Microsoft Nokia'yı Aldığına Göre Windows Phone'un Geleceği Ne Olur?

Sponsorlu Bağlantılar

Secret26

Secret26

Üye

Arkadaşlar öyle yorumlar yapıyorsunuz ki sanki "Nokia kepenkleri kapattı, işçiler mühendisler evlerine gitti" gibi.

Tam aksine. Microsoft'un bir türlü işi beceremeyen, mobil dünyasına yabancı olan personelinin yerine Nokia'nın personeli geçti.

Şuradaki yorumu okuyup bir de bu açıdan bakın isterseniz:

http://www.maxicep.com/windows-phon...un-gelecegi-ne-olur-6-836208.html#post6460715

Hiç belli olmaz. 7 milyar dolara bunun kat kat üstü bir fiyat edebilecek hisseleri veriyorsan artık yapacak bir şeyin kalmadığı içindir. Amcasının oğlu microsoftta çalışıyor diye satmadı herhalde nokia kendini

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Ben telefondan bağlanıyorum konu başlığını görünce yıkıldım resmen.Nokıa şimdi tamamen mi sattı bütün hisselerini yoksa ms ile bir kısmını mı birleştirdi?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Hiç belli olmaz. 7 milyar dolara bunun kat kat üstü bir fiyat edebilecek hisseleri veriyorsan artık yapacak bir şeyin kalmadığı içindir. Amcasının oğlu microsoftta çalışıyor diye satmadı herhalde nokia kendini

Arkadaşım sen o linkte belirttiğim yorumu bir okur musun önce?
Sonra üzerine konuşalım olur mu?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ben telefondan bağlanıyorum konu başlığını görünce yıkıldım resmen.Nokıa şimdi tamamen mi sattı bütün hisselerini yoksa ms ile bir kısmını mı birleştirdi?

Yaa arkadaşlar herkese tek tek aynı şeyi yazmak zorunda kalıyorum :)
Yıkılacak bir şey yok.
Tam tersine WP kullanıcıları için güzel bir gelişme.
Nokia ekibi Microsoft'un mobil bölümünün başına geçmiş oldu.

Sadece önümüzdeki dönemde (muhtemelen 2014 ortalarından itibaren) tabelalar değişecek o kadar.
Siz yine güncellemeleri almaya, yepyeni modellerle tanışmaya devam edeceksiniz Nokia kalitesiyle.
Sadece adı Nokia olmayacak o kadar.
Ekip aynı ve artık işletim sistemi doğrudan elinin altında.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Benim cümlelerimde Elop sözü geçti mi arkadaşım?
Demek istediğini ve niyetini daha açık yazarsan sevinirim.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
  • Beğen
Tepkiler: mesutcinik, ÖEY ve elitetr

blackss

Üye
Banla gitsin bunları özgür uğraşma bunlarla..

kursat99

kursat99

Üye
Çünkü o bir mod ve bu konularda çoğu kişiden daha çok bilgiye sahip.

sekajmer

sekajmer

Üye
Tabatalk necisin bilmiyorum ama sanırım Windows Phone cu değilsin. Neciysen orda takıl lütfen

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Banla gitsin bunları özgür uğraşma bunlarla..

Hayır banlayacak bir durum yok.
Arkadaşımızın yaşına veriyorum sergilediği tavırları.

Burada kimsenin Elop'u ya da Nokia'yı savunduğu yok.
(Ki dikkat edilirse mesajlarımın hiçbirinde Elop lafı geçmedi)

Sadece arkadaşlarımıza olaya kötümser değil de, bir de şu yönden bakın diye olayın farklı bir boyutunu yansıtmaya çalışıyoruz.

Önemli olan markadan ziyade kullanıcının gördüğü yada göreceği yarardır.
Bugün Nokia olur yarın Microsoft olur yada başka marka olur.

Nokia'nın Microsoft'a satışının şu an için bir şeyi değiştirdiği yok.
Kadro aynen duruyor ve satışla birlikte, daha deneyimsiz olan Microsoft ekibinin yanına usta bir kadro olarak geçiyorlar.

Olumsuz konuşmak için çok erken.
Tam tersine WP'yi daha güzel günler bekliyor da olabilir.
Söylediğim gibi artık Microsoft'un WP dümeninin başında daha tecrübeli olan Nokia'nın ekibi olacak.
Sadece çıkacak ürün ve hizmetlerin adı Nokia olmayacak.

• Beğen
Tepkiler: ÖEY ve Nextman

gizliözneee

Üye
ya arkadaşlar ne duygusala bağladınız yok bittik yok yüzüstü kaldık sanki nokia yı nikahınıza aldınız, en fazla 1500 tl verip bir telefonunu aldınız benim gibi. Bekleyin az ha baktınız ihtiyaçlarınıza karşılık vermiyor o zaman almayın bir daha nokiayı yada microsoftu her neyse..

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
niye herkese bişeyler anlatmak zorunda hissediyosun
Yönetici olduğundan olabilirmi uslubunuza dikkat edin ve görevi sadece gönüllü olarak bilgi vermeye çalışan yönetici yada üyelere hitabınıza dikkat ediniz.Yaşınıza istinaden bu uyarı umarım dikkate alırsınız.

