mesutcinik
Üye
bi bakıma tarihi eser diyosun haaO değilde bizim şu an elimizde olan cihazlar bence değerlendi diyebilirimlumia dedimi nokia gelir bizim teller de de nokia yazısı olacak ama yeni çıkacaklarda microsoft yazacak
![]()

bi bakıma tarihi eser diyosun haaO değilde bizim şu an elimizde olan cihazlar bence değerlendi diyebilirimlumia dedimi nokia gelir bizim teller de de nokia yazısı olacak ama yeni çıkacaklarda microsoft yazacak
![]()

Nokia'nın uygulamaları muhtemelen satış işlemi tamamlandıktan sonra da aynı isimde mağazada kalmaya ve şu an olduğu gibi güncellenmeye devam edecek.
Hatta 2014 ortalarına kadar (ya da insanlar bu duruma, yani Microsoft altında birleşildiği gerçeğine alışana kadar) cihazların adı da Nokia olarak kalmaya devam edecektir. Ali Kemal moderatörümüzün belirttiğine göre Keltoş'un açıklamaları da bu yöndeymiş zaten.
Yani insanlar ne zaman ki aynı ekip ve telefonlara Nokia yerine Microsoft demeye alışırlarsa cihazların üzerindeki isim o zaman değişecektir. Bu süreç de illa ki 1 yıla yakın sürecektir.
Her neyse toparlayacak olursak.
Bizler için telefonların üstündeki isim dışında değişen çok bir şey yok.
Nokia'daki aynı ekip, bu sefer doğrudan işletim sistemini de geliştirerek alıştığımız kaliteyi sunmaya devam edecek.
Yani Microsoft'un elinden çok ağır ilerleyen sürecin biraz daha hızlanması da ihtimal dahilinde.
Öyle ki hatırlarsanız HTC ve Nokia, Microsoft'u sistemi geliştirme yönünden ağır kalmakla eleştiriyordu.
Nokia sürekli kendi çabasıyla kullanıcıları yatıştırmak için dışardan müdahale edip ekstra yama ve uygulamalar getirmek zorunda kalıyordu. Şimdi doğrudan her şey elinin altında olacak.
Bakalım önümüzdeki bu 1 yıllık süreç neler getirecek.
Bunun öncesinde çıkış takvimi bilinen güncellemeler ve cihazlarda herhangi bir değişiklik olmayacak.
Yani GDR3, WP8.1 gibi güncellemeler ile Nokia'nın ekstra güncellemeleri yine devam edecek.
Bu ay sonunda gerçekleşecek etkinlikte yine bugünlerde dedikodusu yayılan o cihazlar tanıtılacak.
Sıkıntı yok, bekleyip birlikte izleyelim süreci...![]()
Ben sevindim satın almasına ama Nokia'nın bir havası vardı
Şimdi diyelim yeni telefon alıyoruz arkadaşlar eş dost geliyor ne aldın diyor "Microsoft" aldım diyorsun
Oldumu şimdi Nokia aldım demek varken 
bi bakıma tarihi eser diyosun haa![]()

Modların işine karışmak istemem ama bence artık konunun kilit zamanı gelmişYani şu kadar sayfada yönetici arkadaşlar sürekli olarak farklı kişilere aynı şeyleri anlatmaya çalışmışlar. Hala daha vay gitti yok bitti nokia yapmayın arkadaşlar. Yöneticilerin yazdığı şeyleri doğru düzgün okuyun ve biraz sakin olun.
![]()

