2 tene 5800 arasında büyük farkkk=(

Sponsorlu Bağlantılar

kavak yelleri

Üye
    Konu Sahibi
2 tene 5800 arasında büyük farkkk=(
merhaba arkadaşlar bugün arkadaşımın telefonunuyla benim telefonumu karşılaştırdım. arkadaşımın telefonu ve benim telefonum 5800 xm. ama arada bariz farklar vardı... ikimizde telefonu alalı bir ay oldu. benim telefon genpa arkadaşımın telefon teknosa. ama ekranları yanyana koyduğumuzda onunki parlak daha güzel gibi ama benimki soluk daha net bunun nedeni nedir acaba ???

• Beğen
Tepkiler: SavinMe ve fakehesap

yagizbogac

yagizbogac

Üye
o ekranı parlaklaştırmıştır dostum sen ayarlardan ekran ayarlarına gir orada ekran parlaklığı var oruyı en yüksek yap bak nasıl net parlak oluyor. ama çok şarj gidiyor haberin olsun

Mygse

Mygse

Üye
o ekranı parlaklaştırmıştır dostum sen ayarlardan ekran ayarlarına gir orada ekran parlaklığı var oruyı en yüksek yap bak nasıl net parlak oluyor. ama çok şarj gidiyor haberin olsun

evet yanlzca bu fark xD

kur

kur

Üye
Bravo size;Kesinlikle haklisin teshisin dogru;
Uretici firmalar,Buyuk dagitim sebekesine sahip Pazarlama Sirketlerine Herzaman Kaliteli (Veya kalite kontrolu yuksek fabrikalarinin) urunlerini sevk ederler.
Teknosa pazarlama ve satis teknigi yuksek firma oldugundan iyi urunler oncelikle oraya gider.
Diger firmalarada kalite kontrolu dusuk ulke urunleri gider.
Ornek: TELEFONLARIN imei numaralarinida karsilastir.made in finland.germany yazan iyi diger ulkelerde imal edilenler siradan urunlerdir.
Pazarlama masteri olanlar boyle olaylari bilirler..
Bir ornek daha ;ABD de telefon satan magazadan aldiginiz PC veya Telefon dandiktir.ama Bestbuydan aldiginiz urunlerde tamir iade problemi cikmaz..
:bye2:

kavak yelleri

Üye
    Konu Sahibi
Uretici firmalar,Buyuk dagitim sebekesine sahip Pazarlama Sirketlerine Herzaman Kaliteli (Veya kalite kontrolu yuksek fabrikalarinin) urunlerini sevk ederler.
Teknosa pazarlama ve satis teknigi yuksek firma oldugundan iyi urunler oncelikle oraya gider.
Ornek: TELEFONLARIN imei numaralarinida karsilastir.made in finland.germany yazan iyi diger ulkelerde imal edilenler siradan urunlerdir.
Bir ornek daha ;ABD de telefon satan magazadan aldiginiz PC veya Telefon dandiktir.ama Bestbuydan aldiginiz urunlerde tamir iade problemi cikmaz..
söylediğin mantıklı geldi arkadaşım hayır bütün herşey aynı ekran parlaklığı dahil olmak üzere benim kastediitiğimi çok güzel açıklamışsın bi fark var arada öyle ekran parlaklığı ayaraı kadar baasit değil!!

intoman

intoman

Üye

arkadaşım dediğin doğru olabilir ama bu olay için geçerli deyil 2 ayrı ülkede üretilmiş 5800 söz konusu deyildir en fazla içindeki firmware versiyonu farklıdır her 2 telefonada v40 atılıp hard format atarsanız hiçbir fark kalmaz .
sizin bahsettiğiniz yan sanayi ürünler ör: bundan 5-6 sene önceki siemens telefonların büyük çoğunluğu made in chine yazarken bazı modellerde made in germany yazar germany olan daha kalitelidir bu ürünü genpa veya teknosadan almanız fark etmez ...

