Haber Lumia serisinin yavaş yavaş sonuna geliniyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Lumia serisinin yavaş yavaş sonuna geliniyor
Nokia'yı satın alarak kendi işletim sistemini içeren akıllı cep telefonları geliştiren Microsoft firması, Lumia serisinin satışlarına yavaş yavaş son veriyor. Peki ama neden?




Lumia serisi altına konumlandırdığı Windows Phone işletim sistemli cihazlarıyla birlikte mobil dünyaya iddialı bir merhaba demeyi başaran Microsoft, kısa bir süre sonrasında satış rakamlarının kendisini tatmin etmemesi nedeniyle satın aldığı Nokia'yı geri satmıştı. Bu karar ardından yeni bir Lumia geliştirmeyen ünlü üretici, oldukça sessiz kaldı.


Yavaşta olsa piyasadan çekiliyor havası veren Microsoft firması, Windows Phone işletim sisteminin en çok tercih edildiği İngitere'de ilginç bir karar aldı. Microsoft aldığı bu karar ile birlikte kendi geliştirdiği Microsoft Lumia cihazlarını marketinden kaldıran firma, mağazada HP ile Acer tarafından geliştirilen WP işletim sistemli modelleri bıraktı.


Öne sürülen iddialara göre geliştirdiği modellerin yavaş yavaş stoklarını tüketecek olan Microsoft, yeni bir model kesinlikle geliştirmeyecek. Firma bu alanda harcadığı enerji ve maddiyatı bunun yerine tıpkı Google'ın yaptığı gibi üreticilere daha iyi bir mobil işletim sistemi sağlamak adına harcayacak.


Android ile iOS karşısında tam anlamıyla bir hezimete uğrayan ve pazar payı %1'e kadar gerileyen Microsoft, Windows Phone işletim sistemi için aldığı bu karar ardından bakalım nasıl bir başarı yakalayabilecek mi?

Lumia serisinin yavaş yavaş sonuna geliniyor
 


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Nokia yı Satın Almakla Hata Yaptı.Diğer Yandan Kendi Markasını ÜRetip Satacaktı.Bu Saatten SOnrada Herkes Nokia Lara Yönelir Androidleri Geliyo
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Polymath

Polymath

Üye
Zamanında burda cok tartıştık. hatta aşırı nokia fanlar wp nin lider olacağı görüşündelerdi. Bu görüşlerini savunurken fanlik gözlerini kapamıştı. Yeri geliyor hakaretlere basvuruyorlardi. Şimdi soruyorum bu şahıslar nerde? Bir çoğu ya android kullanıyor yadaa ios :)))
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN ve Buğra
lazye

lazye

Üye
sorsan windows phone hep ileriye yönelik şeyler yapıyor 2012 yılından beri ileriye yönelik herhalde 50 yıl sonrası için ileriye yönelik diyorlar yok android kasıyor gereksiz ram tüketimi fazla yok öyle yok böyle kusura bakmayın da android windows'a bu dediklerine kahkaha atar herhalde ee kardeşim adama demezler mi beni kötülüyorsun senin neyin var diye tam bir fiyasko kusura bakmasın da windows kaale almayacak kadar küçük androidin önünde(mobil olarak) ... market desen zaten 6 da biri kadar ona da lafları var bir el feneri uygulaması bile çok fazla gereksiz var diye ee o zaman neden yeni gelen oyunlar windows'a gelmiyor neyse konu uzar gider windows phone kullananlara buradan başsağılığı diliyorum ben ...
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra

Cadillac34

Üye
Ey Microsoft! Mobil işletim sistemi senin neyine? Sana Müslüm Babanın şarkısını gönderelim mi?

Aldanma çocuksu mahsun yüzüne
Mutlaka terkedip gidecek birgün
Kanma sever gibi göründüğüne
Seni sevmiyorum diyecek bir gün.

Bu düşüşte Nokia'nın da payı var. Sakın kandırıldık deme. :D
 

MaxipmaN

Üye
iki eleştiri atınca wp bölümünde dövmedikleri kaldı, şimdi oralar dutluk.
 
  • Beğen
Tepkiler: lazye, Buğra ve Cadillac34
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
valla zamanında windows phoneu savundum ama şöyle yapsalar böyle yapsalar diye çok şartım vardı hiçbirini yapmadılar ve sonuç malum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cadillac34 ve Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
WP pazar payı bitti nokia bile android ile geri döndü daha ne olsun :hmmm
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN, lazye ve Cadillac34


Üst Alt