ARKADAŞLAR IPHONE İLE ilgili bütün sorunlarınızla ilgilenirim .(turkcelld calısıyorum)

Sponsorlu Bağlantılar

poestt

Üye
telefon 2.el yurtıcı mı yurtdısı mı oldugunu bılmıorum . . ama restore cıkmıo kı hıc bıse cıkmıo sadece ıtunes ıphonu goruo ve baska bıse ykk iphonun ustune geldıgımde sag tıkladıgımda sadece cıkıs var ve artı olarak no sımcard lock gıbı bı hata cıkıo ıtutes sayfasında ne restore var ne update nede ıtunes sayfasında ıphone nolur yardımcı ol ya cldırmak uzereyım

seneryoruk

seneryoruk

Üye
3.1.2 için araştırdım ama bir sürü paylaşım yapılmış...

Bu işten anlayan bi arkadaş bana paylaşımlardan birisini önerirse sevinirim...

adoleb

adoleb

Üye
    Konu Sahibi
poest donanımsal bir arıza olabilir telefonunda . hiç bir şey yapmıyorsa :s telefon şu an ıtunes bağlanıp güncellenmeyi bekliyo ilk aldıgımızda yaptıgımız aktivasyon gibi. telefonun yurt dısı ise kayıt ettirilmemiş olabilir.bu yüzden sen restore yaptıgında 3.1.3 ü yüklemişse eğer onun için henüz unlock mevcut değil.bu yüzden kitlenmiş olabilir.binlerce kişi bu yuzden ıphonenu kutusundan çıkaramıyo kardeş..

--------------- Ekleme ---------------

seneryoruk. senin için araştırdım bıraz . burada yapmayı denıyorlar tabi cihazın yurt içi ise

maktama

maktama

Üye
kayıtlı yaa..firmware 3.1.2 indirdim nasıl yüklenir?

Nadir, firmware'i 3.1.3 yapmadıysan ve bilgisayarın telefonu görmede bir sıkıntısı yoksa 3.1.2 fw'i itunesda shift tuşuna basılı tutup restorea tıklarsan indirdiğin 3.1.2 fw'i bilgisayarındaki yerinigöstererk seçebilir ve 3.1.2 restore edebilirsin sanırım. Ama dediğim gibi 3.1.3'e yükseltmediysen.
Bazı yazılarda telefon sorun çıkardığında itunes illaki 3.1.3 yükletmeye zorluyor gibisinden birşeyler okumuştum ama başıma gelmediği için ne kadar doğru bilmiyorum.

poestt arkadaşım, telefonunu bilgisayara bağlayıp itunes ile aktive etmen gerekiyor, telefonda gördüğün o kablo ve itunes işareti onu söylüyor ancak Adoleb'in dediği gibi restore ederken kendin ayrı olarak indirdiğin 3.1.2 fw'i shifht+restore ile seçip yüklemediysen itunes otomatik olarak 3.1.3 yükler telefonuna ve eğer telefonun yurt dışı ise ozaman geçmiş olsun işte. Unlock bekleyeceksin.

