Karşılaştırma Snapdragon'lu s7 bunu yaparken Exynos lu s7 bunu yapamayacakyapamayacak

Sponsorlu Bağlantılar

osmnbabaoglu

osmnbabaoglu

Üye
Ben telefonu elime alınca hafif sıcaklık bile hissetsem beni rahatsız ediyor artık. Eski telefonlarımin hepsi evde duruyor biz eski telefonları satmayız. İsteyene komple aynı anda açıp video da çekerim sıcaklıkları. Ben başka işlemci kullanmayana kadar snapdragon iyiymis zannediyorsum. Neresi iyi? Hız mi? Exynos da hızlı kirin de mtk da. Geriye ne kaldı? Stabillik, ısınma ve enerji tasarrufu.

Amoled ekran sadece siyah pixelleri kapattığı için tasarruf yapar zira Samsungun yeni arayüzünde siyah yer yok.

Isınma konusuna tekrar gelirsek 3 senedir cihazlarla haşır neşirim hangisi çok ısınır, hangi durumda ısınır çok iyi biliyorum ama bu durum snapdragon için geçerli. Oyun açardım 30dk sonra elimden telefonu atacak kadar ısınırdi ben normal zannederdim hep böyle oldu. Şimdi elimde saatlerce oyun oynadığım halde ısınmayan bir cihaz var bunun başka bir açıklaması olamaz.

Snapdragon kullanırken diğer firmaları deneyimleyemedigimiz için görüş kısıtliligi oluşmuş doğal olarak ama ben farkına vardım artık..

Snapdragon un ısındığında thermal throttling ile işlemcinin yavasladigini, arayüzde fps düştüğünü herkes bilir. He buna rağmen çok kötü değil ama ısınıyor bunun aksini iddia eden kendini kandırır. Benim bahsettiğim ısı 60-70 derece değil zaten mesela elin 47-50 dereceye geldiği zaman ısıyi hisseder ve normal kullanımda bu değerlere ulaşıyor. Exynos da oyun açık şarja takılı şuan 43 derece. Olay budur başka açıklamasi yok.

Sadece 1 telefon kullanıp hayatında başka bir cihazı sadece teknoloji marketlerinde test etmiş ve geri kalan bilgiyi de YouTube daki videolardan almış adamın deneyimini ben yok sayarım. Kuru gürültüden başka bir şey değil...

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
luck star kardeşin dediği gibi stabilite şarj ve ısı çok önemli işlemci sağlığı içinde önemli konular bunlar

Üst Alt