Öneri Nokia telefonlar kısa devreden sonra açılmıyor

Sponsorlu Bağlantılar

XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Nokia telefonlar kısa devreden sonra açılmıyor
Merhaba arkadaşlar

Dün telefoncudan 200 TL'ye 6 tane hurda telefon aldım.

Bunlardan bir tek cihaz çalışmıştı (Vodafone Chat 665)

Ama diğerleri:
Nokia 2630
1200
6303C
X2-00
C7-00

1200 ve 2630 hariç batarya ile denediğimde diğer cihazlar çalışıyordu ama bataryalar çok fena şişikti bende bataryaları attım.

Elimde ayarlanabilir güç kaynağı vardı ve o güç kaynağından telefonların çalışabileceği uygun voltaj ve amper olan 3.7 Volt DC 2 Amper seviyesini ayarladım.

Batarya konnektörlerine taktım telefonlar açılmadı.

Kabloların yerini değiştirdim.

Yine olmadı

Birde arada bir kısa devre yaptırmıştım

Büyük ihtimalle kısa devreden sonra açılmadı.

X2 ile 6303C içini açtım anakartta yanık ve koku gibi gözle görülür sorunlar yoktu.

Telefonların güç tuşuna basınca güc kaynağı ekranındaki amper göstergesinde değerler çıkıyordu tuştan parmağımı çekince gidiyordu.

Ayrıca telefonlara 3.7 Volt 18650 pilde taktım yine olmadı.

Birde telefonları yine güç kaynağına bağladım ve üstüne sarja taktım yine olmadı.

Ama C7'de kısa devreden sonra güc kaynağına baglayıp sarja taktım nokia yazisi geldi sarjdan cektim geri gitti dahada gelmedi

ChatGPT'ye sordum anakartların fotusunu atmamı ve işaretlediği bölgeleri multimetre ile ölçmem gerektiğinı söyledi ama onu yapacak zamanım yok.

Yani kısaca cihazlar çalışmamaya başladı birden bire

Yardımcı olursanız sevinirim.

0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
Yapay zekaya soruyosan ya
Yazeka (Yandex)
Ya da
Microsoft un copilot a sor
İkisi de iyi işimi görüyor

MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Öneri: Bataryaların terminallerini üstteki siyah plastik kısım var ya onu dikkatlice sök . 3D yazıcıyla batarya gibi bir parça bastır . Ben konuyu paylaştım galiba 18650 pili bu şekilde bağlarsın.

Gelelim açılmama sorununa güç devrelerinde sorun varsa açılmaz . Kısa devre varsa termal kamera ile bulunabilir buldun diyelim oradaki o küçücük parçaları değiştirecek birini bulman çok zor.

18650 pil ile denedim güç kaynağı ile denedin yine tepki yok . + Ve - polariteye iyi dikkat et. Basılı tutup tepki gelmezse yine . Bu sefer pilden elektrik verip bilgisayara bağlamayı dene . İnfitinity best programı vardı forumda . Telefonu görecek mi bak bakalım.

Ben arızalı Nokia 808'i tamire gönderdim adam sorunu çözdü lakin parçası yok yapamam dedi geri gönderdi . Sağlam olanına yedek parça olarak duruyor.

Şişik batarya ile çalışıp sağlam 18650 ile çalışmıyor ha . Tam dolu olduğunaemin misin ? 3.5 volt falansa çalıştırmaz .

• Cool
  • Beğen
Tepkiler: PALA., Fatih BaKeR ve Dobraokuyucu
XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Öneri: Bataryaların terminallerini üstteki siyah plastik kısım var ya onu dikkatlice sök . 3D yazıcıyla batarya gibi bir parça bastır . Ben konuyu paylaştım galiba 18650 pili bu şekilde bağlarsın.

Gelelim açılmama sorununa güç devrelerinde sorun varsa açılmaz . Kısa devre varsa termal kamera ile bulunabilir buldun diyelim oradaki o küçücük parçaları değiştirecek birini bulman çok zor.

18650 pil ile denedim güç kaynağı ile denedin yine tepki yok . + Ve - polariteye iyi dikkat et. Basılı tutup tepki gelmezse yine . Bu sefer pilden elektrik verip bilgisayara bağlamayı dene . İnfitinity best programı vardı forumda . Telefonu görecek mi bak bakalım.

Ben arızalı Nokia 808'i tamire gönderdim adam sorunu çözdü lakin parçası yok yapamam dedi geri gönderdi . Sağlam olanına yedek parça olarak duruyor.

Şişik batarya ile çalışıp sağlam 18650 ile çalışmıyor ha . Tam dolu olduğunaemin misin ? 3.5 volt falansa çalıştırmaz .
Teşekkürler yardımın için hocam

Benim sorunum telefona 18650 bağlamak değil tek derdim telefonların kendi orjinal şişik bataryalarıyla çalışması ama güç kaynağı ve 18650 ile çalışmaması. Ayrıca 18650 pili bağlayıp sarjada takdım bekledim ama yine olmadı.

Ama şişik bataryalardan birinin BMS devresini söktüm belki güc kaynağındaki + ve - yi BMS devresine bağlayarak telefona güç verirsem çalışabilir belki diye düşünüyorum.