poestt

Üye
telefoncuya goturdum yaptıı 25 tl ye ve sorun halloldu yınede cok tskkurler

adoleb

adoleb

Üye
    Konu Sahibi
tamam sevidim poestttt

ıtıri

Üye
arkadaslar merhaba..
İPHONE dünyasına ilk defa adım atıyorum.
Ben IRAK ta calısıyorum ve buradan bir İPHONE 3GS almak istiyorum.size birkac sorum olacak umarım cevaplarsınız.
1-Telfonu ikinci el alacagım.Alırken nelere dikkat etmem gerek.
2-Hangi versiyonda olması gerek ve bunun 3g mi yoksa 3GS mi oldugunu,hangi versiyonda oldugunu nasıl anlarım ?Kısa yol tusu falan nedir.hani yıldız bilmem kac ve kare gibi?,
3-Kasasında neler yazmalı ve ne ozellikler olmalı ?
4-Iraktan alıp TR de kullanacagım.Ve kendi pasaportuma işletecegim.TR deki operatorlerle calısırmı? ne yapılması lazım?
5-İnternette biraz baktım ama kafam karma karısık oldu,Bir sürü işlem bir sürü terim var.CİLBERK midir,Milberk midir nedir ,bu olay nedir,Nasıl yapılır? İlla bunun yapılmasımı lazımdır falan?
Yeni İPHONE tel alan birisi ilk defa ne yapmalıdır,Telefondan en fazla nasıl verim alınır.
Arkadaslar tekrar edeyim Alırken aldanmamak için En onemli nelere dikkat etmem gerek.
Bu sorularıma cevap verebilirseniz size minnetta olacagım.Sizlerden gelen yorumlara gore bekleyim alacagım.Şimdiden herkese cok teşekkür ederim.İyi günler.

deveci85

Üye
Elimde yurt dışından gelme 3gs 3.1.3 iphone var. İlk geldiğinden Türkiye'deki sim kartlarla denedim hepsi ile çalıştı. Spirit.exe uyguladım, cydia yükledim her şey normaldi, Pasaportla kaydını yaptırma aşamasında telefon görüşmeye kapatıldı. İnternet üzerinden kaydının yapıldığını yaklaşık bir haftadır teyit ediyorum. Telefonum operatörü bulamıyor servis yok uyarısı veriyor.Sağ üst köşede telefon işareti var. Telefonum kilitlendi mi, bende unlock çıkmasını bekleyecekmiyim?

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Nadir, firmware'i 3.1.3 yapmadıysan ve bilgisayarın telefonu görmede bir sıkıntısı yoksa 3.1.2 fw'i itunesda shift tuşuna basılı tutup restorea tıklarsan indirdiğin 3.1.2 fw'i bilgisayarındaki yerinigöstererk seçebilir ve 3.1.2 restore edebilirsin sanırım. Ama dediğim gibi 3.1.3'e yükseltmediysen.
Bazı yazılarda telefon sorun çıkardığında itunes illaki 3.1.3 yükletmeye zorluyor gibisinden birşeyler okumuştum ama başıma gelmediği için ne kadar doğru bilmiyorum.

poestt arkadaşım, telefonunu bilgisayara bağlayıp itunes ile aktive etmen gerekiyor, telefonda gördüğün o kablo ve itunes işareti onu söylüyor ancak Adoleb'in dediği gibi restore ederken kendin ayrı olarak indirdiğin 3.1.2 fw'i shifht+restore ile seçip yüklemediysen itunes otomatik olarak 3.1.3 yükler telefonuna ve eğer telefonun yurt dışı ise ozaman geçmiş olsun işte. Unlock bekleyeceksin.
hallettim canım..dediğin gibi yaptım..şimdi kullanıyorum..sorunsuz..teşekkür ederim..

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Elimde yurt dışından gelme 3gs 3.1.3 iphone var. İlk geldiğinden Türkiye'deki sim kartlarla denedim hepsi ile çalıştı. Spirit.exe uyguladım, cydia yükledim her şey normaldi, Pasaportla kaydını yaptırma aşamasında telefon görüşmeye kapatıldı. İnternet üzerinden kaydının yapıldığını yaklaşık bir haftadır teyit ediyorum. Telefonum operatörü bulamıyor servis yok uyarısı veriyor.Sağ üst köşede telefon işareti var. Telefonum kilitlendi mi, bende unlock çıkmasını bekleyecekmiyim?
evet 3.1.3 için henüz nlock yok..bekleyeceksin..

