Öneri Sony Xperia Z2 vs HTC One M8 [Z2 Aldım Sorularınızı Cevaplayabilirim]

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
chun02

chun02

Üye
Ben note serisinden bir gün vaz geçersem diğer seri one serisi olur . Dünyada varsa daha kaliteli seri one serisi gibi biri desin ki aha bu . Tasarım kalite performans sense ne desen onda . Z2 bence tasarımda M8 e göre geride . Ele oturma kasası ip3g ile başladı one serisi ile devam etti yani küt kasalar gerçekten tuhaf . Bunu samsung s2 den sonra düzeltti aple 4 ile bozdu .
Tasarım kişiden kişiye değişir
Sony Z2 Kamerası ve ekranıyla 3Gb ram performansı ile hertürlü HTC m8 den daha üstün bir cihaz dır

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 737108 ve MCR Killjoy

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Hayırlı olsun değerli insan

Teşekkür ederim. :blush:
----
Ufak bir açıklama yapmak durumundayım alacaklara. Birisi kutu içeriği diğeri taksitlerle ilgili.

1-Taksit kaldırıldıktan sonra bir şekilde teknoloji mağazaları 9 taksit yaptırabiliyorlardı. Lakin bununda önünü kapamışlar. Teknosa'ya, Bimeks'e, Media Markt'a, Sony Center'e gittik ve hiç bir yer 9 dahi olsa taksit yapmadıklarını peşin almam gerektiğini söyledi. Ancak satın almadan 1-2 gün önce bankaya gidersek durumu bildirdiğimiz zaman gidip 9 taksitle alabiliyorsunuz. Oda şöyle oluyor: kredi kartının hesap kesiminden önce bankaya gidip telefon alacağınızı taksit istediğinizi söylüyorsunuz. Onlarda sisteme bunu tanımlıyorlar. Almak istediğiniz mağazaya gidip tek çekim alıyorsunuz telefonu. Banka kendi içinde taksitlendiriyor onu size. Yani borcunuz tekno-mağazaya değil bankaya olmuş oluyor. En fazla 9 oluyor taksit sayısı. Ben böyle alacaktım lakin bu yıl üniversite yolcusuyum. Masraflar çoğalacak zaten başka şehirde okuyacağım için. 9 taksit yapınca aylık ödemesi 260 gibi bir şeye geliyordu. O yüzden Turkcell'den tarife üstüne aldım. En düşük tarife ile 128 TL ödüyorsunuz. 108 TL'si telefona ait olmak üzere. 24 ay olduğunu da belirtelim. (Kazık yedim de napalım bea :biggrin: )

2-İkinci olarak; daha öncede söylemiştim. Gerek kullanıcı yorumları gerek şikayetlere bakarak. Şimdi kendim de deneyimledim. Hakikaten kutudan çıkan kulaklığı atın çöpe. Sony 25 Tl'ye bir kulaklık satıyor. Onu alabilirsiniz. Modeli neydi... Dur.. Bakayım. :bleh: (Sony MDR-EX10 imiş.) Gayet renklide bir şey. Alınca içinde ki beyaz pedleri iğne ile çıkarıp atarsınız. Daha yüksek ses gelir. Yani sonuç olarak iyi bir ses kalitesi için başka kulaklık şart. Ki ben bu 25 TL'lik kulaklıklarla muhteşem bir ses deneyimi yaşadım. Sizler Sennheiser filan alırsanız uçarsınız. :yuru

Vel hasıl gayet memnunum sorularınızı cevaplayabilirim. :10numara:

0MG90

0MG90

Üye
Herhangi bir sorununu gördün mü şimdiye kadar? Gözle görülür kronik sorun? @MCR Killjoy

• Beğen
Tepkiler: MCR Killjoy
MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Herhangi bir sorununu gördün mü şimdiye kadar? Gözle görülür kronik sorun? @MCR Killjoy

