Karşılaştırma Snapdragon'lu s7 bunu yaparken Exynos lu s7 bunu yapamayacakyapamayacak

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
Dünyanın her yerinde exynos satışta S7 ve Edge modelleri için. Sadece Çin ve amerikada(saçma sapan operatör takıları farkları yok) snapdragon 820 var. Vietnam hindistan rusya ve azda olsa avrupa geliştiricileri de exynos modeli almak zorunda olacağı için fazla rom sıkıntısı olmaz kendi kanaatimce. (Bkz: Galaxy S3) yukarıdada paylaştım exynos open sourcelarını. @snapdroid

Samsung Galaxy S7 Edge SM-G935
Country / Region Cell Phone Provider Model Number Chipset
Canada BELL MOBILITY SM-G935W8 Exynos 8890
China ALL SM-G9350 Snapdragon 820
Europe ALL SM-G935F Exynos 8890
Korea KT SM-G935K Exynos 8890
Korea LGT SM-G935L Exynos 8890
Korea SKT SM-G935S Exynos 8890
Southeast Asia ALL SM-G935FD Duos (Dual-SIM) Exynos 8890
US CRICKET SM-G935AZ Snapdragon 820
US AT&T SM-G935A Snapdragon 820
US METROPCS SM-G935T1 Snapdragon 820
US LTE RURAL VERIZON SM-G935R6 Snapdragon 820
US C SPIRE WIRELESS SM-G935R7 Snapdragon 820
US SPRINT PCS SM-G935P Snapdragon 820
US T-MOBILE SM-G935T Snapdragon 820
US US CELLULAR SM-G935R4 Snapdragon 820
US VERIZON SM-G935V Snapdragon 820
Paylaştığın bağlantıya girdiğim de sadece Marshmallow için var sanırım aramaya i9500 yazdım kendi güncellemelerinin kaynak kodlarını vermiş

Galaxy S4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Paylaştığın bağlantıya girdiğim de sadece Marshmallow için var sanırım aramaya i9500 yazdım kendi güncellemelerinin kaynak kodlarını vermiş

Evet göründüğü gibi. Geliştiriciler lollipop open source paylaşılmasına rağmen marsmallow sürümünü de çıkarmıştı eski kullandığım cihazda.
Ayrıca belirtmek isterim ki Galaxy S3'e bakarsak en son jelly bean sürümü open source'ları paylaşılmasına rağmen günümüz de halen marsmallow güncellemeleri geliştiriciler tarafından sağlanıyor. Bunun temel sebebi globalde çok satılmasından başka bir sebeb olamaz.

S3

Son düzenleme:

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
Evet göründüğü gibi. Geliştiriciler lollipop open source paylaşılmasına rağmen marsmallow sürümünü de çıkarmıştı eski kullandığım cihazda.
Ayrıca belirtmek isterim ki Galaxy S3'e bakarsak en son jelly bean sürümü open source'ları paylaşılmasına rağmen günümüz de halen marsmallow güncellemeleri geliştiriciler tarafından sağlanıyor. Bunun temel sebebi globalde çok satılmasından başka bir sebeb olamaz.

S3
Mesela S4 GT-I9500 global olsaydı aynı şey geçerli miydi? Bazı teknoloji sitelerinde rom çıkmıyor çıksada stabil olmuyor diyorlar

S3

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Mesela S4 GT-I9500 global olsaydı aynı şey geçerli miydi? Bazı teknoloji sitelerinde rom çıkmıyor çıksada stabil olmuyor diyorlar

Tabiki eğer uzak doğu ve avrupaya Snapdragon işlemci verilmeseydi olurdu. Her ne kadar S4 döneminde Exynos için international deselerde neredeyse asya hariç tüm kıtalar Snapdragon aldı. Stabillik konusu tamamen kernel ve romun geliştiricileri ile ilgili. Open source istediğin kadar olsun onu kernel yapan adam olmadıkça onların bir espirisi yok.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Evey exynosçular S7 ve G5 incelemesinde canlı canlı yapılan oyun sırası ısı değerlerini aşağıya ekliyorum.

G5 ekran ön kısımda en yüksek 29 dereceyi görürken S7 37 derecede çalışmakta.
G5 arka kısımda en yüksek 32 derece görürken S7 yine aynı şekilde 37 derecede çalışmakta.

G5 ön

S7 ön

G5 arka

S7 arka

Hadi şimdi devam edin.

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Evey exynosçular S7 ve G5 incelemesinde canlı canlı yapılan oyun sırası ısı değerlerini aşağıya ekliyorum.

G5 ekran ön kısımda en yüksek 29 dereceyi görürken S7 37 derecede çalışmakta.
G5 arka kısımda en yüksek 32 derece görürken S7 yine aynı şekilde 37 derecede çalışmakta.

