Kıyafet zorunluluğu kalktı

Sponsorlu Bağlantılar

MertcaN9

MertcaN9

Üye
okul kıyafeti insanları sıkmaç için değildi aksine herkesin eşit şartlarda giyindiği bir sistem di bence şimdi çok kötü oldu tamam her okulda öyle değil ama çoğu okulda durumu olmayan öğrenciler var ve onlar diğer bu duruma sevinen varlıklı öğrenciler gibi her gün yeni bir kıyafet ile geleck kadar varklıklı olmayabilirler bunun sonuncunda da aynı kıyafetle geldikleri için kendilerini kötü hissedebilirler. bu yanlış oldu bence tamam ben seviniyorum ama bşakalarını da düşünmek lazım. okul kıyafeti varken herkes eşitti aynı kıyafet ile gelinip gidiliyordu

• Beğen
Tepkiler: nazlican

cukuleaks

Üye
Bence çok saçma..Durumu olan var olmayan var birileri üzerinde her gün farklı bir marka giyerken diğerleri hep aynı kıyafetleri giyecek..

Bu bahsettiğiniz olay türkiyede 1500 okul varsa taş çatlasın 50 okulda olur. Sırf 50 okulda olacak diye 1500 okul vazmı geçsinn ??
ayrıca okula serbest geldiğimiz zamanlarda oldu. İnsanların geneli iyidir , kötü görünenlerde iyidirler. Harbiden kötü diyeceğimiz yani sizin tabirinizle o adidas giyecek o öyle giyecek dalga geçecek denilen öğrenci sayısı çok çok azdır. Anca çok zengin okullarında kolejlerde olur öyle şeyler. 2 senedir lisede son gün serbest geliniyor ve hiçte öyle birisi adidaslar nikelar birisi çöp gibi kıyafetler giyen olmadı+ olarak okulun en fakir ve harbiden fakir öğrencisi bizim sınıftaydı. Sizin bahsettiğiniz hiçbişey giyemeyecek fakirler ve bu tip fakir öğrenci çok çok çok az var. Bahsettiğiniz şımarık , dalga geçen öğrencilerde çok az. Abartıyorsunuz. Şahsen şuan kıyafetler serbest olunca olacak şeyi söyleyeyim.

Yarın okula gidecem. Erkekler kotpantalon giymiş tişört giymiş. Birisi lc waikiki giymiş birisi little big , birisi pazardan 10 tl 20 tlye pantalon (hiç ayrım yapmam pazardan bile pantalon giyerim fakir olmamama rağmen) yine bütün arkadaşlarım birbiriyle şakalaşır yine gülüp oynarlar neşelerine bakarlar. Biz aramızda oynarken birbirimizle konuşurken birbirimize kardeşim derken üstümüzdeki kıyafetlerin tek harfi bile söz konusu olmaz.... Bahsettiğiniz şımarık tipler çok az var zaten olsa bile diğer arkadaşları onu kınayacağı için böyle bir aşağılama yapmazlar.

bir başka söylemem gereken şey şu. Okulda kıyafetler serbest oluyor fakir öğrenci ne giyecek diyorsunuz. Allah aşkınıza fakir öğrenci çarşıya çıkmıyormu ? dersaneye gitmiyormu ? topluluk içinde değilmi devamlı şekilde ? Ha dışarda bişey yok herkes mücevherli , pırlantalı (!) şeyler giyor oda fakir giyiniyor ne oluyor ? Hiçbirşey ... Normal hayatına devam ediyor.

Kendimden örnek veriyorum. Ben tişörtüm felan taş çatlasın 30 -40 tl arası alıyorum. Pantalonda 50 civarlarında. Ve 2 senede 1 pantalon 3-4 tişört alırım. Senedede 1 tane ayakkabı. param yokmu ? var. Ama ne gerek var? Dersanede arkadaşlarım hergün farklı saat takıyorlar , farklı ayakkabıyla geliyorlar. Adamın 4 çeşit spor 4 çeşit kışlık ayakkabısı var. Kızlar desen zaten tam zilliler :D

Ne oluyor ? Ben düşük giyiniyorum eyvah aşağılandım moralim bozuldumu oluyor ? yoo. Fakir arkadaşım var sınıfta mesela. Fakir giyiniyor. Ne oluyor ? Eyvah benim kıyafetlere bak onlarınkine bak deyip stresemi giriyor ? Yooo bizle sohbet edip hayatını yaşamaya devam ediyor.

