XXXturi01
Üye
Nokia 6303C'in batarya konnektörünün eksi ucu koptu onda denemedim.Öneri: Bataryaların terminallerini üstteki siyah plastik kısım var ya onu dikkatlice sök . 3D yazıcıyla batarya gibi bir parça bastır . Ben konuyu paylaştım galiba 18650 pili bu şekilde bağlarsın.
Gelelim açılmama sorununa güç devrelerinde sorun varsa açılmaz . Kısa devre varsa termal kamera ile bulunabilir buldun diyelim oradaki o küçücük parçaları değiştirecek birini bulman çok zor.
18650 pil ile denedim güç kaynağı ile denedin yine tepki yok . + Ve - polariteye iyi dikkat et. Basılı tutup tepki gelmezse yine . Bu sefer pilden elektrik verip bilgisayara bağlamayı dene . İnfitinity best programı vardı forumda . Telefonu görecek mi bak bakalım.
Ben arızalı Nokia 808'i tamire gönderdim adam sorunu çözdü lakin parçası yok yapamam dedi geri gönderdi . Sağlam olanına yedek parça olarak duruyor.
Şişik batarya ile çalışıp sağlam 18650 ile çalışmıyor ha . Tam dolu olduğunaemin misin ? 3.5 volt falansa çalıştırmaz .
C7 ye güc verip bilgisayara bağladım görmedi kablo değiştirdim görmedi
X2 yi güce bağladım ve bilgisayara bağladım gördü sonra Nokia Fuse driver kurdum infinity best programına girdim infinity best görmedi ama aygıt yöneticisi gördü. Ayrıca 5 saniyede bir telefon bağlantısı kesilip tekrar geldi.
Kablo değiştirdim yine infinity best görmedi.
Kırmızı tuşada basılı tuttum yine olmadı.
Kısaca X2yi bilgisayar gördü ama 5 saniyede bir bağlantısı gidip gleiyordu ve infinity best görmedi sadece.
Yani bu cihazın çalıştığı anlamına geliyor ama niye açılmıyor???
Acaba kısa devre yapınca anakart kendini korumaya alıp pasif mi kaldı?