Anket Nokia geri dönerse tercihiniz ne olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia akıllı telefon piyasasına geri dönerse tercihiniz ne yönde olur?

• Windows Phone'lu telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 32 14.6%
  • Android'li telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 83 37.9%
  • Meego'lu telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 29 13.2%
  • Symbian'lı telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 40 18.3%
  • Nokia geri dönse de Microsoft Lumia kullanmaya devam ederim

Kullanılan: 28 12.8%
  • Kararsızım, hele bir geri dönsün bakarız

Kullanılan: 38 17.4%
  • Nokia'ya geri dönmem

Kullanılan: 27 12.3%

• Kullanılan toplam oy
    219
ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Şu mesajları okudum da Nokia dönünce dünya kurtulacakmış gibi yorum yapanlar var.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, GianniInfantino ve B.A.R.O.N

Emre

Üye
arkadaşlar nokia oyuncak üretmeye gelmiyor, rekabet için geliyor. tamam wp cok iyi sistem nokia olmasaydı yine satış rekorları kırardı, hata htc geçen sene birsürü wplicakılı telefon satı.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
arkadaşlar nokia oyuncak üretmeye gelmiyor, rekabet için geliyor. tamam wp cok iyi sistem nokia olmasaydı yine satış rekorları kırardı, hata htc geçen sene birsürü wplicakılı telefon satı.
iyide ara verip gelmek zor müşteride güven de kalmıyor acaba üç beş telefon satıp yine kaybolacak tedirginliği oluyor

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
saynesim

saynesim

Üye
Yeterki nokia olsun ben herşeyine dönerim çünkü seviyorum

• Beğen
Tepkiler: preatorian ve DeV/AsA
DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
Yeter ki nokia olsun ben herşeyine dönerim çünkü seviyorum

Bu kadar basit işte, bunu anlamayacak ne var. :)
İkincisi de, sanki Kızılay dağıtmış gibi herkesin elinde samsung görmekten sıkıldım.Aynı insanlar,ellerinde aynı telefonlar, hatta aynı oyunlar (İstanbullu olarak gözlemimi belirtiyorum).Biraz renk gelir ortama fena mı.

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
Daha nokia dan bir cacık olmaz yürürse MS yürür bence oda apple ve samsungdan sonra 3.olursa elbet çok marka var pazar zor zira ilk 2 belli sen sor kalan pastadan yemen lazım he ilk sıraya çıkılmaz diye bir şey yok ama çok çalışmak lazım rakiplerin 3,5 misli
ms yürür diyorsun ama denim güncellemesi çıkalı 2 ay oldu hala lumia camera 5 bekliyoruz tam bir rezalet denimi nokia dağıtsaydı hem daha çabuk olurdu hemde içeriği tam olurdu. denimin tüm cihazlara geldiği kadar sürede cyan 3tur atmıştı
ms zaten ancak yürüyor nokia atlamış ferrariye gidiyordu ms satın almasaydı şu anda 2 k ekranlı sd810lu en aşağı 25 mplik 10 lensli pureview kameralı flagship modelleri kullanıyorduk ve muhtemelen ekrana entegre güneş paneli olacaktı(mobil bölümün anlamsız satışından 3-4 ay önce nokia bunun üzerinde çalışıyordu
Şu mesajları okudum da Nokia dönünce dünya kurtulacakmış gibi yorum yapanlar var.
şahsen her telefonu nokia olan birisi olarak mevcut düzenimin bozulmasını istemiyorum eğer nokia olmazsa hangi markaya yönelirim bir fikrim yok günlük yaşantım çok hareketli özellikle yazın dağ tepe dolaşıyorum ve nokialar özellikle dayanıklılılığı ile bu konuda çok iyi

• Beğen
Tepkiler: DeV/AsA ve byibo

Emre

Üye
ms yürür diyorsun ama denim güncellemesi çıkalı 2 ay oldu hala lumia camera 5 bekliyoruz tam bir rezalet denimi nokia dağıtsaydı hem daha çabuk olurdu hemde içeriği tam olurdu. denimin tüm cihazlara geldiği kadar sürede cyan 3tur atmıştı
ms zaten ancak yürüyor nokia atlamış ferrariye gidiyordu ms satın almasaydı şu anda 2 k ekranlı sd810lu en aşağı 25 mplik 10 lensli pureview kameralı flagship modelleri kullanıyorduk ve muhtemelen ekrana entegre güneş paneli olacaktı(mobil bölümün anlamsız satışından 3-4 ay önce nokia bunun üzerinde çalışıyordu

şahsen her telefonu nokia olan birisi olarak mevcut düzenimin bozulmasını istemiyorum eğer nokia olmazsa hangi markaya yönelirim bir fikrim yok günlük yaşantım çok hareketli özellikle yazın dağ tepe dolaşıyorum ve nokialar özellikle dayanıklılılığı ile bu konuda çok iyi
wp sıkıştı kendine liman arıyor

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Nerden çıkardın bunu ? Cihaz çıkarmıyor diye mi ?

