Karşılaştırma Samsung Galaxy S7/S7 Edge Exynos vs Snapdragon karşılaştırma

Sponsorlu Bağlantılar

Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
Valla ben yazılımlarla uğraşıyoırum az çok java bilgim var, programlama dillerini de bilirim işime yaramasa da. Alır miui'yi kendim portlarım hiç sorun yok Ama internatioanal sürüm olduğu sürece bizim sırtımız yere gelmez. Exynos candır. Şarjda oyun oynuyorum 45 derece 50 derece oluyor. Allahtan başka ne istiyim. Snapdragon boşta daha sıcak..

snapdroid

snapdroid

Üye
Note 3 de 4g bizim için yoktu onla aynı alaka

Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşim telefonda sorun yok. Burda kullanan yok ama başka forumda ve xda'da 100 lerce kullanan var. Aldığım ilk haftalar orada takıldım sorun falan yok.
:) Exynos artık değişti, Exynos > Snapdragon. Böyle olmasa almazdım. Serviste staj yaptım tüm modelleri gördüm hangisinde sorun var çözdüm. S6 ile gelen arayüze sahip Samsung cihazlar sorunsuz. Ve artık Exynos iyi.

Koradam

Üye
Note 3 de 4g bizim için yoktu onla aynı alaka

Sen hardcore uzatıyorsun . Şahsen ben 4G desteği olmayan ülkede niye 4Gli ürün satıp karımı dusuruyum ki ? Serilik açısından fazla farkta yok ayrıca

Sarangni

Sarangni

Üye
Note 3 N9005 efsane cihaz oldu ama Türkiye için gelen N9000Q ise maalesef çöp kıvamına geldi.

N9005, Uluslararası versiyon oldu. S7 Edge Port ROM bile çıktı hem de birkaç tane. Note 5 Port romunu sorunsuz kullanıyorum.

S7 de aynı durum anlaşılan Exynos model için olacak uluslar arası model Exynos olarak çıkmış. Bu sefer Türk kullanıcılar şanslı.

Ne olursa olsun Rom, Root merakı olan bir kullanıcı Samsung alıyorsa uluslar arası model almalı ki sonra hayal kırıklığı yaşamasın.

Samsung Note 3 N9005 LTE cihazımdan Tapatalk Pro ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Luck Star ve Koradam

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
Silindi

Son düzenleme:
Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
Daha telefon çıkalı 1 ay oldu 8 rom bu yüzden var dedim. Bu ön yargı neden?? Müneccim bişeyi mi yediniz afedersiniz nereden biliyorsunuz?? Rom rom rom diyorsun tamam telefonun ısınması çok mu iyi? Isınınca kasmasi yavaşlaması çok mu iyi?

Her anlamda daha iyi olan bir işlemci için offical cyanogenmod yok diye kötü demek olmaz. S6 nin ne kadar hızlı olduğu ortada. Şuan kiyaslasak bir çok yeni çıkan cihazdan daha hızlı çalışıyor. Rom ne için atılır sistem yavaşlar falan performans atsın. Arayüzü boş seven özellik istemeyen gidip nexusta alabilirdi tamam böyle bir bahane saçma olabilir ama offical yok ama normali varken rom konusunda kötü demek olmaz.

Öte yandan snapdragon versiyon için hiç geliştirme yok buna ne diyeceksiniz? Sıfıra sıfır.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Tartışma anlamsız. Cyanogenmod isteyen adam gitsin saf arayüz kullanan firmalardan alsın. Stock romu gayet iyi olan bir cihazı bozmak anlamsız. Romlar keyif için değil ihtiyaçtan yapılıyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Luck Star
Sarangni

Sarangni

Üye
Cyanogenmod neden kadar bu büyütülüyor anlamıyorum. CM7 dahil CM13 kadar bütün versiyonlarını kullandım. Cyanogenmod düşük donanımlı cihaz dostu bir sistem. İlk cihazlarım düşük donanımlı olduğu için epey bir kullandım. Kimse 2000 lira verdiği donanım canavar gibi cihaza o tatsız tuzsuz arayüze sahip Cyanogenmod kurmaz. :D

Samsung Note 3 N9005 LTE cihazımdan Tapatalk Pro ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Koradam, Luck Star ve teknolojibaronu

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
Silindi

Son düzenleme:
Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
S4 international model değildi ki ama sen yanlış kıyaslama yapıyorsun. Exynos note3 için de aynı durum vardı. Ama s6 ile birlikte exynosa ağırlık. Veriliyor artık. Hiç mi ısınmıyor dersen evet ısınıyor ama bu devenin yanında kulak kalır benim snapdragon cihazım boşta 10 15 dk sonra o isiya ulaşıyor ben ise oyun oynayarak. Yazılım olarak bir sürü rom çıktı diyelim sırf aosp yok diye bu şekilde düşünmek yanlış bence. Edge ekranı ve samsungun özellikleri gittikten sonra cm13 olmuş cm15 olmuş ne yazar. 8 romdan bahsediyoruz bu sayı yer geçen gün artacak. Zaten xda ya bakarsanız herkes cihazın kendi yazılımını çok sevmiş root ve rom asla atmayacağım yazmış. S4 ve note 3 exynos zamanlarını biliyorum. En çok satılan en çok bilinen modeller ama eskide kaldı. Bi kere adı çıktı samsungun artık değişmez.

