Microsoft Nokia'yı Aldığına Göre Windows Phone'un Geleceği Ne Olur?

Sponsorlu Bağlantılar

mesutcinik

mesutcinik

Üye
O değilde bizim şu an elimizde olan cihazlar bence değerlendi diyebilirim :D lumia dedimi nokia gelir bizim teller de de nokia yazısı olacak ama yeni çıkacaklarda microsoft yazacak :D
bi bakıma tarihi eser diyosun haa :kop:

SonyXperia

SonyXperia

Üye

Nokia'nın uygulamaları muhtemelen satış işlemi tamamlandıktan sonra da aynı isimde mağazada kalmaya ve şu an olduğu gibi güncellenmeye devam edecek. :oke:

Hatta 2014 ortalarına kadar (ya da insanlar bu duruma, yani Microsoft altında birleşildiği gerçeğine alışana kadar) cihazların adı da Nokia olarak kalmaya devam edecektir. Ali Kemal moderatörümüzün belirttiğine göre Keltoş'un açıklamaları da bu yöndeymiş zaten.

Yani insanlar ne zaman ki aynı ekip ve telefonlara Nokia yerine Microsoft demeye alışırlarsa cihazların üzerindeki isim o zaman değişecektir. Bu süreç de illa ki 1 yıla yakın sürecektir.

Her neyse toparlayacak olursak.
Bizler için telefonların üstündeki isim dışında değişen çok bir şey yok.
Nokia'daki aynı ekip, bu sefer doğrudan işletim sistemini de geliştirerek alıştığımız kaliteyi sunmaya devam edecek.
Yani Microsoft'un elinden çok ağır ilerleyen sürecin biraz daha hızlanması da ihtimal dahilinde.
Öyle ki hatırlarsanız HTC ve Nokia, Microsoft'u sistemi geliştirme yönünden ağır kalmakla eleştiriyordu.
Nokia sürekli kendi çabasıyla kullanıcıları yatıştırmak için dışardan müdahale edip ekstra yama ve uygulamalar getirmek zorunda kalıyordu. Şimdi doğrudan her şey elinin altında olacak.

Bakalım önümüzdeki bu 1 yıllık süreç neler getirecek.

Bunun öncesinde çıkış takvimi bilinen güncellemeler ve cihazlarda herhangi bir değişiklik olmayacak.
Yani GDR3, WP8.1 gibi güncellemeler ile Nokia'nın ekstra güncellemeleri yine devam edecek.
Bu ay sonunda gerçekleşecek etkinlikte yine bugünlerde dedikodusu yayılan o cihazlar tanıtılacak.

Sıkıntı yok, bekleyip birlikte izleyelim süreci... :oke:

Özgür abi yardırıyorsun maşaallah :D Ben sevindim satın almasına ama Nokia'nın bir havası vardı :D Şimdi diyelim yeni telefon alıyoruz arkadaşlar eş dost geliyor ne aldın diyor "Microsoft" aldım diyorsun :D Oldumu şimdi Nokia aldım demek varken :D

- - - Eklendi - - -

bi bakıma tarihi eser diyosun haa :kop:

Herhalde oğlum elimizdeki nadir ve değerli parçalar :hih:

- - - Eklendi - - -

Modların işine karışmak istemem ama bence artık konunun kilit zamanı gelmiş :D Yani şu kadar sayfada yönetici arkadaşlar sürekli olarak farklı kişilere aynı şeyleri anlatmaya çalışmışlar. Hala daha vay gitti yok bitti nokia yapmayın arkadaşlar. Yöneticilerin yazdığı şeyleri doğru düzgün okuyun ve biraz sakin olun.:oke:

Gençlik özgür abicim kanları kaynıyor meydanlara akacaklar :D

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
İşin üzücü yanı daha ziyade "Finlandiyalılar açısından" oldu.
Ellerindeki en büyük şirket her ne kadar kadro aynı olsa da, kelepir bir fiyata Amerikalıların eline geçti.
O yüzden Finlandiyalıların bu konuda tepki göstermesi ve duygusal davranması çok normal.
:hmmm

• Beğen
Tepkiler: antdn ve PureFood
SonyXperia

SonyXperia

Üye
İşin üzücü yanı daha ziyade "Finlandiyalılar açısından" oldu.
Ellerindeki en büyük şirket her ne kadar kadro aynı olsa da, kelepir bir fiyata Amerikalıların eline geçti.
O yüzden Finlandiyalıların bu konuda tepki göstermesi ve duygusal davranması çok normal.
:hmmm

