Samsung Galaxy W (wonder) Gt-i8150 Ürün Incelemesi Ve Pratik Kullanım

Sponsorlu Bağlantılar

steelstil

steelstil

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy W (wonder) Gt-i8150 Ürün Incelemesi Ve Pratik Kullanım
Samsung Galaxy W (Wonder) GT-I8150 Hakkında

Steelstil
Bir süredir telefon alma telaşı içerisindeydim. Ne alsam ne alsam, onu mu alsam şunu mu alsam diye diye en sonunda bir kampanya dahilinde iyi bir indirimle aldım diyebilirim. Ayrıca şu an itibariyle ben aldıktan sonra yaklaşık 200 TL kadar da fiyatı artmış durumda (:

Elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce ürün incelemesini yapmaya çalışacağız. Yeni özellikleri, güncellemeleri oldukça da içerik de elbette güncellenecek. Öncelikle

Nedir bu Galaxy W? Özellikleri nelerdir?

Platform
850 / 900 / 1800 / 1900 MHz GSM & EDGE Bandı
900 / 2100 MHz 3G Bant
GPRS Ağı ve Verileri: 850 / 900 / 1800 / 1900 (Slave)
EDGE Ağı ve Verileri: 850 / 900 / 1800 / 1900 (Master)
3G Ağı ve Verileri: HSDPA14.4 / HSUPA 5.76
Android 2.3 (Gingerbread)
Android Tarayıcı

Dış Özellikler
115,5 x 59,8 x 11,55 mm Boyut
114,7 gr

İşlemci
Chipset : Qualcomm MSM8255T Snapdragon
CPU : 1.4 GHz Scorpion
GPU : Adreno 205
(gsmarena.com)

Ekran
16M Renkli TFT Teknolojisi
480 x 800 Çözünürlük
3,7″ Ekran Boyutu

Batarya
1500 mAh pil Kapasitesi

Hafıza
- Ram : 512MB
- Rom : 2GB
- Stroge : 1,70GB
- MicroSD ( Maks. 32 GB)
(gsmarena.com)

Kamera
5 Megapiksel
Dijital Yakınlaştırma
LED Flaş
Otomatik Odaklama
Çekim Modları
Fotoğraf Efektleri
Beyaz Dengesi
ISO

Video
Video Oynatıcı
hd Video Kayıt 720 p
Video Akışı
Görüntülü Görüşme
Dokunmatik Klavye

Bağlanabilirlik
BT 3.0
2.0 Yüksek Hızlı USB
USB Yığın Depolama mevcut
Android Tarayıcı
SyncML (DS) 1.2
SyncML (DM) 1.2, FOTA, Lawmo
WIFI 802.11 b/g/n
AGPS Desteklenir
PC senk. Uygulaması: Kies

Eğlence
Dahili arkaalanlar
FM Radyo
RDS

Müzik&Ses
MP3 Çalar
Polifonik Zil Sesleri
MP3 Zil Sesleri
DRM v1.0 FL / CD / SD
3D Ses Teknolojisi: DNSe

Kişisel Bilgi Yönetimi
Ay / Hafta / Gün / Ajanda Takvim
Saat
Dünya Saati
Alarm
Hesap makinesi
Not Defteri
Kronometre
Geri Sayım Sayacı

Mesajlaşma
SMS / MMS
Tahminli Metin Girişi T9
E-posta (POP3, IMAP4, SMTP, SSL)
VCard / vCalendar mevcut
Gtalk

Arama Fonksiyonları
Arama Süresini Gösterme
Arayan Kimliği
Arama Kayıtları
Konferans görüşme
Eller serbest modu

Kutunun içeriği alındığı yere göre distrübütör dahilinde (MicroSD kart konulması ya da konulmamasına göre) değişiklik gösterebilmektedir.

Bizim kutunun içeriği ise;









Tasarım bakımından gerçekten güzel bir telefon. Siyah ve Beyaz renkli çeşitleri bulunmaktadır. Oldukça hafif olan bu cihaz görüntüsü ile de gayet şık duruyor. Daha önce hiç Samsung kullanmama rağmen iyi bir izlenim bıraktı diyebilirim. Bakalım ilerleyen günlerde göreceğiz fikrimizin değişip değişmediğini.

Şimdi bir kaç test yapalım..

LCD TEST

*#0*# tuşlayarak LCD Testini gerçekleştirebilirsiniz. Red, Green, Blue renkli ekranları sırayla açıp inceleyerek Ölü Pixel kontrolünü yapabilirsiniz. Ekranda herhangi bir beyaz-siyah nokta yoksa sıkıntı yok demektir. Yine benzer şekilde bu ekrandan ekran sensörünü, kamera ayarlarını, dokunmatiğini, hoparlör testlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Hard Format

Telefonunuza Hard Format atmak için..

*2767*3855#

DİKKAT! Bu işlemi yaptığınızda telefonunuzdaki tüm bilgiler silinir ve telefon sıfır gibi olur…

Telefon Ekran Görüntüsünü Kaydetme

Telefonunuzun ekran görüntüsünü kaydetmek istiyorsanız önce Orta Tuş ardından Kapama Tuşuna basarak telefonun ekran görüntüsünü resim olarak kaydedebilirsiniz.

Mesaj Sesi Değiştirme

Mesaj sesini değiştirmek istiyorsanız Dosyalarım klasörünün içerisinde Media adında bir klasör oluşturun. Daha sonra media klasörünün içerisine Audio adında bir klasör daha oluşturun. Daha sonra bu audio klasörünün içerisinde de Notifications adında bir klasör oluşturun. Ardından mesaj sesi yapmak istediğiniz şarkı/parçayı buraya taşıyın. Daha sonra Mesajlar menüsünün Ayarlar‘ındaki Bildirim Sesinden değiştirebilirsiniz. Özetlemek gerekirse;

Dosyalarım / Media / Audio / Notifications / Seçilen şarkı şeklinde olması gerekiyor.

Uygulamaları SD Karta Taşıma

Telefonda donma, yavaşlama vb. sorunlar yaşıyorsanız

Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamaları Yönet ‘SD KARTTA‘ ikonuna tıklayın. Listeden herhangi bir uygulamaya tıklayın ve uygulama ayrıntısı çıktığında ‘SD Karta Taşı‘ seçeneğini seçin.

(Bu şekilde bir çok uygulamayı taşıyabilirsiniz. Listede olmayan uygulamalar ise SD karta taşınamıyor. Root edildiğinde ancak taşınabiliyor)

Ürün İnceleme Faslı

Pil Ömrü

Bilindiği üzere yeni nesil akıllı telefonlarda en büyük sorundur. Mutlaka yanınızda bir yedek batarya bulundurmanız gerekmektedir. O yüzden ‘Bu telefonun pili 1 gün gidiyor 2 gün gidiyor lanet olsun’ gibisinden yorum yapmak yanlış olur. Maks. 1,5-2 gün gider b/ilginize..

Ekran

Ekran parlaklığı yeterli düzeye ayarlandığında gayet canlı bir görüntü sağlıyor. Fakat unutulmamalıdır ki LCD parlaklığı pil ömrünü tüketir. Full Performans kullandığınızda evet çok iyi, gayet parlak ve iPhone’u aratmayacak bir parlaklığı var ama dezavantajı da göz ardı edilemez.

Kamera

5 Mp kamerası olmasına karşın çok çok iyi bir kamera diyemeyiz. Lensi daha iyi olabilirdi elbette ama yine de gün ışığında kaliteli bir çekim sağlıyor. (Örneklerini ilerleyen zamanlarda buraya ekleyeceğim) Gece çekimlerinde ise biraz noise oluşabiliyor. Önce AutoFocus ile flash patlatılması ve ardında fotoğrafın çekilme özelliği gayet hoş olmuş.

Wi-fi

Şu an bulunduğum ortamda w-lan olmadığından dolayı bu özelliğini kontrol edemiyorum -ki çok fena stres yaptım bu konuda. Bir an önce test etmek istiyorum ama o da ilerleyen anlarda artık-

Müzik

Ses çıkışı beni tatmin etmedi işin açığı. Daha kaliteli daha yüksek performans beklerken biraz hayal kırıklığı oluştu. Önceki telefonum XPress Music daha iyi ses veriyordu. Fakat kulaklık ile dinlendiğinde çok daha iyi ses çıkışı veriyor. 5.1 sr ses ile birlikte kalitesi daha da artıyor. Geçer not aldı benden =)

Ses

Arama (konuşma) esnasındaki ses beni yıktı diyebilirim. Full açık olmasına rağmen karşı taraftan gelen ses boğuk, kısık ve az çıkıyordu. Bilmiyorum bu sadece bana mı öyle geldi ama eski telefonum (taka tuka olan) kadar çıkıyordu ses. Umarım benim sesim de karşı tarafa böyle gitmiyordu. Arama ve mesaj seslerinin seviyesi de yine bir o kadar az. Özellikle mesaj sesinin farklı seçilememesi ve seviyelerinin düşük olması gerçekten kötü. Bunun yanında titreşim özelliği de düşük.

İşlemci-Ram

Telefon gayet hızlı. En azından diğer telefonlarla kıyaslama ihtimalim olmadığından -kendimce- cverdiğim- puanım geçerli. Fakat sıkıntısı Ram’de. Hiçbir uygulama açık değilken %60ını işletim sisteminin kullanması dezavantaj. Bu durum ileride sıkıntı yaratacaktır eminim. Uzun süreli wi-fi bağlantılarında, surf yaparken temporary files belleğinin dolmasından telefon kilitlenip kalacaktır -hissediyorum-…

Ne kadar olumlu/olumsuz yönleri de olsa da Android işlemcili bir telefonumun olması açısından bence yeterli. Dokunmatik ekran kalibrasyonunun iyi olması ve kampanyayla birlikte uygun fiyata almam iyi denk geldi. =)

Bilinmesi Gereken Terimler

Firmware: Telefon içerisindeki komple yazılım sistemidir. Yani Android. Marka ve modele göre farklı kodlamalar isimler alabilir. Bütün yazılımsal yapı firmware üzerine kurulur. Güncellemeler ve düzeltmeler asıl olarak firmware üzerine çıkar. Firmware için asıl kök yapı diyebiliriz.

Rom: Kimileri firmware ile aynı kefeye koysa da aslında tam olarak onunla aynı değildir. Matematiksel olarak ifade etmek gerekirse Firmware > Rom’dur. Firmware için kök yapı demiştik, Rom için de bu kök yapıyı kullanıcılara göre özelleştiren ve onlara yönelik ek yazılım ve ayarlar içeren yazılım diyebiliriz. Google Android firmware i geliştirip samsung’a verdikten sonra, samsung da stock rom üretip bunu cihaza yükleyip piyasaya sunar.

Stock Rom: Yazılım üreticisi Google ın ürettiği firmware’in cihaz üreticileri tarafından kendi cihazlarına göre özelleştirilmiş hali.

Custom Rom: Üretici firmaların piyasaya sürdüğü stock romların, geliştirici kullanıcılar tarafından üzerinde performans ve görselliğe yönelik değişiklikler içeren modifiye edilmiş hali.

Root: Sistem yazılımı üzerinde tam yetkiye sahip olma durumu.

Kernel: Donanımlar ile işletim sistemi arasındaki çalışmayı sağlayan ve kontrol eden yapı.

Wipe: Kabaca silmek (süpürmek) demektir. Bu terimi gördüğünüz yerlerdeki işlemler sistemdeki ayar ve kullanıcı verilerini siler.

Wipe data/Factory reset: r Recovery seçeneklerinden birisidir. Uygulandığında SD card bölümü hariç herşey sıfırlanır.

Wipe cache partition: Uygulandığında, kurulumlar esnasında oluşturulan geçici dosyaların temizlenmesini sağlar. Kullanıcı verileri(rehber vs.) silinmez. Bilgisayarınızda bulunan temp dosyasının temizlenmesi gibidir.

Non-Wipe: Sistem ayarları ve kullanıcı verileri üzerinde değişiklik yapmayan yazılımlardır.

Recovery: Kabaca kurtarma anlamına gelir.

Download Mod: Cihaza firmware yapısı içerisindeki dosyaları yüklemede kullanılan çalışma modudur.

Recovery Mod: Cihazı zor durumlarda kurtarmaya yarayan çalışma modudur. İçerisinde birkaç sıfırlama seçeneği olduğu için bu isim verilmiştir.

Custom Binary Counter (rom counter): Orjinal olmayan firmware, custom rom ve kernel yüklemelerinin her birinde 1 artan sayaçtır. Download moduna girildiğinde görebilirsiniz.

