___kaptan___
Üye
aynen ya nerde o lirik okuyan çalma listesi yapan şarkı taglarını iyi hızlı okuyan müzik çalar vidyo oynatıcısı bildirim merkezi 3x4 menü düzeni telefonun ayarlar bölümünün düzeni iyi hatırlarım nokia 5800 vardı adamlar kullanıcılardan gelen istek üzerine kaç tane güncelleme yayınladılarmillet öyle biliyor yoksa Ufak tefek geliştirmeler ile gayet iyi iş görür
hala arada eski c601imi kullanıyorum
video oynatıcısı müzik oynatıcısı bildirim merkezi(kısmen) dosya yöneticisi wpden daha iyi
kimmş kardeş bu uzmanlar ? Yorumları neler ?Birçok uzmanın yorumuna göre Nokia’nın bu anlaşmayla büyük bir hata yaptığı, fakat Android’le tekrar pazara iyi bir giriş yapabileceği söyleniyor. Hatta Google’ın önemli yöneticilerinden olan Eric Schmidt, Google’ın kapılarının Nokia’ya her zaman açık olduğunu söyleyerek aradaki buzların tekrar eriyebileceğinin sinyallerini verdi.
hele o opera mini yok mu arka arkaya 38sayfa açtığımı bilirim (hoş artık wpde de var ama aynısı değil) hey gidi günler heyaynen ya nerde o lirik okuyan çalma listesi yapan şarkı taglarını iyi hızlı okuyan müzik çalar vidyo oynatıcısı bildirim merkezi 3x4 menü düzeni telefonun ayarlar bölümünün düzeni iyi hatırlarım nokia 5800 vardı adamlar kullanıcılardan gelen istek üzerine kaç tane güncelleme yayınladılar
özleyenler için birkaç resim
n9 için yapılan eleştirilere bakarsan ne kadar iyi bir cihaz olduğunu görürsünDoğru Microsoft Nokia'nın karizmasını cidden çok fena çizdi. Çünkü Windows Mobile 6 sistemleri Symbian'a ezilince yediremediler karaktersizlik Microsoft'un diğer adı zaten haliyle direk Nokia'ya oynadılar, eğer Nokia bunlara rağmen sanmıyorum da WP denen o sistemle gelirse asla ama asla tercih etmem. Android ile gelirse %60 olumsuz bakarım yani beni heyecanlandırmaz. Çünkü Sony, Samsung, HTC, LG gibi Android'in en sağlam, en tecrübeli kaleleri var. Bazılarının leğen telefon üreticisi elma özentisi dediği Samsung bile A serisini ve Note 4'ü geçtim Galaxy S6 ile noktayı koydu resmen zaten stoklar deli gibi tükeniyormuş şimdiden ön siparişlerle ki herkes kabul etmeli Samsung çok başarılı bir telefon çıkardı. Yani demek istediğim Android'de belli bir tecrüben varsa ne kadar insanların diline düşsen de gene yükselmesini biliyorsun haliyle, Nokia gibi pek tecrübesi olmayan firmaları da önüne geçirtmezsin kalite konusunda ve bir şekilde ses getircek işler yaparsın. Nokia'nın da yapacağı Android telefon kabul edelim ayılınıp bayılıncak bir model olmayacak ne kadar Z Launcher kursalar da aşağıda kare, üçgen ya da benzeri Android butonları olacak mı olacak. O yüzden orjinal özlenen Nokia olmayacak aynı heyecanı da vermeyecek, bu forumda hep dediğim gibi Nokia'nın Android uygulamalarını açan Symbian işletim sistemi hazırlaması lazım çok bişey yapmasına gerek yok Symbian Belle sistemini alıp biraz makyajlayıp günümüze uyarlayacak Android ile IOS'un yavaş yavaş yükselişe geçtiği dönemde biz usb on the go ile flash bellekler, mouse klavye falan bağlayıp hava atıyoduk telefonla hepsi oha vay be falan diye bakıyolardı, N8 HDMI çıkışı ile şov yapmıştı Galaxy S en iyi Android telefonken herkes N8'i konuşuyordu, Nokia 808 bile son Symbian'lı telefon olarak herkesde hayranlık uyandırdı ki teknik olarak en zayıf amiral gemisiydi tek numarası kameraydı, buna rağmen fuarda diğer modellerden daha fazla yazılıp çizildi hakkında. Bu hatırlattığım günler çok da uzak değil 90lardan falan bahsetmiyorum 2000lerde gerçekleşen şeylerdi, Nokia o günlere yeniden dönebilir düşük ihtimalle de olsa. Ancak dediğim gibi bu Android değil de Symbian ile olur olmalı da Tizen ve Blackberry OS gibi her firma kendi işletim sistemini yapmanın peşinde. Apple kendi ekosistemini kendi işletim sistemiyle yıllardır uyguluyor ve takdir edilesi bir durum ben sevmem o ayrı. Nokia Symbian kozunu iyi kullanabilirse benim gibi eski Symbian'cılar Nokia'ya birer birer akın edeceklerdir. Ben 3-4 yıldan aşağı telefon değiştirmem zaten amiral gemisi seviyesinde cihaz kullanıyorum saçma olur sorun çıkmadığı sürece 1 sene kullanıp atmam. Ama 3-4 yılın sonunda Nokia nasıl bir durumda yer alır bunu bilemiyorum. Son olarak kendimce sıralarsam Nokia ile; "WP asla", "Android beeeelki, "Symbian çok yüksek ihtimal", "Sailfish OS yüksek ihtimal" devam edebilirim.
taaa o dönemden bugünün telefonlarına ilham kaynağı oldu işletim sistemi için yapılan kötü yorumlara aldırmayın şahaneydi şimdi düşünüyorum da mee goyu geliştirseydi bugün androidle iosun arasında olurduN9'un ne kadar iyi bir telefon olduğunu bilmeyen yok tabiki en büyük sorunu Nokia'nın kötü stratejisi oldu ölü doğdun9 için yapılan eleştirilere bakarsan ne kadar iyi bir cihaz olduğunu görürsüntaaa o dönemden bugünün telefonlarına ilham kaynağı oldu işletim sistemi için yapılan kötü yorumlara aldırmayın şahaneydi şimdi düşünüyorum da mee goyu geliştirseydi bugün androidle iosun arasında olurdu

bir fırtına kopacak ama cıg kimin üstüne düşecek bakalımMicrosoft Nokia'nın karizmasını çok çizdi Nokia eski potansiyelini yakalayamaz
microsoft yüzünden geliştirilmesi durdurulduN9'un ne kadar iyi bir telefon olduğunu bilmeyen yok tabiki en büyük sorunu Nokia'nın kötü stratejisi oldu ölü doğdu![]()