Nokia World Canlı Anlatım.. (Saat 17:00 ' da başlayacak)

Sponsorlu Bağlantılar

msy2017

msy2017

Üye
Ekmek arası Lumia 920 yada HTC Accord olsa da yesek köfte niyetine :d:
Ama maalesef 3 kuruşa 5 köfte vermiyorlar.
Kimbilir kaç kuruş olacak bu köfteler ülkemize gelince vergiler ve köftehor pazarlamacılar yüzünden.

yemede yanında yat bunların...

15097

15097

Üye
Ekmek arası Lumia 920 yada HTC Accord olsa da yesek köfte niyetine :d:
Ama maalesef 3 kuruşa 5 köfte vermiyorlar.
Kimbilir kaç kuruş olacak bu köfteler ülkemize gelince vergiler ve köftehor pazarlamacılar yüzünden.
dağıtılmak üzre olan konuyu nasıl toparlardın :blink:

PremiumWork

PremiumWork

Üye
PPI değeri aslında çok da kasten ayarlanan bir değer değil.
(Ekranın büyüklüğüne göre belirleniyor)
Ekran çözünürlüğü ile Ekranın büyüklüğünün net görüntü verebilecek düzeyde uyumlu olmasıyla alakalı.
Bir önceki sayfada da belirttiğim gibi şu anda PPI değeri en yüksek cihaz HTC Accord. (342 PPI)

Piyasada aynı çözünürlüğe sahip (1280x768) benzer cihazlar (ATIV S 4.8"/306PPI, Lumia 920 4.5"/336PPI v.b) olmasına rağmen neden daha yüksek. Çünkü ekranı bu telefonlardan daha küçük. (4.3")
Ekranı küçük olduğu için inch başına düşen piksel miktarı artıyor.

Şöyle düşün:

1280'i 4 böldüğünde bir parçaya 320 düşer.
Ama aynı değeri 5'e yani daha büyük bir değere bölersen bir parçaya 256 düşer.

Sonuç olarak 280 PPI insan gözüne çok net bir görüntü (yazı, grafik v.b) vermeye yetiyor.
Bunun üzerindeki netliği insan çıplak gözle farkedemiyor.
Ama yine de PPI değerinin yüksek olması güzel bir şey.
Ayrıca 4.3" bana göre cebe sığma ve tek el kullanabilme yönünden en ideal büyüklük...

Aynen kardeşim 4.3"den sonrası tehlikeli :ehe: ayrıca konu için :tşk:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ali Kemal ustanın da dediği gibi Lumia 920 şuan için mükemmel bir cihaz.
Ama 4 çekirdekli yada daha üst donanımlı Lumia almak isteyenlerin 2013'ün ilk çeyreğini beklemelerinde fayda var.
Nokia, rakiplerinin aynı dönemde 4 çekirdekli üst donanımlar üretebileceğini düşünerek piyasaya son darbeyi vuran olmak adına 4 çekirdekliyi daha büyük bir etkinliğe saklıyor olabilir.
Öyle ki önümüzdeki günlerde Apple'ın Iphone5'i ile HTC'nin WP8'li 4 çekirdekli Zenith modeli piyasayı yoklayacak.
Bence Lumia 920'yi çıkar çıkmaz almaktansa diğer markaların modellerini ve fiyatlarını da beklemekte fayda var.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
büyük ihtimzl onlzrdan sonra daha iyi bi cihaz tanıtacaktır. Gerçi nokia bu zannedtmihorum :) neyse hayırlısı:)

msy2017

msy2017

Üye
nokia phi ne zaman tanıtılabilir.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Malesef MWC 2013'te gelmesi beklenen 4 çekirdekli cihazları bekleyeceğim.En azından heyecanıma yenik düşmezsem :)

Mein-teil

Üye
beklentileri sizce karşıladı mı bence yeterli değil :( hiç böyle olmasını beklemiyordum hani 12mp kamera ? gpu ne bu arada ? zaten kablosuz şarj özelliği s3'de var çok büyük yenilikmiş gibi anlatılıyor bu arada ekran amoled mi artık amoled'de değilse hiç çıkarmasalarmış bunun daha önceki lumialardan farkı ne ? bu arada tasarım nokia'da artık hepsi birbirine benziyor :(

Beklentilerimi karşılamadı n9'da yaptığım hatayı bidaha yapmam artık nokia bitmiştir önyargı değil bu bak aldık işte n9 ne oldu boş iş nokia

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
  • Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Note ile yetin artık :P:

Napalım öyle yapıcaz somuru: Aslında boyutu falan güzelde TouchWiz'den nefret ediyorum.Sense, Metro, Harmattan dışındaki hiç bir arayüze ısınamadım :(

Mwc'ye sartlanma ces2013 ocak sonunda. Ve o zamana kadar lumia920 cikisindan uc ay gecmis oluyor.

Aaaa hocam doğru diyorsunuz ben CES'i tamamen unutmuşum.Ama farketmez Ocağa kadar bekleyen adam şubata kadarda bekler :ehe Yani 3 ay beklersem 4.sü kolay :kıskıs: