Nokia World Canlı Anlatım.. (Saat 17:00 ' da başlayacak)

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
gpu daha iyi olabilirdi ve kamera da aynı şekilde 808 den iyise sözüm yok ama değilse...

adreno225 bugun ve onumuzdeki bir yilda cok rahat yetebilir. Kamera 8.7mp pureview ve degişik teknolojiler kullaniyor. Adamlar tanitimda bile bazi slr makinelerden daha iyi cekim yapilabilecek diyor.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye

adreno225 bugun ve onumuzdeki bir yilda cok rahat yetebilir. Kamera 8.7mp pureview ve degişik teknolojiler kullaniyor. Adamlar tanitimda bile bazi slr makinelerden daha iyi cekim yapilabilecek diyor.
neden adreno 320 değil? önümüzdeki bir yıl diyorsunuz... her sene telefon mu değiştireceğiz?ayrıca bu cihazlarada maximum 1 sene tam destek verirler zaten sonra gelen yeni şeyler eklenmeyecektir.... saçma sapan bi taktikdir aldı gidiyor.
kameraya gelince dediğim gibi 808 karşılaştırmaları çıkar ondan sonra karar verilebilir. kötüyse denecek bişey yok. sonuçta sen amiral gemisi tanıtıyorsun.. iyse zaten problem kalmaz. gerçi kameraya fazla takılmadım gpu takıldı kafama.. bu gpu s3'den iyi mi mesela?? veya note dan çünkü sürekli gönderme yapıyordu nokia?
sonuç olarak ben bu cihazı alıcam. lanet olsun şu içimdeki nokia aşkına.
inşallah ilerdeki incelemeler falan fikirlerimde iyi yönde değişim gösterir...

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
neden adreno 320 değil? önümüzdeki bir yıl diyorsunuz... her sene telefon mu değiştireceğiz?ayrıca bu cihazlarada maximum 1 sene tam destek verirler zaten sonra gelen yeni şeyler eklenmeyecektir.... saçma sapan bi taktikdir aldı gidiyor.
kameraya gelince dediğim 808 karşılaştırmaları çıkar ondan sonra karar verilebilir. kötüyse denecek bişey yok. sonuçta sen amiral gemisi tanıtıyorsun.. iyse zaten problem kalmaz. gerçi kameraya fazla takılmadım gpu takıldı kafama.. bu gpu s3'den iyi mi mesela?? veya note dan çünkü sürekli gönderme yapıyordu nokia?

Kamera olarak 808 den iyi olamaz olmaması da gerekli zaten şuan için.. Gel gelelim 808 den sonraki en iyi kamera bu cihazda.. Ayrıca her firma her yıl cihaz değiştirtmek için cihaz üretiyor nokia ya has bir durum değil,samsung iki yıldır overclock yapıp duruyor gpulara başka bişey yaptığı yok adreno 225 bence gayet yeterli

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

bugune kadar ki en dayanikli ekran cami cumlesi gecti acaba başka bişey mi kastedildi

Dayanıklı kısmını duydum ama orda ekran camını mı yoksa dış yapısını mı kastediyordu tam anlayamadım. Kolay çizilip solmayan, kavlamayan polikarbonat dış yapıdan bahsediyordu sanırım.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
kameraya gelince dediğim 808 karşılaştırmaları çıkar ondan sonra karar verilebilir. kötüyse denecek bişey yok. sonuçta sen amiral gemisi tanıtıyorsun.. iyse zaten problem kalmaz. gerçi kameraya fazla takılmadım gpu takıldı kafama.. bu gpu s3'den iyi mi mesela?? veya note dan çünkü sürekli gönderme yapıyordu nokia?

adreno320 snapdragon s4pro chipsetlerde kullaniliyor. Bu cihazda ise snapdragon s4plus chipset var. S4pro quadcore 1.5ghz'den 1.7ghz'e kadar hiz veriyor. Mevcut durumda kullanilan donanim sistemden dolayi fazla bile gelecektir. Ayrica adreno225 s3de kullanilan mali400 gpu'ya eşdegerdir.

• Beğen
Tepkiler: DenizhaNq
DenizhaNq

DenizhaNq

Üye

Kamera olarak 808 den iyi olamaz olmaması da gerekli zaten şuan için.. Gel gelelim 808 den sonraki en iyi kamera bu cihazda.. Ayrıca her firma her yıl cihaz değiştirtmek için cihaz üretiyor nokia ya has bir durum değil,samsung iki yıldır overclock yapıp duruyor gpulara başka bişey yaptığı yok adreno 225 bence gayet yeterli
böyle bi gereklilik yok. sadece saçma sapan bi strateji. gel geleim diğer firmalara örnek örnek s2 ve ya s halen daha alınası cihazlar.. neden donanım iyi destek var. microsoftda bi açıklamasında bi cihaza bi sene destek garantisi vermişti sonrası hakkında bişey söylenildi mi hayır... cihaz değiştirtmek değil sorun yeni cihaz cıkınca eskisinin iş görmemesi.örnek c7-701 3gs bile halen daha alınıyo. neden destek var... donanım yetiyor... s3 de overcloklu gpu olabilir. kötü mü hayır en iyisi. ayrıca başka bişey yaptığı yok derken görmemk için özel bi çaba göstermemeye gerek yok. tamm bende nokia hayranıyım ama daha iyisi olmalıydı...
nokianın böyle düşük donanımla giriş yapmaması gerekirdi. çünkü sen zaten batmışsın. daha neyine güveniyorsun koy 320 gpu quad core en aşağı 12 mp bi getirin olsun dimi. kızabilirsiniz ama bence durum bu... ama yine de nokia bu kendisi için en iyisi :)