G5 ön

S7 ön

G5 arka

S7 arka

Hadi şimdi devam edin.
Birde bakır soğutma var dediler lansmanda :D epey soğutmuş :ehe

Luck Star

Luck Star

Üye
Eline alıp kullanmadigin cihaz hakkında konuşmaya devam etme. Hem de shiftdelete.net :D daha dün htc 10 vs s7 yaptı ve s7 daha hızlı olduğu halde bu yanıltıcı olabilir demişti :D

Ben telefonu isindirmayi başaramadım kalkıp videoya mi inanayim yoksa ısınan crapdragona mi :D

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Yahu bırak Allah aşkına adamlar canlı canlı oyun sırasında saniye ara vermeden test ediyor sen ne diyorsun tamam devam et s7 king.

Luck Star

Luck Star

Üye
Ben s7 King demiyorum ama sen bağıra bağıra g2 g2 LG LG diyorsun. Hadi canim. Başka bir cihaz al kullan da o zaman gel sahalara. Ben g2 den tut htc, Samsung bir çok cihazı kullanmış biriyim hangisinin nasıl ısındığına çok iyi bilirim. Shiftdelete.net daha düne kadar Samsung fanatiği bir siteydi bir anda tam tersi adım attı. Önceden de izlemeyin derdim şimdi de izlemeyin diyorum :) yabancı kaynaklara açın bakın sonuç belli.

zencibitc

zencibitc

Üye
Ben telefonu elime alınca hafif sıcaklık bile hissetsem beni rahatsız ediyor artık. Eski telefonlarımin hepsi evde duruyor biz eski telefonları satmayız. İsteyene komple aynı anda açıp video da çekerim sıcaklıkları. Ben başka işlemci kullanmayana kadar snapdragon iyiymis zannediyorsum. Neresi iyi? Hız mi? Exynos da hızlı kirin de mtk da. Geriye ne kaldı? Stabillik, ısınma ve enerji tasarrufu.

Amoled ekran sadece siyah pixelleri kapattığı için tasarruf yapar zira Samsungun yeni arayüzünde siyah yer yok.

Isınma konusuna tekrar gelirsek 3 senedir cihazlarla haşır neşirim hangisi çok ısınır, hangi durumda ısınır çok iyi biliyorum ama bu durum snapdragon için geçerli. Oyun açardım 30dk sonra elimden telefonu atacak kadar ısınırdi ben normal zannederdim hep böyle oldu. Şimdi elimde saatlerce oyun oynadığım halde ısınmayan bir cihaz var bunun başka bir açıklaması olamaz.

Snapdragon kullanırken diğer firmaları deneyimleyemedigimiz için görüş kısıtliligi oluşmuş doğal olarak ama ben farkına vardım artık..

Snapdragon un ısındığında thermal throttling ile işlemcinin yavasladigini, arayüzde fps düştüğünü herkes bilir. He buna rağmen çok kötü değil ama ısınıyor bunun aksini iddia eden kendini kandırır. Benim bahsettiğim ısı 60-70 derece değil zaten mesela elin 47-50 dereceye geldiği zaman ısıyi hisseder ve normal kullanımda bu değerlere ulaşıyor. Exynos da oyun açık şarja takılı şuan 43 derece. Olay budur başka açıklamasi yok.

Sadece 1 telefon kullanıp hayatında başka bir cihazı sadece teknoloji marketlerinde test etmiş ve geri kalan bilgiyi de YouTube daki videolardan almış adamın deneyimini ben yok sayarım. Kuru gürültüden başka bir şey değil...

ben full parlaklık mobil veri ve modern combat oyununda 65 dereceyi gördüm . performans ve fps düşüşü yaşamadım ?

Luck Star

Luck Star

Üye
ben fu ll parlaklık mobil veri ve modern combat oyununda 65 dereceyi gördüm . performans ve fps düşüşü yaşamadım ?
S801 mi işlemci?

zencibitc

zencibitc

Üye
evet

Luck Star

Luck Star

Üye
Bende g3 var normalde zaten ısınıp kasan bir telefon ama 801 de işlemci throttlinge girmiyor nedense. Hatta g2 g3 yan yana koyup denedim aşırı isindirip gördüm. Eğer g3 ten başka bir cihaz varsa elinde ve arayüzü sağlamsa performans düşmemiştir. Onun haricinde 800 805 ve 810 Isınınca telefon kullanılamaz hale geliyor.

zencibitc

zencibitc

Üye
nasıl girmiyor ısındıktan sonra telefonunuz çok sıcak parlaklık düşürüldü gibisinden uyarı gelmiyormu ?