kill4youfenerbahçe

kill4youfenerbahçe

Üye
arkadaslar merhaba..
Ben IRAK ta calısıyorum ve buradan bir İPHONE 3GS almak istiyorum.size birkac sorum olacak umarım cevaplarsınız.
1-Telfonu ikinci el alacagım.Alırken nelere dikkat etmem gerek.
2-Hangi versiyonda olması gerek ve bunun 3g mi yoksa 3GS mi oldugunu,hangi versiyonda oldugunu nasıl anlarım ?Kısa yol tusu falan nedir.hani yıldız bilmem kac ve kare gibi?,
3-Kasasında neler yazmalı ve ne ozellikler olmalı ?
4-Iraktan alıp TR de kullanacagım.Ve kendi pasaportuma işletecegim.TR deki operatorlerle calısırmı? ne yapılması lazım?
5-İnternette biraz baktım ama kafam karma karısık oldu,Bir sürü işlem bir sürü terim var.CİLBERK midir,Milberk midir nedir ,bu olay nedir,Nasıl yapılır? İlla bunun yapılmasımı lazımdır falan?
Yeni İPHONE tel alan birisi ilk defa ne yapmalıdır,Telefondan en fazla nasıl verim alınır.
Arkadaslar tekrar edeyim Alırken aldanmamak için En onemli nelere dikkat etmem gerek.
Bu sorularıma cevap verebilirseniz size minnetta olacagım.Sizlerden gelen yorumlara gore bekleyim alacagım.Şimdiden herkese cok teşekkür ederim.İyi günler.
1-Telfonu ikinci el alacagım.Alırken nelere dikkat etmem gerek : telefon çizik olmasın ytr yani camına felan dikkat et
2-Hangi versiyonda olması gerek ve bunun 3g mi yoksa 3GS mi oldugunu,hangi versiyonda oldugunu nasıl anlarım ?Kısa yol tusu falan nedir.hani yıldız bilmem kac ve kare gibi? : en kolay yolu 3gs de pusula var bak menüde pusula varsa 3gs dir
3-Kasasında neler yazmalı ve ne ozellikler olmalı ?Çinliler saolsun kasasını dahi bire bir kopyasını yapmışlar bilmeyen biri zorlanır anlamaz onun için youtube tan yada başka yerden iphone videosunu izle o zmn çok kolay ayırt edersin.
4-Iraktan alıp TR de kullanacagım.Ve kendi pasaportuma işletecegim.TR deki operatorlerle calısırmı? ne yapılması lazım?cihazın hakkında menüsüne gir orda sürüm 3.1.2 yazıyorsa süper 3.1.3 yazıyorsa şimdilik beklemen lazım yurtdışı cihazları 3.1.3 sürümü ile çalışmaz.
5-İnternette biraz baktım ama kafam karma karısık oldu,Bir sürü işlem bir sürü terim var.CİLBERK midir,Milberk midir nedir ,bu olay nedir,Nasıl yapılır? İlla bunun yapılmasımı lazımdır falan?Telefondan zevk almak istiyorsan kessinlikle jailbreak yapman lazım ve yurtdışı telefonların TR de çalışması için bu maalesef şart ama şuan yurtdışı iphonelarda sadece 3.1.2 sürümü için jb var 3.1.3 ise bırak kalsın alma yada al bekle senin kararın bu.
Yeni İPHONE tel alan birisi ilk defa ne yapmalıdır,Telefondan en fazla nasıl verim alınır:Valla ilk alınca gözlerim doldu ağlamaklı oldum ve sonra dua ettim Allah kaza bela vermesin Allah Steva amcadan razı olsun diye...Kimi arkadaşlar kurban kesmiş ama ben tabiki o kadar abartmadım:P:İtunestan free uygulama indir ilk önce yavaş yavaş ısınırsın cihaza biraz alışman lazım ve forum sitelerini gezmen lazım.
Arkadaslar tekrar edeyim Alırken aldanmamak için En onemli nelere dikkat etmem gerek.:Cihazın ne kadar temiz olduğuna dikkat et camın çevresinde metal kasa var onda darbe var ise bak bakalım darbe çevresinde camda kırık vidasına bak hoparlörün orda vidalarda oynama var mı diye açılmış olma ihtimali vardır.Home tuşu ki zaten tek tuş o cihazda o var onun altında metal aksamda kasılma var mı o varsa kesin cihaz açılmıştır alma sakın.
Bu sorularıma cevap verebilirseniz size minnetta olacagım.Sizlerden gelen yorumlara gore bekleyim alacagım.Şimdiden herkese cok teşekkür ederim.İyi günler:Sanada iyi günler

batu26

Üye
Merhaba , iyi günler.

