Samsung Telefonlar hakkındaki soru ve sorunlarınız

Sponsorlu Bağlantılar

ea55trwof

ea55trwof

Üye
kayıt dışı telefona imei numarası nasıl atılıyo biliyomusun?

SAINT1

SAINT1

Üye
eyv. saitn kardeş arada burayla ilgilenirsen sevinirim okul dershane derken pek bakamıyorum
Vaktim oldukça bildiğimiz konularda yardımcı olmaya çalışırız.Sağolasın.

--------------- Ekleme ---------------

Bu konu yasal olmadığı için girmek istemiyorum açıkçası pek bir bilgimde yok ancak bir tecrübe yaşamıştım bu konuda onu paylaşabilirim belki işine yarar.
Amerika'dan iphone getirtmiştim 3 tane imei olayında 1'i açıkta kaldı onuda hac zamanı olduğu için hac dan gelen bir tanıdığın pasaportuna işlettim böylece sornu ortadan kalkmış oldu.
Umarım işine yarar.Yada yakın zamanda umreye veya hacca giden bir yakının vardır.

Crazy_Delly

Crazy_Delly

Üye
    Konu Sahibi

arkadaşım telefon 10 yıl kayıtsız kalsın önemli değil yasadışı oluyor dediğin yurtdışın gelen arkadaş akraba filan geldiyse ve 1 ayı geçmediyse turkcel tim gibi yerlerde normal kayıt ettirebilirsiniz benim 6233 yurtdışından gelmişti abim suudi arabistan gezisine gittiği için 3 hafta geçtiği halde kayıt eetiler timde kolay gelsin sanada sahte imei filan hiç uğraşa büyük cezaları var diyeyim

systemmaster

Üye
Arkadaşlar..

Samsung Star telefonum var..

Zaman zaman kendi kendine ekranda " E " Simgesi çıkıyor. Internete bağlanmıyorum. Herhangi bir şekilde Dosya'da yüklemedim Internetten..
Ve
Telefonuma "

Bilinmeyen Numara yazan bir arama geliyor ve ben kapatana kadar karşı taraf kapatmıyor. Herhangi bir ses vs yok.
Bunun sebebi ne olabilir ?

SAINT1

SAINT1

Üye
Arkadaşlar..

Samsung Star telefonum var..

Zaman zaman kendi kendine ekranda " E " Simgesi çıkıyor. Internete bağlanmıyorum. Herhangi bir şekilde Dosya'da yüklemedim Internetten..
Ve
Telefonuma "

Bilinmeyen Numara yazan bir arama geliyor ve ben kapatana kadar karşı taraf kapatmıyor. Herhangi bir ses vs yok.
Bunun sebebi ne olabilir ?
Arkadaşım "E" simgesi EDGE'in işaretidir buda bir bağlantı şekli.
O simgeyi yok etme gibi bir şansın olacağını sanmıyorum.Simge edge ağının olduğu yerlerde çıkar ve kutucuk mavi olduğu sürece paran gitmez internete sen telefondan hattınla bağlanmadığın sürece bağlanmaz.Eğer lazım oldu ve bağlandıysan o zaman kutucuk kırmızı olur.Yani kısacası o simge pekte takılacak birşey değil.3G gibi düşün 3g olan alanlarda telefonda 3g simgesi çıkar buda onun gibi.

Bilinmeyen arama ise telefonun bir özelliği.Telefonun sol'un daki ses kısma tuşuna 4 saniye kadar basılı tutarsan sahte arama etkinleştirildi der.Menü / ayarlar / uygulama ayarları / arama / sahte aramadan bu durumu anlayabili ve isteklerin doğrultusunda düzenleyebilirsin.

systemmaster

Üye
Saint1: Teşekkür ederim cevabın için. " E " EdGe Simgesi olayını anladım.. Ancak... Telefonuma gelen " Bilinmeyen Arama " olayını anlayamadım.. Ben aramıyorum ki.. Beni arıyorlar Bilinmeyen Numara diyor ve ben kapatana kadar kapatmıyor Sanki otomatik aranma gibi.. Bu durum nedir, nasıl oluyor yada TeleFonun içinde bir Dosya varda kendi kendine mi o işi yapıyor ?

SAINT1

SAINT1

Üye
Saint1: Teşekkür ederim cevabın için. " E " EdGe Simgesi olayını anladım.. Ancak... Telefonuma gelen " Bilinmeyen Arama " olayını anlayamadım.. Ben aramıyorum ki.. Beni arıyorlar Bilinmeyen Numara diyor ve ben kapatana kadar kapatmıyor Sanki otomatik aranma gibi.. Bu durum nedir, nasıl oluyor yada TeleFonun içinde bir Dosya varda kendi kendine mi o işi yapıyor ?
Birşey değil.
yukarda bahsettiğim gibi menü ayaralar uygulama ayarları arama sahte aramaya girersen anlayacaksın.
Bu olay senin ses kısma tuşuna 4 saniye kadar basılı tutmanla başlıyor.mutlaka cebinde falan tuşa basılıyordur bundan dolayıda arama geldiğini sanıyorsun.
Mesela bir ortamda sıkıldın ve ordan gitmek istiyorsun basılı tutuyorsun ses kısmaya senin belirlediğin bir zamanda dışardan sana telefon gelmiş gibi oluyor.sende telefon geldi deyip ortamdan kaçıyorsun bunun esprisi bu.4 saniye kadar ses kısmaya basılı tut telefon kitliyken yada ana ekrandayken daha rahat anlarsın.