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Ben 810 harici ısı konusunu dahi konuşmadım forumda.Ama sen ısınmıyor vs.konulara gidiğin için bunlara cevap veriyorum yoksa 180 derece dönen tavırlarını tiiye bile almam.
Ben G2'den memnunum lg lg g2 diye bağırmıyorum konusu geçerse kanıtlı olarak işte ekran görüntüsü olur geçen kamera olayı vardı çektiğim fotoları attım mesela bu şekilde savunurum haklı olarak ama sen hangi konuya girersen gir bir s7 s7 s7.
Isı değileri benim için önemli değil takılmam bunlara ama evet exynos exynos kafamızı şişirdin ne zamandır ama evet gördük aç lzle videoda cayır cayır.Zaten forumlarda da duydum cihazın ısındığını neyse size iyi forumlar.Ben bir konuyu daha iddia seviyesinden alıp aksi olduğunu netleştirerek çekliyorum.Tekrar iyi forumlar.

Luck Star

Luck Star

Üye
nasıl girmiyor ısındıktan sonra telefonunuz çok sıcak parlaklık düşürüldü gibisinden uyarı gelmiyormu ?
Onu sistem kısıyor ama işlemciye etki etmiyor.

Luck Star

Luck Star

Üye
Benim elimde bir çok cihaz var, bunları kullanıp sonucu yazıyorum.. Onun bunun ağzından, istediğim sonucu veren sitenin videosunu atmıyorum. G2 de kullandım zamanında iyi yanlarını burda savundum o zaman bile sen koru körüne kötü yanlarını savunuyordun. Ekrana dokununca dalgalanma, ısınma, kasada gıcırtı, gece berbat kasan kamera ben bunları derken sen aksini iddia ediyordun çok güzel biliyorum nasil yorum yaptığını.

G3 için de s6 s6 edge için de kullanırken iyi ve kötü yanlarını savundum. Şimdi kullandığım cihazı bariz bir şekilde en az ısınan cihaz olarak tanımlayabilirim.

Ben diyorum ki elimde var sonucu söylüyorum. Sen diyorsun ki ben de g2 den başka bir şey yok ve g5 hakkında yorum yapıyorum. Kullanmadigin cihaz hakkındaki yorumu başkasına sakla. Burada editor değilsin test ekibi değilsin elindeki g2 ile snapdragonu kurtaramazsin. 2.5 sene g2 kullandım ısınmanın nasıl bir şey olduğunu bana öğretti çok güzel. Exynos kullanan kişiler telefon ısınmasının ne olduğunu bile bilmiyorr. Sadece boş çene çalıyorsun. G4 çıkınca g4 alıyorum g5 çıkınca g5 alıyorum diyorsun al da gel öyle yorum yap kullanmadigin cihaz hakkında yorum yapma. Bak ben Sony hariç her markayı kullandım sadece Sony hakkında yorum yapmıyorum.. Az örnek al.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
G5 ön

S7 ön

G5 arka

S7 arka

Konu saptırma ukalalığa dökme işi.G4 alacam G5 alacam diyen olmadı.Sık telefon değiştirmem V10'a bir ara yükseldim ara model G5 de benzer olur diye almadım G5 apayrı konsepte büründü.Senin gibi ukalalık olarak anlaşılmasın ama herhangi bir satış mağazasını alabilrim Lg'nin bırak G5'i.İmkanımız yok değil .Bir cihaz hakkında yorum yapabilmek için ona sahip olmak gerekmez benim çevremde her cihazdan var yorum yaptığım tütm konuları tecrübe etmişimdir yaşam şartlarımızı bilmeden konuşmayalım bir mesai gübü tüm cihazları toplayıp foto atarım kısmet olursa.
Sen taksitlerini öde S7'ni övmeye devam et.Cevap yazma sana en güzel cevaplar üstte fotoda bak.Bunlar yorum değil gerçek canlı canlı test S7 ya da G5 sahibi olmaya gerek yok.S6 gibi S7'de cayır cayır nokta.

Luck Star

Luck Star

Üye
:D senin gibileri çok gördük zamanında. LG kullanırken bile senin halin belliydi objektif değilsin. Bir insan g2 den başka bir cihaz kullanmadan karşılaştırma yapamaz. Ben daha düne kadar s6 edge kullanıyordum şimdi s7 edge kullanıyorum taksiti bırak eskisini bile satmiyorum. Forum boş kalmış konuşuyorsun sadece konuş bakalım bu dediklerine sadece kendin inanırsın :) Senin tek tecrüben başkalarının düşünceleri. Taraflı olmak bu kadar olmazdı ya cidden :)

0MG90

0MG90

Üye
Bende Z2 var zaten çoğu kişi biliyordur. Bazı oyunlar ve kamera kullanımı hariç cihaz ısınmıyor. Isınsa da zaten kendini belli ediyor hemen cam kapaktan dolayı. Hatta geçen yaz güneş altında kaç saat kullandım bir süre sonra ısınmaya başladı kullanmaya devam ederim ama artık ben kendim bıraktım batarya zarar görür diye. Sonuç olarak sizin cihazınız ısınıyor diye bütün cihazlarda o görülecek diye bir şey yok.
Sony kullanmıyorum, yorum yapmıyorum deyip de her Sony konusunda kamerasına vs. laf atmakta çok garip geldi bana.

• Beğen
Tepkiler: djhiguramos

Üst Alt