itmeniz yeterli. Bu görevin İphone'dakine benzer olduğunu söylemek gerek zira İphone da alta değil üste iterek görevler kapatılmakta.

Görevleri kutucukların sağ üst kısmındaki x işaretine basarak ta kapatabilirsiniz. Bu özellik Black güncellemesi ile gelmişti.

Windows Phone Müzik ve Video Uygulaması




Windows Phone 8.1 ile birlikte Müzik uygulaması ile video uygulaması birbirinden ayrıldı. Video uygulaması Xbox Video olarak yayınlanmış olsa da daha sonra gelen güncelleme ile sistem uygulaması görünmüne büründü ve Xbox kelimesi kalktı.

Video uygulaması şu an markette indirilebilir durumda. Ancak uygulamada bir çok bug ve hata bulunmakta. Videoların geç açılması veya hiç açılmaması gibi durumlarla karşılaşmanız olağan.




Windows Phone 8.1 ile birlikte Müzik uygulaması ile video uygulamasının birbirinden ayrıldığını belirtmiştik. Ve eski müzik çalar ile arasında fazla bir fark olduğunu söyleyemeyiz.

Windows Phone Görüntülü Konuşma






Windows Phone kullanıcılarının en fazla şikayetçi oldukları bir diğer konu ise şebeke üzerinden görüntülü konuşma. Ancak şu an için hala kullanılabilir değil. Görüntülü konuşmak için mağazadan Skype tarzı bir program indirmeniz şart. Arama esnasında görüntülü arama tuşu olmasına rağmen sizi Skype uygulamasına götürmekte.

Windows Phone Ekran Görüntüleri





NOT: Windows Phone 8.1 Tam sürüm 24 haziranda yayınlanacaktır.
NOT:Alıntı değil tamamen kendi anlatımımdır. Kaynak Göstermeden lütfen alıntı yapmayınız. Teşekkürler...
Alıntıdır;
 
  • Beğen
Tepkiler: Yağız Ryan ve suyunsesi


Ali Kurtaran

Ali Kurtaran

Üye
İnceleme için teşekkürler.Bir çok kez sorduğum ve hala cevabını bulamadığım bir soru sormak istiyorum.Bu diğer klasörünü bilgisayara bağlayıp yönetebiliyorsunuz yazıyor.Bu işlemi nasıl yapacağız bir fikriniz var mı ? Teşekkürler :)
 
Dilaver Kaplan

Dilaver Kaplan

Üye
:sirit: Daha Önce çok açıldı böyle konular!
 
teuseus

teuseus

Üye
    Konu Sahibi
dücane

dücane

Üye
bencede cok emek vermissin, fakat daha önceleri böyle konular acildi, bu yüzden benden de malesef :sirit:
 

skynet

Üye
Teşekkürler :)
 
teuseus

teuseus

Üye
    Konu Sahibi
bencede cok emek vermissin, fakat daha önceleri böyle konular acildi, bu yüzden benden de malesef :sirit:
:konus: Dediğim gibi forumda arama yaptığımda ulaşamadım :) Konu başlığı yazarken de benzer hiç bir konu yoktu ama yinede olabilir :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt