symbian işlemciyi %100 e kadar kullana bilen bir işletim sistemi Android ise işlemcini sadece %60 ını kullanabilir.Symbiana kurban olsun android.Androidli 1.0 ghz li bir telefon ortalama 600mhz de çalışır haberiniz olsun. n8 in 680 mhz ekran ortalama 300 mhzlikte grafik işlemcisi var toplam 980 MHZ androidle symbianı asla bir tutamassınız böyle konular hemen açmayın ilk önce araştırın bulamassanız konu açın.
ARM11 tabanli bir islemci, cortex A8 bir islemciye gore zayiftir. (Benchmark testi gordum, Arm11 1 ghz 1100 aliyorken cortex a8 2000 lerdeydi)
N8'deki arm11 680 mhz islemci. Tamamini kullansa bile, 600 mhz'de calistigini iddia ettiginiz Androidle hiz konusunda yine yarisamaz. Ayrica Symbian GPU'yu cogu yerde kullanmiyor bile
Kagit uzerinde 1. yaptiniz N8'i , girin Youtube'a N8 vs Galaxy S , N8 vs HTC Desire HD yazin Kimin hizli oldugunu gorun.
(Android zaten c++ ile kodlanan programlari emulatorde degil native olarak calistiriyor diye biliyorum, yanlissa duzeltin.)
----------Eklendi @ 12:53:03 ---------- Yazıldı @ 12:45:12 ----------
yav arkadaşım senin telefonun sorunlu olabilir. bir sürü n8 kullanıcısı var ve kimseninki hergün reset atmıyor. takılma ve donma sorunları şu anki mevcut pr1.2'dede yok. ki annada hiç yok. bazılarının eline her markada olabileceği gibi sorunlu cihaz denk geliyor sonra her yerde cihazı karalıyor. sonuç multimedia cihaz isteyenler için en iyi cihaz n8. alternatifi yok.
Cihazimda 60 tane oyun kuruluydu pr1.2 yukluyken saniyorum ondan reset atiyordu.
Guclu GPU var oyun yukleyip kurmak istemem dogaldir herhalde.. Yukledigim oyunlarin sistemi yavaslatmasi uzucu..
Ayrica N8'e multimedya acisindan laf soylemiyorum ki, o acidan basarili zaten.
(Optimus Black'imde 80 tane oyun kurulu, yavaslama bile yok telefonumda)