N8 Bunu Yapabilirmi :) ?

Sponsorlu Bağlantılar

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
Bir arkadaşın iPhone 3GS'i var.Arkaplanda 63 uygulama açıktı multitası kullanmayı bilmiyor arkadaş.Bizzat ben kapattım.3GS 256 Mb ram ve 600 mhz işlemciye sahip.Nokianın 2012ye doğru çıkardığı telefonda 33 uygulama başarı sayılıyorsa çok yazık...

Telefonda hiç kasmıyordu ayrıca...

MertcaN9

MertcaN9

Üye
ya arkadaş şurda tüm yorumları okudum da gerçekten dönüp bir kendimize bakmamız gerekir ya. N8 kullanan kişilerin hayranlıkları mesajlarına resmen taraflı olarak yansımış ya ağızlarda bir türküdür gidiyor 12 mp kamera ayrıca öyle ahım şahım bir tasarım da yok ortada kusura bakmayın tasarım diyorsan N9 da var...ayrıca cidden 701 den farkı yok diyenler öyle bir sallamışlar ki..gerçekler acıdır arkadaşlar uyanalım lütfen kendimizi tatmin edicek şeylere odaklanmayalım alın gerçek burda ... lütfen fanboy olarak mesaj yazmayalım.. en azından biraz mantıklı konuşalım :oke:

• Beğen
Tepkiler: dsl_01
DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
sahsen c7 ile 33 uygulamayı geçtim...

Dostnametr

Üye
ForeverAlone";4173575][COLOR="Red' Alıntı:
Bir arkadaşın iPhone 3GS'i var.Arkaplanda 63 uygulama açıktı multitası kullanmayı bilmiyor arkadaş.Bizzat ben kapattım.3GS 256 Mb ram ve 600 mhz işlemciye sahip.Nokianın 2012ye doğru çıkardığı telefonda 33 uygulama başarı sayılıyorsa çok yazık...

[/COLOR]

Nokia telefonlarına 128 mb rami yeni koyduğunda İphone 256 mb ram kullanıyordu.
Hatta ios daha dedikodu aşamasındayken çoğu kişi o işletim sisteminin telefonlarda çalışamayacağını vs söylüyorlardı.Steve ballmer bunlardan birisi.
Yani iphone Nokia danda samsungtanda çok ama çok ilerde.

İphone diğer tellerle kıyaslamak çokta doğru değil.Bu pazarı(Dokunmatik teller + yüksek işlemci ve ramlar) başlatan iphonedur ve ilktir.

salihk

salihk

Emekli Yönetici
konuyu açan arkadaş N8 le cektiğin resmi 701 lede cek bakalım :D

uribaju

uribaju

Üye
yorumlara baktımda sanırım çoğu kişi bir nokia shopa veya operatör shoplarına gidipte nokianın yeni gelen 1ghz li telefonları kullanmamış eğer kullansalardı aradaki farkı anlarlardı.bu yeni 1ghzlik 512 mb ramli telefonlarda belle pürüzsüz çalışıyo kasma denen olay yok defalarca test ettim kendi telefonum ile.bendeki çalışan belle ile onda çalışan belle aynı değil bunu ancak kullanınca anlıyorsunuz.öyle videolardan izleyipte karar vermek olmaz.701 in özellikleri neredeyse iphone4 gibi..gereken destek de verildiğinde(sanırım carla donna) bu telefon uçardiyorum.kamera olayı bitti artık 3d teknolojisi 1080p hd kayıt vs var artık yani kamera tamamen işlemciye odaklı.n8 in kamerasının tek avantajlı yönü car zeiss mercekli olması bana kalırsa ama dediğim gibi kamera devri bitti bana göre 10 mp olsun 1080 p 30 fps hd video çeksin öpte başına koy yeni nesil telefonlar işlemci ve ram üzerinden yarışacak