Dediğiniz nike adidas ----> pazar pantolonu olayını çok abartıyorsunuz. Gerçek arkadaşlıklar olduğu sürece anlayış olduğu sürece böyle bişey mümkün değil. Hayatımda birsürü örneğini gördüm ve şuana kadar hiç bir fakirin üzüldüğünü sıkıldığını görmedim. Ben dışarı çıkınca üstümde kıyafet ne var ne yok bilmeyen insanım. Yakın arkadaşlarımda öyleler. Sizleri bilemem. Eğer üstünüze başınıza , zengin giyinmeye felan bukadar çok takıyorsanız lafım yoktur.

Geleyim okul kıyafetine. Eve geldim alt pijamamı giydim üstümde okul kıyafeti duruyor. Sırf bu yüzden hala stresli hissediyorum kendimi. Ev moduna geçemedimn kendi moduma gelemedim. Üstüme giydiğim okul kıyafetleri benim hiç sevmediğim tarzda ve bana cidden stres yaratıyor Allahın her günü canımı sıkıyor.

bir insan Ahmet ise Ayşe ise tarzıyla o'dur. giyinişiyle o'dur. Saçlarıyla o'dur. Hepimiz aynı kıyafeti giyince hepimiz aynı saçı yapınca ne oluyor ? Ben ismail olmuyorum. O kişi ismail değil. İsmail nedir ? Herzaman bol tişört giyen ve kapri giyen o şekliyle o şemaliyle akla ilk gelen şeklidir. Okul kıyafetli hali sadece bir öğrencidir ve bu özellik ona o'nluğunu kaybettirir.

Saç konusunda nerdeyse bütün öğretmenlerim saçma diyor. NEden kızıyorsunuz ozaman deyince "yönetmelik saçmalığı" diyorlar. öğretmenler bile saçma buluyor artık. Yav kardeşim benim saçımdan sanane ? Saçımı kestim kıyafetimi giydim. Ben serseriysem ben pisliksem benim derslerim kötüyse ne değişti ? Ben topluma yararlı bi birey olamadıysam ne değişti ? İyimi oldu al kestim saçımı göbek at. Ulan hocalar saçımızla kıyafetimizle uğraştıkları kadar derslerimizle , ahlakımızla uğraşsaydı şuanda çok farklı çok güzel durumlarda olabilirdik.

Mesela ben saç konusuna fazla takılmıyorum. Olgunluk gösteriyorum kararlara. ama kafaya takanlarda var ? Hemde haklı olarak takanlar var. Benim kardeşim mesela , saçı uzunken çok yakışıklı birader. Cidden öyle. Saçlarını kestirince ne kadar tipi varsa gidiyor kayboluyor. Kardeşimde diyor arkadaşlarıda diyor. Şimdi bu çocuk tipine düşkün çocuksa Allah aşkına ne olur söyleyin ? Bana kardeşim diyor saçımı kestirdiğim hafta strese giriyorum abi diyor sınıfta duramıyorum suratımı kapatıyorum sıranın altına sokuyorum diyor. Ne oldu şimdi? Al saçını kestirdi müdür bey göbek atın....

Bende saçımı kestirince moralim bozuluyor. Tamam kafaya takmıyorum ama bozuluyor. bu yaz ilkkez saçımı uzattım. Ve bakın istisnaya (hava atmak için demiyorum ) normalde 1-2 kişi saçın güzel olmuş derken saçım uzayınca 1 ay içinde belki bütün ama bütün arkadaşlarım özellikle kızlar olmak üzere :naughty: saçların çok süper olmuş sakın kestirme dediler. Harbidende bana görede süper olmuştu. Wolverine gibi yandan uzamıştı böyle faulleri öne doğru uzatıyordum saçlarıda üst tarafı sağa doğru tarıyordum :D Şimdi size komik gelebilir veya gelmeyebilir orasına karışmam ama benim karizmam budur , ben o yumdur. SAçımın uzun olduğu zamanki halimdir ismail. Ben ben olduğumu en fazla o zaman hissediyorum. Ama okul başlıyor çaaaat kes saçları ol malak gibi bide okul kıyafeti hele bide çok çok hassas davranıyorsa terlediğim halde bana hırka giydir al sana dert al sana tasa. Derslerlemi uğraşayım kıyafetlemi saçlamı sakallamı ???? Sakalımı kestikten sonra saygım yok sana fayda ne ? Kıyafetim düzgün ama derslerim kötü fayda nerde ?

Demek istediklerim bunlar. inşallah aydınlatmışımdır çoğu kişiyi bir ÖĞRENCİ OLARAK....

