_ardaa
Üye
Her şey bir yana, benim merak ettiğim; isterse 100 adet uygulama açılsın bu neyi değiştirecek? ne işe yarayacak?
Müzik dinlerken internette gezinme galeriden resimlere bakma yada youtube'dan videonun dolmasını beklerken oyun oynama msn'e girme haritalardan yol tarifi alma play to ile dlna sayesinde tv ye yada pc ye görüntü aktarırken aynı anda telefona uygulama kurma gibi aklıma gelenler bunlar şimdilik.
Yalnız herkeste aynı yanılgı var multitsaking sadece ram ile alakalı değil işletim sistemi ve cpu'da önemli etken, iphone açık uygulamaları menü tuşuna basınca bekleme moduna alıyor bilgisayarda ki uyku modu gibi yani ben youtube'a gireyip videoyu açayım o dolsun ben oyun oynayayım diyemiyorsun iphone'da en azından ios5'e kadar yoktu bu olay.
tamam o kadarını bende biliyorum, bu kadar işlemi aynı anda yapmanın ne avantajı var ki şarjı çabuk bitirmekten başka. İsteyen istediği cihazı alır ve kullanır. Varsa cihazından bir hoşnutsuzluğu verdiği paraya kahreder, hırsını burada "hadi bakalım bunu da yapsın da görelim" gibilerinden mesajlar atarak çıkarmaya çalışır. Eğer paranız çoksa istediğiniz cihazı alır, gidip şöyle en afilisinden bir mekana koyarsınız masanın üzerine, gelip-geçenlerin ilgisi çeksin diye arada bir kurcalar, olmadı müzik dinlerken internete girip kamerasını da açar msn'den videolu görüşme yaparsınız ki etraftakiler "ulan bu herif n'apıyor böyle?!" diye size baksınlar.....