Anket Nokia geri dönerse tercihiniz ne olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia akıllı telefon piyasasına geri dönerse tercihiniz ne yönde olur?

• Windows Phone'lu telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 32 14.6%
  • Android'li telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 83 37.9%
  • Meego'lu telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 29 13.2%
  • Symbian'lı telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 40 18.3%
  • Nokia geri dönse de Microsoft Lumia kullanmaya devam ederim

Kullanılan: 28 12.8%
  • Kararsızım, hele bir geri dönsün bakarız

Kullanılan: 38 17.4%
  • Nokia'ya geri dönmem

Kullanılan: 27 12.3%

• Kullanılan toplam oy
    219
Rainesto

Rainesto

Üye
Bir zamanlar Nokia'nın tüm modelleri efsane sayılırdı zaten.Her yeni model ile beraber büyük yenilikler olur ve yeni akımlar başlatırdı.Takip eden değil, takip edilen olurdu hep.Kendimden örnek vereyim, Sene 2005 Nokia 3660 telefonum ile GPRS üzerinden tüm gün msn messenger'de yazışır, diğer yandan mobil TV izler aynı zamanda da Bluetooth üzerinden multiplayer 3D oyunlar oynardık.Birbirinden farklı yüzlerce uygulamala da cabası.Tüm bunları 104 MHz işlemci, 3.4 MB hafızalı Symbian S60 v1 işletim sistemine sahip 'ım ile yapıyordum.MP3 desteklemeyen telefona Ultra MP3 programını yükleyip bu desteği kazandırmak ve bunun gibi onlarca yöntem ayrı bir hazdı o dönemler için.Akıllı telefon kavramı iphone veya android ile doğmadı demek istediğim.

Bakın ne buldum.İlk kedili video da Nokia'nın işiymiş. :gul:
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

3310 ilk çıktığını hatırlıyorum da Chat muhabbeti vardı :D mahallenin abisi hep anlatırdı şöyle kız düşüyor böyle kız düşüyor :D

• Beğen
Tepkiler: DeV/AsA

Emre

Üye
Nokia mobil ortamda rekabet icin geliyor oyuncak
üretmeye değil, farkında olmayanlar varsa haberi
olsun.
%33lük hissesini almış
Alcatel i telefon olarak düşünmek dogru degil
alcatel telsiz dir araştır istersen

byibo

byibo

Üye
Evet haklısın özledik o günleri

• Beğen
Tepkiler: DeV/AsA

Emre

Üye
nokia önceden android deseydi samsung ile yarışamazdı samsung ucuz cihaz üretip göz boyuyor nokia saglam ve kesintisiz ama pahalı olurdu Şimdi kozlar nokia nın elinde, herkes samsung un nekadar basit ve sorunlu cihaz ürettigine inandı Şuan nokia güclü cihaz ve sorunsuz android 5.4 ile gelirse rakibi olamaz fark burada :)

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Gelişmiş Symbian ve Meego devamı Jolla ile gelirse amenna diyeceğim. Öbür türlü androide geçerse işim olmaz. Nokia demek yenilik demek. Android gibi yarım yamalak bir işletim sistemiyle devam intihar etmek ile eşdeğer.

• Beğen
Tepkiler: byibo, Murat Alper, suyunsesi ve 3 diğerleri
byibo

byibo

Üye
Gelişmiş Symbian ve Meego devamı Jolla ile gelirse amenna diyeceğim. Öbür türlü androide geçerse işim olmaz. Nokia demek yenilik demek. Android gibi yarım yamalak bir işletim sistemiyle devam intihar etmek ile eşdeğer.
bencede zaten belirli markalar androidte tavan yaptı hem Nokia androidte nereye kadar gidebilir ne katabilir ki ? android denilence insanın aklına ilk samsung geliyor.nokia hep özgündü tekti mobil dünyasında

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve Aybin.Kilic

Emre

Üye
bencede zaten belirli markalar androidte tavan yaptı hem Nokia androidte nereye kadar gidebilir ne katabilir ki ? android denilence insanın aklına ilk samsung geliyor.nokia hep özgündü tekti mobil dünyasında
evet akıla ilk sorunlu kasan donan yıpranan samsung geliyor amaç bu zaten
evet symbianla geri dönecek ama simdi değil doğru zamanda

cem0014

Üye
Symbian işletimli yeni sürümlü ve tam destek verirse yani yazılımsal olarak hiç düşünmem
Nokia androidle geri dönerse zararlı çıkar diye düşünüyorum çünkü samsung androidde tek şuan rakiplerine göre Nokia symbianla geri dönüp symbianı geliştirerek fark yaratabilir çünkü insanlar sıkıldı android ara yüzünden ve furyasından bedavaya dağıtılıyor gibi heryerde