Telefonlar yeterki çalışsın benim için yeter. Pil sorununu hallederim ben sonra.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Ters Voltaj Verdiysen Gümlemiş Olabilir. İçinde Filtre Devresi Yoksa Direk Yakar Ortalığı.Cihazin Kartını Açıp Bakabilirsin Isınan Eden Parça Varmı Diye. Onunlada Uğraşacak Adam Fazla PAra Alabilir.Kısacası Hurdaya Gidebilir Cihaz.

• Beğen
  • Düşünceli
Tepkiler: MAERKEK, XXXturi01 ve Dobraokuyucu
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Geçmiş olsun hocam telefon kısa devre yaptıysa onarman zor.

• Düşünceli
Tepkiler: XXXturi01
XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Ters Voltaj Verdiysen Gümlemiş Olabilir. İçinde Filtre Devresi Yoksa Direk Yakar Ortalığı.Cihazin Kartını Açıp Bakabilirsin Isınan Eden Parça Varmı Diye. Onunlada Uğraşacak Adam Fazla PAra Alabilir.Kısacası Hurdaya Gidebilir Cihaz.
Ne güzel 200 TLye 6 tane cihaz bulmuştum onlarda çöp olduysa çok kötü
Mesaj birleştirildi:

Geçmiş olsun hocam telefon kısa devre yaptıysa onarman zor.
Kısa devre sonucu sadece anakart mı zarar görür? Eğer anakart dışındaki ekran hoparlör parçalar zarar görmediyse iyi en azından internetten ekranı bozuk cihazlar alıp onların anakartını takarım.

• Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Mesaj birleştirildi:

Kısa devre sonucu sadece anakart mı zarar görür? Eğer anakart dışındaki ekran hoparlör parçalar zarar görmediyse iyi en azından internetten ekranı bozuk cihazlar alıp onların anakartını takarım.
tanıdığın varsa en garantsi onlara göstermen olur rica et baksınlar olmazsa sende kalsın olmadı
Mesaj birleştirildi:

yani tamırcıde kalır cihaz

• Beğen
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Mesaj birleştirildi:

görmez sanmıyorum

• Beğen
MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Mesaj birleştirildi:

Aynen anakart güç ünitesi bozulur diğer prçlar aktif çalışır.

• Beğen
Tepkiler: XXXturi01 ve Dobraokuyucu
XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Aynen anakart güç ünitesi bozulur diğer prçlar aktif çalışır.
Tamam teşekkürler.
Bugün o telefoncuya gidip bakacağım diğer telefonlarada yine bir kaç tane alırım belki. Belki anakartta bulurum.

• Beğen
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
nerden buluyorsun bunları söyle bende bakarım belki bana da lazım öte beri bikaç tane

• Beğen
0sıfırcı

0sıfırcı

Üye
nerden buluyorsun bunları söyle bende bakarım belki bana da lazım öte beri bikaç tane
Vereyim sana 150₺ nokıa c6-01
Nokia x2-02 100₺
2 telefon birarada 240₺
Sadece bataryaları yok ikisininde

XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Vereyim sana 150₺ nokıa c6-01
Nokia x2-02 100₺
2 telefon birarada 240₺
Sadece bataryaları yok ikisininde
Bana 200e versene
Mesaj birleştirildi:

Bir tane pasajın içinde kazara denk geldim. Girdim baktım adamın yanında sandık var sandığı açıp elini daldırdı bir avuç telefon alıp masaya koymuştu fiyat verince dayanamadım aldım.
Mesaj birleştirildi:

Telefoncunun numarasını alıp özelden vereyim sana anlaşın halledin.

Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
lumia 925 varsa elinde mesele yok

ben bir daha bataryasız telefon almam

XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
lumia 925 varsa elinde mesele yok

ben bir daha bataryasız telefon almam
Batarayasız telefon sorun değil internetten kaliteli bir 18650 alıp takarsın bu tip telefonların içinde takılı olan çin malı dandik bataryalardan daha ucuz vede kaliteli olurlar.
Hatta 3 tane AAA Kalem pil kullanarakda çalıştırabilirsin ben elimdeki bir tuşlu telefonu bu yöntemle çalıştırdım.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve 0sıfırcı
XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Bi bakarım belki alırım.
Mesaj birleştirildi:

Bugünde C7-00'ın içini açtım ondada gözle görülür hasar yoktu.
Bir boş zaman bulsam ChatGPT'nin telefonların anakartlarının üzerinde söylediği noktaları multimetre ile kontrol edeceğim.

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı
Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Batarayasız telefon sorun değil internetten kaliteli bir 18650 alıp takarsın bu tip telefonların içinde takılı olan çin malı dandik bataryalardan daha ucuz vede kaliteli olurlar.
Hatta 3 tane AAA Kalem pil kullanarakda çalıştırabilirsin ben elimdeki bir tuşlu telefonu bu yöntemle çalıştırdım.
Onunla uğraşamam, zaten hurdalara avuc avuc para döküyoruz bir de alet edevata hic para veremem.

• Beğen
XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen

Üst Alt