ARKADAŞLAR IPHONE İLE ilgili bütün sorunlarınızla ilgilenirim .(turkcelld calısıyorum)

Sponsorlu Bağlantılar

Forumgocmen

Forumgocmen

Üye
Arkadaşlar iphone 3gs 16 gb var elimde jailbreak denilen işlemi unlock işlemini yaptım denemdiğim birşey kalmadı sanırım.Ancak itunes telefonu 3.1.3 e yükseltiğinden bu yana ne menü açılıyor nede herhangi birşey sadece acil arama yapabiliyorum.Simlocked yazısı ve itunes kablosu var ekranda telefonumu yurdışından aldım ve yurtdışında yaşıyorum.Güncelemeden önce hertürlü sim kartla çalışıyordu.Telsimde bunlara dahil.Şu aşamada telefonumu tekrar kullanabilecekmiyim ?

nebukadnezar

Üye
Arkadaşlar iphone 3gs 16 gb var elimde jailbreak denilen işlemi unlock işlemini yaptım denemdiğim birşey kalmadı sanırım.Ancak itunes telefonu 3.1.3 e yükseltiğinden bu yana ne menü açılıyor nede herhangi birşey sadece acil arama yapabiliyorum.Simlocked yazısı ve itunes kablosu var ekranda telefonumu yurdışından aldım ve yurtdışında yaşıyorum.Güncelemeden önce hertürlü sim kartla çalışıyordu.Telsimde bunlara dahil.Şu aşamada telefonumu tekrar kullanabilecekmiyim ?

hocam iphone 3gs yurt dışı gelen simlock lu telefonların yazılımını 3.1.3 e yükseltirsen telefon acil arama ekranında sıkışıyor.Şuan için bunu açmanın tek yolu o telefon alınırken üstünde gelen hattı takıp telefonu aktif etmek.telefon aktif olunca tekrar jailbreak ve unlock işlemi yaparak sorunu çözebilirsin.Şuan için bundan başka çözüm yok.Eğer 3.1.2 shsh kaydını yaptın ise telefonu 3.1.2 döndürebilirsin.Bununla ilgili detaylı bilgi forumda mevcut ordan aratabilirsin.

goldflash71

Üye
Arkadaşım merhaba . Bende turkcellden alınma 3 GS 32 gb var dediklerini aynen uyguladın .ekranda cydia ve ınstallous çıktı. restart yaptım elimdeki programları dediğin gibi apps a sürükleyip yüklemek istiyorum fakat apps a tıkladığımda pencere açılmıyor . nerde yanlışlık yapıyorum yada eksik bir şey mi yaptım. Bilgi verirsen sevinirim. Teşekkürler.

nebukadnezar

Üye
Arkadaşım merhaba . Bende turkcellden alınma 3 GS 32 gb var dediklerini aynen uyguladın .ekranda cydia ve ınstallous çıktı. restart yaptım elimdeki programları dediğin gibi apps a sürükleyip yüklemek istiyorum fakat apps a tıkladığımda pencere açılmıyor . nerde yanlışlık yapıyorum yada eksik bir şey mi yaptım. Bilgi verirsen sevinirim. Teşekkürler.

Hocam önce cydia yı çalıştır.cydia güncellemeri vardır onları yap.sonra cydia yı kapatıp aç manage bölümünden source a gir.sağ üst köşede edit var ona tıkla sol üstte add çıkacak ona tıkla gelen ekrana bu kaynağı ekle tamam de.sonra geriye dön orda en üstte hackulo adresini göreceksin.ona tıkla orda firmware sürümün ne ise ona uygun appsync 3.1 veya 4.0 indir.Gerçi ekranda installous u gördüysen bu dediklerimide yüklemişsindir diye tahmin ediyorum

goldflash71

Üye
Hocam önce cydia yı çalıştır.cydia güncellemeri vardır onları yap.sonra cydia yı kapatıp aç manage bölümünden source a gir.sağ üst köşede edit var ona tıkla sol üstte add çıkacak ona tıkla gelen ekrana bu kaynağı ekle tamam de.sonra geriye dön orda en üstte hackulo adresini göreceksin.ona tıkla orda firmware sürümün ne ise ona uygun appsync 3.1 veya 4.0 indir.Gerçi ekranda installous u gördüysen bu dediklerimide yüklemişsindir diye tahmin ediyorum

dediklerinin hepsini yaptım. fakat benim 3.1.3 bundan dolayıda olabilir mi.