• Beğen
Tepkiler: antdn, PureFood, ÖEY ve 1 kişi daha
sekajmer

sekajmer

Üye
Nokia ekini kimse bilmeyecek o zaman ? Nokia nın uygulamaları kaldırılır veya adı ms olur yada olduğu yerde kalır uygulamalar ne gelişir ne silinir bunu çok merak ediyorum

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Nokia ekini kimse bilmeyecek o zaman ? Nokia nın uygulamaları kaldırılır veya adı ms olur yada olduğu yerde kalır uygulamalar ne gelişir ne silinir bunu çok merak ediyorum

Nokia'nın uygulamaları muhtemelen satış işlemi tamamlandıktan sonra da aynı isimde mağazada kalmaya ve şu an olduğu gibi güncellenmeye devam edecek. :oke:

Hatta 2014 ortalarına kadar (ya da insanlar bu duruma, yani Microsoft altında birleşildiği gerçeğine alışana kadar) cihazların adı da Nokia olarak kalmaya devam edecektir. Ali Kemal moderatörümüzün belirttiğine göre Keltoş'un açıklamaları da bu yöndeymiş zaten.

Yani insanlar ne zaman ki aynı ekip ve telefonlara Nokia yerine Microsoft demeye alışırlarsa cihazların üzerindeki isim o zaman değişecektir. Bu süreç de illa ki 1 yıla yakın sürecektir.

Her neyse toparlayacak olursak.
Bizler için telefonların üstündeki isim dışında değişen çok bir şey yok.
Nokia'daki aynı ekip, bu sefer doğrudan işletim sistemini de geliştirerek alıştığımız kaliteyi sunmaya devam edecek.
Yani Microsoft'un elinden çok ağır ilerleyen sürecin biraz daha hızlanması da ihtimal dahilinde.
Öyle ki hatırlarsanız HTC ve Nokia, Microsoft'u sistemi geliştirme yönünden ağır kalmakla eleştiriyordu.
Nokia sürekli kendi çabasıyla kullanıcıları yatıştırmak için dışardan müdahale edip ekstra yama ve uygulamalar getirmek zorunda kalıyordu. Şimdi doğrudan her şey elinin altında olacak.

Bakalım önümüzdeki bu 1 yıllık süreç neler getirecek.

Bunun öncesinde çıkış takvimi bilinen güncellemeler ve cihazlarda herhangi bir değişiklik olmayacak.
Yani GDR3, WP8.1 gibi güncellemeler ile Nokia'nın ekstra güncellemeleri yine devam edecek.
Bu ay sonunda gerçekleşecek etkinlikte yine bugünlerde dedikodusu yayılan o cihazlar tanıtılacak.

Sıkıntı yok, bekleyip birlikte izleyelim süreci... :oke:

• Beğen
Tepkiler: antdn, SonyXperia ve ÖEY
dakamon

dakamon

Üye
O değilde bizim şu an elimizde olan cihazlar bence değerlendi diyebilirim :D lumia dedimi nokia gelir bizim teller de de nokia yazısı olacak ama yeni çıkacaklarda microsoft yazacak :D

• Beğen
Tepkiler: PureFood, SonyXperia ve ÖEY
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
O değilde bizim şu an elimizde olan cihazlar bence değerlendi diyebilirim :D lumia dedimi nokia gelir bizim teller de de nokia yazısı olacak ama yeni çıkacaklarda microsoft yazacak :D

Yeni çıkacaklarda da şu an için Nokia yazacak muhtemelen :)
Satış daha tamamlanmadı.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bu Türk milletinin panik havasını ve kıyameti kapıya getirme sevdasını çözmüş degilim. :hmmm

arkadaşlar bugun akşam üzeri Nokia ve Microsoft Türkiye'den bazı yetkililerle telefonda görüştüm. Nokia Türkiye cephesinde operasyonlarda herhangi bir degişiklik kısa vadede söz konusu degil ki uzun dönemde de bir degişiklik olmayacagini duşunuyorlar. Yani eskiden Nokia'ya baglı bir genel mudurluktu satın almadan sonra Microsoft'un bir operasyonu oldular. Bunun dışında bir degişiklik yok. İsim konusunda da Stewe Ballmer'ın bir açıklaması var zaten Özgür arkadaşımızla paylaşmıştım akşam üzeri;

We can probably do better for a consumer name than the "Nokia Lumia Windows Phone 1020," and yet, because of where both companies are, and the independent nature of the businesses, we haven't been able to shorten that name."

"Aslında tüketici için "Nokia Lumia Windows Phone 1020" isminden daha iyisini yapabiliriz ancak iki şirketin şu an bulunduğu yer ve iş ortamının bağımsız doğası nedeniyle o ismi daha fazla kısaltamamaktayız." herhalde bu bişeyler anlatır.

Microsoft Türkiye cephesinde ise buyuk bir sevinc var zira resmen bir profesyonel donanım ordusu bünyelerine katiliyor ve bu 32.000 kişilik Nokia ekibi Microsoft'un mobil innovasyonunu inanilmaz derecede geliştirip hızlanmasını saglayacagına inanıyorlar.

Sonuc olarak Microsoft Nokia'nın mobil sektördeki tecrübesiyle kendisinin yazılım alanındaki gücünü birleştirerek akıllıca bir risk aldı. Bunu yaparken de amaç windows phone platformunu daha hizli ve etkili bicimde geliştirmekti. Bu noktada mevcut windows phone kullanicilarinin herhangi bir celişki yaşamasina gerek gormuyorum. Zira artik tek merkezden yonetilen geliştirme calişmalari mobil alanda daha tecrubeli olan nokia muhendislerinin katilimiyla kullaniciyi daha fazla memnun edecektir.

• Beğen
Tepkiler: vacca, antdn, PureFood ve 1 kişi daha
ÖEY

ÖEY

Üye
Modların işine karışmak istemem ama bence artık konunun kilit zamanı gelmiş :D Yani şu kadar sayfada yönetici arkadaşlar sürekli olarak farklı kişilere aynı şeyleri anlatmaya çalışmışlar. Hala daha vay gitti yok bitti nokia yapmayın arkadaşlar. Yöneticilerin yazdığı şeyleri doğru düzgün okuyun ve biraz sakin olun.:oke:

• Beğen
Tepkiler: skynet

Üst Alt