Kendi İşletim Sistemini Kendin Yap - Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5 telefonlar için! 5800 özel

Sponsorlu Bağlantılar

Sizce yazdığım konu yararlı mıdır? Bu yazıyı beğendiniz mi? Bu yazı orjinal mi?

• Kullanılan toplam oy
    365

delice_doluca

Üye
nokia editor beta 4 ü indirdikten sonra rofs2 ve fat16 klasörlerinin içi boş .. yani extract etmemiz gereken 2 dosya yok .. zaten zip de 686 mb.. ancak okuduğum hiçbir yazıda bu 2 dosyanın nereden indirilebileceğini söyleyen bir bilgi göremedim..

okanna

okanna

Üye
saol

uydu

uydu

Üye
    Konu Sahibi
nokia editor beta 4 ü indirdikten sonra rofs2 ve fat16 klasörlerinin içi boş .. yani extract etmemiz gereken 2 dosya yok .. zaten zip de 686 mb.. ancak okuduğum hiçbir yazıda bu 2 dosyanın nereden indirilebileceğini söyleyen bir bilgi göremedim..

birdaha oku bence

Revengeful

Emekli Yönetici
Teşekkürler

delice_doluca

Üye
birdaha oku bence
sorunumu çözdüm.. sistem modifikasyonları ana başlığı altındaki bu konuyla alakalı diğer başlıkları da okudum ve kendim de biraz araştırma yaptım ..adımlara indirene kadar açıkçası hiçbirşey anlamamıştım.. belki yardımım olur diye kendi anladığım şekilde anlatmaya çalışayım ben de ..
özetle aşamalara gelirsek;
1) elinizde (ister modifiye edecek olun, ister etmeden kullanın) telefonun işletim sistemi dosyalarının olması gerekiyor.. bu işlemi yapan da navifirm adlı program.. bu programdan telefonu, versiyonu gibi ayırt edici özelliklerini girerek istediğiniz işletim sisteminin dosyalarına ulaşıp bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.. bu programı ve telefonu denemek için diğer renklerin ve 5800 navi nin de işletim sistemlerini indirip kendi telefonumda denedim, hepsini sorunsuz bir şekilde yükledi.. cesaret edebilirsem n97 nin işletim sistemini de deneyeceğim.. ilerdeki adımlarda yapılacak işlemlerin kolaylığı açısından indirdiğiniz dosyaları (7 tane) C:/program files/Nokia/Phoenix/Products/RM-356(son dosyanın ismi telefona göre değişiyor, 5800lar için böyle) dizininde muhafaza etmeniz önemli..

2)modifiye yapmak için gerekli olanlar; nokia editor beta 4 ve power iso adlı programlar..
nokia editor programı ile 1. adımda indirdiğiniz dosyaların olduğu klasöre gözattığınız (programın içinden open diyerek) zaman bu dosyalardan 2 tanesinin görünür olduğunu göreceksiniz.. sırayla her birini gösterip, extract diyip, modifiye işlemlerinizi bitirdikten sonra repack tuşuyla modifikasyonunuzu sonlandırıyorsunuz.. programın üstünde zaten 3 tane tuş var, sırasıyla hepsini kullanıyorsunuz ve işiniz bitmediği sürece de açık kalıyor.. isminde uda uznatısı geçen dosyanızı modifiye etmek için extract dedikten sonra nokia editor programının olduğu klasörde bulunan fat16 adlı klasörün içindeki img uzantılı imaj dosyasını power iso programı ile açarak gerekli işlemleri yapıyorsunuz.. daha sonra modifiyelediğiniz dosyaların isimlerini orijinalleri ile aynı hale getirip ilk söylediğim dizindeki dosyalarla değiştiriyorsunuz.. böylece elinizdeki işletim sistemi modifiyelenmiş oluyor..