Yaklaşık 1 haftadır alış-veriş sitelerinde ve forum sitelerinde geziniyorum. Temmuz 2010'un 15'i gibi yeni bir telefon almayı planlıyorum. Tercihim arasında 2 telefon var : IPhone 3GS veya Nokia N97. Gezdiğim tüm sitelerde ya taraflı ya da tamamen kullanıcı sadece 1 telefonu klullandığı için TAM OLARAK OBJEKTİF yorum getirilmemeiş. Ama araştırmalarımda IPhone 3GS'de Tv desteği , radyo , Kameranın 3.2 MP olması , kamerada flash olmaması ve GÖRÜNÜLÜ KONUŞMANIN OLMAMASI gibi dezavantajlar gördüm. Fakat Nokia N97'de de dokunmatik, donma gibi sorunlardan dert yananların sayısı oldukca fazla. Ayrıca IPhone'un dokunmatiği ve uygulamaları N97'ye karsı ezici bir üstünlük sağlıyor.

Arkadaşlarımız kamera 3.2 fakat programla 4 MP'e kadar yükseltiliyor demişler. Bu kameranın donanımsal olarak zedelenmesine yol açabilir mi ?

Ayrıca Konya'da ikamet ediyorum. Konya'da IPhone 3gS veya Nokia N97'yi nerelerden almamı önerirsiniz : hata ve sorunlarla bogusmamam için ?

Son olarak da alım-satımlarda sizce hangi üründe ( Iphone veya Nokia ) daha fazla fiyat düşüyor ? ve Donanımsal bir sorunla karsılastıgımda hangi ürünün teknik destek ağı daha gelişmiş ?

Sorularımı yanıtlarsanız sevineceğim... Kolay gelsin.

sever1

sever1

Üye
Merhaba , iyi günler.

Yaklaşık 1 haftadır alış-veriş sitelerinde ve forum sitelerinde geziniyorum. Temmuz 2010'un 15'i gibi yeni bir telefon almayı planlıyorum. Tercihim arasında 2 telefon var : IPhone 3GS veya Nokia N97. Gezdiğim tüm sitelerde ya taraflı ya da tamamen kullanıcı sadece 1 telefonu klullandığı için TAM OLARAK OBJEKTİF yorum getirilmemeiş. Ama araştırmalarımda IPhone 3GS'de Tv desteği , radyo , Kameranın 3.2 MP olması , kamerada flash olmaması ve GÖRÜNÜLÜ KONUŞMANIN OLMAMASI gibi dezavantajlar gördüm. Fakat Nokia N97'de de dokunmatik, donma gibi sorunlardan dert yananların sayısı oldukca fazla. Ayrıca IPhone'un dokunmatiği ve uygulamaları N97'ye karsı ezici bir üstünlük sağlıyor.

Arkadaşlarımız kamera 3.2 fakat programla 4 MP'e kadar yükseltiliyor demişler. Bu kameranın donanımsal olarak zedelenmesine yol açabilir mi ?

Ayrıca Konya'da ikamet ediyorum. Konya'da IPhone 3gS veya Nokia N97'yi nerelerden almamı önerirsiniz : hata ve sorunlarla bogusmamam için ?

