N8 İçin FP1 yolda ardından FP2 geliyor..2.Nesil S^3 lere Carla iptal

Sponsorlu Bağlantılar

LimePie

LimePie

Üye
kardeşim bundan sonra nokia almak kusura bakmayın ama delilik olur nokia bile ümidini kesmiş en iyisi android veya ios a geçmek yalanmı ?

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye

ayrıca son zamanlarda symbian için çıkan uygulama ve oyunların büyük kısmı qt ile yazıldı. neden? çünkü uygulama yazmak çok basit qt ile ama tamamen nokia'daki wp'cu zihniyet yüzünden bunlar çöpe atılıyor.

bilmeden kimse konuşmasın. yok yetersizmiş yok şuymuş. değil kardeşim. bu kadar kör olmayın, biraz araştırın sağdan soldan duyduğunuz boş lafları buraya yazmak yerine.
aynen
hep o başdaki yüzünden oldu bunlar.
wp wp diye gidiyorlar onda da halen bi atak yok. insan bi iki arayüz yapar bi yenilik katar.. donanımı az daha güçlendirir. şimdi moda bunlar.. :D:D ama yok.

pRime.

pRime.

Üye
aynen
hep o başdaki yüzünden oldu bunlar.
wp wp diye gidiyorlar onda da halen bi atak yok. insan bi iki arayüz yapar bi yenilik katar.. donanımı az daha güçlendirir. şimdi moda bunlar.. :D:D ama yok.

atak çok da bence lumia alınmaz. illa wp'lu nokia isteyen wp8'li, yüksek donanımlıları beklemeli. şimdiki wp 7.5'li lumialar hızlı olsa da symbianın yapabildiklerinin yarısını bile yapamıyor.

• Beğen
Tepkiler: DenizhaNq
doctorrr

doctorrr

Üye

atak çok da bence lumia alınmaz. illa wp'lu nokia isteyen wp8'li, yüksek donanımlıları beklemeli. şimdiki wp 7.5'li lumialar hızlı olsa da symbianın yapabildiklerinin yarısını bile yapamıyor.
:oke: aynen

Polymath

Polymath

Üye
Wp yi nokiadan başka kullanan firma olmazsa sonu symbiandan farklı olmaz. Carla filanda gelmezse artık kimse nokia da almaz.

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
işte buna katılırım..
Android nasıl yükseldi?
Bütün firmalar aha google sistem yapmış diye çıldırmışçasına androide saldırdılar..
Oyun şirketleri paranın kokusunu aldı e ne olsa bütün mobil dünya burda burda şeyini sallasan her yerden $ akacak belli çünkü en çok satan firmalar bu sistemi kullanıyor artık...
Yani bir sistemin devleşmesini sağlayan pek çok şirketin kullanmasına bağlıdır bu sayede talep çoksa en kaliteli oyun şirketleri hemen o kazana damlarlar.. Yani Wp Microsoftunda olsa arabistan kralınında olsa sadece Nokia ile ön planda olarak kalırsa Symbiandan beter yan yatar.. WP nin yaşaması tıpkı android gibi tüm firmaların wp ile üst düzey telefon rekabetine girişmesine bağlı..
Eğer android sadece google tarafından nexusta kullanılsaydı kullanıcılar iPhone ile Nexus arasında tercih yapacak ve kazanan kesin iPhone olacaktı
Microsoftun tüm firmalara bunu yedirmesi şart

doctorrr

doctorrr

Üye
işte buna katılırım..
Android nasıl yükseldi?
Bütün firmalar aha google sistem yapmış diye çıldırmışçasına androide saldırdılar..
Oyun şirketleri paranın kokusunu aldı e ne olsa bütün mobil dünya burda burda şeyini sallasan her yerden $ akacak belli çünkü en çok satan firmalar bu sistemi kullanıyor artık...
Yani bir sistemin devleşmesini sağlayan pek çok şirketin kullanmasına bağlıdır bu sayede talep çoksa en kaliteli oyun şirketleri hemen o kazana damlarlar.. Yani Wp Microsoftunda olsa arabistan kralınında olsa sadece Nokia ile ön planda olarak kalırsa Symbiandan beter yan yatar.. WP nin yaşaması tıpkı android gibi tüm firmaların wp ile üst düzey telefon rekabetine girişmesine bağlı..
Eğer android sadece google tarafından nexusta kullanılsaydı kullanıcılar iPhone ile Nexus arasında tercih yapacak ve kazanan kesin iPhone olacaktı
Microsoftun tüm firmalara bunu yedirmesi şart
o da olacak istatistiklere bakılınca lumialardan şikayetçi sayısı yok denecek kadar az kardeşim...e tabi yani symbian gibi sadece nokia tarafından da kullanılmıyor samsung htc ve lg tarafından da kullanılan bir sistem..çok geçmeden microsoft ve nokianın piyasada önemli bir yeri olacak eminim usta :oke:

Polymath

Polymath

Üye

o da olacak istatistiklere bakılınca lumialardan şikayetçi sayısı yok denecek kadar az kardeşim...e tabi yani symbian gibi sadece nokia tarafından da kullanılmıyor samsung htc ve lg tarafından da kullanılan bir sistem..çok geçmeden microsoft ve nokianın piyasada önemli bir yeri olacak eminim usta :oke:

Kaçtane model var Wp sayarmısın kardeşim o firmalarda? Kaç model ? :) Halen umut ediyorsunuz. aldın c6 01 i yüz üstü kaldın öyle. Halen nokia kendini toparlar diyorsun. :) akılsız mı bu samsung htc vs Androidi bırakıp wp ye gelsinler.. ADamlar Nokia yı katlamış gidiyor. Nokia bu kafayla ancak kamera telefonu satar bundan sonra. Ayrıca 2. nesil aldık bak bizide yüz üstü bırakıyor. Ben daha nokia alırmıyım ? Bilinçli kullanıcı olarak? Hayır. SAtış politikası diye diye bir hal olduk.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici

ne diyosun sen Can?
qt'den haberiniz olmadan boş boş konuşmayın. symbiana olan ilgisizliğin tek nedeni piyasadaki android şişirmesidir. üstelik symbiana nokia daha yeni nesil işlemciler koysa sizin dandik wp'unuza toz yutturur hızda. bilmeden konuşmayın.

şimdi windows phone la ne alakası var işin ben onu katmadım ki? Android şişirilirken symbian neden yerinde saydı o zaman onu anlat abi bana? Rekabet edemedi işte android şiştikçe symbianın havasını aldılar. Ben symbian düşmanı değilim öyle olsam 900 tl ye 701 almazdım.

---------- Eklendi @ 10:45:16 ---------- Yazıldı @ 10:44:11 ----------

Kaçtane model var Wp sayarmısın kardeşim o firmalarda? Kaç model ? :) Halen umut ediyorsunuz. aldın c6 01 i yüz üstü kaldın öyle. Halen nokia kendini toparlar diyorsun. :) akılsız mı bu samsung htc vs Androidi bırakıp wp ye gelsinler.. ADamlar Nokia yı katlamış gidiyor. Nokia bu kafayla ancak kamera telefonu satar bundan sonra. Ayrıca 2. nesil aldık bak bizide yüz üstü bırakıyor. Ben daha nokia alırmıyım ? Bilinçli kullanıcı olarak? Hayır. SAtış politikası diye diye bir hal olduk.

yüzüstü bırakılan yok haberlerin asılsız olduğu resmi açıklamayla duyuruldu her gördüğünüze inanmayın. Samsung la htc de windows phone lu cihaz üretiyor.

pRime.

pRime.

Üye

şimdi windows phone la ne alakası var işin ben onu katmadım ki? Android şişirilirken symbian neden yerinde saydı o zaman onu anlat abi bana? Rekabet edemedi işte android şiştikçe symbianın havasını aldılar. Ben symbian düşmanı değilim öyle olsam 900 tl ye 701 almazdım.

s^3'lü cihazlar gayet de rekabet ediyordu symbianı bırakacağız demeden önce selop. symbian düşmanı gibi konuşmayın değilseniz.

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici

s^3'lü cihazlar gayet de rekabet ediyordu symbianı bırakacağız demeden önce selop. symbian düşmanı gibi konuşmayın değilseniz.

düşmanlık etmedim rekabet ediyordu da neden zarar ediliyordu? Android insanlara hiç görmedikleri özgürlük sundu overclocklar bilmem neler symbian kapalı kaynak kodlu olduğundan geride kaldı Wp de sırf bu yüzden geri kalabilir Nokia batadabilir ama herşeyin bi devri vardır başlar ve biter symbianda Nokia ya ve bize son derece güzel günler yaşatarak vadesini doldurdu..

