(TAVSİYE) Huawei İdeos x5???

Sponsorlu Bağlantılar

PriZm

PriZm

Üye
    Konu Sahibi
peki ekranı netmi? çözünürlüğü yüksek ama renkleri nasıl gösteriyor? amolede yakınmı? gündüz dışarıda ekran görünüyormu?

birde telefonu yan tutunca ekranın yanından ışık sızması oluyormuş bu rahatsız edecek derecede fazlamı?

(Çok soru sordum:ehe)

onurgunay35

onurgunay35

Üye
peki ekranı netmi? çözünürlüğü yüksek ama renkleri nasıl gösteriyor? amolede yakınmı? gündüz dışarıda ekran görünüyormu?

birde telefonu yan tutunca ekranın yanından ışık sızması oluyormuş bu rahatsız edecek derecede fazlamı?

(Çok soru sordum:ehe)

Ekran gayet net çözünürlük zaten yüksek buda çok güzel bi görünüm sağlıyor gündüzde görünümü yeterli düzeyde.Yan tutunca değil sol altta veya sağ altta bazı arkadaşlarda ışık sızması varmış bendede var gerçi çok az onuda sadece gece karanlığında görebiliyosunuz yani rahatsız edici bişey değil.Sorun tabi, bizde elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz :)

PriZm

PriZm

Üye
    Konu Sahibi
valla en kısa zamanda 5800 hantalımdan kurtulup bu telefonondan alacağım ya tim den yada hepsiburadadan:)

bu arada tim de telefon alınca mecburen kontratlımı alıyoruz yoksa sadece telefonu alabiliyormuyuz? Tim in sistemini pek bilmiyorumda vodafone'liyim:D

onurgunay35

onurgunay35

Üye
valla en kısa zamanda 5800 hantalımdan kurtulup bu telefonondan alacağım ya tim den yada hepsiburadadan:)

bu arada tim de telefon alınca mecburen kontratlımı alıyoruz yoksa sadece telefonu alabiliyormuyuz? Tim in sistemini pek bilmiyorumda vodafone'liyim:D

Kontrata fln gerek yok sadece telefonu alabiliyorsunuz normal mağaza gibi hat fln farketmiyor.Hayırlısı :)

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
PriZm

PriZm

Üye
    Konu Sahibi
Bu ana kadar rehberlik ettiğiniz için şimdiden teşekkürler.:oke:

bu arada aklıma takılan birkaç şey var..

bu root ve rom tam olarak ne oluyor,ne işe yarıyor? garanti gidiyormu?

onurgunay35

onurgunay35

Üye
Bu ana kadar rehberlik ettiğiniz için şimdiden teşekkürler.:oke:

bu arada aklıma takılan birkaç şey var..

bu root ve rom tam olarak ne oluyor,ne işe yarıyor? garanti gidiyormu?

Önemli değil. :oke: Root telefonunun bütün izinleri sizde oluyor yani bi yerde admin görevi görüyosunuz kısıtlamasız kullanıyorsunuz telefonu root isteyen oyunlar uygulamalar var mesela root edince telefonu onları çalıştırabiliyosun.Rom olayı firmware atmak gibi yeni yazılım atmak 2.2 yi 2.3 çevirmek fln gibi bi ikisinide yapmadım henüz root yaparım ama rom atmam sanmıyorum.İkisindede garanti gidiyor ama orjinal haline döndürürsen sıkıntı olmaz.

PriZm

PriZm

Üye
    Konu Sahibi
Önemli değil. :oke: Root telefonunun bütün izinleri sizde oluyor yani bi yerde admin görevi görüyosunuz kısıtlamasız kullanıyorsunuz telefonu root isteyen oyunlar uygulamalar var mesela root edince telefonu onları çalıştırabiliyosun.Rom olayı firmware atmak gibi yeni yazılım atmak 2.2 yi 2.3 çevirmek fln gibi bi ikisinide yapmadım henüz root yaparım ama rom atmam sanmıyorum.İkisindede garanti gidiyor ama orjinal haline döndürürsen sıkıntı olmaz.

romu denemem zaten telefonu çökertirim falan:D 5800 ı öyle çok çökerttim:D
root denen şeyde geri dönüş yapılabiliyorsa tamam sorun yok:) bir nevi hello Ox ile hackleme gibi birşey herhalde:D

onurgunay35

onurgunay35

Üye
romu denemem zaten telefonu çökertirim falan:D 5800 ı öyle çok çökerttim:D
root denen şeyde geri dönüş yapılabiliyorsa tamam sorun yok:) bir nevi hello Ox ile hackleme gibi birşey herhalde:D

Bencede denememelisin :) Geri dönülebiliyor rootta ama ben uğraşmadım açıkcası hacklemeyide ben bilmiyorum :)

oguzhantasdemir

oguzhantasdemir

Üye
arkadaşım istanbula gidebilirsen elden çok güzel ikinci el desire alabilirsin. şimdi senin aklını karıştırmak istemiyorum ama ideos x5 te 800 mhz işlemci var bu adobe flash player 10.3 için yeterli ama flash player 11 çıkarsa b işlemci hızı 1 ghz taban olarak tutulacak gibi geliyo. neden dersen 10.3 güncellemesi içinde 800mhz taban olarak tutulmuştu. hatta işlemci versiyonu bile.(for example: galaxy ace :D ). yani biraz daha düşün okullar açılıyo harçlıklarımdan toplarım dersen adam akaıllı bir telefon al derim. benim rütbeme aladanma onuda söyleyim. bende optimus black almayı düşünüyorum. ikinci el alcam ama sahibinden.com get üzerinden üründen 3 gün memnun olmadığın zaman iade idyolar paranı.

inşallah bişeyler anlata bilmişimdir.

