Batarya Aramaya Sonn

Sponsorlu Bağlantılar

MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
Batarya Aramaya Sonn
. Arkadaşlar hepimiz telefonlarımıza pil batarya bulamamaktan şikayetçiyiz . Ben buluyorum diyen bu konudan şu an ayrılsın.

Telefonumuza 18650 Li-ion pil bağlayacağız .
Bunun için
-Eski bataryamızın telefona oturan terminali
-18650 Pil yatağı (Tek seri veya çok fazla paralel bağlantı sana kalmış)
-3D yazıcıdan alınacak bataryanın yerini tutacak plastik.

Anlatamaya gerek yok hemen gösteriyorum.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

808'in kendi bataryası 1400 mA kapasiteye sahipken , Aspilsan tek pil 2800 mA sahip yani 2 katı kapasiteye sahip .

Paralel bağlantı yapsam 5600 Ma edecek. Kabloyu uzun tuttum arka kapağı delmedim. Bataryanın yerini alan plastiği Çift taraflı bant ile yapışıtırmanızı tavsiye ederim.
Tasarım varsa eklerim

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: XXXturi01, 0sıfırcı, Buraxlive ve 4 diğerleri

PALA.

PALA.

Üye
Hocam bataryayı gerçek sandım :D
Eline sağlık, böyle kullanmak zor değil mi ?

Mümkünse fotoları yüklerken, görselleri optimize edelim, video gibi internet tüketiyor, keşke WhatsApp gibi bir optimizasyonu olsa forumun.

• Beğen
  • Düşünceli
Tepkiler: Dobraokuyucu ve MAERKEK
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
Hocam bataryayı gerçek sandım :D
Eline sağlık, böyle kullanmak zor değil mi ?

Mümkünse fotoları yüklerken, görselleri optimize edelim, video gibi internet tüketiyor, keşke WhatsApp gibi bir optimizasyonu olsa forumun.
Aslında küçük görsel olarak ekleyebilirim ama anlamak mümkün olmaz.

Günlük kullanmak zor ama video kamera işlerinde yeterli

• Beğen
Tepkiler: PALA. ve Dobraokuyucu
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Aslında uygun voltaj değeri veren kulaklık hoparlör vb cihazlardan çıkan piller de çalışıyor bu mantıkla, 1280 e takmıştım.

Faydalı konu. :tşk:

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
PALA.

PALA.

Üye
Aslında küçük görsel olarak ekleyebilirim ama anlamak mümkün olmaz.

Günlük kullanmak zor ama video kamera işlerinde yeterli
808 için vardı hani, o şekilde güzel olur, bunların küçüğünden 3 tane paralel 5000 mah ama orjinal ince uç şarj aleti ile doldurup, yüzde 20 tekrar şarj etmek. 3d yazıcıda yapılabilir.

Hocam artık şu foruma herkese foto yükleme hakkı gelsin, içerikleri otomatik comperssor max 256 kb olacak şekilde optimizasyon yapılsın, bu kaliteyi düşürmez.

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu ve MAERKEK
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
808 için vardı hani, o şekilde güzel olur, bunların küçüğünden 3 tane paralel 5000 mah ama orjinal ince uç şarj aleti ile doldurup, yüzde 20 tekrar şarj etmek. 3d yazıcıda yapılabilir.

Hocam artık şu foruma herkese foto yükleme hakkı gelsin, içerikleri otomatik comperssor max 256 kb olacak şekilde optimizasyon yapılsın, bu kaliteyi düşürmez.
@Buğra @Ozan

808 kendisi şarj edebiliyor . Normalde 2 saatte dolduruyorsa 6 saatte soldurur gibi düşün .

