Nokia N8 vs Android

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fireman87

fireman87

Üye
Bencede android vs n8 diye karşılaştırman yanlıştı, Listeye bakınca gözüme çarpan optimus black oldu'ki yakın bi zamanda bende alıyorum o yüzden araştırmaktayım.. Listede fiyat olarak ve özellik olarak optimus black derim ben, gidip alışveriş merkezinde defalarca test ettim ve iphone'dan sonra geçebiliceğin en iyi telefon gibi geldi bana.. Nova ekran özelliği ve ön kmaerasının 2mp olması gerçekten harika. 2mp ön kamera ne demek biliyomusun SGS2'de demek o demek 1650 lira demek :eller: Seçim senin fırsatlar önünde :oke:

serkoizmir

Üye
arkadasım ben telefondan memnun oluncaya kadar defalarca aldım sattım n8 de kullandım ve ertesı gun sattım. ama android alınca işte bu dedim. mutlaka android işlemcili cihaz al sınırsız ve super boşuna iphone, htc, samsung kullanmıyor degilmi?

----------Eklendi @ 10:54:22 ---------- Yazıldı @ 10:49:04 ----------

ve konudan sunu anladım eleştiri yapanların coğu android kullanamamış ne yazık

den1905

den1905

Üye
Bencede android vs n8 diye karşılaştırman yanlıştı, Listeye bakınca gözüme çarpan optimus black oldu'ki yakın bi zamanda bende alıyorum o yüzden araştırmaktayım.. Listede fiyat olarak ve özellik olarak optimus black derim ben, gidip alışveriş merkezinde defalarca test ettim ve iphone'dan sonra geçebiliceğin en iyi telefon gibi geldi bana.. Nova ekran özelliği ve ön kmaerasının 2mp olması gerçekten harika. 2mp ön kamera ne demek biliyomusun SGS2'de demek o demek 1650 lira demek :eller: Seçim senin fırsatlar önünde :oke:

çok merak ettmi 2mp ön kamera ne demek . çok abartılı bir tanıtım olmuş:)

fireman87

fireman87

Üye
Optius black'in ön kamerası 2mp hocam yani vga değil, SGS2 ve optimus black'ten hariç tüm cihazların ön kamerası VGA'dır bunu sakın unutma dostum :oke:

den1905

den1905

Üye
Optius black'in ön kamerası 2mp hocam yani vga değil, SGS2 ve optimus black'ten hariç tüm cihazların ön kamerası VGA'dır bunu sakın unutma dostum :oke:

bence ön kamerasının 2 mp olması bişey değiştirmez. kaç kere kullanılır soru işareti.

fireman87

fireman87

Üye
bence ön kamerasının 2 mp olması bişey değiştirmez. kaç kere kullanılır soru işareti.

Sosyal insanlar görüntülü görüşme yaparlar, bazı insanlar güzel bi mekan gittiklerinde kendilerini çekmek isterler, bazı bayanlar ayna şeklinde kullanmak ister yani sözüm ona, kullanmak isteyene kaliteli ve kullanışlı. Ama sen istemezsen onu bilemem tabi.

-omer-

-omer-

Üye
Ön kamera diyo ya :d::d: güldürme beni arkada canavar gibi kamera varken sen ön kamera mı kullanıcaksn bi de ön kameraya hd koysalardı adamlar hd görntülü konusrken bir birlerne parmak atarlardı töbe töbe konustrdun beni gene,

sen n8i al hocam telefon elimden cok cekti aynı anda 42uygulama actım 43te biraz kastı kapattım hepsini sen anla artık,yukarda dandroid diyen arkadasların hepsi android fanı n8i hewr alanda kullanabilirsin,yukarıda android diyen arkadaslar hanginzn cihazı fm transmitter görevi görebiliyo?? vesaire bir sürü yapamadığı var symbian üzernden bu telefona laf atmayn gayet iyi telefon,kötü yanları var mı var yok değil o kdar hata kadı kızında da olur 2aydır kullanıyrm 4-5 defa anca reset attı oda benm uygulama bolugum yüzünden! n8i al :oke:

CyBeRKHaN

Üye
symbian işlemciyi %100 e kadar kullana bilen bir işletim sistemi Android ise işlemcini sadece %60 ını kullanabilir.Symbiana kurban olsun android.Androidli 1.0 ghz li bir telefon ortalama 600mhz de çalışır haberiniz olsun. n8 in 680 mhz ekran ortalama 300 mhzlikte grafik işlemcisi var toplam 980 MHZ androidle symbianı asla bir tutamassınız böyle konular hemen açmayın ilk önce araştırın bulamassanız konu açın.

fireman87

fireman87

Üye
Nokia fans, böyle yapmaya devam edin bakalım nereye kadar :oke:

-omer-

-omer-

Üye
ne nokia fanı be,kötü bi özelliğini görsem söylerm dmi telefonn senn gbi anti nokia calısmıyorz bütün mesajlarda anti nokia tavrını korumussun bakalm nokia işletm sistemlerni değiştrnce nolucak! sizi gbi android fanları sizi!! (h):naughty::naughty:

• Beğen
Tepkiler: PureFood

ahmetdemircim

Üye
Donup reset atma, takılma ve yavaş çalışma sorunları var.

Yavaş çalışma > 680 mhz işlemci yetersiz geliyor, 1ghz işlemcili Androidlerle yarışamıyor.

Takılma ve donma sorunları Anna'da giderilmiş ama hala reset atıyor (eskisi kadar sık ve hergün olmasada..)

yav arkadaşım senin telefonun sorunlu olabilir. bir sürü n8 kullanıcısı var ve kimseninki hergün reset atmıyor. takılma ve donma sorunları şu anki mevcut pr1.2'dede yok. ki annada hiç yok. bazılarının eline her markada olabileceği gibi sorunlu cihaz denk geliyor sonra her yerde cihazı karalıyor. sonuç multimedia cihaz isteyenler için en iyi cihaz n8. alternatifi yok.

• Beğen
Tepkiler: -omer-
fireman87

fireman87

Üye
ne nokia fanı be,kötü bi özelliğini görsem söylerm dmi telefonn senn gbi anti nokia calısmıyorz bütün mesajlarda anti nokia tavrını korumussun bakalm nokia işletm sistemlerni değiştrnce nolucak! sizi gbi android fanları sizi!! (h):naughty::naughty:

Kardeşim benim nokia'ya bişey söylediğim yok sadece işletim sistemi kötü ona söylüyorum.. Banada kimse burda symbian'ı savunamaz. Heh değiştirir o zaman eyvallah.

nonamex

Üye
symbian işlemciyi %100 e kadar kullana bilen bir işletim sistemi Android ise işlemcini sadece %60 ını kullanabilir.Symbiana kurban olsun android.Androidli 1.0 ghz li bir telefon ortalama 600mhz de çalışır haberiniz olsun. n8 in 680 mhz ekran ortalama 300 mhzlikte grafik işlemcisi var toplam 980 MHZ androidle symbianı asla bir tutamassınız böyle konular hemen açmayın ilk önce araştırın bulamassanız konu açın.

:kop: :kop: :kop: :kop:

ARM11 tabanli bir islemci, cortex A8 bir islemciye gore zayiftir. (Benchmark testi gordum, Arm11 1 ghz 1100 aliyorken cortex a8 2000 lerdeydi)

N8'deki arm11 680 mhz islemci. Tamamini kullansa bile, 600 mhz'de calistigini iddia ettiginiz Androidle hiz konusunda yine yarisamaz. Ayrica Symbian GPU'yu cogu yerde kullanmiyor bile

Kagit uzerinde 1. yaptiniz N8'i , girin Youtube'a N8 vs Galaxy S , N8 vs HTC Desire HD yazin Kimin hizli oldugunu gorun.

(Android zaten c++ ile kodlanan programlari emulatorde degil native olarak calistiriyor diye biliyorum, yanlissa duzeltin.)