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9 ve Esendağlı
sonerrap

sonerrap

Üye
    Konu Sahibi
ayrıca 701de devası bi gpu olan
[h=1]Broadcom BCM2763 bulunuyo ![/h]

• Beğen
Tepkiler: cortex47
hizan

hizan

Üye
14 veya 16 megapiksel telefonlar çıkana kadar gözümde en iyi telefon n8 dir...1 ghz nedir hızmı ? 701 de bi uygulama 2 saniyede açılıyosa n8 de 4 saniyede açarım...oyunmu ? oyun için alsam zaten gider 1.4 ghz bi telefon alırım...nfc mi ? daha ne olacağı belli olmayan bişey geleceğin teknolojisi deniliyo adı üstünde o geleceğe kadar daha ne telefonlar çıkar zaten değiştiririz...kamera,hdmı vs vs şu an gözümdeki en iyi telefon n8..

bende aynı düşüncedeyim.

deli oğlan

Üye
yorumlara baktımda sanırım çoğu kişi bir nokia shopa veya operatör shoplarına gidipte nokianın yeni gelen 1ghz li telefonları kullanmamış eğer kullansalardı aradaki farkı anlarlardı.bu yeni 1ghzlik 512 mb ramli telefonlarda belle pürüzsüz çalışıyo kasma denen olay yok defalarca test ettim kendi telefonum ile.bendeki çalışan belle ile onda çalışan belle aynı değil bunu ancak kullanınca anlıyorsunuz.öyle videolardan izleyipte karar vermek olmaz.701 in özellikleri neredeyse iphone4 gibi..gereken destek de verildiğinde(sanırım carla donna) bu telefon uçardiyorum.kamera olayı bitti artık 3d teknolojisi 1080p hd kayıt vs var artık yani kamera tamamen işlemciye odaklı.n8 in kamerasının tek avantajlı yönü car zeiss mercekli olması bana kalırsa ama dediğim gibi kamera devri bitti bana göre 10 mp olsun 1080 p 30 fps hd video çeksin öpte başına koy yeni nesil telefonlar işlemci ve ram üzerinden yarışacak

bendeki çalışan belle ile ondaki çalışan belle aynı değil demişin...arkadaşım senin kullandığın sızma belle onda çalışan orjinal belle aynı olmalarınımı bekliyodun ?

• Beğen
Tepkiler: iatis ve Dandanakan92
hakan_710

hakan_710

Üye
ben c6-01 de aynı anda 33 farklı yeri açtım üzerine de angry birds açtım 34 ettti :D . bikaç uygulamadan attı. şuan 24 tane açık ve angry birds oynanabiliyo bilginize :D

polluxea♪

polluxea♪

Üye
yne bi kuyruk acısı :kop2:

qsaw

qsaw

Üye
ForeverAlone";4173575][COLOR="Red' Alıntı:

[/COLOR]
Ben c6-01 ile 41 tane açtım(47 tane açanı da var) kasma felan yoktu sadece münü tuşuna basılı tuttuğumda bi yarım saneye felan gecikme oluyordu hem bu uydulamayı fazla açma olayı açtığın uygulamaların geçeci bellekte(RAM) ne kadar yer kapladığına bağlı mesela asphalt 6 10mb yer yese ve bunun gibi çok ram yiyen uygulamalar açılsa o zaman açtığın uygulama sayısı düşer iphone de demekki takvim saat vs. gibi basit uygulamalar açıktır yani uygulama boyutu az oldu mu 100 tanede açılır :)

uribaju

uribaju

Üye
bendeki çalışan belle ile ondaki çalışan belle aynı değil demişin...arkadaşım senin kullandığın sızma belle onda çalışan orjinal belle aynı olmalarınımı bekliyodun ?