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye

Yürürse Ms yürür diyorum da yürüyor demedim emekliyor şu an ben buraya yazdım yine diyorum zor elektronik işi telekominasyon zor kaç firma var pastadan pay almak isteyen 1. Ve 2. Olan firmalar malum en iyi yer 3. Luk onada on beş yirmi firma taliptir yıllardır Nokia kullandım ama olmadı ki sattı yapamadı yürütemedi demekki bir ön yargım yok eğer çıkarsa iyi bir yere gelirse hiç düşünmeden alırım

DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
kaç firma var pastadan pay almak isteyen 1. Ve 2. Olan firmalar malum

Sözünü ettiğiniz pastayı yapan Nokia zaten.Pastayı o kadar da önemsemeyin, sonuçta nihai tüketici diyoruz biz ona.En bilgilisi de en bilgisizi de aynı telefonu kullanıyorsa artık günümüzde farklı yaklaşmamız gerektiğini anlıyoruz.En albenisi olanı üreten payını kapar, bu hep böyledir.Yakın zamanda tüm alışkanlıklarımızı değiştirebilecek bir teknolojiyle de tanışabiliriz.O zaman ortada pasta masta kalmaz tüm düzen sıfırlanır ve baştan oluşur.Uzun yıllara dayanan bir süreklilik bu sektörde olamaz yani.Öyle olsaydı Nokia hep lider olurdu zaten.
1. ve 2. sıradaki markalar nasıl dün ortaya çıktıysa, Nokia da geri dönebilir pek âlâ.

Son olarak firmaların bu konulara kafa yoran üst düzey departmanları zaten mevcut.Burada beyin fırtınası yapmanın pek anlamı yok :) Konu net Nokia geri dönerse tercihiniz ne olur. Bizler üreten değil tüketen kısmıyız, o pastanın keki, kremasıyız fazla coşmayalım. ;)

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
wp sıkıştı kendine liman arıyor
:) ms Yeniliklere adeta kendini kapattı nokia durmadan bişeyler kurcalardı ekrana entegre güneş paneli, esnek pil, kablosuz şarj özellikle kamera, hiç boş durmazdı daima bize bişeyler verme eğilimindeydi msden bunu pek göremiyoruz bi uygulama verecekler 2 aydır ellerine bakıyoruz eskiden nokianın yarattığı farkı ms yaratamıyor

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Arkadaşlar öyle mesajlar yazmışsınız ki sanki microsoft batmış da lumia filan kalmamış piyasada nokia da dünyanın en büyük mobil şirketi. Arkadaşlar nokia sizin yazdıklarınızı yapacak kadar ümitli olsaydı mobil bolumunu satmazdı. Ben bu güne kadar sadece Nokia kullandım. 7yılda 30 farklı nokia kullandım. Ancak artık microsoft var. Nokianın sattığı önemli patentler var. Ne zaman ki nokia telefon üretir. Müthiş bi telefon olur.microsoftu aşar. O an buraya gelip microsoftu istediğiniz gibi gömerek istediğiniz yorumu yaparsınız. Ancak şuan yapılan yorumlar kuru muhabbeti geçmiyor. Nokia yeniden android telefon uretse unutmayın ki htc xiaomi lg ve samsung gibi firmalar arasında işi çok zor. Umarım herşey istediğiniz gibi olur da ben yalancı çıkarım...

• Beğen
Tepkiler: oguzxw, kamuraN021, Basteryus ve 1 kişi daha
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Şunu da söylemek istiyorum N8 de aldığım keyfi 920 de alamadım

• Beğen
Tepkiler: oguzxw, Esendağlı, Rizeli7 ve 2 diğerleri
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
Şunu da söylemek istiyorum N8 de aldığım keyfi 920 de alamadım
aynı dertten muzdaribiz c601de aldığım film izleme keyfini lumia 925ten alamadım video programı çok kötü ayrıca şarj konusunda çok geri çabuk bitiyor
ama kamera ve stabilite konusunda hakkını veriyor ayrıca oyun konusuda çok keyifli ah bide şarjı zırt pırt bitmese

byibo

byibo

Üye
aynı dertten muzdaribiz c601de aldığım film izleme keyfini lumia 925ten alamadım video programı çok kötü ayrıca şarj konusunda çok geri çabuk bitiyor
ama kamera ve stabilite konusunda hakkını veriyor ayrıca oyun konusuda çok keyifli ah bide şarjı zırt pırt bitmese
işte symbianın gelişmiş orta seviyede donanımdaki halini düşün nasıl olur

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
işte symbianın gelişmiş orta seviyede donanımdaki halini düşün nasıl olur
ufak bikaç ayar ve geliştirici desteği ile symbian çok iyi olurdu ama arayüz ve kullanıcı deneyimi bakımından meego beni daha çok cezbediyor
ikisinin karışımı bi işletim sistemi çok daha iyi oludu
düşünsene symbianın video müzik vb uygulamaları, şarj verimliliği+ meegonun akıcı arayüzü ayrıca şu nokia air konseptinide unutmamak lazım çok güzeldi bunları birleştir = Nokia AİR OS, hafif, rame yüklenmeyen iyi bir arayüze ve etkili bir düzene sahip yenilikçi bir işletim sistemi ayrıca diğer platformlardaki uygulamaları video convert eder gibi convert edecek bir program(geliştiricinin onayı ile yoksa telif hakkı sorunu doğar) bunun lumia 1520 gibi bir cihazda olduğunu düşün bikaç aksesuar ekle (şık bi kılıf akıllı saat ) o la la :)

• Beğen
Tepkiler: oguzxw, Esendağlı ve byibo
byibo

byibo

Üye
evet Nokia kullanıcılarına iyi hitap ediyordu isteklerini değerlendiriyorlardı umarım yine öyle olur isteklerimiz gerçek çıkar :tebessüm:

by-pegasus

Üye
Ben önceden symbian telefon isterdim hep fazla deneyimim olmadı ama bazen android telefonlarin bi kac özelligini symbiana benzetiyorum bence symbian ile donse iyi olur
Hic meego lu bi telefon tanima firsatim olmadi
Ama symbian onceden hep hayellerimdeydi

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
N8 de açılan videolar 920 de açılmıyor

• Beğen
Tepkiler: preatorian ve Esendağlı

Üst Alt