----------Eklendi @ 12:53:03 ---------- Yazıldı @ 12:45:12 ----------

yav arkadaşım senin telefonun sorunlu olabilir. bir sürü n8 kullanıcısı var ve kimseninki hergün reset atmıyor. takılma ve donma sorunları şu anki mevcut pr1.2'dede yok. ki annada hiç yok. bazılarının eline her markada olabileceği gibi sorunlu cihaz denk geliyor sonra her yerde cihazı karalıyor. sonuç multimedia cihaz isteyenler için en iyi cihaz n8. alternatifi yok.

Cihazimda 60 tane oyun kuruluydu pr1.2 yukluyken saniyorum ondan reset atiyordu.
Guclu GPU var oyun yukleyip kurmak istemem dogaldir herhalde.. Yukledigim oyunlarin sistemi yavaslatmasi uzucu..

Ayrica N8'e multimedya acisindan laf soylemiyorum ki, o acidan basarili zaten.

(Optimus Black'imde 80 tane oyun kurulu, yavaslama bile yok telefonumda)

orhanparlak

orhanparlak

Üye
kardesım huawei ideos x5 al en guzelı ben aldım hıc de pısman degılım 5 mp kamera flash var ısını gorur zaten androıd ısletım sıstemı kullanıyorlar bır de flash player desteklı. senın ıstedıgın ozellıkler bunlar dıye sadece bunları soyledım bu telefonu bı arastırmanı onerırım fıyatı da makul bu telefon bu fiyata cok ıyı bence kacırma derım :oke:

baranselona

baranselona

Üye
alacak arkadaş için videoyu burayada yapıştırayım

LG-optimus 2x piyasa fiyatı 1.580,00 TL

nokia e7 piyasadaki fiyatı 1 249,62 TL

huawei ideos x5 piyasadaki fiyatı sabit 569 lira

[video=youtube;C9gd4cgn1KE]http://www.youtube.com/watch?v=C9gd4cgn1KE&feature=player_embedded[/video]

fireman87

fireman87

Üye

[video=youtube;C9gd4cgn1KE]http://www.youtube.com/watch?v=C9gd4cgn1KE&feature=player_embedded[/video]

Bu video sadece internete giriş hızını gösteriyor ama ?

_ardaa

_ardaa

Üye
konu sahibi eleman konuyu terk etmiş siz hala kendi aranızda tartışıyorsunuz amacınız kendi kullandığınız cihazları övmek tavsiye böyle olmaz, eksilerini artılarını yazarsınız diğer tarafa çamur atmadan konuyu açan arkadaşta böyle sizin savaşınızın arasında kaybolup gitmez, şimdi bütün bunların üstüne bende androidleri kötüleyeyim sizde nokiaları kötüleyin sayfalarca sürsün gitsin konu amacını aşsın farklı yerlere gitsin konuyu açan arkadaşta öylece baka kalsın.

zaten bir konuda nonamex varsa o konu amacının çok ötesine gidiyor her zaman.

baranselona

baranselona

Üye

bu videoyu koymamın sebebi 569 liralık androidli bi telefonun bile s^3 ün en büyüğü e7 den nekadar hızlı olduğunu göstermek..

geri kalan şeyleri herkes biliyor zaten

kaliteli uygulama ve oyun çokluğu = android
menülerde vb.. geçiş hızı = android
uygulamalarla uyumluluk = android

siz hala symbianın androidden iyi olduğunu düşünenlerdenmisiniz yoksa??

eç038

eç038

Üye
arkadaşlar nokia nın da androidinde hataları vardır... bende symbian kullanıcısı olduğum için donma reset atma sorunlarını yaşıyorum.. dikkatimi çeken şu oldu ki andoidciler için şu sorun oluyo diyememişsiniz.. andoidin hiçbir sorunundan bahsetmemişsiniz... ayrıca benim gözümde nokiayı bitiren olay flash player desteğinin olmamasıydı... benim diyeceklerim bu kadar... bana 58 için konu açtığımda öve öve aldırdılar ve şuan mutsuzum.. konu sahibi arkadaşa tavsiyem telefonları avm den vs bulduğun yerlerde test et öyle al.... aksi durumda sazan gibi atlayınca insanın canı sıkılıo (h):oke::oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...