sen şuan kullandığımız belle sürümlerini sızıntı sanıyorsan biraz geriden geliyorsun arkadaşım işin aslını blmediğin belli büsbütün orjinal belle kullanıyoruz öyle olmasa şuanki sızıntı dediğin belle kullananlara neden arama güncelleştirmesi geldi sorarım sana? Sen gidipte 1ghz işlemcili ve grafik kartlı üstüne 512 mb lık ramli belleli telefonla bizdeki bellenin çalışma hızını aynı kefede tutarsan saçmalık olur ;)

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
MertcaN9

MertcaN9

Üye
sen şuan kullandığımız belle sürümlerini sızıntı sanıyorsan biraz geriden geliyorsun arkadaşım işin aslını blmediğin belli büsbütün orjinal belle kullanıyoruz öyle olmasa şuanki sızıntı dediğin belle kullananlara neden arama güncelleştirmesi geldi sorarım sana? Sen gidipte 1ghz işlemcili ve grafik kartlı üstüne 512 mb lık ramli belleli telefonla bizdeki bellenin çalışma hızını aynı kefede tutarsan saçmalık olur ;)

katılıyorum :oke: birde millete gidin videoları izleyin 1 ghz işime yaramaz filan diyor yahu elinde ki telefon kanı gibi çalışıyor 701 in yanında :sirit:

deli oğlan

Üye

sonuçta ovidenmi güncelledik arkadaşım ? oviden gelsin güncelleyelim ondan sonra rahat rahat karşılaştırırsın :oke: oviyi bırak naviden bile güncelleyemedik..bana şimdi tutupta naviye düştü geri çektiler falan deme..demekki illa o düşene göre farklı bi belle gelecekki kaldırdılar onu illa performans artışı olacaktır..geriden gelme meselesine gelince üyelik tarihlerimiz herşeyi anlatıyor :oke:

----------Eklendi @ 23:28:26 ---------- Yazıldı @ 23:26:24 ----------

katılıyorum :oke: birde millete gidin videoları izleyin 1 ghz işime yaramaz filan diyor yahu elinde ki telefon kanı gibi çalışıyor 701 in yanında :sirit:

mert uğraşmasan olmuyo demi benle :D seni en can alıcı noktadan vuracam sen daha downgrade bile yapamıyon yazık sana :ehe

MertcaN9

MertcaN9

Üye
üyelik tarihi mi :D :D :D ya lütfen yapma arkadaşım. ayrıca gelecek belle bundan hiç bir şekilde kat kat üstün filan olmayacak mazallah hayal kırıklığına uğrama diye söylüyorum ha birde gerçekten hayal etmek güzeldir ya şunu anlamak gerekir orjinal belle dahi gelse 701 işlemcisine yetişemez mümkün değil zaten kendimizi avutmayalım boş hayaller ile. ayrıca onlar carla güncellemesini alırken ne diyeceksin çok merak ediyorum '1 ghz işlemci önemli değil bizde verin kaldırır bizim mükemmel N8 lerimiz' mi diyeceksin :kop:

----------Eklendi @ 23:30:17 ---------- Yazıldı @ 23:29:17 ----------

sonuçta ovidenmi güncelledik arkadaşım ? oviden gelsin güncelleyelim ondan sonra rahat rahat karşılaştırırsın :oke: oviyi bırak naviden bile güncelleyemedik..bana şimdi tutupta naviye düştü geri çektiler falan deme..demekki illa o düşene göre farklı bi belle gelecekki kaldırdılar onu illa performans artışı olacaktır..geriden gelme meselesine gelince üyelik tarihlerimiz herşeyi anlatıyor :oke:

----------Eklendi @ 23:28:26 ---------- Yazıldı @ 23:26:24 ----------

mert uğraşmasan olmuyo demi benle :D seni en can alıcı noktadan vuracam sen daha downgrade bile yapamıyon yazık sana :ehe