Forumgocmen

Forumgocmen

Üye
hocam iphone 3gs yurt dışı gelen simlock lu telefonların yazılımını 3.1.3 e yükseltirsen telefon acil arama ekranında sıkışıyor.Şuan için bunu açmanın tek yolu o telefon alınırken üstünde gelen hattı takıp telefonu aktif etmek.telefon aktif olunca tekrar jailbreak ve unlock işlemi yaparak sorunu çözebilirsin.Şuan için bundan başka çözüm yok.Eğer 3.1.2 shsh kaydını yaptın ise telefonu 3.1.2 döndürebilirsin.Bununla ilgili detaylı bilgi forumda mevcut ordan aratabilirsin.

Teşekkürler arkadasım 3.1.2 kaydı falan yok yani telefon bu şekilde kalıcak sanırım.

Lacrymosa

Üye
Turkcell iPhone 4'ü ne zaman satışa sunacak? Tam tarih lazım. Ya da en azından kesin bir ay? Bilginiz var mı?

Forumgocmen

Forumgocmen

Üye
ıphoneni turkiyeden aldıysan dedklerimi bir kere daha dene aynı hata devam ediyorsa bu jaılbrek işlemini dene .gene olmazsa telefonun garantı kapsamnda ise hala servise götrmende fayda servise götrmedende restore edp oyle goturmelsn jaılbreaksız

Spirit 3.1.3 JailBreak Windows Yönergesi | iPhone 3G-3Gs iPod Touch 3G

Uyarılar:
1- Yurtdışı simkilitli iPhone sahipleri kesinlikle uygulamayınız. 3.1.3 Unlock mevcut değil.
2- Rehberinizi mutlaka yedekleyiniz.
3- Her ihtimale karşı resimlerinizi ve diğer özel lerinizi yedekleyiniz.

1. Bölüm

Öncelikle iPhone'unuzu iTunes'e bağlayıp restore edin.

Restore işlemi bittikten sonra;
PC'nizde çalışan Antivirüs programlarını durdurunuz.
Spirit.exe programını indiriniz.
Spirit.exe uygulamasına sağ tıklayıp özelliklerden "Uyumluluk" modunu Windows 98/Windows Me yapınız.
(XP kullanıcıları bu basamağı yapmalarına gerek yoktur. Vista ve Win7 için geçerlidir.)

Artık Jailbreak işlemine başlayabiliriz.
Spirit.exe uygulamasına sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" deyip çalıştıralım.

Spirit uygulamasında iPhone'unuzun bağlı olduğunu görüyorsanız "Jailbreak" butonuna tıklayınız.

15-20 saniye içinde işlem bitecektir.
Jailbreak işlemi bittikten sonra menüye "Cydia" uygulamasının yüklendiğini görürsünüz.
Bu işlemden sonra ileriki aşamalarda sorun yaşamamak için iPhone'u restart etmeniz tavsiye olunur.

2. Bölüm

Jailbreak işlemi bittikten sonra Cydia için aşağıdaki yönergeleri takip edin.

Önceklikle iPhone'u wifi ağına bağlayınız. Cydia'da problem çıkmaması için bağlı olduğunuz wifi ağının DNS ayarlarını resimdeki gibi "208.67.222.222" ile değiştirelim.

Cydia uygulamasını çalıştıralım. Acele etmeden biraz bekleyin. Uygulamayı ilk çalıştırdığınızda size kim olduğunuzu sorar. Burdan "Developer (No Filters)" seçebilirsiniz.

Manage > Sources kısmına gelin.

"Edit" butonuna tıklayın.

"Add" butonuna tıklayın.

Açılan pop-up penceresine yazıp, "Add Source" butonuna tıklayınız.

Eklediğimiz kaynağı Manage > Sources kısmından görebiliriz. Hackulo.us kaynağına tıklayıp, "AppSync for OS 3.1" uygulamasını seçelim. Sağ üst köşedeki "Install" butonuna tıklayınız.

"Confirm" butonuna tıklayınız. Uygulama yüklenmeye başlayacaktır.

Yükleme işlemi bittikten sonra iTunes'e girip ücretsiz herhangi bir uygulama yükleyin. İsterseniz daha sonra silebilirsiniz. Örneğin Facebook uygulamasını yükleyebilirsiniz.

Buraya kadar işlemleri sorunsuz hallettiyseniz artık lı uygulamaları rahatlıkla yükleyebilirsiniz. lı .ipa dosyalarını adresinden bulabilirsiniz.
İndirdiğiniz .ipa dosyasını iTunes'te Apps bölümüne sürüklemeniz ve iPhone'u eşleştirmeniz yeterlidir.
Eğer uygulamaları iPhone üzerinden yüklemek istiyorsanız Cydia'da Hackulo.us kaynağından Installous uygulamasını yükleyin.

Bu uygulama ile Apptrackr sitesine ulaşabilir, istediğiniz uygulamayı iPhone'unuza yükleyebilirsiniz. Installous'dan yüklediğiniz uygulamaların PC'nize de kopyalanmasını istiyorsanız, Installous'tan Settings bölümünden "iTunes sync"yi açık konuma getirin. (Bu seçenek 3.1.1 versiyonda yok. Alt versiyonları kullanıyorsanız bu ayarı kullanınız.)

Güle Güle Kullanın:)

Çok güzel anlatım dediklerinizi harfiyen yaptım.2.Bölüme kadar sorun yok ancak wirellesi açamıyorum bir türlü gri gözüküyor ve Wi-Fi Yok yazıyor.Wi-Fi nasıl aktifedebilirim.

*Slayer*

*Slayer*

Üye
merhaba kardeş bende iphone 3gs 32gb var. Telefonu yeni babamla takas ettim. jailbreak yapcam ama telefona birşey olcak diye korkuyorum. Şimdilik İtunesten beleş uygulamaları indiriyorum:( Türkiyeden aldık bu arada:)

--------------- Ekleme ---------------

Ekleme bir bilgi daha yapayım telefon türkçe kalacak değilmi gene?

nebukadnezar

Üye
merhaba kardeş bende iphone 3gs 32gb var. Telefonu yeni babamla takas ettim. jailbreak yapcam ama telefona birşey olcak diye korkuyorum. Şimdilik İtunesten beleş uygulamaları indiriyorum:( Türkiyeden aldık bu arada:)

Ekleme bir bilgi daha yapayım telefon türkçe kalacak değilmi gene?

Hocam iphonun yazılımlarının hepsinde türkçe dil desteği mevcuttur.Korkmana gerek yok bu sitede yüzlerce kişi yapıyor jailbreak olayını.Beleş uygulamalar bir yere kadar.Bence jailbreak yap en kısa zamanda.Sitede jailbreak ile ilgili epeyce bilgi var.Kolayca yapabilirsin herhangi bir sorunla karşılaşırsan bu konuda yetkin arkadaşlar var burda paylaştıgın sürece sorunlarına çare bulabilirsin.Kolay gelsin

*Slayer*

*Slayer*

Üye
Teşekkür ederim. ios4 yükselttim onun jailbreakını bekleyecem. 3.1.2 mevcuttu güncelledim 4 e çıktı direk. restore edeyim derken grdüm kazalan:D
Hocam iphonun yazılımlarının hepsinde türkçe dil desteği mevcuttur.Korkmana gerek yok bu sitede yüzlerce kişi yapıyor jailbreak olayını.Beleş uygulamalar bir yere kadar.Bence jailbreak yap en kısa zamanda.Sitede jailbreak ile ilgili epeyce bilgi var.Kolayca yapabilirsin herhangi bir sorunla karşılaşırsan bu konuda yetkin arkadaşlar var burda paylaştıgın sürece sorunlarına çare bulabilirsin.Kolay gelsin

