Karşılaştırma Samsung Galaxy S7/S7 Edge Exynos vs Snapdragon karşılaştırma

Sponsorlu Bağlantılar

Koradam

Üye
pek anlamam ama exynos işlemci snapradogandan daha hızlı biraz daha exynoslu olanlara rom desteği az dimi
Hayır öyle bir şey yok. Eskiden Snapdragonlu modeller daha fazla kullanıcıya ulaştığı için daha çok geliştirici desteğine sahipti ancak şuan durum tam tersi

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
Snapdragonu iyice gömdüler adamlar vay be. Görürüz 1.5 yıl sonrasını.

Galaxy S4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

snapdroid

snapdroid

Üye
:eheŞuan Exynos için rom varmış "snapdroid" e yok

• Beğen
Tepkiler: Silinen üye 2362831
Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
Snapdragon işlemcili 3 telefon kullandım ısınıyor ve ısınınca kasıyor. 1.5 yıl sonrasını karıştırma. Şimdiye bak

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

snapdroid

snapdroid

Üye
Hakkını vereyim snapdragon 400 1.4 Ghz de çok ısınıyor . Novathor ise hiç ısınmiyor. Mtk ise ısınıyor fakat ne novathor nede snapdragon

• Beğen
Tepkiler: Luck Star
Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
Ben de farkındayım bazı şeylerin ama emin ol bi zaman sonra bazı şeylerden vazgeçmek daha kolay. Bak telefon oyun ve mobil veri açıkken ısınmıyor. Bunu snapdragonda yapsam 70 derece en az bende ise 45-50 max. Şimdi isinmayinca şarj da gitmiyor. Ben bunu görünce ne yapayım gidip halen rom için snapdragon mu alsaydım? Bazı şeylerden vazgeçmek gerekiyor mantıklı olmak lazım. Stabil telefonda eğlenmek mi yoksa rom atıp eğlenmek mi?

• Beğen
Tepkiler: teknolojibaronu
furyzer0

furyzer0

Üye
Benim anlamadığım büyük firmalar neden intell işlemcilere geçmiyor intelli çok dandik bir tabletim var ama hiç bir oyunda takıldığını görmedim beklentimden çok daha hızlı çalışıyor tek sorunu ısınınca ekran parlaklığını kızıyor o da zaten dandik bir tablet dediğim gibi amiral gemilerde intell olsa çok iyi olacağını düşünüyorum

Sent from mtalk using lumia 950

Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
Intel daha giriş yapmadı tam. Asus kullanıyor ama uyumsuzluk sorunu var. Hani kasmaz ısınmaz ama zirvedeki rakipler ile kapismak için daha fazla çalışması lazım ama çıksa kullanırız elbet.

snapdroid

snapdroid

Üye
Konu çok dağıldı en iyisi konu kilit. Bi sonuç çıkaracaksak Exynos model daha iyi gibi duruyo.

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
Ben de farkındayım bazı şeylerin ama emin ol bi zaman sonra bazı şeylerden vazgeçmek daha kolay. Bak telefon oyun ve mobil veri açıkken ısınmıyor. Bunu snapdragonda yapsam 70 derece en az bende ise 45-50 max. Şimdi isinmayinca şarj da gitmiyor. Ben bunu görünce ne yapayım gidip halen rom için snapdragon mu alsaydım? Bazı şeylerden vazgeçmek gerekiyor mantıklı olmak lazım. Stabil telefonda eğlenmek mi yoksa rom atıp eğlenmek mi?

Şimdiye bakarsam tabi iyi olur her şey yolunda Android son sürüm zaten. 1.5 sene sonrası herşey belli olur. Snapdragon modeli için hem CyanogenMod hem touchwizli Android 10 alır exynos da Android 8 de kalır. Şimdiki yazılıma bir şey demiyorum anlamıyorsun beni destek bittiği zaman görürüz hatta S6 da bile belli olur Android N den sonra. Ben de 3000 TL ye aldığım telefona hemen root atıp rom atmam. 1.5 sene sonra rom atma isteğin de bulunacaksın.

Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
Dostum neye göre Android 8 de kalır diğeri 10 alır diyorsun. 20 kere diyemem ki ama. Touchwiz kim versin ona 10 u?? Üstelik uluslararası sürüm exynos yani buna verilecek. Snapdragon versiyon için belirli sürüm yok. G935A G935T G935V G935D ve G935FD diye 5 model snapdragon var Amerika da hepsine hatta birine bile daha fazla güncelleme vereceğine kalpten inanıyorsan ben bir şey demiyorum. Hani tamam kullandığın telefon için 2. Sınıf ülke muamelesi yaptı ama sen neden eskiye bakıyorsun ki. Eskide olan eski cihazlar için. S6 bi kere tek model exynos çıktı. Vermeyecek olsa neden çıkartsın. 1 sene oldu takır takır alıyor her tür romu.

furyzer0

furyzer0

Üye
Touchwizi portluyorlar sanırım ondan bahsediyor

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
Dostum neye göre Android 8 de kalır diğeri 10 alır diyorsun. 20 kere diyemem ki ama. Touchwiz kim versin ona 10 u?? Üstelik uluslararası sürüm exynos yani buna verilecek. Snapdragon versiyon için belirli sürüm yok. G935A G935T G935V G935D ve G935FD diye 5 model snapdragon var Amerika da hepsine hatta birine bile daha fazla güncelleme vereceğine kalpten inanıyorsan ben bir şey demiyorum. Hani tamam kullandığın telefon için 2. Sınıf ülke muamelesi yaptı ama sen neden eskiye bakıyorsun ki. Eskide olan eski cihazlar için. S6 bi kere tek model exynos çıktı. Vermeyecek olsa neden çıkartsın. 1 sene oldu takır takır alıyor her tür romu.

Yanlış anladın sanırım ben Samsung'un verdiği güncellemeleri söylemiyorum. İkisi de aynı Android sürümünde kalır. Rom olarak diyorum

Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Android 10 vermeden rom çıkaramazlar touchwiz için.

Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
Sistemin temelini ancak Samsung verebilir o vermeden de altaypisiz touchwiz çıkamaz.

furyzer0

furyzer0

Üye
Kardeş hiç görmedin mi s5 romunu s3 te kullananları?

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
Sistemin temelini ancak Samsung verebilir o vermeden de altaypisiz touchwiz çıkamaz.

Örneğin S8 Android 10 aldı S7 9 da kaldı S7 Snapdragon modeline 10 portlayamazlar mı?

Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
Kullandığım telefonlardan biliyorum olmuyor. Telefona göre stock yazılım sürümü verilmeden çıkmıyor.

Luck Star

Luck Star

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş hiç görmedin mi s5 romunu s3 te kullananları?

Dostum port rom oluyor. Sistem en son çıkan yazılım ama arayüz daha farklı olabiliyor. Mesela LG g2 en son 5.0.2 verdi ama g5 romu bile var.
Sistem 5.0.2 arayüzü g5. Böyle olması sadece görüntüyü değiştirir. Exynos snap farketmez hep olur. Önemli olan telefon popüler olsun ki yazılımla uğraşan adam sayısı artsın.

Silinen üye 2362831

Kapalı Hesap
Dostum port rom oluyor. Sistem en son çıkan yazılım ama arayüz daha farklı olabiliyor. Mesela LG g2 en son 5.0.2 verdi ama g5 romu bile var.
Sistem 5.0.2 arayüzü g5. Böyle olması sadece görüntüyü değiştirir. Exynos snap farketmez hep olur. Önemli olan telefon popüler olsun ki yazılımla uğraşan adam sayısı artsın.

S4 için var hepsi 5.0 tabanlı. Yakında 5.1.1 için çalışacaklarını söyledi xda da bir geliştirici. Ama hiç yoktan CyanogenMod romlarını çıkarırlar S7 Snapdragon için. Şimdi gerek duymazsın ama dediğim gibi 1.5 sene sonra isteyeceksin. Belki edge ekranı Android e de gelir belli mi olur

Üst Alt