Anket Nokia geri dönerse tercihiniz ne olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia akıllı telefon piyasasına geri dönerse tercihiniz ne yönde olur?

• Windows Phone'lu telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 32 14.6%
  • Android'li telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 83 37.9%
  • Meego'lu telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 29 13.2%
  • Symbian'lı telefon çıkarırsa dönebilirim

Kullanılan: 40 18.3%
  • Nokia geri dönse de Microsoft Lumia kullanmaya devam ederim

Kullanılan: 28 12.8%
  • Kararsızım, hele bir geri dönsün bakarız

Kullanılan: 38 17.4%
  • Nokia'ya geri dönmem

Kullanılan: 27 12.3%

• Kullanılan toplam oy
    219

killlerman

Üye
androidi de çalıştıran mobil linux sistemi yapmalı bence

Murat Alper

Murat Alper

Üye
Nokia eğer geri dönüş yapıp piyasada kendine sağlam bir yer edinmek istiyorsa kesinlikle microsofttan kamera için carl zeisi vede prewiev teknolojisinide geri almalıdır bışunlar'da olmadan kolay kolay barınamaz :)

Emre

Üye
Nokia eğer geri dönüş yapıp piyasada kendine sağlam bir yer edinmek istiyorsa kesinlikle microsofttan kamera için carl zeisi vede prewiev teknolojisinide geri almalıdır bışunlar'da olmadan kolay kolay barınamaz :)
Microsoft sadece marka ismini satın almış teknoloji halen Nokia ait farlı bir isim ile kullanabilir.

KAYIP-ADAM

Üye
Güzel Android'li bir telefon çıkarırsa N9'dan geçebilirim :oke:

• Beğen
Tepkiler: ___kaptan___
ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
insanlar karar vermiş zaten :spr cogu kişi kullandıgı cihazdan memnun degil özellikle symbian ve MeeGo kullanıp android dünyasına gecenler ;)

tayfn1907

tayfn1907

Üye
O zamanki duruma ve çıkaracağı cihaza bağlı sırf nokia diye almaz kimse ama benim en büyük beklentim ( gerçek olmayacak biliyorum :) Symbian ile birlikte meego sistemlerini geliştirerek dönmesi piyasaya bu iki sistem ile daha çok tutulur diye düşünüyorum.

yaytas

yaytas

Üye
nokia bence android ile döncek ve piyasa ya tutunabilmek ve iyi bi giriş yapmak için mükemmele yakın bir telefon çıkaracak fiyatıda uygun olcak benim tahmininm bu ve bence o telefon alınması en uygun olan telefon olur

Emre

Üye
yeni işletim Sistemi olmasa da birkaç yıl içinde onlar Android üzerinde büyük bir kontrole sahip olacak.

technogamer2345

Üye
Microsoft ile birleserek ufak bir isletim sistemi cikarabilirler.

yasin213

yasin213

Üye
Windows Phone ile denediler zaten, tutmadı (Android-iOS'a kıyasla). Tek yol MeeGo bence. N9 tasarımlı, güncellemelerde geliştirilecek MeeGo'lu telefonlar gayet iyi. Tıpkı Apple'ın yaptığı gibi.

• Beğen
Tepkiler: RetaXter
Yusuf0111_Oğuzhan

Yusuf0111_Oğuzhan

Üye
Windows Phone ile denediler zaten, tutmadı (Android-iOS'a kıyasla). Tek yol MeeGo bence. N9 tasarımlı, güncellemelerde geliştirilecek MeeGo'lu telefonlar gayet iyi. Tıpkı Apple'ın yaptığı gibi.
Mego nokia nin degil intel ve samsung adini degistirip tizen os olarak piyasaya surdu
Arkadaslar birde nokianin su anda en buyuk sıkıntısı isletim sistemi once o sorun cozulsun sonra digerlerine zaten sira gelir

Emre

Üye
Android olacak başka büyük bir ihtimal yok zaten.

