XXXturi01
Üye
Nokia telefonlar kısa devreden sonra açılmıyor
Merhaba arkadaşlar
Dün telefoncudan 200 TL'ye 6 tane hurda telefon aldım.
Bunlardan bir tek cihaz çalışmıştı (Vodafone Chat 665)
Ama diğerleri:
Nokia 2630
1200
6303C
X2-00
C7-00
1200 ve 2630 hariç batarya ile denediğimde diğer cihazlar çalışıyordu ama bataryalar çok fena şişikti bende bataryaları attım.
Elimde ayarlanabilir güç kaynağı vardı ve o güç kaynağından telefonların çalışabileceği uygun voltaj ve amper olan 3.7 Volt DC 2 Amper seviyesini ayarladım.
Batarya konnektörlerine taktım telefonlar açılmadı.
Kabloların yerini değiştirdim.
Yine olmadı
Birde arada bir kısa devre yaptırmıştım
Büyük ihtimalle kısa devreden sonra açılmadı.
X2 ile 6303C içini açtım anakartta yanık ve koku gibi gözle görülür sorunlar yoktu.
Telefonların güç tuşuna basınca güc kaynağı ekranındaki amper göstergesinde değerler çıkıyordu tuştan parmağımı çekince gidiyordu.
Ayrıca telefonlara 3.7 Volt 18650 pilde taktım yine olmadı.
Birde telefonları yine güç kaynağına bağladım ve üstüne sarja taktım yine olmadı.
Ama C7'de kısa devreden sonra güc kaynağına baglayıp sarja taktım nokia yazisi geldi sarjdan cektim geri gitti dahada gelmedi
ChatGPT'ye sordum anakartların fotusunu atmamı ve işaretlediği bölgeleri multimetre ile ölçmem gerektiğinı söyledi ama onu yapacak zamanım yok.
Yani kısaca cihazlar çalışmamaya başladı birden bire
Yardımcı olursanız sevinirim.
Dün telefoncudan 200 TL'ye 6 tane hurda telefon aldım.
Bunlardan bir tek cihaz çalışmıştı (Vodafone Chat 665)
Ama diğerleri:
Nokia 2630
1200
6303C
X2-00
C7-00
1200 ve 2630 hariç batarya ile denediğimde diğer cihazlar çalışıyordu ama bataryalar çok fena şişikti bende bataryaları attım.
Elimde ayarlanabilir güç kaynağı vardı ve o güç kaynağından telefonların çalışabileceği uygun voltaj ve amper olan 3.7 Volt DC 2 Amper seviyesini ayarladım.
Batarya konnektörlerine taktım telefonlar açılmadı.
Kabloların yerini değiştirdim.
Yine olmadı
Birde arada bir kısa devre yaptırmıştım
Büyük ihtimalle kısa devreden sonra açılmadı.
X2 ile 6303C içini açtım anakartta yanık ve koku gibi gözle görülür sorunlar yoktu.
Telefonların güç tuşuna basınca güc kaynağı ekranındaki amper göstergesinde değerler çıkıyordu tuştan parmağımı çekince gidiyordu.
Ayrıca telefonlara 3.7 Volt 18650 pilde taktım yine olmadı.
Birde telefonları yine güç kaynağına bağladım ve üstüne sarja taktım yine olmadı.
Ama C7'de kısa devreden sonra güc kaynağına baglayıp sarja taktım nokia yazisi geldi sarjdan cektim geri gitti dahada gelmedi
ChatGPT'ye sordum anakartların fotusunu atmamı ve işaretlediği bölgeleri multimetre ile ölçmem gerektiğinı söyledi ama onu yapacak zamanım yok.
Yani kısaca cihazlar çalışmamaya başladı birden bire
Yardımcı olursanız sevinirim.