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve byibo

Emre

Üye
Symbian işletimli yeni sürümlü ve tam destek verirse yani yazılımsal olarak hiç düşünmem
Nokia androidle geri dönerse zararlı çıkar diye düşünüyorum çünkü samsung androidde tek şuan rakiplerine göre Nokia symbianla geri dönüp symbianı geliştirerek fark yaratabilir çünkü insanlar sıkıldı android ara yüzünden ve furyasından bedavaya dağıtılıyor gibi heryerde
herkes samsungun ne kadar sorunlu dandik bir cihaz ürettiğine inandı,nokianın amacı bu zaten

byibo

byibo

Üye
ben mantıklı bulmuyorum çünkü lumia alanların çoğu ne android nede ios'u tercih etmedikleri için almışlardı ve bence insanlar Nokia'dan almak istedikleri herşeyi bulabiliyorlardı donanımı yüksek cihazlar çıkmadı ve bu yüzden insanlar büyük ekranlı anakartı işlemcisi yüksek modelleri aldı.yoksa ilk zamanlar androidte ne varsa symbian bellede çoktandır vardı

• Beğen
Tepkiler: oguzxw, maydinmaydin ve Esendağlı
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
nokia alcateli satın aldı 5gyi dahada ileri taşır 5gli ilk cihazı çıkarsa işletim sistemi olarak symbian ve meego karışımı uygulama geliştirmesi kolay donanım dostu bir yazılım kullansa giyilebilir teknolojiyide geliştirse karşısına çıkıcak rakip tanımıyorum

• Beğen
Tepkiler: byibo
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Nokia'yı çok fazla büyütüyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: GianniInfantino ve emz
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Daha nokia dan bir cacık olmaz yürürse MS yürür bence oda apple ve samsungdan sonra 3.olursa elbet çok marka var pazar zor zira ilk 2 belli sen sor kalan pastadan yemen lazım he ilk sıraya çıkılmaz diye bir şey yok ama çok çalışmak lazım rakiplerin 3,5 misli

Emre

Üye
Nokia'yı çok fazla büyütüyorsunuz.
cinde ödül aldı Nokia 40 milyar euroluk bir şirket olacak.
takdir etmek lazım Ericsson'la Huawei geçip
en büyük telekom şirketi olacak adamlar battı
derken yine dünya devi oldular.
Daha nokia dan bir cacık olmaz yürürse MS yürür bence oda apple ve samsungdan sonra 3.olursa elbet çok marka var pazar zor zira ilk 2 belli sen sor kalan pastadan yemen lazım he ilk sıraya çıkılmaz diye bir şey yok ama çok çalışmak lazım rakiplerin 3,5 misli
nokia nın başına gecici olarak gelen
''Rajeev Suri''

windows phone sevmiyor tamamen zıt
gidiyor ve yara alması icin elinden gelen
herşeyi yapacaktır
yaptıgı acıklamalar ise
wp bizim yoklugumuzu derinden
hissedecektir.
öncelikle bütün bağlarımızı kesmek ve
kendi adımıza sistem geliştirip dizayn
etmektir
1. işimiz Android tablet ile sesimizi
duyurmak
2. ise mobil platformda gövde gösterisi
yapmaktır
nokia google ve cinli üreticiler ile ortaklık
hatta ortak iş yapmaya başladı
Wpnin arkasında artık nokia yok mıcrosoft
ile başbaşasınız.

