[ROM][KK][4.4.2][KOT49H] CyanogenMod 11.0 (20140122-UNOFFICIAL)

Sponsorlu Bağlantılar

melodileriyakar

melodileriyakar

Üye
Çok Merak ettiğim bişey var. Diyelim ki stock rom ve custom kernel kullanıcam, ota güncellemesi gelecek olsa unroot edip kurabilir miyim bu güncellemeyi? Yoksa kernelden ötürü hata mı alırım?

Bysalih41

Bysalih41

Üye
Hata alirsin bence

• Beğen
Tepkiler: bayfeat ve melodileriyakar
aJHier

aJHier

Üye
hurtsky 'in yeni kernelini deneyen var mı?

Bysalih41

Bysalih41

Üye
Tsklr

scope_123

Üye
Evet bende dün denedim bu kerneli reboot ekranında kalıyor.

sir mordred

sir mordred

Üye
Hakan(lafactorial),Alper(alpertunga87) ve ben çalışmalara devam ediyoruz kernele F2FS adında yeni bir dosya sistemi ekledik test edicez bakalım :)

Kısaca f2fs: f2fs bir dosya sistemidir.2013'de samsung tarafından nand bellek kullanan android telefonlarına özel olarak optimize edip çıkardığı bir dosya sistemidir(ki şuan piyasadaki tüm telefonlar nand depolama kullanıyorlar) peki ne gibi getirisi var? şuan /data , /system ve /cache alanları ext4 olarak formatlanmıştır(ext4 2006'da çıkarılan eski bir dosya sistemidir) ama bazı testlerde ext4 olarak formatlanmış flaş bellekler ile f2fs biçiminde formatlanmış flaş bellekler karşılaştırılmış ve f2fs biçiminde formatlanmış flaş belleklerin okuma/yazma hızları ext4 formatlanmışlara göre nerdeyse 2 kat daha hızlı olduğu görülmüş
Dolayısıyla ne kadar hızlı okuma/yazma hızı olursa uygulamalar verilere o kadar hızlı ulaşır bu sebepten hem hızlıca açılırlar hemde kasmadan çalışırlar işte f2fs dosya sistemini eklememizin nedenide bu.
Test edicez bakalım daha sonra kerneli paylaşırız beklemede kalın

F2FS hakkında detaylı bir kaynak(türkçe):

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: -aLoNeDarK- ve reckless86
themotto

themotto

Üye
Kolay gelsin üstat :)
Ya bu arada ben şuan arco'nun cm 11 -0122 buildine döndüm tekrar. Şarj daha iyi gibi.( sms ve arama sorunu da yok ) ama az önce madridii'nin yeni güncellemesini gördüm de xda da. Acaba o romu denedin mi üstat nasıl ?

• Beğen
Tepkiler: sir mordred
lafactorial

lafactorial

Üye
Kolay gelsin üstat :)
Ya bu arada ben şuan arco'nun cm 11 -0122 buildine döndüm tekrar. Şarj daha iyi gibi.( sms ve arama sorunu da yok ) ama az önce madridii'nin yeni güncellemesini gördüm de xda da. Acaba o romu denedin mi üstat nasıl ?
Ben deniyorum gayet güzel active display falan da var hoş yani...

themotto

themotto

Üye
lafactorial kardeş inanırmısın xda da yorumunu gördüm sana burdan yazacaktım sen mesaj atmışsın :) Bende indiriyim bakalım deneyelim. Birde sms sıkıntısı var mı bunda denedn mi ?

lafactorial

lafactorial

Üye
aslında ben sms sıkıntısı hiç yaşamadım :) madridii gerekli senkronizasyonu yaptığı için sıkıtnı giderilmiştir diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: themotto ve sir mordred
sir mordred

sir mordred

Üye
aslında ben sms sıkıntısı hiç yaşamadım :) madridii gerekli senkronizasyonu yaptığı için sıkıtnı giderilmiştir diye düşünüyorum

Kesinlikle Hakan kardeşime katılıyorum madridii'de romu derlemek için cm depolarını taban alıyo bu sebepten senkronize yapılmıştır bu sebeptende sorun giderilmiş :)

• Beğen
Tepkiler: hasaneness, themotto ve lafactorial
themotto

themotto

Üye
oooh :) Süper, Bilgilendirme için teşekkürler :)

bayfeat

bayfeat

Üye
arkadaşlar ben yaşadım sms sorununu telefonu sinirlendim 3 defa yere fırlattım dağıldı geri topladım sözlüm ile ayrılık sebebim oluyordu azkaldı :D cm11 hayla kaldırmadım ama madridi düzeltmişmidir bu hatayı dersiniz onunkini indirdim hazırladım herşeyini kurayımmı ?

aJHier

aJHier

Üye
arkadaşlar ben yaşadım sms sorununu telefonu sinirlendim 3 defa yere fırlattım dağıldı geri topladım sözlüm ile ayrılık sebebim oluyordu azkaldı :D cm11 hayla kaldırmadım ama madridi düzeltmişmidir bu hatayı dersiniz onunkini indirdim hazırladım herşeyini kurayımmı ?

sanırım düzeltmiş bende olmadı çünkü hiç.

• Beğen
Tepkiler: bayfeat

Üst Alt