Googlwe Motorolayı yanlış hatırlamıyorsam 17 milyon mudur milyar mıdır o civarda satın aldı arada bariz fark var ve bu bence normal abi malum Nokia'nın hesap defteri çok kabarık

dakamon

dakamon

Üye
Ali kemal abi sen nokia türkiye yetkililerini tanıyorsun anlaşılan bi sorsana her ülkeye amber güncellemesi sorunsuz verildi de bize niye eksikli gedikli verildi. Yani insanların bu konuda ki isanını şikayetini dile getirip bir bilgi alabilirmisin :) yani 820 ye verdiler güncellemeyi ama data sense gelmedi. NSU da data sensli sürüm var ama ota dakinde yok. Bunları ne zaman halledecekler. Biliyorsun 920 lere de sadece gdr2 verdiler. Bu satış işlerinden sonra bizim bu sorunlar unutulur gibime geliyor. Nede olsa sitelerinde Türkiye için verilmiş görünüyor güncellemeler.

technicker

technicker

Üye
Wp sektörü Nokia'nın hakimiyetindeydi . Diğer firmalar cihaz üretse bile Nokia ile yarışamadılar . Bu yüzden wp'ye ağırlık vermedi diğer firmalar . Kaldı ki şimdi Nokia ms eline geçti . Bence bu diğer üreticilerin wp'ye yönelmesini etkileyecektir
.

blackcemre

Üye
Ali kemal abi sen nokia türkiye yetkililerini tanıyorsun anlaşılan bi sorsana her ülkeye amber güncellemesi sorunsuz verildi de bize niye eksikli gedikli verildi. Yani insanların bu konuda ki isanını şikayetini dile getirip bir bilgi alabilirmisin :) yani 820 ye verdiler güncellemeyi ama data sense gelmedi. NSU da data sensli sürüm var ama ota dakinde yok. Bunları ne zaman halledecekler. Biliyorsun 920 lere de sadece gdr2 verdiler. Bu satış işlerinden sonra bizim bu sorunlar unutulur gibime geliyor. Nede olsa sitelerinde Türkiye için verilmiş görünüyor güncellemeler.

bencede unuttular

suyunsesi

suyunsesi

Üye
İşte Türk gençliğini bu yüzden komik buluyorlar :D. Babalarının şirketi satılmışta ellerinden uçmuş sanıyorlar :D

Alt tarafı N-O-K-I-A harflerini biri silgiyle silip M-I-C-R-O-S-O-F-T yazacak hepsi bu :D

blackcemre

Üye
Google nasıl androidinse nokiada microsoftun oldu daha iyi microsoftun bacak hali yok

- - - Eklendi - - -

batacak

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Görüşmesine görüşür de, Nokia Türkiye muhtemelen net bir tarih bilgisi vermez, veremez.

Bu konuda söyleyebilecekleri tek şey malumun tekrarından ibaret olur:

"Eylül sonuna kadar o güncelleme süreci tüm cihazlar için tamamlanacak"

blackcemre

Üye
hali yok

- - - Eklendi - - -

batacak

dakamon

dakamon

Üye
Google androidin değil :D android bir marka değil :D google ın işletim sistemidir android :D

• Beğen
Tepkiler: vacca
SonyXperia

SonyXperia

Üye
Google Motorola diyecekti arkadaş herhalde :D

kesasd

kesasd

Üye
Bende birşeyler karalamak istedim yorumları görünce.

1. Bir forum üyesi symbian kaynak kodları paylaşılacak mı diye sormuş. Elop Nokia'nın başına geçmeden önce açık kaynak işletim sistemlerinin piyasada daha iyi tutunabileceği Nokia tarafından biliniyordu. Symbian'daki gerilemeyi durdurmak için maemo ve devamı olan meego projeleri başlatıldı. Aynı zamanda Symbian açık kaynak haline getirilecekti. Fakat Nokia'nın bu gidişi Microsoft'un çıkarlarına ters düşüyordu ve birşeylerin yapılması gerekti. Windows kullanan bir Nokia. Microsoft için bunlar pek zor değildi ve Microsoft hissedarı Elop başa geçince herşey daha kolay halledildi. Symbian açık kaynak haline getirilmeyecek. Microsoft bunu önledi. Yapacağını da düşünmüyorum Elop'tan sonra.