Isınma sorunu var az bir şey. Menüde gezerken ve ya internete girerken arkada artan ısıyı hissedebiliyorsunuz. Ama el yakma derecesinde değil elbette. Daha çok ılıklık gibi diyelim. Tek bana özel sanıyordum internete baktım %60-70 gibi bir oranda çoğu kişide görülüyormuş. Yani kronik bir ısınma sorunu olduğunu söyleyebiliriz. Birde bende daha olmayan fakat kullanıcı kulüplerinde gördüğüm akdarı ile lens kayması ve kasa açıklığı varmış bazı cihazlarda. Bende sorun yok şimdilik. Zaten kasa açıklığı şu an yoksa ileride oluşmaz sanırım.

Edit: Birde yavaş şarj oluyor. :zzz: Yarım saatten fazla oldu takalı %26 dolmuş daha.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: 0MG90
0MG90

0MG90

Üye
Isınma sorunu var az bir şey. Menüde gezerken ve ya internete girerken arkada artan ısıyı hissedebiliyorsunuz. Ama el yakma derecesinde değil elbette. Daha çok ılıklık gibi diyelim. Tek bana özel sanıyordum internete baktım %60-70 gibi bir oranda çoğu kişide görülüyormuş. Yani kronik bir ısınma sorunu olduğunu söyleyebiliriz. Birde bende daha olmayan fakat kullanıcı kulüplerinde gördüğüm akdarı ile lens kayması ve kasa açıklığı varmış bazı cihazlarda. Bende sorun yok şimdilik. Zaten kasa açıklığı şu an yoksa ileride oluşmaz sanırım.
Kasa açıklığı Z1c'de de var. Sony bunu hep yapıyor okudukça cihazdan bezdim ben.
Okuduğuma göre kasa açıklığı olsa bile sorun olmuyormuş. İçi yeşil bir şey kaplıymış yani sorun olmuyormuş ama kasa açıklığını Teleservice kullanıcı hatası olarak görüyor sorun orada.

• Beğen
MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Kasa açıklığı Z1c'de de var. Sony bunu hep yapıyor okudukça cihazdan bezdim ben.
Okuduğuma göre kasa açıklığı olsa bile sorun olmuyormuş. İçi yeşil bir şey kaplıymış yani sorun olmuyormuş ama kasa açıklığını Teleservice kullanıcı hatası olarak görüyor sorun orada.

Kullanıcı hatası olarak görüyorlarsa büyük yanlış yapıyorlar. O zaman tüketici heyetine başvurmak gerekir. Ölme eşeğim yaz gelsin. 4-5 ay süründürür. Çok saçma olmuş.

• Beğen
Tepkiler: 0MG90
0MG90

0MG90

Üye
Kullanıcı hatası olarak görüyorlarsa büyük yanlış yapıyorlar. O zaman tüketici heyetine başvurmak gerekir. Ölme eşeğim yaz gelsin. 4-5 ay süründürür. Çok saçma olmuş.
Aynen. Z1c ana konusunda biri almış kasa açıklığı ve flaş patlaması sorunu vardı. Servise vermiş, geri yollamışlar bir şey yapamadan. Mahkemeye başvurmuş parasını geri almıştı galiba. İnsanları uğraştırıyorlar resmen, Sony-Almanya flaş patlamasını kabul etti zaten, kasa açıklığı da diğer ülkelerde de mevcut incelemelerde görürsünüz ama kabul etmiyorlar.

Sony kendi ülkesine ayrıcalık yapıp Z1f'nin arka panelini cam yapıyor ama, onda sorun yok. Z1c'nin arkası cam olsaydı onda da sorun olmayacaktı.

• Beğen
Türe

Türe

Üye
Şarj olma süresini 3 saat olarak belirtmişlerdi bir teknoloji forumunda. Hayırlı olsun bu arada. :good:

• Beğen
0MG90

0MG90

Üye
Bu arada dock alman daha iyi olur. Z1c konusunda okudum 4 saatte şarj oluyormuş 0'dan 100'e. Z2 ne kadar sürede olur bilmiyorum ama yakındır ona.