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper ve byibo
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
cinde ödül aldı Nokia 40 milyar euroluk bir şirket olacak.
takdir etmek lazım Ericsson'la Huawei geçip
en büyük telekom şirketi olacak adamlar battı
derken yine dünya devi oldular.

nokia nın başına gecici olarak gelen
''Rajeev Suri''

windows phone sevmiyor tamamen zıt
gidiyor ve yara alması icin elinden gelen
herşeyi yapacaktır
yaptıgı acıklamalar ise
wp bizim yoklugumuzu derinden
hissedecektir.
öncelikle bütün bağlarımızı kesmek ve
kendi adımıza sistem geliştirip dizayn
etmektir
1. işimiz Android tablet ile sesimizi
duyurmak
2. ise mobil platformda gövde gösterisi
yapmaktır
nokia google ve cinli üreticiler ile ortaklık
hatta ortak iş yapmaya başladı
Wpnin arkasında artık nokia yok mıcrosoft
ile başbaşasınız.
İlginç o halde bekleyip görelim
ama benim demek istediğim de bu zor iş Apple ve Samsung İlk 2 deler ve bu değişmiyor 3. sıraya girecek kaç marka var ben sayamadım yani işleri zor her markanın zor pazar o kadar karışık ki müşterilerin beklentisi markalardan çok fazla hemde ucuz fiyat ve kaliteyide sunmaları gerekir bakıcağım eğer çok iyi olursa neden Nokia almayayım

Emre

Üye
İlginç o halde bekleyip görelim
ama benim demek istediğim de bu zor iş Apple ve Samsung İlk 2 deler ve bu değişmiyor 3. sıraya girecek kaç marka var ben sayamadım yani işleri zor her markanın zor pazar o kadar karışık ki müşterilerin beklentisi markalardan çok fazla hemde ucuz fiyat ve kaliteyide sunmaları gerekir bakıcağım eğer çok iyi olursa neden Nokia almayayım
Android uygulamalarını açan symbian düşün

• Beğen
Tepkiler: byibo
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Biri 7, diğeri 6 yıl kullandığım ve hala bozulmadan duran 2 Nokia telefonum var. Keşke Nokia kendi işletim sistemi ile geri dönse. Android sevmiyorum, windows işletim sistemi için ise karamsar değilim, neden olmasın.
PC de windows kullanıcısıyız ve elimizdeki diğer tüm elektronik sistemler ile uyumlu olmasını istiyoruz. Bu durumda Nokia ile Microsoft'un aralarının bozulmamış olmasını çok isterdim. Hatta hep demişimdir ki; WindowsPhone işletim sisteminin geliştirilmesinde Microsoft ile Nokia ortak çalışsalardı keşke. Bence sistem uyumluluğu çok daha güzel gelişirdi ve gittikçe daha hızlı bir şekilde kusursuz olurdu diyorum. Ama asla olmayacak birşeydi bu.
Ben Nokia'yı seviyorum ama Windows Phone işletim sistemi de beğenimi kazanmış durumda. Şu da var ki hiç bir şekilde kendimi herhangi bir tanesine şartlamış değilim. :) Kim daha fazla pratiklik getirir ve aynı zamanda daha iş görür şekilde ürünler ortaya koyarsa, yoluma o yönde devam ederim. Yapacak bir şey yok, bekleyip göreceğiz.

• Beğen
Tepkiler: maydinmaydin ve dilmenibrahim

Emre

Üye
Biri 7, diğeri 6 yıl kullandığım ve hala bozulmadan duran 2 Nokia telefonum var. Keşke Nokia kendi işletim sistemi ile geri dönse. Android sevmiyorum, windows işletim sistemi için ise karamsar değilim, neden olmasın.
PC de windows kullanıcısıyız ve elimizdeki diğer tüm elektronik sistemler ile uyumlu olmasını istiyoruz. Bu durumda Nokia ile Microsoft'un aralarının bozulmamış olmasını çok isterdim. Hatta hep demişimdir ki; WindowsPhone işletim sisteminin geliştirilmesinde Microsoft ile Nokia ortak çalışsalardı keşke. Bence sistem uyumluluğu çok daha güzel gelişirdi ve gittikçe daha hızlı bir şekilde kusursuz olurdu diyorum. Ama asla olmayacak birşeydi bu.
Ben Nokia'yı seviyorum ama Windows Phone işletim sistemi de beğenimi kazanmış durumda. Şu da var ki hiç bir şekilde kendimi herhangi bir tanesine şartlamış değilim. :) Kim daha fazla pratiklik getirir ve aynı zamanda daha iş görür şekilde ürünler ortaya koyarsa, yoluma o yönde devam ederim. Yapacak bir şey yok, bekleyip göreceğiz.
wp nokia dan sonra
kendine liman arıyor nokia cok acıldı ama cok
saglam gidiyor ;)

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
aynen iyi kimse onu alırız

Üst Alt