Jig: Download moduna tuş kombinasyonu ile girmeyen ve rom yükleme sayacını sıfırlamak için kullanılan minik usb aparatı.

Market: resmi ve gayri resmi olarak bulunan uygulama ve oyunların edinildiği kaynaktır.

BLN: Açılımı Back Light Notification’dır. Normalde android cihazlarda bulunmayan bir özellik olan çağrı yada mesaj geldikten sonra uyarı görüntülenmemesi özelliğini ekleyen fonksiyondur.

Wipe Dalvik Cache: Sistem içerisinde bulunan uygulama artıklarını temizlemek için kullanılır. Rom yüklemelerinden sonra oluşacak açılış sorunlarında tavsiye edilir. CWM Recovery menüsünde bulunur.

AOSP: Açılımı Android Open Source Project olan veAndroid Açık Kaynak Projesi olarak çevrilebilen androidin tabanını oluşturan kısaltılmış terimdir. esas olarak hiçbir android sürümünü baz almayan ve dağıtılan kaynak kodlardan üretilmiş romları tanımlamak için kullanılır. örnek olarak miui ve cyanogen gösterilebilirler.

Android Uygulamalarına gelince onları da zamanla bu kısma ekleyeceğim.. Şimdilik benden bu kadar. Güle güle kullanırım umarım =)

Akıllı telefonunuzun şarjı 1 gün bile zor mu dayanıyor? İşte bu rehberimiz tam sizlere göre. Telefonunuzun pil süresini arttırın ve dışarıda şarjım bitecek stresinden uzaklaşın.
Son zamanlarda Twitter’dan, mail yordamı ile ve arkadaş arası sohbetlerde en çok sorulan soru bu telefonun şarjı nasıl daha uzun gider oldu. Artık bu sorular o kadar çok arttı ki ben de böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim.



Benim kullandığım akıllı telefonun şarjı 1 gün zor dayanıyordu. Hatta kullanmaya göre yarım gün gittiği zamanlarda olmuştu. Fakat ben uğraştım ve dikkatli kullanma ile bir buçuk güne kadar çıkardım. Hatta daha az kullanırsam iki gün bile yetiyor.

Bunu başarana kadar çok çektim diyebiirim. Sabah erkenden kullanmaya başladığım telefonum, akşam saat 8 gibi kapanıyordu. Dışarıda bir yerlere gideceksem durum çok kötü bir hal alıyordu.

Artık akıllı telefonlarımız herşeyimiz oldu. Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız Google Haritalar’dan yere bakıyorsunuz. Maillere bakıp, gündemdeki gelişmelere bakabileceksiniz. Düşünün size arkadaşınız bile ulaşamıyor. Kısaca çağ dışı kalıyorsunuz. O noktada telefonun akıllı ya da aptal olması sizin için önemli olmuyor.

Peki bu akıllı telefonların şarjı nasıl daha uzun gider ? Rehberimizde adım adım anlatıyoruz.

1- Ana Ekranda Kullandığınız Duvar Kağıdı ve Tema :

Eğer AMOLED ekrana sahip bir akıllı telefon kullanıyorsanız, siyah ağırlıklı duvar kağıdı tercih etmelisiniz. Çünkü AMOLED teknolojisi beyaz gibi açık renkleri verirken daha çok güç tüketirler. LCD ve SLCD ekranlarda ise böyle bir durum söz konusu değil.

Özellikle Android kullanıcılarına yönelik önerim ise animasyonlu duvar kağıdı kullanmamaları. Animasyonlu duvar kağıdı, telefonun donanımını daha çok kullanıyor. Bu da bileşenlerin daha çok güç tüketmesine sahip oluyor.

Ayrıca Android kullanıcıları ekranlarına ekledikleri Widget’lara dikkat etmeliler. Hep senkronize ile çalışan ve yoğun 3D grafiklere sahip Widget’lar, hem veri bağlantısı çektiği hem de donanımı kullandığı için şarjınızı etkiler.



2- Ekran Aydınlatması :

En iyisi bu alanı otomatik ayarda bırakmak.

Ama ben otomatikte kalmasını sevmiyorum. Dürüst konuşmam gerekirse ben hep ışığı en yüksek seviyede açıyorum. Çünkü buradaki tüm maddeleri gerçekleştirdiğinizde şarj süreniz uzayacak ve buna gerek duymayabileceksiniz.