• Beğen
Türe

Türe

Üye
3200 MAH diye hatırlıyorum. 2-3 saat arasında şarj olur büyük ihtimalle. Root yaparsan voltaj değerleriyle oynayabilirsin.

• Beğen
PriZm

PriZm

Üye
Hayırlı olsun.

• Beğen
MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Rom-Root olayına elimi sürmeyeceğim şimdilik. Daha önceden bu konuda pek tecrübem yok çünkü. Zaten gerekte yok şuan.

Onun dışında hakikaten 2-3 saatte şarj olacak sanırım. %47 şuan. Ama dedikleri kadar da var bataryası. Çok uzun saatler dayanıyor.

Ve son olarak hayırlı olsun dilekleri için herkese teşekkürler. :heyo2:

danismaz61

Üye
Kardeşim cihazın hayırlı olsun senden bir şey rica edebilir miyim mümkünse kulaklık ve şarj aletinin resmini çekip paylaşır mısın benim kutudan çıkan kulaklıkta çok dandik ve birde şarj aletini takarken zor giriyor samsung'un şarj aleti daha kolay giriyor

• Beğen
Invoke

Invoke

Üye
Root yapamazsan bana pm at. =P :D

• Beğen
MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Root yapamazsan bana pm at. =P :D

Hemen atarım. :cool

Kardeşim cihazın hayırlı olsun senden bir şey rica edebilir miyim mümkünse kulaklık ve şarj aletinin resmini çekip paylaşır mısın benim kutudan çıkan kulaklıkta çok dandik ve birde şarj aletini takarken zor giriyor samsung'un şarj aleti daha kolay giriyor

Evet takıp çıkarma sorunlu biraz. Bayağı sert. Bir şeyleri kıracağım diye korkuyor insan. Ve Jack girişide yumuşak. Klik sesi gelmiyor oturunca. İlk başta yerine tam oturup oturmadığını anlayamadım kulaklığın. Biraz beklerseniz atayım hemen fotoğrafları. :bira:

danismaz61

Üye
Hemen atarım. :cool

Evet takıp çıkarma sorunlu biraz. Bayağı sert. Bir şeyleri kıracağım diye korkuyor insan. Ve Jack girişide yumuşak. Klik sesi gelmiyor oturunca. İlk başta yerine tam oturup oturmadığını anlayamadım kulaklığın. Biraz beklerseniz atayım hemen fotoğrafları. :bira:

Aynen öyle dediğiniz gibi bende sorun bende sanıyordum :D ama çıkma falan olmuyor veya temas olmama falan bir sorunu yok dediğiniz gibi klik sesi gelmiyor sadece. Açıkçası ben Samsung şarj aleti kullanıyorum discovery gibi şarj yeri fazla bastırmadan kırılacak diye korkuyorum çünkü

• Beğen
MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Buyrun fotoğraflar:

Birde antutu yapayım dedim. Sonuç bayağı tuhaf geldi.

@danismaz61

• Beğen
Tepkiler: danismaz61

danismaz61

Üye
Buyrun fotoğraflar:

Birde antutu yapayım dedim. Sonuç bayağı tuhaf geldi.

@danismaz61
Hocam antutu falan yapmadım bilmiyorum onu ama cm onu satın aldı diye biliyorum clean master yüklü olan cihazlarda daha yüksek sonuç veriyor diye duygum ondan sonra gözümdeki güvenilirliği kalmadı. Şarj aleti aynı ancak bendeki kulaklık çok daha farklı kulakiçi bile değil :S oysaki sitesinde bahsedilen kulaklık çok iyi anlatılmıştı

• Beğen
0MG90

0MG90

Üye
Telefon soğuk olunca yap testi ama önemli bir şey değil zaten o
Telefon üretimi kaçıncı haftanın sim kartının oradan baktın mı?

• Beğen
enterneoll

enterneoll

Üye
pek o sonuçlara takmasamda çok düşükmüş değer

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...