kavak yelleri

Üye
    Konu Sahibi
aynı şey benim başıma yine n73 de gelmişti benim n73 ün yan tuşları mavi renk ışık verirken diğer telefonunlar beyaz renk veriyordu ve 5800 da olduğu gibi yine ekran farkı vardı

Mygse

Mygse

Üye
haklısın fakat her ürün çıkmadan test ediliyor. Hadi hepsni geçtim. Böyle büyük bir ekran kalitesi farkı asla senn dediğin gibi olamaz.! Koskoca nokia.
Ayrıca örnek veriyorum mesela benim N70 imi küçük kuytu biyerdeki telfoncudan aldım. ama Fillandiya üretimi. arkadaşım Benden 2 ay sonra nokia shopdan aldı Thaiwan malı.
E bu ne şimdi?
Senin bu söylediklerin resmen mit bence başka birşey değil.

kur

kur

Üye
Tepkileriniz Normaldir:Ben Derslerde bana anlatilanlardan ornek verdim ve dogrudur.1-Nokianin
Finlandiya,almanya , macaristan,azerbaycan.birlesik arap emirlikleri gibi ulkelerde fabrikalari var.
ve bunlar imei Numarasindan bulunuyor.Ulkelerin kalite kontrol seviyeleri farklidir.
2-Ekran veya entegrelerin geldigi ayni ulkedeki bir fabrikanin uretim tarihleri bile kaliteyi etkiler.yazin uretilen entegreler kisin uretilenlerden daha dandiktir.
Sizin anlayacaginiz seviyeye ineyim:
ABD de isletme veya pazarlama okuyan birisi alacagi sifir arabanin uretim tarihine bakar .Pazartesi yada cuma gunu uretilmisse almaz Mutlaka hata vardir(pazartesi sarhoslugu ve cumadan tatil heyacani)Istatistiksel veriler boyle Derslerde okutuluyor...
Normalde Mantiksiz gibi gorunsede ..gercek...

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
Tepkileriniz Normaldir:Ben Derslerde bana anlatilanlardan ornek verdim ve dogrudur.1-Nokianin
Finlandiya,almanya , macaristan,azerbaycan.birlesik arap emirlikleri gibi ulkelerde fabrikalari var.
ve bunlar imei Numarasindan bulunuyor.Ulkelerin kalite kontrol seviyeleri farklidir.
2-Ekran veya entegrelerin geldigi ayni ulkedeki bir fabrikanin uretim tarihleri bile kaliteyi etkiler.yazin uretilen entegreler kisin uretilenlerden daha dandiktir.
ABD de isletme veya pazarlama okuyan birisi alacagi sifir arabanin uretim tarihine bakar .Pazartesi yada cuma gunu uretilmisse almaz Mutlaka hata vardir(pazartesi sarhoslugu ve cumadan tatil heyacani)Istatistiksel veriler boyle Derslerde okutuluyor...

gülüyorum ve geçiyorum bu kadar sacma bi acıklama ilk kez görüyorum bu formda KOSKOCA nokia dünya devi müşterisini kandıracak kadar küçültmez kendısını...

1.cisi nokia telefonlar nerede üretilirse üretilsin malzemeler aynıdır örnek veriyorum macaristanda üretilen malzeme ile (entegre direnç diyot vs vs vs.. ) finlandia da üretilenler arasında bir fark yoktur yanı kısaca sen kötü mal üret kalitesiz üreet sen kaliteli üret falan filan mı dıyo yane euheuheu ne aklında bulunsun nokia fabrıkasından cıkan bır cıhaz 100 değil 500 değil onlarca testten gectıkten sonra piyasaya sürülüyo eğerki bir testten bile gecemezse zaten piyasaya sunulmuyo bu bır gercek hadı bunuda söylıyım nokianın fabrıkasında kötü malzemeyı bırak toz bile yokmuş orada calısanlar bıle bembeyaz kıyafet hava sızdırmaz elbiselerle calısıyomus cunku bılırsın bılgısayarın işlemcisini baz al el değmeden lazerle yüzbinlerce transistör lazerle yakılarak üretiliyo insan eli değmeden nokia nında öyle işte biraz daha detaylı araştırırsan öğrenırsın şunuda belirteyim benım cihaz macaristan malı ama nedense senın dediğin finland mallarından ıyı cıktı ya :) gps sorunsuz calıyo wirelees te gram sorun yok takılma yok donma yok vs. vs. vs. buysa kalitesiz üretim can feda...böyle şeylerede ınanmayın...