SAINT1

SAINT1

Üye
bu sefer sorunu çözmüşsündür umarım.

paytak_jack

Üye
merhaba öncelikle şimdiden çok teşekkur edrim samsunL700 modelini yeni aldım biraz acemiyim bir kaç bi şey sormak istedim ben çözemedim ekran da Sol üstede mavi renk de E simgesi var onun hemen yanında yeşil renk de R simgesi var acaba bu simgeler nedir hattım faturalıda ister istemez tedirgin oluyorum şimdiden teşekkurler

SAINT1

SAINT1

Üye
merhaba öncelikle şimdiden çok teşekkur edrim samsunL700 modelini yeni aldım biraz acemiyim bir kaç bi şey sormak istedim ben çözemedim ekran da Sol üstede mavi renk de E simgesi var onun hemen yanında yeşil renk de R simgesi var acaba bu simgeler nedir hattım faturalıda ister istemez tedirgin oluyorum şimdiden teşekkurler
Mavi "E" simgesi Edge işaretidir bir çeşit internet bağlantı şekili.mavi olduğu sürece bağlı değildir bağlandığında kırmızı olur.
R işateti ise Dolaşım anlamında bir işaret normal servis alanının dışına çıktığını gösteriyor olması lazım tam emin değilim.
Sen buradan kullanma kılavuzunu indir incele daha faydalı olur belki başka konulardada kafanda soru kalmaz.

paytak_jack

Üye
çok teşekkur edrim çok sagolsın :)

SAINT1

SAINT1

Üye
EyvAllah sende sağolasın.

paytak_jack

Üye
tekrardan mrhb ya bi telefonu öğrenmesi baya zor olacak sanırım samsungL700 bu sefer de mesaj attıkdan sonra iletim raporu olayını çözemedim mesajlar-ayarlariletim mesajı alma seçeneği acık yaptım bu şekilde mesaj attıyorum nokıa lardaki gibi iletim raporu bi türlü olmuyor yardımcı olursanız sevinirim herkese iyi günler :) çok sagolun

SAINT1

SAINT1

Üye
tekrardan mrhb ya bi telefonu öğrenmesi baya zor olacak sanırım samsungL700 bu sefer de mesaj attıkdan sonra iletim raporu olayını çözemedim mesajlar-ayarlariletim mesajı alma seçeneği acık yaptım bu şekilde mesaj attıyorum nokıa lardaki gibi iletim raporu bi türlü olmuyor yardımcı olursanız sevinirim herkese iyi günler :) çok sagolun
Merhaba.
Samsunglarda iletim raporu geliyor fakat mesaj olarak geliyor.uyarı şeklinde gelmiyor bu tüm samsunglarda aynı sanırım.
Ama senin yaptığın ayar başka bir ayar şu yolu izle

Menü / mesajlar / ayarlar / Metin mesajları / Gönderme seçenekleri / iletim raporu al'ı işaretleyeceksin.

SAINT1

SAINT1

Üye
varmı başka soru?

gunay45

gunay45

Üye
merahaba samsung star 5233wi kullanıyorum telefonun edege den çekitği zaman internet bağlanılırsa kontur gitmiyeceği yazılıyodu ama ben edgeden bağlandım ve konuturm gitti gitmemesi için ne yapmam gerekiyo

SAINT1

SAINT1

Üye
Edge'den bağlanıp kontörün nasıl gitmeyecek orasını anlamadım.Edge'den kontörünün gitmemesinin tek yolu var oda o.facebook.com'dan facebook'a girmen olacaktır.yoksa edge ile gprs arasında hız hariç pek bir fark yok.Sonuçta ikiside operatörün sağladığı bir bağlantı protokolü.3G gibi düşün 3G de heryerde çekmiyor Edge daha geniş kapsamlı olsada bazı yerlerde oda çekmiyor,ama edge'nin çekmesi senin bedava bağlanacağın anlamınas gelmez.
Yada ben tam anlayamadım soruyu yanlış anladıysam daha açıklayıcı yazabilirsin.

e_k_i_n

Üye
ya benim telefonum samsung C3510 genoa ben bu telefondan internete ücretsiz bağlanabilirmiyim bağlanabilirsemde nasıl. bir sorum daha vardı.hani samsungun corby markasında bir telefonu var ya işte bende yazı türümü ondaki gibi yani corby de yazı türü el yazısı gibi bende öyle yapamazmıyım????

SAINT1

SAINT1

Üye
ya benim telefonum samsung C3510 genoa ben bu telefondan internete ücretsiz bağlanabilirmiyim bağlanabilirsemde nasıl. bir sorum daha vardı.hani samsungun corby markasında bir telefonu var ya işte bende yazı türümü ondaki gibi yani corby de yazı türü el yazısı gibi bende öyle yapamazmıyım????
Bildiğim kadarıyla senin telefonunda wifi yok.bu durumda facebook'dan başka siteye bedava giremezsin.

Corby'deki el yazısı fontu star'da da mevcut ama senin telefonunda bu şekil bir yazı yoksa yapacak birşeyde yok.firmware atman lazım anca o zaman değişir.tabi firmware varsa senin telefon modelin için.Bunuda kesinlikle önermem tabi.

kanaryavcisi

kanaryavcisi

Üye
slm kardeş, ben samsung i550w alacagım kısmetse . Kullandınmı yada bilgin varmı bilmiyorum Bu telefon hakkında Nokia n95 gibi diyorlar tema oyun program nokia gibi atılıyormus, Dogrumudur birde şarjı , sesi kamerası nasıldır kullanıslı bir model midir şimdiden saolasın

Üst Alt