Fakat yok ben en fazla kaç gün gidebilecekse o kadar gitsin istiyorum diyorsanız, önerimi dinlemenizde fayda var. Akıllı telefonların büyük ve geniş ekranları özellikle gün ışığı altında pek iyi okunmuyor. O zaman hiç zorlamayın ve telefonun ışığını biraz yüksek bir seviyeye getirin.

Fakat hava kararmaya başladıkça, özellikle akşamları ekran ışığınızı kısın. Akıllı telefonların ekran ışıkları en az seviyede bile, akşamları yeterli ışığı sunuyor. Bu da etkili bir taktik.

3- Kablosuz Bağlantılar :

Akıllı telefonlarda en çok güç tüketen birimler hiç kuşkusuz kablosuz bağlantılar. WiFi, Bluetooth, gps ve 3G diye sıralarsak, 3G ve GPS tamamen sarj düşmanı.

Kendi denemelerime göre tüm kablosuz bağlantıların kapanması ile hepsinin açık olması arasında en az yarım gün oynama farkettim.



Mesela GPS’i kapatın. Sadece işinize yarayacağı zaman aktif edin. Android ve Symbian Belle’de kısa yolları mevcut. Pratik bir şekilde açıp kapatabiliyorsunuz. Ayrıca Bluetooth açık dolaşmayın. Gereksiz yere o da şarj ısrafı.

3G ve WiFi’yı da açık tutup, yeri geldiğinde bağlanalım bakalım demeyin. Bağlanacağınız zaman açın. İllaki açacağım diyorsanız ise Android’de eşitlemeyi kapatın.

Eşitleme / Senkronizasyon, belli bir sürelerde veri çektiği için o da şarjınıza negatif etki etmekte. Kullanacağınız zaman senkronize etmeniz en mantıklısı.

4- RAM’inizi ( Geçici Bellek ) Boş Bırakın ve Altta Program Çalıştırmayın :

En çok hata burada yapılıyor. Telefonda ne kadar uygulama varsa açık ve altta bekliyor. E bu sayede işlemci hep tam hızla çalışıyor. Sonuç ortada.

Ondan sonrada hem telefonum yavaş hem de şarjım az gidiyor diye şikayetler geliyor. O zaman bir notebook alalım ve içerisinde bir sürü programı çalıştıralım, öyle bekleyelim. Bakalım şarjı ne kadar gidiyor ?

Özellikle Android için program sonlandıran uygulamalar var. Ama bu uygulamaların çoğu 7 /24 kendileri çalıştığı için yine şarja olumsuz etkide bulunuyor.

Android kullanıcılarına bu programı tavsiye ediyorum. Bu uygulamayı indirin. Widget’a tıkladığınızda tüm çalışan uygulamaları kapatıyor. Fakat programın simgesine tıklayıp açarsanız, çalışan uygulamarı görebilir ve istediğinizi kapatabilirsiniz. Ben bu yöntemi tavsiye ediyorum.

Hepsini kapattığınızda, sistem uygulamaları da kapanıyor ve sonra işlemci bunları açmak için tekrar güç harcıyor. Programı indirebilirsiniz.

5- Akıllı Telefonunuzun İşlemcisini Verimli Yönetin :

Bu kısım Root’lu kullanıcılar için geçerli. Root yapmamış kullanıcılar, bu hakka sahip olmuyorlar. Akıllı telefonlar özellikle Linux tabalı olanlar, belirli işlemci hız ayarları ile piyasaya sürülüyorlar.

Genelde Ondemand ayarında olan telefonlar, işlemci kullanım miktarına göre hızını ayarlayabiliyorlar. Mesela aldığını 1 GHz işlemcili telefon, hep 1 GHz hızında çalışmıyor.



Örnek olması için kendi telefonum, 1 GHz – 265 MHz aralığında çalışmakta. Ben bu hızları değiştirdim. Eğer telefonda şarj azalmış ve maksimum dayanması için 500 – 128 yapabilirsiniz. Ama yapacağınız iş daha geç biteceğinden, işlemci kendini %100 kullanacak. Bu da ekran ışığınızın açık kalması ve sizin beklemeniz anlamına gelecek. Yani şarj az gitsin diye uğraşıp, çile çekip, daha çok şarj harcayacaksınız.