- - - Eklendi - - -

adreno320 snapdragon s4pro chipsetlerde kullaniliyor. Bu cihazda ise snapdragon s4plus chipset var. S4pro quadcore 1.5ghz'den 1.7ghz'e kadar hiz veriyor. Mevcut durumda kullanilan donanim sistemden dolayi fazla bile gelecektir. Ayrica adreno225 s3de kullanilan mali400 gpu'ya eşdegerdir.
hocam böyle bilgiler verin bana :D

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye

Bazı DSLR'lardan iyi olan özelliği Optik Stabilizasyon Donanımı. Titreşim engelleme özelliği diyelim :)

Video da ekleyelim.
[video=youtube;cimDfEIEiu0]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cimDfEIEiu0#![/video]

Bu arada birisi PureMotion HD+ 'ı sormuş. Bu galiba multifonksiyon birşey :) Güneş altında görünürlük performansını artırıyor.(Renk ve Konsantrast ayarları ile) Şu hem capasitive hem resistive tepkinin bu teknolojinin getirdiği birşey olduğunu tahmin ediyorum. Ayrıca ekranda görünün yazı keskinliğini artıran bir teknoloji. Birde kaydırma esnasındaki birşeyleri anlattı. Blanıklıkla ilgili birşey olduğunu hatırlıyorum ama tam olarak ne söylediğini anlamadım.

EDIT: Tavsiye bu cihazı alacaklar ekranı iyi korusunlar :) bu kadar öszellikli bir ekran için galiba epey para öderler :)

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Dayanıklı kısmını duydum ama orda ekran camını mı yoksa dış yapısını mı kastediyordu tam anlayamadım. Kolay çizilip solmayan, kavlamayan polikarbonat dış yapıdan bahsediyordu sanırım.
gorilla glass mevcut

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Bu arada izleyemeyenler için şu an yayının tekrarı var.

msy2017

msy2017

Üye
nokia phi diye bir telefon vardı o ne zaman çıkar?

msy2017

msy2017

Üye
tartışma çıkmasın da samsungun ativ-s'ine göre lumia 920 purewiew nasıl?

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
Orada yazmışlar ama Nokia.com'daki özellikler arasında ve Corning'in resmi sitesinde yazmamışlar?
burası samsungun mu sitesi allah askına farkındaysan burda gpu bilgside var diğerlerinde görmedim onu da

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Orada yazmışlar ama Nokia.com'daki özellikler arasında ve Corning'in resmi sitesinde yazmamışlar?

Cihaz henüz duyruldu biraz yavaş :)

- - - Eklendi - - -

Ayrıca Nokainın sitesinde yazıyor.

Designa bas orda ekran özelliklerinde var :)

Display features

• Polarization filter
  • Light time-out
  • Ambient light detector
  • Brightness control
  • Orientation sensor
  • Sculpted 2.5D glass
  • Proximity sensor
  • High Brightness mode
  • RGB Stripe
  • Sunlight readability enhancements
  • Pixel density 332 ppi
  • Luminance 600 nits
  • Aspect ratio 15:9
  • Corning® Gorilla® Glass
  • Super sensitive touch
  • Color boosting
  • IPS
  • Refresh rate 60 Hz

Galiba bu özellikleri içine alan teknolojide PureMotion HD+ oluyor :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Cihaz henüz duyruldu biraz yavaş :)

- - - Eklendi - - -

Ayrıca Nokainın sitesinde yazıyor.

Designa bas orda ekran özelliklerinde var :)

Display features

• Polarization filter
  • Light time-out
  • Ambient light detector
  • Brightness control
  • Orientation sensor
  • Sculpted 2.5D glass
  • Proximity sensor
  • High Brightness mode
  • RGB Stripe
  • Sunlight readability enhancements
  • Pixel density 332 ppi
  • Luminance 600 nits
  • Aspect ratio 15:9
  • Corning® Gorilla® Glass
  • Super sensitive touch
  • Color boosting
  • IPS
  • Refresh rate 60 Hz

Galiba bu özellikleri içine alan teknolojide PureMotion HD+ oluyor :)

OK :) Sorun yok, ilk baktığımda yoktu sanırım yada ben göremedim belki.
Gorilla Glass olması çok iyi.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
istemesem de 332ppi piksel dansite koyulmasi bazi bahaneleri de ortadan kaldirmiş oldu.