Polymath

Polymath

Üye
@MrCommanDTr KArdeşim Anlamıyorsun ki. Symbianın Rekabet edememesinin tek sebebi sadece Nokia'nın kullanması. Yani Htc, Samsung, Sony, General mobile, Lg, vs bu tüm markalar android kullanıyor. Okadar firma okadar çeşit telefon demektir. Yani Her türlü kullanıcıya hitap edebilirler. Nokia'da Öyle mi ? Toplasan 10 tane akıllı telefon modeli çıkmıyor. Ayrıca bu firmaların Nokiayı katladığını düşünürsek symbian nasıl rekabet edecek. Şimdi Nokia' wp ye geçti. EE Yine başka tel markaları kullanmazsa wpyi Symbiandan ne farkı kalacak? Kullanıyorlar diyorsun. Yanılmıyorsam Samsungun 1 tane wpli modeli var bir tanede htc nin başka görmedim. Tutulduğunuda hiç sanmıyorum. Nokia Symbianı bırakmayıp Oyun uygulama konusunda destek verseydi kullanıcılara Wp ye gerek kalmazdı. Şuanda Anroid alanlar oyun uygulama için alıyor. Sistemin güzelliğinden değil.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Diğer firmalar nerdeyse 8 çekirdekli telefon çıkaracak.
Biz hala Nokia "tek çekirdekli, WP 7.5'li" Lumia'yı çıkaracak diye bekliyoruz.
Ki onu çıkardıktan sonra Lumia'ların WP8'i destekleyeceği de kesin değilmiş.
Hatta bir ara Lumia'lara WP8 gelmeyecek dendi. Sonra da testlerde bazı sorunlar var ama gelecek dendi.
Düşünün Lumia'yı Temmuz'da alacaksınız, Ekim-Kasım ayında WP8 çıkacak.
Ve siz yükleyemeyip öylece kalacaksınız. Hepimiz öyle trene bakar gibi 7.5'e bakıp duracağız.
Daha önce de yazmıştım, Nokia'nın pazarlama stratejisi resmen çöktü.
Üstelik kullanıcıların da zararına çalışıyor. Nokia eski günlerinden uzak gerçekten.
Diğer markalara karşı nefesi yetmiyor artık.
Kullanışlı arayüzü, sağlamlığı ve güzelliği ile yıllarca elde ettiği krediyi, bugünlerde tüketmeye başladı.
Symbian'dan Nokia da umudunu kesmiş artık orası belli. Bu sene sonunda rafa kalkacak anlaşılan.
Zaten ben Lumia'ya geçmeye karar verdim ancak Nokia Lumia'yı getirene kadar diğer markalar aldı başını gidiyor donanım olarak.
Türkiye'ye geldiğinde almadan önce Lumia'yı iyice inceleyeceğim. WP8'i desteklemezse ve ihtiyaçlara cevap verecek hızda olmazsa HTC (One S olabilir) yada Samsung'a (Galaxy S2 olabilir) geçmeyi düşünüyorum.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
http://www.maxicep.com/windows-phone-genel-destek/windows-phone-telefon-rehberi-643611.html

ben de senin gibi olsun isterdim bu yüzden 701 aldım pişman da değilim kardeşim yapsa etse olmuyo işte yapmadılar nokia yapmadı bende nokia sevgimden wp li lumialara yöneldim anlatamıyorum ki size.. Wp de yazılım microsoftun ve adamlar arkasında duruyor marketi nerdeyse ovi store u geçecek yani işin yazılım kısmında nokia pek yok o yüzden destek kesilmez..