• Beğen
Tepkiler: alaStar ve Türe
MertcaN9

MertcaN9

Üye
mesajın çok uzun olduğu için alıntı yapmayacağım ama okudum mesajını sana sadece şunu soracam eğitim gördüğün kurumda kaç kişinin durumu kötü biliyormusun ? her okulda mutlaka varlıklı olmayan öğrenciler vardır anadolu lisesi düz lise sonuçta bunlar devlet liseleri ben bir anadolu lisesindeyim ve bir çok maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarım var okulun ücretsiz pansiyonunda kalan. sorun şu ki bu yeni sistemde çoğu varlıklı kişiler hergün yeni bir tarz ile gelirken onlar bazen 1 hafta aynı kıyafeti giyecek bu da aşağılık kompleksine sokup derslerden geri kalmasını sağlayacak. okul tüm vatandaşlara açık bir eğitim kurumudur bazı kısıtlamalar öğrencilerin psikolojisi açısından olması gerekir. okul bir amaç değil araçtır. bizleri ilerde iyi bir yere götürecek araçtır araçtan uzaklaşarak amaç haline getirmek çok yanlış. okulun ana teması eğitim yuvasıdır kıyafet değişikliği çok saçmadır. okula rahat yada gösterişli kıyafetler ile boy göstermeye değil eğitim görmeye gidiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: hmgurbuz2

cukuleaks

Üye
mesajın çok uzun olduğu için alıntı yapmayacağım ama okudum mesajını sana sadece şunu soracam eğitim gördüğün kurumda kaç kişinin durumu kötü biliyormusun ? her okulda mutlaka varlıklı olmayan öğrenciler vardır anadolu lisesi düz lise sonuçta bunlar devlet liseleri ben bir anadolu lisesindeyim ve bir çok maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarım var okulun ücretsiz pansiyonunda kalan. sorun şu ki bu yeni sistemde çoğu varlıklı kişiler hergün yeni bir tarz ile gelirken onlar bazen 1 hafta aynı kıyafeti giyecek bu da aşağılık kompleksine sokup derslerden geri kalmasını sağlayacak. okul tüm vatandaşlara açık bir eğitim kurumudur bazı kısıtlamalar öğrencilerin psikolojisi açısından olması gerekir. okul bir amaç değil araçtır. bizleri ilerde iyi bir yere götürecek araçtır araçtan uzaklaşarak amaç haline getirmek çok yanlış. okulun ana teması eğitim yuvasıdır kıyafet değişikliği çok saçmadır. okula rahat yada gösterişli kıyafetler ile boy göstermeye değil eğitim görmeye gidiyoruz.
Bende diyorumki o insanlar çarşıyada pazarada çıkıyorlar. Orda bişey yokta dersanede bişey olmuyorda okuldamı aşağılık kompleksine giriyorlar ?

Bakın fakir öğrenci sayısı %20 diyelim . Bunlardan %10 u harbiden harbiden fakir. Haftada 1 kıyafet giyebilecek kadar fakir. Bu %10 un % 5 i hiç kafaya takmıyor (benim kafadan yani ) ben buyum hacı kabul eden eder diyor Allahın takdiri diyor (doğrusuda bu ) geriye %5 kalıyor. Hadi sende %10 beğenmedinmi %20 de. % 20 lik kısım için % 100 ü okul kıyafeti denen saçma sapan şeyemi sokmak gerekiyor ?

MertcaN9

MertcaN9

Üye

Bende diyorumki o insanlar çarşıyada pazarada çıkıyorlar. Orda bişey yokta dersanede bişey olmuyorda okuldamı aşağılık kompleksine giriyorlar ?

Bakın fakir öğrenci sayısı %20 diyelim . Bunlardan %10 u harbiden harbiden fakir. Haftada 1 kıyafet giyebilecek kadar fakir. Bu %10 un % 5 i hiç kafaya takmıyor (benim kafadan yani ) ben buyum hacı kabul eden eder diyor Allahın takdiri diyor (doğrusuda bu ) geriye %5 kalıyor. Hadi sende %10 beğenmedinmi %20 de. % 20 lik kısım için % 100 ü okul kıyafeti denen saçma sapan şeyemi sokmak gerekiyor ?

çarşıya hep farklı kıyafet ile mi çıkıyorlar o kişiler dershaneye mi gidiyorlar çok genel ve basit düşünüyorsun bence

