msy2017
Üye
iPhone u da gecmisler![]()
bu durumda mobil cihazlardaki en yüksek ppi değeri nokianın oldu.
iPhone u da gecmisler![]()
bu durumda mobil cihazlardaki en yüksek ppi değeri nokianın oldu.
Ben Xperia S de 335 diye biliyorum
ben ıphone diye biliyordum geçti diyince öyle yorum yaptım siz daha iyi bilirsiniz abi.
ama nasil olsa 280 den sonrasini goz algilamiyor280'den sonrasını algılayamıyorsak neden yapıyorlar ki
Xperia s daha yuksek iPhone danama nasil olsa 280 den sonrasini goz algilamiyor
gözle görülür bir fark olmasa bile daha mı net 
tamamda niyeAdamlar yapmis

tamamda niye![]()

tamamda niye![]()
Fantezi ?![]()

bilgiler için teşekkür ederimPPI değeri aslında çok da kasten ayarlanan bir değer değil.
Ekran çözünürlüğü ile Ekranın büyüklüğünün net görüntü verebilecek düzeyde uyumlu olmasıyla alakalı.
Bir önceki sayfada da belirttiğim gibi şu anda PPI değeri en yüksek cihaz HTC Accord. (342 PPI)
Piyasada aynı çözünürlüğe sahip (1280x768) benzer cihazlar (ATIV S 4.8"/306PPI, Lumia 920 4.5"/336PPI v.b) olmasına rağmen neden daha yüksek. Çünkü ekranı bu telefonlardan daha küçük. (4.3")
Ekranı küçük olduğu için inch başına düşen piksel miktarı artıyor.
Şöyle düşün:
1280'i 4 böldüğünde bir parçaya 320 düşer.
Ama aynı değeri 5'e yani daha büyük bir değere bölersen bir parçaya 256 düşer.
Sonuç olarak 280 PPI insan gözüne çok net bir görüntü (yazı, grafik v.b) vermeye yetiyor.
Bunun üzerindeki netliği insan çıplak gözle farkedemiyor.
Ama yine de PPI değerinin yüksek olması güzel bir şey.
Ayrıca 4.3" bana göre cebe sığma ve tek el kullanabilme yönünden en ideal büyüklük...

bilgiler için teşekkür ederim![]()

Önemli değil. Anlayacağın küçük ekrana yüksek çözünürlük sığdırdıkça, PPI değeri artıyor.![]()

Yani ekmege kofte sigdirmaktaymis mesele![]()
Şu an bir ekmeğe en çok köfteyi HTC Accord sığdırıyor.Önemli değil. Anlayacağın küçük ekrana yüksek çözünürlük sığdırdıkça, PPI değeri artıyor.![]()

Önemli değil. Anlayacağın küçük ekrana yüksek çözünürlük sığdırdıkça, PPI değeri artıyor.![]()

Canim kofte cekti ya![]()