---------- Eklendi @ 11:29:30 ---------- Yazıldı @ 11:24:32 ----------

Diğer firmalar nerdeyse 8 çekirdekli telefon çıkaracak.
Biz hala Nokia "tek çekirdekli, WP 7.5'li" Lumia'yı çıkaracak diye bekliyoruz.
Ki onu çıkardıktan sonra Lumia'ların WP8'i destekleyeceği de kesin değilmiş.
Hatta bir ara Lumia'lara WP8 gelmeyecek dendi. Sonra da testlerde bazı sorunlar var ama gelecek dendi.
Düşünün Lumia'yı Temmuz'da alacaksınız, Ekim-Kasım ayında WP8 çıkacak.
Ve siz yükleyemeyip öylece kalacaksınız. Hepimiz öyle trene bakar gibi 7.5'e bakıp duracağız.
Daha önce de yazmıştım, Nokia'nın pazarlama stratejisi resmen çöktü.
Üstelik kullanıcıların da zararına çalışıyor. Nokia eski günlerinden uzak gerçekten.
Diğer markalara karşı nefesi yetmiyor artık.
Kullanışlı arayüzü, sağlamlığı ve güzelliği ile yıllarca elde ettiği krediyi, bugünlerde tüketmeye başladı.
Symbian'dan Nokia da umudunu kesmiş artık orası belli. Bu sene sonunda rafa kalkacak anlaşılan.
Zaten ben Lumia'ya geçmeye karar verdim ancak Nokia Lumia'yı getirene kadar diğer markalar aldı başını gidiyor donanım olarak.
Türkiye'ye geldiğinde almadan önce Lumia'yı iyice inceleyeceğim. WP8'i desteklemezse ve ihtiyaçlara cevap verecek hızda olmazsa HTC (One S olabilir) yada Samsung'a (Galaxy S2 olabilir) geçmeyi düşünüyorum.

http://www.maxicep.com/windows-phon...e8-mevcut-nesil-cihazlara-gelecek-648115.html WP de yazılıma nokia ilgilenmiyor microsoft samsung ve htc ye bile baskı yapacak eski sürümlere marketi kapatıp güncellemeye zorlayacak herkes 7 den 7.5 a geçsin diye yaptılar zaten 7 kullananlar markete giremiyor artık.

---------- Eklendi @ 11:30:29 ---------- Yazıldı @ 11:29:30 ----------

ayrıca symbiandan vazgeçme haberleri hikaye çıktı Nokia fp2 yi bile hazır hale getirdi.

pRime.

pRime.

Üye

düşmanlık etmedim rekabet ediyordu da neden zarar ediliyordu? Android insanlara hiç görmedikleri özgürlük sundu overclocklar bilmem neler symbian kapalı kaynak kodlu olduğundan geride kaldı Wp de sırf bu yüzden geri kalabilir Nokia batadabilir ama herşeyin bi devri vardır başlar ve biter symbianda Nokia ya ve bize son derece güzel günler yaşatarak vadesini doldurdu..

Can anlamıyorsun. Gayet de rekabet ediyordu selop symbianı bırakacağını açıkladıktan sonra nokia büyük zararlar açıkladı tarihlere bakın. Androidin tek sunduğu özgürlük overclock'tur ki o da cortex a8 kullanan symbianlı cihazlarda yapılabiliyor. S60v5'li Samsung omnia hd hx patcher ile arm cortex a8 işlemcisi 600mhz'den 1ghz'e kadar yükseltilebiliyor. Symbian android kadar açık bir sistem. Cfwler bunun açık kanıtıdır. Nokia'nın en büyük hatası arm11 işlemcileri bırakmaması. eğer androidlilere ayak uydurup yeni nesil işlemciler kullansaydı hepiniz burda symbian diye ağlardınız.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici

Can anlamıyorsun. Gayet de rekabet ediyordu selop symbianı bırakacağını açıkladıktan sonra nokia büyük zararlar açıkladı tarihlere bakın. Androidin tek sunduğu özgürlük overclock'tur ki o da cortex a8 kullanan symbianlı cihazlarda yapılabiliyor. S60v5'li Samsung omnia hd hx patcher ile arm cortex a8 işlemcisi 600mhz'den 1ghz'e kadar yükseltilebiliyor. Symbian android kadar açık bir sistem. Cfwler bunun açık kanıtıdır. Nokia'nın en büyük hatası arm11 işlemcileri bırakmaması. eğer androidlilere ayak uydurup yeni nesil işlemciler kullansaydı hepiniz burda symbian diye ağlardınız.

Abi tamam işte ben de aynını diyorum Nokia hatalı yapmadı işte eloph da yaptırmadı.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
çıkmaz ordan bişey

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Başında Elop oldukça Nokia'nın çöküşü sürer... :vur

Üst Alt