• Beğen
Tepkiler: KAYIP-ADAM
vegatablo

vegatablo

Üye
herkez lg nin bulduğu sanar
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Yanlışın var kardeş lg uyandirmayi değil çift tıklama ile kilitlemeyi buldu uyandirma çoğunda var ama kilitleme yok patendi var lg nin bu konuda

vegatablo

vegatablo

Üye
Nokianin bu saatten sonra androide geçip iyi bir donanımı makul fiyata piyasaya sürerek başlaması lazim sonra samsung ve lg gibi arayuze özel şeyler katarak reklamini iyi yapmalı lg mesela knock code/on veya samsungun çoklu pencere akıllı bekleme gibi modlari öne sürdüğü reklamlar vb nokia köklü bir şirket fakat devir değişti suan en büyük iletisim firması samsung kendi işlemcisini ekranını ramini bataryasini kısacası her şeyini kendisi üretiyor bu sayede disaridan alıp örneğin qualcomm firmasina 100 lira verip işlemci alacağına kendisi exnyos islemciyi en üst seviyeye çıkartıp maliyeti azaltiyor diğer parçalarında böyle olduğunu düşünürsek cam panel felan 2500 tl ye sattiginda diğer firmalardan kazancı daha fazla oluyo buda büyümesinde önemli etken diğer firmalarada sattiginda kazancı ve isim kalitesini nasıl artıracağını siz düşünün androidi android yapan samsungdur bana göre adamlar tank bile üretiyorlar nokiada elinde bulundurduğu patentleri iyi kullanıp geliştirip iyi bi cihazida satarlarsa 2 yıl icindede maliyeti azaltıp kazancı artirirlarsa tekrar apple samsung gibi firmalarla başa çıkabilir ama önceki hatası olsan suan samsung yapıyor mesela sürekli telefon yerine apple gibi senede 2 cihaz veya 3 cihaz üretmesi daha mantıklı olur
Not:lg kullaniyorum fan felan denmesin diyede yaziyim dedim

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
Mego nokia nin degil intel ve samsung adini degistirip tizen os olarak piyasaya surdu
Arkadaslar birde nokianin su anda en buyuk sıkıntısı isletim sistemi once o sorun cozulsun sonra digerlerine zaten sira gelir
tizen os meegonun devamı değil sadece aynı ekip tarafından yapıldı yoksa meego ve tizen ayrı sistemler

Emre

Üye
Ben şahsen microsoft markalı bir cihaz almayı düşünmüyorum.şuan kullandığım cihazı Windows Phone diye değil Nokia olduğu için aldım.kaldıki nokia'yı hile ile alınmış bir şirketle zaten işim olmaz.nokia cihaz çıkarırsa tabiki nokia kullanıcaz.yalnız o eski Nokia ruhu olması lazım.
Kalite standartları gerçek 'Nokia' tarafından belirlendiği sürece bir sorun yok. Apple de foxconn'a ürettiriyor ama, kendi kuralları ile.

yasin213

yasin213

Üye
MeeGo'nun Jolla tarafından satın alınıp Sailfish OS olarak piyasaya sürüldüğünü, MeeGo'nun Nokia'dan Jolla'ya geçtiğini söyleyebiliriz o halde? Açıklamayı @preatorian arkadaşımız en iyi şekilde yapmış. MeeGo hala Nokia'nın diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: preatorian
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Halen üst düzey cihaz bekleyen arkadaşlar onu bir kere unutun. Nokia ancak giriş ve orta seviye cihaz üretir. Üst düzey cihaz üretemez hele ki android bir telefon hayal diyelim.
Şu işletim sistemi mevzusuna dönelim.
Symbian desteği kesildi ve tarihin tozlu raflarındaki yerini aldı. Microsoft izin vermez bu saatten sonra.
Meego ve maemo : Açık kaynak kodlu işletim sistemi android diye geçinenler önce bu işletim sistemine baksınlar. Nokia satın alımı sonrası Microsoft kendisine karşı en büyük tehlike arz eden bu işletim sistemini de gömdü.
Intel ise o projeyi samsung ile geliştirmeye devam etti ve tizen os olarak mobilden ev eşyalarına kadar geniş bir yelpazede kullanmaya başladı Samsung. (Geleceğin işletim sistemi tamamen açık kaynak kodlu (Linux ve türevleri) olacak mobilde.)
Nokia satın alımı sonrası işine son verilen megoo ekibi Sailfish ismi ile gelişmeye devam ediyor ama maddi ve manevi kaynaklarının yetersiz olması ve cihazlarının giriş seviyesini bile aşamaması, isim ve marka popülerliginin olmaması çok büyük sıkıntı teşkil ediyor.
İşletim sistemi arayan Nokianın tam olarak ihtiyacı bu Sailfish Jolla. Akıllı bir birleşme ve orta segment-üst düzey arası bir cihazla istenen başarı gelebilir.
Yoksa android Nokianın kurtuluşu değil tamamen bitişi olacaktır. Eski bir Nokia hayranı olarak diyeceğim bu kadar.....

Üst Alt