3)son adımda da modifiyeli ya da modifiyesiz elinizdeki işletim sistemini (ROM) telefona yazdırmanız gerekiyor.. bunun için de JAF setup 1.98.62.exe programını indirip kuruyorsunuz, sonra (varsa)antivirünüzü etkisiz hale getirip OGM_JAF_PKEY emulator_v5 adlı, kuruluma ihtiyaç duymayan programı başlatıyorsunuz.. bütün bu adımlar olurken ovi ya da pc suitelerin kapalı olmaları lehinize.. telefonunuzu da kapalı bir şekilde (ve yedeği alınmış olarak) usb de bağlı bulundurmalısınız.. gelen pencerede GO yazısına tıklayınca yeni bir pencere geliyor ( box driver not installed hatası verebilir umursamayın) gelen yeni pencerede B85 sekmesine gelip 3 tane işaretsiz kutuyu işaretli yapıyorsunuz 1)manual flash, 2)dead usb, 3)use ini .. sonra sağ taraftan flash tuşuna basıyorsunuz.. 2 kere uyarı penceresi verecek , 2 kere evet diyip geçiyorsunuz, 2.den hemen sonra "finding phone" yazısını göreceksiniz.. o an windows un "yeni usb aygıt takılınca" çıkardığı sesi duyana kadar telefonun açma kapatma tuşuna basın.. eğer "could not found phone" derse telefonu çıkartıp GO tuşunun olduğu adıma kadar geri gidip baştan alın.. eğer finding phone dan sonra "DONE" yazıyorsa 1-2 dk bekleyin telefonunuz yeni alınmış gibi açılacaktır.. işleminiz tamam..

4) bonus adımı:) burası modifiye yapanların hack işlemlerini tamamlamaları için doğru patch leri bulup kurdukları adım.. bunun için, hangi hackli işletim sisteminin olduğu başlıktan yararlandıysanız yine o sayfadaki patch lerle ilgili yönergeleri takip edip sırasıyla kurun ..

s.aydogdu

s.aydogdu

Üye
sagol

hitachi

hitachi

Üye
sorunumu çözdüm.. sistem modifikasyonları ana başlığı altındaki bu konuyla alakalı diğer başlıkları da okudum ve kendim de biraz araştırma yaptım ..adımlara indirene kadar açıkçası hiçbirşey anlamamıştım.. belki yardımım olur diye kendi anladığım şekilde anlatmaya çalışayım ben de ..
1) elinizde (ister modifiye edecek olun, ister etmeden kullanın) telefonun işletim sistemi dosyalarının olması gerekiyor.. bu işlemi yapan da navifirm adlı program.. bu programdan telefonu, versiyonu gibi ayırt edici özelliklerini girerek istediğiniz işletim sisteminin dosyalarına ulaşıp bilgisayarınıza indirebiliyorsunuz.. bu programı ve telefonu denemek için diğer renklerin ve 5800 navi nin de işletim sistemlerini indirip kendi telefonumda denedim, hepsini sorunsuz bir şekilde yükledi.. cesaret edebilirsem n97 nin işletim sistemini de deneyeceğim.. ilerdeki adımlarda yapılacak işlemlerin kolaylığı açısından indirdiğiniz dosyaları (7 tane) C:/program files/Nokia/Phoenix/Products/RM-356(son dosyanın ismi telefona göre değişiyor, 5800lar için böyle) dizininde muhafaza etmeniz önemli..

2)modifiye yapmak için gerekli olanlar; nokia editor beta 4 ve power iso adlı programlar..
nokia editor programı ile 1. adımda indirdiğiniz dosyaların olduğu klasöre gözattığınız (programın içinden open diyerek) zaman bu dosyalardan 2 tanesinin görünür olduğunu göreceksiniz.. sırayla her birini gösterip, extract diyip, modifiye işlemlerinizi bitirdikten sonra repack tuşuyla modifikasyonunuzu sonlandırıyorsunuz.. programın üstünde zaten 3 tane tuş var, sırasıyla hepsini kullanıyorsunuz ve işiniz bitmediği sürece de açık kalıyor.. isminde uda uznatısı geçen dosyanızı modifiye etmek için extract dedikten sonra nokia editor programının olduğu klasörde bulunan fat16 adlı klasörün içindeki img uzantılı imaj dosyasını power iso programı ile açarak gerekli işlemleri yapıyorsunuz.. daha sonra modifiyelediğiniz dosyaların isimlerini orijinalleri ile aynı hale getirip ilk söylediğim dizindeki dosyalarla değiştiriyorsunuz.. böylece elinizdeki işletim sistemi modifiyelenmiş oluyor..

Arkdaşım bunları bizde anladık az biraz.Mesela efekti nerden değiştiricez hangi klasöre ne atmamız lasım yada n97 gibi ekran döndürebilicezmi nereden yapıcaz onları biliyosan söyle.