2. Bu birliktelik zaten denildiği gibi kapalı kapılar ardında gerçekleşti. Nokia çok önceden satıldı fakat açıklanmadı. Çünkü kullanıcıların bu birlikteliği duyması için Microsoft'un zamana ihtiyacı vardı. Önce diğer platformlar bitirildi yeni doğacak olan Meltemi de dahil olmak üzere. Nokia aslında çok daha hızlı ivme kazanacaktı. Meego'nun kırpılmış hali meltemi ve meego sayesinde. Bu projeler iptal edildi ve çalışanlar işten çıkarıldı. Sonuç = Jolla. Nokia çalışanları, Meego kurucuları son güzelliklerini Meego pr1.3 ile yaptılar.

3. İçerden aldığım bilgiler doğrultusunda yazıyorum. Yaklaşık 1,5 - 2 senedir Nokia ile bağlantılı çalışıyorum ve bunları yazmak bugüne nasip oldu. Tahminen ilk birlikteliğin cihazı Windows Phone Surface olacak.

Birde bir başka öngörümüz, Microsoft bu işin ustası. Neyi nasıl yapacağını iyi bilen uyanık bir firma. Piyasaya emin adımlarla gümbür gümbür geliyorlar.

• Beğen
Tepkiler: ZzZz11, ÖEY, antdn ve 2 diğerleri
keremunye

keremunye

Üye
Tüm yorumları okudum ve kendi duygularımı da katarak şunu söylemek istiyorum;
isim önemlidir.bugün bir Mercedes A serisi dizel motor almak isteseniz kullandığı motor Renault un motoru.ama insanları çok etkilemiyor çünkü marka değeri ön planda.
biz birçok kullanıcı da adının Nokia olmasından dolayı Windows Phone işletim sistemi kullanmaya başladık.Windows Phone kendi adını kullanarak bu platform u çıkarmış olsaydı sanırım şuan ki satışlarla kıyaslanamayacak kadar düşük olurdu.mesela bizim bu güncelleme gecikmeleri olsun program eksikleri olsun hepsine tahammülümüzün tek bir sebebi vardır,Nokia nın biz eski kullanıcıları üzerindeki hatırı..
bu sebeplerden ben kimseyi etkilemek istemem ama Nokia nın adının olmayacağı bir telefona alışmamın kolay olacağını düşünmüyorum.içime doğmuş olacak ki hala 6600 slide ve C6-01 telefonum kenarda durmaktadır.umarım isim konusunda bencil davranmaz Microsoft ve biz vefalı Nokiacıların gönlünü kırmaz.bekleyip göreceğiz

• Beğen
Tepkiler: PureFood ve alo123
merlin19

merlin19

Üye
Google androidinmiş beyler sığınaklara

Android googlenin geliştirdiği bir Linux = Unix Kaynak kodlu İşletim sistemi.

Çoğu yorumu okudum ve bazı arkadaşlarım saçmalamış Nokia gitti bitti battı yok ne olacağız v.s yazmış ve sadece güldüm :)