Kullanmasını bildikten sonra gerek yok. sizin o süper N8'inizde de nedense NFC yok :pro:

deli oğlan

Üye
üyelik tarihi mi :D :D :D ya lütfen yapma arkadaşım. ayrıca gelecek belle bundan hiç bir şekilde kat kat üstün filan olmayacak mazallah hayal kırıklığına uğrama diye söylüyorum ha birde gerçekten hayal etmek güzeldir ya şunu anlamak gerekir orjinal belle dahi gelse 701 işlemcisine yetişemez mümkün değil zaten kendimizi avutmayalım boş hayaller ile. ayrıca onlar carla güncellemesini alırken ne diyeceksin çok merak ediyorum '1 ghz işlemci önemli değil bizde verin kaldırır bizim mükemmel N8 lerimiz' mi diyeceksin :kop:

----------Eklendi @ 23:30:17 ---------- Yazıldı @ 23:29:17 ----------

Kullanmasını bildikten sonra gerek yok. sizin o süper N8'inizde de nedense NFC yok :pro:

forumu hep uzaktan takip ederim gerekmedikçe yorum yapmam bugün iyiki bi yorum yaptım burnumdan getirdiniz :D :D o nfcyide kaç kere kullandın ve ne işine yaradı merak ediyom türkiyeye o sistemin gelmesi 3-4 yılı bulur ozamanada değiştiririz zaten merak etme.. :op:

distakjo

distakjo

Üye
:) bütün n8 cilerin böyle düşündüğünü biliyorum..ayrıca ben bi topluma gittiğimde telefonu cebimden çıkarttığımda bi dikkat çekiyo tasarım falan bakımından bu ne böle kaç mp dendiğinde 12 mp deyince o şaşırma beni deli ediyo :D 701 olsa bu 1 ghz ya dense eminimki kimse merak bile etmez 1 ghz ne diye...ayrıca 701'in n8'e göre öle ahım şahım bi hız farkı yok..

Aynen bana da öyle oluyor. Ayrıca telefonun hızından hiç şikayetçi olmadım. Önemli olan da bu. Sadece biraz hızlı diye N8 le neden karşılaştırılır bir telefon anlamış değilim.

• Beğen
Tepkiler: deli oğlan
SuaT6027

SuaT6027

Üye
arkadaşlar şimdi size şöyle birşey söyleyeyim.. kimisi fanboy demiş kimisi başka birşey.. ama ne derseniz deyin herkesin bir seçimi var.. herkesin bir sevdiği yön var telfon konusunda.. beklentiler farklı.. sebep ne olursa olsun her telefon kullanan telefonundan memnun.. babamda 5610 vardı gayet memnundu tel bozulana kadar.. diyeceğim şı ki herkes gitsin zevkine göre telefonunu alsın.. tercihlere göre yeterince telefpn üretilmiş zaten.. 'benim babam senin babanı döver gibi 'tartışmalara hiç gerek yok...

• Beğen
Tepkiler: dsl_01, iatis, MertcaN9 ve 1 kişi daha
MertcaN9

MertcaN9

Üye
arkadaşlar şimdi size şöyle birşey söyleyeyim.. kimisi fanboy demiş kimisi başka birşey.. ama ne derseniz deyin herkesin bir seçimi var.. herkesin bir sevdiği yön var telfon konusunda.. beklentiler farklı.. sebep ne olursa olsun her telefon kullanan telefonundan memnun.. babamda 5610 vardı gayet memnundu tel bozulana kadar.. diyeceğim şı ki herkes gitsin zevkine göre telefonunu alsın.. tercihlere göre yeterince telefpn üretilmiş zaten.. 'benim babam senin babanı döver gibi 'tartışmalara hiç gerek yok...

çok haklısın ama şunuda bilmek gerekir kimse mercedes ferrariden hızlı diyemez bu ortak bir doğrudur. yani bazı gerçekler vardır biz elbette sevdiğimiz makineyi seçeriz ama kalkıp dışarıdakilerden neden üstün tutmaya çalışıyoruz ki kabul etmek gerekir arkadaş gerçekleri bence Nokia 701 C7 den de N8 den de üstün bir cihaz!