Son olarak da alım-satımlarda sizce hangi üründe ( Iphone veya Nokia ) daha fazla fiyat düşüyor ? ve Donanımsal bir sorunla karsılastıgımda hangi ürünün teknik destek ağı daha gelişmiş ?

bence iphone 3gs al yada bekle 4g yi al....n 97 bekleneni veremedi zaten..

iphonenun kamerası donanımsal olarak değilde programlarla 4mp oluyor...nokianın 2.el piyassı iphone göre çok düşüyor..teknik destek ağı ise nokia olabilir ama tam olarak bilmiyorum

batu26

Üye
bence iphone 3gs al yada bekle 4g yi al....n 97 bekleneni veremedi zaten..

iphonenun kamerası donanımsal olarak değilde programlarla 4mp oluyor...nokianın 2.el piyassı iphone göre çok düşüyor..teknik destek ağı ise nokia olabilir ama tam olarak bilmiyorum

Öncelikle mesajımı cevapladıgınız için teşekkürler. 4G'nin tahmini fiyatı 2000TL vs. diyorlar o kadar bütçe ayıramam. N97 veya IPhone 3gS 'den birini alacağım.

IPhone'un kamerasının programla 4MP yapılması telefona zarar verir mi demek istedim ?

IPhone çok narin oldugu için arızalanma durumunda yeterli destek sağlanıyor mu ?

Tüm görüşleri bekliyorum...

sever1

sever1

Üye
Öncelikle mesajımı cevapladıgınız için teşekkürler. 4G'nin tahmini fiyatı 2000TL vs. diyorlar o kadar bütçe ayıramam. N97 veya IPhone 3gS 'den birini alacağım.

IPhone'un kamerasının programla 4MP yapılması telefona zarar verir mi demek istedim ?

IPhone çok narin oldugu için arızalanma durumunda yeterli destek sağlanıyor mu ?

Tüm görüşleri bekliyorum...
iphonenun fiyatı kaç para olur bilmiyorum kimi 1500 diyor kimiside 2000 tl diyor..kameranın 4mp yapılması bi zararı olmaz..iphone çok fazla arıza vermiyor,verirsede genpa garantili ise garanti ilgeleniyor..

batu26

Üye
sever1 ilgin için teşekkürler. Adem ve diğer arkadaşlarımızı sorularımı yanıtlamaları için bekliyorum.
Herkese iyi forumlar.

slnn06

Üye
i phone 3gs için msn programı var mı? nasıl indirebilirim?? yardımcı olabilirmisiniz???

kill4youfenerbahçe

kill4youfenerbahçe

Üye
i phone 3gs için msn programı var mı? nasıl indirebilirim?? yardımcı olabilirmisiniz???
Applestore gir msn yaz bir sürü program var seç al birini.

--------------- Ekleme ---------------

Merhaba , iyi günler.

Bence İphone alma derim iphone alacak kimse artık hayattan soğuyor hatta sevğilisini bile tanımıyor gece geçiyor odasına deli gibi oyun oynuyor filim izliyor sürekli cihaz kendini yeniliyor oyunlar olsun yazılımlar olsun takip etmek zor cihaz bağımlılık yapıyor iphone tek kötü yanı bu.Bence Nokia al hayata daha sıkı sıkı bağlanırsın cihaz ile fazla uğraşmayacağın için sevdiklerine bol bol zaman ayırırsın hem oyun yükleme derdin de yok ki iphone alıp oyun oynarsan bir daha hiçbir tlf da oyun oynayamazsın yazılım güncellense ne olur güncellenmese ne olur N97 hem kavgada ideal bir cihaz fırlatınca muhtemelen ölüm ile sonuçlanan kazalara yol açar hemde arabada takoz olarak ii iş çıkarır.Bence git önce bir Nokia al hayata nalet et sonra bir İphone al hayata devam et.

ıtıri

Üye
arkadaslar cok temiz ikinci el bir 3GS 16 GB,3.1.2 JB li Siyah İPHONE en fazla ve en az kac para eder.Bilen arkadasların cevabını bekliyorum.Teşekkürler.

shadow1314

Üye
Şimdi iphone 4 gelecek.Jailbreak'ı ORTALAMA nezaman gelir?

Üst Alt