ıtıri

Üye
arkadaslar ben ırak tayım.Dün iphone 3GS 16GB aldım.
ilk defa hayatımda iphone kullanacagım.
versiyon 3.1.3, adam JB var dedi,İphoneden APP STOREYE girince paralı uygulamalarda gorunuyor ve inmiyor.Sizce JB gercekmi?
1-İlk olarak ne yapmam lazım telde?
2-JİL BİREK [;)] (yeniyim o kadar yazabiliyorum ancak) VARMI,YOKMU, nasıl bakabilirim telefona,yada nasıl belli olur bu olay?
3-Bu telin hattımıza göre internet ayarlarını nereden yapıyoruz.Bulamadım bir türlü..
3-APP STORE ye gireyim dedim,benden yeni kullanıcı olusturmamı istedi,bende butun adımları takip ederk kredi kartımı kullanarak bir kullanıcı olusturdum.ŞİMDİ NE YAPMIŞ OLDUM?YANİ BU oluşturdugum kullanıcı profili nerede işime yarayacak.
4-İTUNES olayı nedir.PC ye hangi sürümü veya neyi indirip,nasıl kullanacagım,MÜZİK foto falan bunları nasıl yedekleyecegim.
İndirecegim sürümü ve indirme linkini paylasmanız mümkünmü?
5-birde telefonun içinde hiçbiryerde 3GS yada 3G falan yazmıyor.Bunu nereden bakabilirim.ABOUT kısmında sadece versiyon belli?
Lütfen sorularımı cevaplayabilirmisiniz.TELEFON ELİMDE O BANA BAKIYOR ,BEN ONA BAKIYORUM,OYLECE KALAKALDIM.ne yapacagımı bilmiyorum.
NOT: 510 DOLAR a aldım.Kasa güzel.siyah.SİZCE FİYAT NASIL ? TR de ederi ne?
Yardımlarınız için teşekkürler.

kemal21

kemal21

Üye
merhaba adoleb bana mplayer bide virtual remote lazım acaba sen bulabilirmisin

elizkundura

elizkundura

Üye
goldfash arkadaş appsync for 3.1 i indirmeden hi.bişey yükleyemezsen hackulosun içinde var zaten onu kur olur gerçi ben 3 gs 16 gb iphone yi jb yaptım yurt içi ilginçtir hackulosu kurdum appsync 3.1 i kendisi otomatik kurdu bu kadar yurt içi iphonelerde zarar yoktur bi şey oldumu restore et servise götür o kadar sorun yurt dışı iphonelerde

ıtıri

Üye
arkadaslar bu İTUNES denen meret nasıl kullanılıyor.bilen varmı?
telefonu bagladım ne yapmam gerek.Teldeki bilgilerim nasıl yedeklenir burada?
Yada tele nasıl müzik falan atarım bilen varmı? itunes le tabii

nebukadnezar

Üye
arkadaslar ben ırak tayım.Dün iphone 3GS 16GB aldım.
ilk defa hayatımda iphone kullanacagım.
versiyon 3.1.3, adam JB var dedi,İphoneden APP STOREYE girince paralı uygulamalarda gorunuyor ve inmiyor.Sizce JB gercekmi?
1-İlk olarak ne yapmam lazım telde?
2-JİL BİREK [;)] (yeniyim o kadar yazabiliyorum ancak) VARMI,YOKMU, nasıl bakabilirim telefona,yada nasıl belli olur bu olay?
3-Bu telin hattımıza göre internet ayarlarını nereden yapıyoruz.Bulamadım bir türlü..
3-APP STORE ye gireyim dedim,benden yeni kullanıcı olusturmamı istedi,bende butun adımları takip ederk kredi kartımı kullanarak bir kullanıcı olusturdum.ŞİMDİ NE YAPMIŞ OLDUM?YANİ BU oluşturdugum kullanıcı profili nerede işime yarayacak.
4-İTUNES olayı nedir.PC ye hangi sürümü veya neyi indirip,nasıl kullanacagım,MÜZİK foto falan bunları nasıl yedekleyecegim.
İndirecegim sürümü ve indirme linkini paylasmanız mümkünmü?
5-birde telefonun içinde hiçbiryerde 3GS yada 3G falan yazmıyor.Bunu nereden bakabilirim.ABOUT kısmında sadece versiyon belli?
Lütfen sorularımı cevaplayabilirmisiniz.TELEFON ELİMDE O BANA BAKIYOR ,BEN ONA BAKIYORUM,OYLECE KALAKALDIM.ne yapacagımı bilmiyorum.
NOT: 510 DOLAR a aldım.Kasa güzel.siyah.SİZCE FİYAT NASIL ? TR de ederi ne?
Yardımlarınız için teşekkürler.