intoman

intoman

Üye

1.si nokianın hangi ülkelerde fabrikası olduğunu ve ne şekilde üretim yaptıklarını iyi biliyorum
2.si entegre ekran vs.vs. yongalar nasıl üretilir onuda bir pazarlama okumuş kişiden daha iyi biliyorum
3. sü amerikada bir pazarlama okumuş kişinin anlayabiliceği seviyeden anlatıyım telefon üretirken yongalar ortamdaki bir iyondan bile etkilenip düzgün çalışmaya bilir bu testlerde anlaşılır ve bu yonga direk çöpe atılır hiçbir telefonda kullanılmaz ayrıca kişiler ilkel bir teknoloji kullanarak elleriyle deyil gelişmiş makinalar la iretim yaptıkları için pazartesi yada cuma günü olmasındanda etkilenmez bkz.

[/URL]

kur

kur

Üye
Nokia gercekten kalite konrol konusunda en iyi firmalardan biri:ANCAK:
1- 2 el nokianizi kadikoy yada sirkeci deki dukkanlara satmaya getirdiginizde
made in germay ve finlamd olunca fiyati yuksek ; diger ulkele uretimlerinde fiyat dusuktur.!!!
2-Sifir aldiginiz nokialar niye garanti kapsaminda ariza gosteriyor dersiniz
(Kalite kontrol hatalarindan).%3-10 arasinda degisen iadeler sozkonusu.
Bu oranlarin Nokia fabrikalarina istatistiksel (ulkere )dagilimi gizlidir..
Nokia aptalmiki:istatiksel verilerini aciklayacak!!!!!!

--------------- Ekleme ---------------

http://www.maxicep.com/cep-telefonlari-genel/kvk-kvk-ya-puskurun-nefretinizi-309762.html
Garanti kapsaminda geri giden telefonlarin problemlerinide burdaki arkadaslardan dinleyin.

Progressivity

Progressivity

Üye
kalite kontrol alanında en iyilerden olan bir firma nedense 5800XM'in hatalı üretimlerini gözden kaçırdı. gerek yazılımsal gerek fiziksel sorunlar açısından oturmamış olan bir telefonu sırf i-phone a rakip olabilmek için apar topar üretti ama sonra tam bir fiyaskoya döndü. neyseki sonradan toparladı da şimdi en çok satan telefonların başında geliyor. özellikle de türkiyede. ama kalite kontrol diyorsanız biraz apple dan feyz alsınlar diğerleri

orkun85

orkun85

Üye
gereksiz ve saçma bir konu

TheDarKinq

TheDarKinq

Üye
alakası yok. hepsi aynı hepsi test ediliyor gönderiliyor bence böyle bir fark olamaz

Mygse

Mygse

Üye
gülüyorum ve geçiyorum bu kadar sacma bi acıklama ilk kez görüyorum bu formda KOSKOCA nokia dünya devi müşterisini kandıracak kadar küçültmez kendısını...

1.cisi nokia telefonlar nerede üretilirse üretilsin malzemeler aynıdır örnek veriyorum macaristanda üretilen malzeme ile (entegre direnç diyot vs vs vs.. ) finlandia da üretilenler arasında bir fark yoktur yanı kısaca sen kötü mal üret kalitesiz üreet sen kaliteli üret falan filan mı dıyo yane euheuheu ne aklında bulunsun nokia fabrıkasından cıkan bır cıhaz 100 değil 500 değil onlarca testten gectıkten sonra piyasaya sürülüyo eğerki bir testten bile gecemezse zaten piyasaya sunulmuyo bu bır gercek hadı bunuda söylıyım nokianın fabrıkasında kötü malzemeyı bırak toz bile yokmuş orada calısanlar bıle bembeyaz kıyafet hava sızdırmaz elbiselerle calısıyomus cunku bılırsın bılgısayarın işlemcisini baz al el değmeden lazerle yüzbinlerce transistör lazerle yakılarak üretiliyo insan eli değmeden nokia nında öyle işte biraz daha detaylı araştırırsan öğrenırsın şunuda belirteyim benım cihaz macaristan malı ama nedense senın dediğin finland mallarından ıyı cıktı ya :) gps sorunsuz calıyo wirelees te gram sorun yok takılma yok donma yok vs. vs. vs. buysa kalitesiz üretim can feda...böyle şeylerede ınanmayın...