PriZm

PriZm

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım istanbula gidebilirsen elden çok güzel ikinci el desire alabilirsin. şimdi senin aklını karıştırmak istemiyorum ama ideos x5 te 800 mhz işlemci var bu adobe flash player 10.3 için yeterli ama flash player 11 çıkarsa b işlemci hızı 1 ghz taban olarak tutulacak gibi geliyo. neden dersen 10.3 güncellemesi içinde 800mhz taban olarak tutulmuştu. hatta işlemci versiyonu bile.(for example: galaxy ace :D ). yani biraz daha düşün okullar açılıyo harçlıklarımdan toplarım dersen adam akaıllı bir telefon al derim. benim rütbeme aladanma onuda söyleyim. bende optimus black almayı düşünüyorum. ikinci el alcam ama sahibinden.com get üzerinden üründen 3 gün memnun olmadığın zaman iade idyolar paranı.

inşallah bişeyler anlata bilmişimdir.

anladım kardeş rütbe takıntım yok merak etme:ehe

sadece ben 2. el mallara güvenmiyorum bu güne kadar ben ne kadar elektronik alet aldıysam hepsi 0 almışımdır:)

htc desire ile bu telefonun arasında ne fark var?:D

tek fark var oda marka ama millet bilmiyor huawei de htc gibi kaliteli marka olduğunu.hemen karalamaya başlıyorlar:)

oguzhantasdemir

oguzhantasdemir

Üye
ben huawei i karaamadım ki hatta ideos x6 veya glory çıksa onları alcam ama bennim flash takıntım var. o yüzden işlmeci önemli ben bunu belirtmek istedim.

XER01

XER01

Üye
Xda sitesinde overclock destekli kernel'ler gördüm bu telefon için, 1.5 ghz'e overclock edilmiş gayet stabil.

PriZm

PriZm

Üye
    Konu Sahibi
ben huawei i karaamadım ki hatta ideos x6 veya glory çıksa onları alcam ama bennim flash takıntım var. o yüzden işlmeci önemli ben bunu belirtmek istedim.

yok sana kadaraldın demedim zaten kardeşim yanlış anladın:) forumun geneli böyle bu telefonu trident,t-phone,anycool gibi zannediyor:)

ayrıca zero zaten bahsetmiş bu telefon 1.8 ghz ye kadar oc olabiliyor:) ama gpu biraz daha iyi olsaydı çok iyi olurdu:)

oguzhantasdemir

oguzhantasdemir

Üye
bende diyorumki galaxy acede oc ediliyor. ama flash 10.3 yüklenmiyor.

oguzhantasdemir

oguzhantasdemir

Üye
setcpu uygalamsı ile ediliyo die biliyorum

----------Eklendi @ 21:06:37 ---------- Yazıldı @ 21:03:35 ----------

bütün rootlu cihazlarda çalışıyo sanırsam

XER01

XER01

Üye
Overclock destekli kernel flash atmadan SetCPU ile direkt overclock edilemez, sadece underclock edilebilir.

Galaxy Ace, Adreno 200 GPU kullanıyor, o GPU flash'ı desteklemiyor.

Huawei Ideos X5 Adreno 205 GPU kullanıyor, o GPU flash'ı destekliyor. (Ki bu GPU HTC Desire HD, SE Xperia Play'de bulunan GPU , yani iyi bir GPU ayrıca Adreno 200'den kat kat güçlü)

oguzhantasdemir

oguzhantasdemir

Üye
ama flash işlemciyle alakalı imiş

XER01

XER01

Üye
ama flash işlemciyle alakalı imiş

GPU ile alakalı. Yoksa Huawei Ideos X5'te flash desteklemezdi.

Adreno 205 GPU

Available in the Snapdragon S2 chipset, the Adreno 205 GPU features dedicated 2D OpenVG graphics hardware, 3D hardware for faster, smoother and more efficient 2D rendering, greatly enhanced 2D plus 3D concurrency – all while providing lower power utilization.
  • Hardware-accelerated SVG and Adobe® Flash®
  • More than twice the graphics performance of the Adreno 200 GPU
  • Streaming textures that can combine video, camera, SVG and other image surfaces with 3D graphics

onurgunay35

onurgunay35

Üye
Arkadaşlar ideos x5 zaten flash destekliyor bende flash 10.3 yüklü ve sorunsuz çalışıyor eğer flash 11 çıktığında 1 ghz isterse rahat bi şekilde overclock larız sorun kalmaz.