telefonda jailbreakli oldugunu menüler de cydia veya installous gibi programların olup olmadıgından anlayabilirsin.varsa jailbreakli,dir.Apple store kredi kartını vermek le iyi yapmamışsın.üyeliğini iptal et bence ordan indirdigin paralı uygulamaların ücreti kredi kartından kesilir.forumda kredi kartı vermeden apple store nasıl üye olacagın detaylı sekilde anlatılmıs.aratırsan bulursun.ayrıca itunnes tan nasıl müzik ve film yükleyecegin ve yedekleyecegin forumda mevcut arama butonunu kullanarak ulaşabilirsin.Telefonun menüsünde pusula varsa veya kamerası kayıt yapıyorsa 3gs dir.yada telefonun arkasında iphone 16 gb yazan yazı parlaksa 3gs dir.510 dolar ıraktan alınma olmasına göre pahalı bi fiyat.eniştem 350 dolar civarına almıstı ıraktan.türkiyedeki piyasası 0 fiyatı 1550 ile 1700 arasında değişiyior.garantili tabi.

arkadaslar bu İTUNES denen meret nasıl kullanılıyor.bilen varmı?
telefonu bagladım ne yapmam gerek.Teldeki bilgilerim nasıl yedeklenir burada?
Yada tele nasıl müzik falan atarım bilen varmı? itunes le tabii

telefonu bilgisayara bggladıgında itunes in içinde sol tarafta ortada iphonun ismini göreceksin.o ismin üzerine sağ tıklayıp back up dersen bilgilerini yedeklersin.müzik yüklemek için yukarda file menüsündennew playlist de ve bir isim ver klsöre.klasöre tıkla atacagın müzikleri ekranın ortasına sürükle bırak.program convert etmesi gerenleri edecek.daha sonra tekrar iphonun adının yazdıgı yazının üstüne tıkla music bölümüne gir yeni oluşturdugun playlisti işaretle sag alt köşeden sync tıkla.bu kadar.

*Slayer*

*Slayer*

Üye
İlk öncelikle hepinize selam söylemeyi borç bilirim. Size bir sorum olcaktı. Ben dün gece telefonu v 4.0 a yükselttim. Elimde 3Gs var. 4.0 için Jailbreak varsa özelden veya buradan bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

ıtıri

Üye
3gs için ***** li navigasyon prosu nereden bulabilirim.Link verebilirmisiniz.Tom tom igo,ndrive falan..

elizkundura

elizkundura

Üye
hayyat arkadai iyi almışsın valla ende alırım ölyese bende cizredeyim cok cok iyiye almışsın valla en son arkadaşa 1350 tl ye aldık var gerisini sen hesapla bana tam detay verirsen sevinirim neresinden aldın erbil duhuk zaho nersinden aldın bide 3 g s dimi eminsin yani saygılar eger cizreye yolun düşerse sana seve seve yardım ederim j de yaparım sana ögretirimde cok basit sen iyice sor simkilitil olmasın sakın iyi akşamlar

adoleb

adoleb

Üye
    Konu Sahibi
selamın aleykum arkadaşlar tatildeydim uzun süredir şimdi ıphone ile giriyorum konu ben yokken ilgilenen arkaşalarla evam etmiş çok memnun oldum .artık sıkca foruma girip sorularınızı hızlı bır şekilde yayınlıcam.ıphone 4 inceleme imkanım oldu ıphone manyagı cok yakın bır arkadaşım var.yaklasık 1000 dolar vererek ıphone sahıp oldu . ilk izlenimlerim 3 gs ile arasında pek bir fark göremedim. 3 tane önemli fark bence iki kat para vermeye değemz. ilk özellk 3 gs den farklı olarak kamerası . 5 mp olup flashda koymuşlar. tabi ön tarafada konulan kamera kusursuz yapıyor ıphonu. ikinci ve bence önemli bir özellik klasörleme özelliği . ve tabi hafıza kartı destegide ıphone 4 g yi
evliya ypmış olsa gerek . arkadaşım sıkca rastlanan problemlere rastlamadı. çekmeme sorunu dokununca olmadı . sarı çay lekeleride şimdilik yok. yanı memnun. ancak parası çok fazla olan mutlaka almalı. ancak benım gibi orta boy bir geçimi olanlara tavsiyem 4 ün çıkmasıyla 3 gsde belirli düşüklükler olacaktır. kusursuz bir telefon için 3 gs hem daha ekonomık hemde kullanşlıdır. sorularınıza en gec 2 saat içinde cavap verilecektir. şimdiden teşekkür ederim saygılar.. bu arada os 4 e henuz yükseltmedim henuz kusursuz jb çıkmadıgı ıcın beklemekte fayda vardır . saygılar

Üst Alt