İşin üzücü yanı daha ziyade "Finlandiyalılar açısından" oldu.
Ellerindeki en büyük şirket her ne kadar kadro aynı olsa da, kelepir bir fiyata Amerikalıların eline geçti.
O yüzden Finlandiyalıların bu konuda tepki göstermesi ve duygusal davranması çok normal.![]()
yani 820 ye verdiler güncellemeyi ama data sense gelmedi. NSU da data sensli sürüm var ama ota dakinde yok. Bunları ne zaman halledecekler. Biliyorsun 920 lere de sadece gdr2 verdiler. Bu satış işlerinden sonra bizim bu sorunlar unutulur gibime geliyor. Nede olsa sitelerinde Türkiye için verilmiş görünüyor güncellemeler.Ali kemal abi sen nokia türkiye yetkililerini tanıyorsun anlaşılan bi sorsana her ülkeye amber güncellemesi sorunsuz verildi de bize niye eksikli gedikli verildi. Yani insanların bu konuda ki isanını şikayetini dile getirip bir bilgi alabilirmisinyani 820 ye verdiler güncellemeyi ama data sense gelmedi. NSU da data sensli sürüm var ama ota dakinde yok. Bunları ne zaman halledecekler. Biliyorsun 920 lere de sadece gdr2 verdiler. Bu satış işlerinden sonra bizim bu sorunlar unutulur gibime geliyor. Nede olsa sitelerinde Türkiye için verilmiş görünüyor güncellemeler.
Ali kemal abi sen nokia türkiye yetkililerini tanıyorsun anlaşılan bi sorsana her ülkeye amber güncellemesi sorunsuz verildi de bize niye eksikli gedikli verildi. Yani insanların bu konuda ki isanını şikayetini dile getirip bir bilgi alabilirmisinyani 820 ye verdiler güncellemeyi ama data sense gelmedi. NSU da data sensli sürüm var ama ota dakinde yok. Bunları ne zaman halledecekler. Biliyorsun 920 lere de sadece gdr2 verdiler. Bu satış işlerinden sonra bizim bu sorunlar unutulur gibime geliyor. Nede olsa sitelerinde Türkiye için verilmiş görünüyor güncellemeler.
Google nasıl androidinse nokiada microsoftun oldu daha iyi microsoftun bacak hali yok
- - - Eklendi - - -
batacak
Google androidinmiş beyler sığınaklara

akıl var mantık var MS şimdi Nokiayı aldı gidip telefonunu neden HTC yaptırsın? Microsoft ta Nokiayı zaten 2.5 yıldır almaya çalışıyordu ve aldı ve Gsm alaınında En büyük Patent payı Nokia'nın elinde yani Microsoft Nokiayı almakla Gerek HTC ,Samsung Aple , Sony , Motorola ve diğer Üreticilere Göz dağı verdi niye? bugün Nokianın patentinde olan çoğu teknolojiyi yukarıda yazdığım firmalar Nokia firmasına her 1 adet telefon için para ödüyorardı bunun anlamı Samsung abiniz S3 S4 telefon üretirken dahi Nokia amcasından izin alıp Patentli teknolojileri telefonlarına koyuyordu yani İstesin nokia her firmanın fişini çekerdi
şimdi bu çoğu patent Ms eline geçmiş oldu yani kasa ve öz Nokia Kullanıcılarını önümüzdeki aylarda Çok güzel günler diğer firmaları ise Çok kötü günler bekliyor 
nokia cihazların arkasında nokia kom.a.ş yazmayacak![]()
ben baya uğraştım bu dolaşık nokia komünikasyon a.ş ile allah kurtardı bizi onların elinden bırak yazmasın Microsoft A.ş yazsın göbek atarım ben 
iyi işte dolaşık firmadan kurtulduk soyup soğana çevirdiler milleti bu arada nokia komünikasyon a.ş = RBS Finansal Kiralama A.ş Gerçekteki firma bilgisi budur yani diğer isim çakma olup nokia adına türkiyede 10 tane patent başvurusu var bunların sadece 1 tanesinin nokia ürünü satmasına yetkili diğerleri onaylı dahi değil o onaylı adreste normalde nokia türkiye nin adresi dahi değil firma mecidiyeköyde bir adreste görünüyor gidip aktığınızda o adreste öyle bir yer dahi yokben baya uğraştım bu dolaşık nokia komünikasyon a.ş ile allah kurtardı bizi onların elinden bırak yazmasın Microsoft A.ş yazsın göbek atarım ben
![]()