Teşekkürler.

hunkar159

hunkar159

Üye

delice_doluca

Üye

Arkdaşım bunları bizde anladık az biraz.Mesela efekti nerden değiştiricez hangi klasöre ne atmamız lasım yada n97 gibi ekran döndürebilicezmi nereden yapıcaz onları biliyosan söyle.

Teşekkürler.
hayır, o detayları ben de bilmiyorum.. symbian için rom modifiyesi çok yeni henüz ve bu yüzden modifiyeyi kolaylaştıran programcıklar henüz ortalıkta yok.. onun dışında örnek olarak efekt değiştirmede animeplus adlı programın peşinen z diski gibi bir diske kurulmasını başarabilirseniz efekt değiştiren program da tıpkı rompatcher gibi önyüklü olarak gelir.. bunun için tahminim sis programının içini açmanız ve gerekli bazı dosyaları nokia editor ile yarattığınız img dosyasının içine gömmeniz..

hunkar159

hunkar159

Üye
arkadaslar navi firm ile toplam 7 dosya indiriliyor ve biz sadece 2 tanesini düzenleye biliyoruz. anladigim kadariyla sedece sonu .fpsx ve rof2.vo03 dosyalarini düzenleyebiliyoruz bence bu dosyalar cekirdek programa eklenmis dosyalar ve bunlarla oynamak sadece ek programlari degistirmek demek benim istedigim ise sonu .core.coo dosyasiniindirgeye bilmek cünkü sedece kullandigim dosyalarin yada programlarin kurulmasini istiyorum. birde sormak istiyorum navi firm ile cihaza ayit ayni versiyondan bir sürü secenek var benim secmek zorunda oldugum sürümde sim kilidi var dolayisiyla bu degisikligi telefonda yaptiktan sonra muhtemelen gene sim kilitli olacak burada mesela kilitsiz sürümü telefon kabul eder mi bilmiyorum eger kabul ederse bunu bir nevi simkilidi acma islemi olarak kabul edebilir miyiz ki eger öyleyse bu haclemede bir devrim sayilir.... cünkü simkilidini yasal yolla actirmak ancak kod yöntemi ile mümkün bu kodu almak icin malesef 100 euro ödemek zorundayim. diger yöntemlerin hepsinde cihazin bozulma riski var. isin bu tarafina bir aciklik getirir misiniz?? sürüm secimin de nelere dikkat etmeliyiz. konu aciklamanizdaki modifiye isini güzel anlat missiniz ama bu modifiye edilecek dosyayi nasil cihaza yüklennecek bu konuda bir bilgiye ulasamiyorum flasla ilgili bölüm acilmiyor yada hata veriyor bu konuyu tekrar anlatirsaniz sevinirim tesekkürler

UniqueDemon

Üye
Extract bölümüne kadar geliyorum. rofs2 vs bu dosyaları arşivinden çıkartıyorum. Tamam Güzel. Peki bu rofs2 nin içindeki dosyaları neyle düzenleyeceğiz.... Mesela oyunları silmek istiyorum... Samsung Starın ekranı gibi bir ekran yapmak istiyorum hangi dosyaları düzenleyeceğim hangilerini değiştirip hangilerini sileceğim...

uydu

uydu

Üye
    Konu Sahibi
hunkar159 arkadaşım sim kilitli dosyaları bulmayı nasıl başardın? EURO2 Turkey (Telefonun Rengi i kırmızı ise Redi mavi ise blue gibi) bu dosyaları indirmelisin. Türkiye de satılanlar http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...5-hack-turkce-and-resimli-anlatim-304566.html adresinde anlatıldığı gibi RM-356 dır. Bunu *#0000# yaparak öğrenebilirsin. Ayrıca telefonun kutusunda da yazar ne model olduğu. Şu verdiğim link i bir incele tekrar. Nokia nın sim kilitlerini açmak için kodlar internette mevcut. Youtube de arasan bile bulursun. Flash ataren telefon bozulur mu demişssin i bozulacağı varsa bozulur. Altı üstü flash parçası yanar . Tahminimce gece gündüz durmadan flash atarsan bozulur. onuda nokia teknik serviste arkadaşın varsa kendisi versiyon yükseltirken flash yandı diye rapor eder 5 kuruş ödemeden değiştirirsin