18650 'ler için harici şarj modülü bağlayabilirsin. İnce uçlu falan ile ığraşanana gerek yok

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu ve PALA.
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
düzgün milimlik 3D tarayıcı varsa arka kapaği güzelce taratıp pil kısmına 2 tane bundan sığdırabilirsin.ha gerek olur mu o sana kalmış. telefon kalın olur tripoda sığmaz gibi yada ekran tarafından şiy yapacaksın anca öyle.

birde bu kadar uzun pil ömrü nerede gerekli olur onuda bilemedim? yoğun çekim yapacağim zaman 2-3 saat kamerayı kapatmadan şarjı dayanıyordu sanırım. elimde 2 tane orjinal bi taneyan sanayi batarya var söker teker teker takarım yada taşınabilir 10 a al bağla sürekli doldursun biraz tercih meselesi

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
düzgün milimlik 3D tarayıcı varsa arka kapaği güzelce taratıp pil kısmına 2 tane bundan sığdırabilirsin.ha gerek olur mu o sana kalmış. telefon kalın olur tripoda sığmaz gibi yada ekran tarafından şiy yapacaksın anca öyle.

birde bu kadar uzun pil ömrü nerede gerekli olur onuda bilemedim? yoğun çekim yapacağim zaman 2-3 saat kamerayı kapatmadan şarjı dayanıyordu sanırım. elimde 2 tane orjinal bi taneyan sanayi batarya var söker teker teker takarım yada taşınabilir 10 a al bağla sürekli doldursun biraz tercih meselesi
Bakım 808 pili boştayken bile bitiriyor. Çekim yapıyorum içiyor pili . Bu pil bile dayanmıyor. Devresinde problem var zaten. Bazen hdmi takılı görüyor falan . Bu şekilde kullanmak zorunda kalıyorum

Arka kapağın tırnaklar kırılıyor sürekli tak çıkardan dolayı.

• Beğen
PALA.

PALA.

Üye
Ağa bunun taneside batarya fiyatına geliyor ucuz sayılmaz yani aslında :hmmm

• Düşünceli
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
Ağa bunun taneside batarya fiyatına geliyor ucuz sayılmaz yani aslında :hmmm
Batarya buldun diyelim sanki sıfır çok güzel çalışıyor. O zaman haklısın
Aldığın bataryalar çöp çıkıyor . Ömrü az alıyor. Bu pil sıfır üretim bundan eminsin ve şüphen yok.

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu ve PALA.
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
ankaraya gelirsen ben tarif ederim ucuza batarya alırsın ellerinde vardır yada hurda cıhgazlardan batarya kovalayacaksın

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Dobraokuyucu
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
ankaraya gelirsen ben tarif ederim ucuza batarya alırsın ellerinde vardır yada hurda cıhgazlardan batarya kovalayacaksın
Hurda ve ucuzluk benden uzak olsun. Nokia 6'ya batarya bulamadım ki symbiana bulayım. Sonsuz çözüm. Bunu al istediğin telefona uyarla hepsinde çalışır çalıştırır

• Beğen
Tepkiler: PALA. ve Dobraokuyucu
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Hurda ve ucuzluk benden uzak olsun. Nokia 6'ya batarya bulamadım ki symbiana bulayım. Sonsuz çözüm. Bunu al istediğin telefona uyarla hepsinde çalışır çalıştırır
bulunur ankarada elbet bulursun zannetmiyorum bulunmayacağini. internette var hiç olmadı oradan alırsın

• Beğen
XXXturi01

XXXturi01

Üye
Ben 3 tane AAA ince kalem pil ile eski bir tuşlu telefonu çalıştırmayı başarmıştım.

Bu 18650 yöntemini uygulamak için gerekli bütçeyi karşılayamayan arkadaşlar benim gibi 3 kalem pil yöntemini uygulayabilir.

NOT:3 AAA kalem pil 4.5 Volt voltaj çıkarır.

Telefonlar ise 3.6 3.7 3.8 veya 3.85 volt voltaj değerleri ile çalışır.

Ama 4.5 volt telefona yinede zarar vermeyebilir.

Zaten kalem pillerin şarjı azaldıkça voltaj değerleride düşer.

Bu dediğim yöntemi uygulayabilirsiniz çok zararlı olmaz ama yinede dikkatli olmak lazım.

Araya uygun değerde bir direnç veya voltaj regülatörü ekleyip bunu denemek daha güvenli ve stabil olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu ve 0sıfırcı

Üst Alt