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
Silindi

Son düzenleme:

Koradam

Üye
Samsung exynos bildiğim kadarıyla Snapdragon dan daha performanslı çalışıyor sonuçlara bile bakmadım exynosun geçtiği için. Bu konu da birşey diyemem ama Snapdragon da çokta kötü denilemez sadece exynosa göre performansı düşüktür. Nerden biliyorsun ısınacağını? Exynos hiç mi ısınmıyor? Rom konusunda benim ne demek istediğimi anlamıyorsunuz Samsung amiral gemisi için 1.5 yıl yazılım desteği veriyor 3 tane Android güncellemesi alıyorlar. Telefonun daha uzun ömürlü olması için ne lazım? Yeni Android tabanlı romlar şart oluyor ister CyanogenMod olsun ister touchwiz olsun fark etmez. Android telefonların ömrü romlar ile uzayabilir değil mi? İşte Samsung exynos burda kendini belli edecektir. Android sürümü eskidiği için rom arayacaksın ama zorlanacaksın exynos olduğu için. Örnek vereyim Snapdragonlu S4 için bi sürü Marshmallow rom çıktı resmi olarak da aldı fakat şu an kullandığım exynoslusu için 1 tane Unofficial çıktı. Snapdragonlu S4 Android N yi de rahat rahat alacaktır Android N nin son olduğunu varsayarsak yaklaşık 3 sene daha rahat bir şekilde bir adam onu kullanır. Romlar keyif için değildir zaten ihtiyaç için diyorum telefonun daha uzun olması için rom konusunda önem veriyorum. Benim görüşüm böyle. Samsung güzel cihazlar yapıyor ancak Android yükseltme yazılımını yetersiz veriyor bunun üstüne Samsung exynos koyup işlemciyi kısıtlıyor ki yenisi alınsın diye bu konuda inkar etme hiç AP açık ortada "Yeni bir samsung yeni bir mutluluk"

Galaxy S4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Telefon ömrü güncelleme ile uzamaz.Android 4.x.x sürümleri bile halen bir çok yeni uygulamayı desteklemekte . Apple da ise durum bambaşka güncelleme almayan cihazlar yeni oyunları hatta güncellenmiş çoğu uygulamayı açmıyor . Sen şuan s4 kullanıyorsun senin telefonunun donanımı ortada açacağı oyunlar belli android N de gelse babası da gelse o donanımın yapacağı şeyler ile sınırlı kalacaktır

• Beğen
Tepkiler: Luck Star
snapdroid

snapdroid

Üye
Telefon ömrü güncelleme ile uzamaz.Android 4.x.x sürümleri bile halen bir çok yeni uygulamayı desteklemekte . Apple da ise durum bambaşka güncelleme almayan cihazlar yeni oyunları hatta güncellenmiş
çoğu uygulamayı açmıyor . Sen şuan s4 kullanıyorsun senin telefonunun donanımı ortada açacağı oyunlar belli android N de gelse babası da gelse o donanımın yapacağı şeyler ile sınırlı kalacaktır
Hayır yanlış düşünüyorsun. Eğer güçsüz cihazlara bakarsan android sürümü guncelllendikce gözle görülür fark oluyo.
Adam ace ile 15000 puan yaptım diyo.
Ben 1ghz 2 çekirdek 1gb Ram olan telefona cyanogenmod 12.1 kurmuştum ondan sonra kitkat rom kurunca gözle görülür yavaşladı

• Beğen
Tepkiler: Silinen üye 2362831

Koradam

Üye
Hayır yanlış düşünüyorsun. Eğer güçsüz cihazlara bakarsan android sürümü guncelllendikce gözle görülür fark oluyo.
Adam ace ile 15000 puan yaptım diyo.
Ben 1ghz 2 çekirdek 1gb Ram olan telefona cyanogenmod 12.1 kurmuştum ondan sonra kitkat rom kurunca gözle görülür yavaşladı
Söz konusu durum güncelleme CM Rom değil.
Düşük sistemde fark yapar ancak Ace 1 15000 puan alamaz.
Note 3 kullanıyorum CM rom kurduğumda ne antutu sonucunda fark gördüm ne de kullanımda fark gördüm. (kararlı sürüm )
Tekrar tekrar diyorum güncelleme gelmedi diye hiç bir telefon ölmez/ çöp olmaz. Ha eğer mağazada ki uygulamaların hepsi veya işlevsel olan uygulamalar sürüm yüzünden desteklemiyorsa ancak dediğin doğru olabilir onun dışında güncelleme gelmedi cihaz yavaşladı güncelleme gelmedi şu oldu demek boş iştir

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
Silindi

Son düzenleme:

Koradam

Üye
Galaxy S4 ün hiç güncelleme almadığını düşün o zaman. Aynı cihazda Android 4.2.2 ve Android 6.0.1 Marshmallow arasında ki hız aynı mı diyorsun? Bana saçma geldi biraz ve bazı cihazlar uygulamaları kaldırabilecek donanıma sahip fakat Android sürümü yüzünden cihaza uygulama kuramıyorsun sıkıntı burda oluyor bu yüzden Android yükseltmeleri önemli.

4.x.x sürümünü geçtim hala 2.3.x sürümüne uyumlu güncel uygulamalar çıkıyor hangi uygulamayı kast ediyorsun anlamış değilim.

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
Silindi

Son düzenleme:

Koradam

Üye
Hep böyle gitmeyecek ama yavaş yavaş 4.4 Kitkat öncesi desteği kesiliyor periscope ve scorp gibi uygulamalar 4.4 Kitkat üstü istiyor yeni nesil uygulamalar hep 4.4 Kitkat isteyebilir.

Bu uygulamalar olmasa da olur. Çokta mühim değil zaten. Mühim olan olmazsa olmaz uygulamalar var mı var ? O zaman sorun yok demektir

Murat Alper

Murat Alper

Üye
pek anlamam ama exynos işlemci snapradogandan daha hızlı biraz daha exynoslu olanlara rom desteği az dimi

Üst Alt