Ben telefonumu 1190 – 450 aralığında kullanıyorum. Hem daha hızlı oluyor hem de işlerimi takılmadan yapabiliyorum. Şarj süresi önemli ise 1190 – 128 aralığını seçiyorum.

Yanılmayın ! İşlemci hızınızı düşürmek, telefon üzerinde işlem yaparken şarjınızı arttırmayacak. Çünkü yavaş çalışacağından, işlemciyi %100 kullanacak ve iş geç biteceğinden sizin ekran ışığınız açık kalacak.

6- Şarj Ederken Telefonun Bataryasını Tam Doldurmak :

Biz zaten %100 doldurup öyle şarjdan çıkarıyoruz demeyin. Telefondaki yazılım, bataryayı tamamen şarj etmiyor. Belli bir tolerans payı bırakıyor. İşte biz bundan da faydalanacağız. Özellikle HTC Desire’da denedim ve başarılı olduğunu gördüm. Her firma, her modelinde bu payı bırakacak değil. Ama sizin telefonunuzda bırakılmış olabilir. Denemekten zarar gelmez.

İzleyeceğiniz adımları anlatıyorum:

1-Telefonu %100 dolana kadar şarj edin.

2-Telefonu şarjdan çıkarın ve telefonu kapatın.

3-Telefonu tekrar şarja takın ve bekleyebildiğiniz kadar bekleyin. ( 1-3 saat arası )

4-Telefonu şarjdan çıkarın ve telefonunuzu açın.

5-Telefonunuzu açtıktan sonra 2-5 dakika arası hiç birşey yapmadan bekleyin. ( Şarja takılı olmasın )

6-Telefonunuzu tekrar kapatın ve en az yarım saat tekrar şarja takın.

7-Şarjdan çıkarın ve telefonunuzu normal kullanın. İşlem bitti.

Bu yöntem ile bataryanız kalibre olmuş oluyor ve tam olarak doluyor. Bunu bir kere yapmanız yeterli. Ondan sonra kendisi tam dolana kadar şarj ediyor.

7- Özel Sürüm İşletim Sistemlerine Yönelin :

Bu madde de Root yapan Android kullanıcılarına yönelik. Android cihazlara telefon üreticileri tarafından yapılan arayüzler, şarj ömrüne negatif etki yapıyorlar.

TouchWiz, Sense gibi arayüzler, hem sistemi daha çok yoruyor, hem de şarj süresini azaltıyorlar.

CyanogenMod gibi saf Android sürümlerine benzer arayüzleri taşıyan özel Android versiyonlarını kullanmayı tercih edin. Özellikle CyanogenMod 7.1 ile şarj süreniz çok uzuyor. Şaşıracaksınız.

Tabi bu yöntemi herkese önermiyoruz. Android konusunda bilinçli ve telefonun tüm yazılımını değiştirme riskini göze alacak okurlarımız için öneriyoruz.

[Pil ömrü ile ilgili olan kısım alıntıdır]

Hani olur da ‘Ben bu telefonu sökmek istiyorum. Ne nerde görmek istiyorum!’ derseniz buyrun size detaylı bir video. Yalnız siz siz olun dikkatli olun derim yani bilmem anlatabildim mi (:



Olmazsa olmaz Android Programları

  • 5iromToolbox: Herhangi bir durumda; silinmesine karşılık imei numaramızı yedeklemeye yarar.
  • ToolBox5irom : Telefonunuzda bulunması gereken kullanışlı bir android uygulamasıdır.
  • Adfree: Marketteki ücretsiz uygulamalarda çıkan reklamları engeller.
  • Advanced Task Killer: Arka planda çalışan görevleri tek tuşla durdurmaya yarar. Ayrıca o an çalışan ve kapanmaması gereken uygulamaları yeşil renkte gösterir.
  • Alarm Clock: Çok güzel bir alarm uygulaması. Alarmı durdurmak için isterseniz size basit problemler bile soruyor.
  • Aldiko: Çok güzel ve kullanışlı bir kitap okuma programı. Pdf ve text dahil bir sürü formatı sorunsuzca açabiliyor.
  • App 2 Sd: Kurduğunuz uygulamaları hafıza kartına taşımaya yarar. Bu sayede telefon hafızamız erkenden dolmaz.
  • Barkod Tarayıcı: Ürünlerin QR kodlarını okumaya yarar. Bu sayede internet üzerinden ürünlerin fiyatını öğrenebilirsiniz. Ayrıca QR kodları sayesinde uygulamala linkleri görülür.
  • Blackmart Alpha: Tüm uygulama ve oyunları “bedava” yükleyebileceğiniz market. Ayrıca yüklü tüm programlarınızı da bu market üzerinden güncelleyebilirsiniz.
  • Color Note: Çok kullanışlı bir not tutma programı. Otomatik yedekleme özelliği var. Ayrıca widget olarak da kullanılabiliyor.
  • Documents to go: Tüm ofis dosyalarını ve pdf dosyaları açmaya ve düzenlemeye yarayan muhteşem ofis paketi. Sıfırdan dosya da yaratabilirsiniz.
  • Dolphin HD: Kullandığım en güzel tarayıcı. Hem flaş desteği sorunsuz hem de oldukça fazla eklenti desteği var. Alternatif olarak opera da kullanılabilir.
  • Droidstats: Arama dakikaları, sms ve tüm data trafiğinizi tutan bir program. İsterseniz limit de koyabiliyorsanız.
  • Elixir 2: Bataryanın sıcaklığı ve ömrü, hafızada kalan boş yer, işlemci hızı ve frekansı, boş ram gibi telefonla ilgili tüm “teknik” detaylara bakabileceğiniz, widget olarak masaüstüne koyabileceğiniz bir uygulama. Ayrıca telefonun tüm sensörlerini test edebilir ve işlemci ve rami ne kullanıyor görebilirsiniz.
  • Es File Explorer: Çok başarılı bir dosya yöneticisi. Rar ve zip gibi sıkıştırılmış formatları da açabiliyor ve ayrıca dosya paylaşımı için ek uygulama yüklemenize gerek kalmıyor.
  • Screen Caller Id: Arayanın resmini (varsa videosunu) tam ekran yapmaya yarayan program.
  • Gps Test Plus: Telefonun gps alıcısının kaç tane uyduya bağlanabildiği, uyduların yerlerini vs gösteren, gps’in düzgün çalışıp çalışmadığını denetleyen program.
  • HDR Camera+: En kaliteli fotoğrafları çekebileceğiniz uygulama. Ayarlarını kurcalarsanız en doygun renklerde en iyi fotoğrafı çekebilirsiniz. Ancak fotoğraflarınızı efekt ile beraber çekmek istiyorsanız Camera Zoom FX, fotoğrafı çektikten sonra efekt eklemek istiyorsanız pixlr-o-matic’i tavsiye ederim.
  • LGO: Türkiye’de kullanabileceğimiz en güzel navigasyon programı. Burada sadece apksi var.
  • Juice Defender: Telefonun şarjını uzatan bir uygulama. Telefonu kullanmadığınızda açık kalan gps, wifi ve mobil datayı otomatik kapatır. Arka planda açık kalan uygulamaları belli bir süre sonra otomatik sonlandırır. Şarj sorunu yaşayanlara tavsiye ederim.
  • Market Enabler: Markete hiç bir engel olmadan ulaşabilmek için. Böylece ülkemizde gözükmeyen programları ve ücretli uygulamaları yükleyebilirsiniz.
  • Mp3 Music Download: Telefona istediğimiz şarkıyı indirebilmek için. Oldukça geniş bir arşivi var. Bulmadığı şarkı olmadı.
  • MX Video Player: 720p videoları dahi sorunsuzca ve altyazı desteği ile izleten video oynatıcı. Codec desteği ile açamadığı video yok.
  • Msn Mercury: Bence en kullanışlı msn uygulaması.
  • Player Pro: Ekolayzır desteği ile müzik dinlemek için güzel bir program. Albüm kapaklarını ve şarkı sözlerini de netten indirebiliyor. DSP Pack ile daha fazla ekolayzır desteğine kavuşuyor.
  • Quickpic: Telefonun kendi galerisinden kat kat hızlı ve güzel galeri uygulaması.
  • Ringdroid: İstediğimiz parçayı istediğimiz gibi kesip biçerek melodi yapmamıza olanak veren program.
 
Son düzenleme:


Üst Alt