--------------- Ekleme ---------------

işte asıl marifet modifiye edilecek dosyaları bulabilmek. sitede bunu beceren arkadaşlar var yeni yeni modifiyeli flash dosyaları yayınlıyorlar ama paylaşmıyorlar sanırım. ben öğrendiğim zaman paylaşıcam. http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...-de-sorun-yasan-arkadaslar-buyrun-316551.html sorun yaşıyorsan flash atarken buraları bi incele. hatta önce soru sormadan herşeye başlamadan önce Symbian v9.4 Sistem Modifikasyon Uygulamaları burdaki konulara tektek göz at. kim ne sıkıntı yaşamış nasıl çözmüş herşey yazıyor forumda. zaten forum un amacı bu.

mesela burda ingilizce açıklama var ana menüde deüişiklik yapmış adam

aynı şekilde bu sitede de çok açıklayıcı bilgiler var

daha önce şunu bunu ekledim diyrume yazılan bazı özellikler buralardan alınmış diye düşünüyo

farklı modifiyeli firmwareler var bu sitede

farklı modifiyeli firmwareler var bu sitede

hunkar159

hunkar159

Üye
uydu kardesim galiba yanlis anladin ben 5800 i deegil n97 sisteminini modifiye etmek istiyorum arti benim tel kontratli malesef böyle oluncada mecburen sim kilitli oluyo ve bu kilit sistemini nokiadan baska kimse acamiyor her kontratli telefonun özel emaili var sebeke operatötünün bu maili yollamasi icin 100 euro ödenmesi gerek yani nokia kilit konusunda öyle sistem kullaniyoki neredeyse her anlasma yaptigi operatöre özel firmware yayinliyo zaten ayni marka telefona onlarca firmware yayinlamasinin sebebi bu benim emin olmak istedigim firmware indirirken istedigimizi mi yoksa teldeki yüklü olani mi indirmeliyim? hangisi ? bu islem n 97 de olmaz diyorlar ama sebebini soylemiyorlar, ayni sistem sadece bir kac dosya ve özellik fazla

uydu

uydu

Üye
    Konu Sahibi
hunkar159 arkadaşım seninkisi için de olur. *#0000# yaz telefon modelini öğren
Nokia N97 (RM-505)
Nokia N97 (RM-506)
Nokia N97 (RM-507)
Nokia N97 mini (RM-553)
Nokia N97 mini (RM-555)

bunlardan hangisi ? Kutuda da yazar bu ! Navirm den telefonuna uygun flash i indirip , tele flash atıcaksın olucak. N97 de denenmiş çalışıyor. Bunu şu siteden öğrenebilirsin!

burda da http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...ri/n97-v21-0-045-modifiye-yazilim-318783.html n97 için modifiye bir flash var !

ayrıca
ve

bu siteleri de bi incele

hunkar159

hunkar159

Üye
tamam arastiriyorum sagol kardes. yanliz orada bir yerde jaf ile dosyalari flaschlayin diyo tel pc ye usb ile baglanacak demi yoksa flaschlayin demekle ayri bir baglanti araciligiyla mi yapiliyor bu islem...

uydu

uydu

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım gerekli progamları indir önce, tabi nelerin gerekli olduğunu bilmen için forumdaki ilgili konuları okumalısın. Tabiki usb ile bağlicaksın. Flash kavramı navirm den indirdiğin dosyalardır. Flash atmak demek bu dosyaları çeşitli programlar ile pc ne usb ile bağladığın cep telefonuna yazmak. Sen telefonunu nerden aldın kardeş.

TEKYUMRUK

TEKYUMRUK

Üye
okadar çok emek harcamışssın çok sağol 10 günden beri deniyorum hala yapamadım telefon pert olcak ona kokuyorum :D

uydu

uydu

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim emrah. bu konuyu incelemeden önce Symbian v9.4 Sistem Modifikasyon Uygulamaları nda yer alan diğer konulara göz atmanı tavsiye ederim. ayrıca yapılan yorumları da oku. senin karşılaştığın sorunlar ve hatalar ile karşılaşan başka kullanıcılar muhakkak olmuştur. onlara sunulan çözüm önerilerini bir oku. sende hatasız bir kurulum yapabilirsin. Bu işlem aynı bilgisayarlarda format atma windows kurma işlemine benzer birşey

Üst Alt