• Beğen
Tepkiler: hmgurbuz2

cukuleaks

Üye
çarşıya hep farklı kıyafet ile mi çıkıyorlar o kişiler dershaneye mi gidiyorlar çok genel ve basit düşünüyorsun bence
Çarşıya hep farklı kıyafetle çıkıyor demiyorum dışarıda takılmıyorlarmı diyorum dışarda bişey yokta arkadaşlarıyla dışarıda dolaşınca sahilde dolaşınca bişey olmuyorda okula gelince " vay efendim adam nike adidas mücevher takıyorda ben burda fakırım ölecem" mi diyor ben bunu diyorum size. Böyle kişiler çok çok az var. Ne zaman kıyafet serbestiliği konusu açılsa birileri kendi düşüncesini savunmak için herzaman fakir - zengin çatışmasını ortaya koyuyor. Çok abartılıyor bu şey. emin olun kıyafet serbest olsun bugün yarın ben okula gidecem (eski okulum şimdiki okulum veya ilkokulum (2 tane değiştirdim) ) hepsi üzerinden düşünüyorum hiç kimse stres yapmazdı ezik psikolojisineede girmezdi. Çünkü serbest kıyafetle gelinen günlerde oldu ve sadece keyfimize bakıp gülüp eğlendik. Özellikle fakir arkadaşımıza moral vermek için çok yakışıklı felan olmuşsun diyorduk. botları nerden aldın tarzında felan :)

- - - Eklendi - - -

diğer yıl uygulanacak la ölmen :D
2 senedir diğer yıl :zzz:

Türe

Türe

Üye
Siz diyorsunuz ki öğrenciler geniş düşünemiyor. Kusura bakmayın da asıl siz düşünemiyorsunuz. Tek yönlü-olumsuz- düşünüyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: HacKLess
doctorrr

doctorrr

Üye
kakın gidin insanın komünist damarına basmayın alanyada kolejde burslu okuyan bi kız bu yüzden intihar etmişti ciddi ciddi bunun gibi vakalar yaşanacak kuzey koreye mi yerleşsem n'apsam ya da venezuela :hmmm

Türe

Türe

Üye

Çarşıya hep farklı kıyafetle çıkıyor demiyorum dışarıda takılmıyorlarmı diyorum dışarda bişey yokta arkadaşlarıyla dışarıda dolaşınca sahilde dolaşınca bişey olmuyorda okula gelince " vay efendim adam nike adidas mücevher takıyorda ben burda fakırım ölecem" mi diyor ben bunu diyorum size. Böyle kişiler çok çok az var. Ne zaman kıyafet serbestiliği konusu açılsa birileri kendi düşüncesini savunmak için herzaman fakir - zengin çatışmasını ortaya koyuyor. Çok abartılıyor bu şey. emin olun kıyafet serbest olsun bugün yarın ben okula gidecem (eski okulum şimdiki okulum veya ilkokulum (2 tane değiştirdim) ) hepsi üzerinden düşünüyorum hiç kimse stres yapmazdı ezik psikolojisineede girmezdi. Çünkü serbest kıyafetle gelinen günlerde oldu ve sadece keyfimize bakıp gülüp eğlendik. Özellikle fakir arkadaşımıza moral vermek için çok yakışıklı felan olmuşsun diyorduk. botları nerden aldın tarzında felan :)

- - - Eklendi - - -

2 senedir diğer yıl :zzz:

2 sene içinde resmi gazetede yayınlanmadı canım :ok2:

doctorrr

doctorrr

Üye
hee sizde okulun vereceği tablete kaldınız la olum tahta böyleyse tablet nası olacak tahmin edin :D

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9 ve HacKLess
Placebo-

Placebo-

Üye
kakın gidin insanın komünist damarına basmayın alanyada kolejde burslu okuyan bi kız bu yüzden intihar etmişti ciddi ciddi bunun gibi vakalar yaşanacak kuzey koreye mi yerleşsem n'apsam ya da venezuela :hmmm

Psikolojik sorun yaratmıştır o baskı onda. Yoksa biri bana burslu okuduğum için laf edecekte ben intihar edeceğim.

doctorrr

doctorrr

Üye

Psikolojik sorun yaratmıştır o baskı onda. Yoksa biri bana burslu okuduğum için laf edecekte ben intihar edeceğim.
ya bu hükümet gettolara inmiyor kanımca inseler asıl hayatın orda olduğunu görürler herkes onlar gibi ayda yirmi bin maaşla neticelerini büyütmüyor istanbul gibi yerde 600 lirayla geçinebilen kahramanlar var...

badmus

badmus

Üye

Sonuç olarak bakarsan işin aslı "serbest kıyafet"

bu da demek oluyor ki istedigin gibi giyin. yani istersen bir sene boyunca aynı t-shirtle gel. ya da bugun okul formasıyla yarın t-shirt + kot pantolonla gel. yani bu fakir olarak tabir ettigimiz kesim haftada bir serbest gelir kalan gunler okul formasıyla. insallah anlatabilmisimdir.

tempestshine

tempestshine

Üye
Kötü olmuş.Giyecek fazla kıyafetim yok.Hergün aynı şey de olmaz yani,ayrıca tablet getirdikleri falan da yok hani

Üst Alt