katılıyorum. gerçekten saçmalık

petrucci82

petrucci82

Üye
şu kapak açıklığına tırnağım istemeden girip duruyor.tik oldu.kalite kontrol zayıf değil..bu açıklık gözden kaçmamıştır görmezden gelinmiştir.. 1 değil 1000 değil sonuçta..ama demek ki hem garantiye sürekli telefon yağması gibi bazı şeyleri göze alarak hem de böyle bir olayın kullanım ve dayanıklılık açısından pek de bir sorun yaratmayacağına inanarak bu kapak açıklığını koyverip gitmişler..garantisi bitmeye yakın vericem telefonu bu açıklıktan dolayı..hem biraz eskiteyim hem de daha 3. aydan telefonu söktürmeyim..sizin bu konuda bir fikriniz ya da bir öneriniz var mı telefondan her anlamada memnunum...550 tl ye daha fazlasını alamiycağımı biliyorum..ama işte bu açıklık insanın canını sıkıyor..ne diyorsunuz?

karkarkara

Üye
Nerede üretildiği konusunda o kadar ayrım o-la-maz 3-4 senedir macar malı telefonum taş gibi hiç hata vermedi ama alman malı telefonum sürekli hata verdi, fabrikalar sadece ulaşım yakınlık ve sekkiyat gibi şeylere bakarak açılıyor ayrıca ucuz elemen çalıştırmada önemli fabrikalarda devreler entegre ediliyor entegrasyonu yapılıyor, almanyada üretilenle macaristanda üretilenin pek fazla farkı da yok bu bir mit bencede, kalitesiz mal satan sadece kendine vurur bu olaylara girmeyeceğini düşünüyorum nokia'nın veya herhangi bir şirketin, ülkelerin şuan çin'e yönelmelerinin en büyük sebebi ucuz işçi ve hammadde kaynaklarıdır bunu biraz mantıklı düşünmek önemli.Ülkenin hiçbir önemi yok, 2009'un başında n73 aldım benimki fin malıydı arkadaşımınki yurtdışından gelme macar malıydı o benimkinden iyi çıktı ben kaç kere servise gönderdim üşendim tamircide kendim tamir ettirdim. kısacası saçma bence bu ülke ayrımı..

llakin1907

llakin1907

Üye
kalite kontrol alanında en iyilerden olan bir firma nedense 5800XM'in hatalı üretimlerini gözden kaçırdı. gerek yazılımsal gerek fiziksel sorunlar açısından oturmamış olan bir telefonu sırf i-phone a rakip olabilmek için apar topar üretti ama sonra tam bir fiyaskoya döndü. neyseki sonradan toparladı da şimdi en çok satan telefonların başında geliyor. özellikle de türkiyede. ama kalite kontrol diyorsanız biraz apple dan feyz alsınlar diğerleri

+1 kesinlikle...

enes817_bjk

Üye
merhaba arkadaşlar ben 5800 alalı iki gün oldu sizce almakla iyi ettimmi ? kullananlar memnunmu ? yardımınıza ihtiyacım var bu telefonu alırken bırcok ozellık ve program yukleyebılcegımı soyledıler dorumu? Doğruysa bana linkini gönderip nası yapacagımı söylerseniz çok seinirm. ayrıa kod gırılıomus bazı programlar ıcın ama kodu bukldum nası gırceemı bılmıorm yardımcıolursanız sevınırım .. Şimdiden herkese teşekkürler

Üst Alt