Arkadaşlar Karşınızdaki Firma Microsoft yani Dünyanın en büyük 2. şirketi bunun anlamı Nokia markası MS gölgesinde olmaktansa Direk MS Markası olması daha iyi bunun +ları çok mesela Nokia Global dünya genelinde tüm müşterilerine iyi davranan servislerinde çok iyi bir firma idi ama aynı özen türkiyede yoktu çoğunuz yaşamıştır Nokia Türkiye'nin Muzdaripleri yok değil çoğumuzun canını yaktılar hasarlı cihazları sattılar mahkemelerde süründük ama artık bunlar olmayacak yakında nokia komünikasyon a.ş ( türkiye ithalatcısı ) ile yollar ayrılır sonuç olarak zaten MS nin türkiyede büroları var bu sayede cihazlar tek elden son kullanıcıya rahat ulaşır bir sorun olduğunda çözüme ulaşmak kolay olur ben herzaman dediğim gibi yine diyorum Gerek mobil pazarda gerekse pc pazarında 2 dev var 1. Microsoft 2. Linux bugün baktığımızda stabil olan 2 firma var birisi Aple = İphone 2. Microsoft = Nokia yani bir işletim sistemi her alanda olmalı dünya artık farklı teknolojilere gebe şimdi android'in ömrü az en fazla 2 yıl ilerisi yok arkasında Google olmasaydı bu kadar uzamazdı ama google olduğu için uzadı Nokia çok akıllı kararlar aldı Android Telefonda Tablette ama ne serveri var nede Masa üstü çözümü Aple Telefonda Tablette Masa Üstünde her alanda var Microsoft Zaten dünya genelinde en yaygın Platform Masa üstü çözümü Tablet ve nokia ile Telefon sektörü yani zaten sistem oturmuştu son 2 yılda dahada stabil olacak android bitti bunun açık yönü Meego çakması Joly ve Linux Ubuntu Mobile bunlar özellikle Linux Ubuntu Mobile gsm olayında olduğunda buun karşısında android bir işletim sisteminin dayaması çok güç bunu zaten biliyorlar MS ile nokia nın birleşimi zaten çok şirketi rahatsız ediyordu bu satın alma ile bugün samsung htc sony gibi sonradan bu sektöre girenleri korku saldı bunun en büyük sebebi Microsoftun satınalma işleminde Nokiaya ait patentleride alması var Sony zamanında Ercsonu satın aldı sırf Patentleri için Sony telefon üretmeyi Ericsondan Öğrendi Google Patentleri için Motorolayı aldı ama Nexus serilerini her nedense önce samsung a sonra LG ye yaptırdı :) akıl var mantık var MS şimdi Nokiayı aldı gidip telefonunu neden HTC yaptırsın? Microsoft ta Nokiayı zaten 2.5 yıldır almaya çalışıyordu ve aldı ve Gsm alaınında En büyük Patent payı Nokia'nın elinde yani Microsoft Nokiayı almakla Gerek HTC ,Samsung Aple , Sony , Motorola ve diğer Üreticilere Göz dağı verdi niye? bugün Nokianın patentinde olan çoğu teknolojiyi yukarıda yazdığım firmalar Nokia firmasına her 1 adet telefon için para ödüyorardı bunun anlamı Samsung abiniz S3 S4 telefon üretirken dahi Nokia amcasından izin alıp Patentli teknolojileri telefonlarına koyuyordu yani İstesin nokia her firmanın fişini çekerdi :) şimdi bu çoğu patent Ms eline geçmiş oldu yani kasa ve öz Nokia Kullanıcılarını önümüzdeki aylarda Çok güzel günler diğer firmaları ise Çok kötü günler bekliyor :)

PureFood

PureFood

Üye
nokia cihazların arkasında nokia kom.a.ş yazmayacak :(

merlin19

merlin19

Üye
nokia cihazların arkasında nokia kom.a.ş yazmayacak :(

iyi işte dolaşık firmadan kurtulduk soyup soğana çevirdiler milleti bu arada nokia komünikasyon a.ş = RBS Finansal Kiralama A.ş Gerçekteki firma bilgisi budur yani diğer isim çakma olup nokia adına türkiyede 10 tane patent başvurusu var bunların sadece 1 tanesinin nokia ürünü satmasına yetkili diğerleri onaylı dahi değil o onaylı adreste normalde nokia türkiye nin adresi dahi değil firma mecidiyeköyde bir adreste görünüyor gidip aktığınızda o adreste öyle bir yer dahi yok :) ben baya uğraştım bu dolaşık nokia komünikasyon a.ş ile allah kurtardı bizi onların elinden bırak yazmasın Microsoft A.ş yazsın göbek atarım ben :)

PureFood

PureFood

Üye
iyi işte dolaşık firmadan kurtulduk soyup soğana çevirdiler milleti bu arada nokia komünikasyon a.ş = RBS Finansal Kiralama A.ş Gerçekteki firma bilgisi budur yani diğer isim çakma olup nokia adına türkiyede 10 tane patent başvurusu var bunların sadece 1 tanesinin nokia ürünü satmasına yetkili diğerleri onaylı dahi değil o onaylı adreste normalde nokia türkiye nin adresi dahi değil firma mecidiyeköyde bir adreste görünüyor gidip aktığınızda o adreste öyle bir yer dahi yok :) ben baya uğraştım bu dolaşık nokia komünikasyon a.ş ile allah kurtardı bizi onların elinden bırak yazmasın Microsoft A.ş yazsın göbek atarım ben :)

çok ilginç verdiğiniz bilgiler, teşekkürler. Sitelerine girdim kayda değer bir şey bulamadım ancak.

Üst Alt