arkadaslar merhaba..
İPHONE dünyasına ilk defa adım atıyorum.
Ben IRAK ta calısıyorum ve buradan bir İPHONE 3GS almak istiyorum.size birkac sorum olacak umarım cevaplarsınız.
1-Telfonu ikinci el alacagım.Alırken nelere dikkat etmem gerek.
2-Hangi versiyonda olması gerek ve bunun 3g mi yoksa 3GS mi oldugunu,hangi versiyonda oldugunu nasıl anlarım ?Kısa yol tusu falan nedir.hani yıldız bilmem kac ve kare gibi?,
3-Kasasında neler yazmalı ve ne ozellikler olmalı ?
4-Iraktan alıp TR de kullanacagım.Ve kendi pasaportuma işletecegim.TR deki operatorlerle calısırmı? ne yapılması lazım?
5-İnternette biraz baktım ama kafam karma karısık oldu,Bir sürü işlem bir sürü terim var.CİLBERK midir,Milberk midir nedir ,bu olay nedir,Nasıl yapılır? İlla bunun yapılmasımı lazımdır falan?
Yeni İPHONE tel alan birisi ilk defa ne yapmalıdır,Telefondan en fazla nasıl verim alınır.
Arkadaslar tekrar edeyim Alırken aldanmamak için En onemli nelere dikkat etmem gerek.
Bu sorularıma cevap verebilirseniz size minnetta olacagım.Sizlerden gelen yorumlara gore bekleyim alacagım.Şimdiden herkese cok teşekkür ederim.İyi günler.
İPHONE dünyasına ilk defa adım atıyorum.
Ben IRAK ta calısıyorum ve buradan bir İPHONE 3GS almak istiyorum.size birkac sorum olacak umarım cevaplarsınız.
1-Telfonu ikinci el alacagım.Alırken nelere dikkat etmem gerek :
telefon çizik olmasın ytr yani camına felan dikkat et
2-Hangi versiyonda olması gerek ve bunun 3g mi yoksa 3GS mi oldugunu,hangi versiyonda oldugunu nasıl anlarım ?Kısa yol tusu falan nedir.hani yıldız bilmem kac ve kare gibi? :
en kolay yolu 3gs de pusula var bak menüde pusula varsa 3gs dir
3-Kasasında neler yazmalı ve ne ozellikler olmalı ?
Çinliler saolsun kasasını dahi bire bir kopyasını yapmışlar bilmeyen biri zorlanır anlamaz onun için youtube tan yada başka yerden iphone videosunu izle o zmn çok kolay ayırt edersin.
4-Iraktan alıp TR de kullanacagım.Ve kendi pasaportuma işletecegim.TR deki operatorlerle calısırmı? ne yapılması lazım?
cihazın hakkında menüsüne gir orda sürüm 3.1.2 yazıyorsa süper 3.1.3 yazıyorsa şimdilik beklemen lazım yurtdışı cihazları 3.1.3 sürümü ile çalışmaz.
5-İnternette biraz baktım ama kafam karma karısık oldu,Bir sürü işlem bir sürü terim var.CİLBERK midir,Milberk midir nedir ,bu olay nedir,Nasıl yapılır? İlla bunun yapılmasımı lazımdır falan?
Telefondan zevk almak istiyorsan kessinlikle jailbreak yapman lazım ve yurtdışı telefonların TR de çalışması için bu maalesef şart ama şuan yurtdışı iphonelarda sadece 3.1.2 sürümü için jb var 3.1.3 ise bırak kalsın alma yada al bekle senin kararın bu.
Yeni İPHONE tel alan birisi ilk defa ne yapmalıdır,Telefondan en fazla nasıl verim alınır:
Valla ilk alınca gözlerim doldu ağlamaklı oldum ve sonra dua ettim Allah kaza bela vermesin Allah Steva amcadan razı olsun diye...Kimi arkadaşlar kurban kesmiş ama ben tabiki o kadar abartmadım
İtunestan free uygulama indir ilk önce yavaş yavaş ısınırsın cihaza biraz alışman lazım ve forum sitelerini gezmen lazım.
Arkadaslar tekrar edeyim Alırken aldanmamak için En onemli nelere dikkat etmem gerek.:
Cihazın ne kadar temiz olduğuna dikkat et camın çevresinde metal kasa var onda darbe var ise bak bakalım darbe çevresinde camda kırık vidasına bak hoparlörün orda vidalarda oynama var mı diye açılmış olma ihtimali vardır.Home tuşu ki zaten tek tuş o cihazda o var onun altında metal aksamda kasılma var mı o varsa kesin cihaz açılmıştır alma sakın.
Bu sorularıma cevap verebilirseniz size minnetta olacagım.Sizlerden gelen yorumlara gore bekleyim alacagım.Şimdiden herkese cok teşekkür ederim.İyi günler
:Sanada iyi günler