Sona kalıyoruz her zaman ki gibi biz milletce buna alıştık.Ama tepkiye gelince bir elin beş parmağı etmiyoruz.Belkide Sömürü ülkesi olmadığımızdan bu başımıza gelenler.Yoksa kimin haddine böyle saygısızlık yapmak Apple'mi, Google'mi yürek ister.Ortada kaldık ki vuran vurana.Yok Portekizce,Yok Fransızca benim bildiğim tek bir mevzu Nokia'nın da burada nankörlük etmesi.Yıllardır kale oldu bu ülke bu markaya.Baskı yapması zormuydu.Benim şah damarım bir ara Türkiye'ydi diyemezmiydi.Eminim ki bildirim çubuğu bir noktada hikaye ve diğerleri.Ne kadar foruma girdiysem insanların tek derdi Cortana oldu.Yani Türkiye'de Wp8 platformunun tek arzuladığı yenilik Cortana oldu.Bunun mutlaka farkındalar ama benimde farkında olduğum 2 yılda Microsoft'a cortana için şans tanıyamam.Değere bazen değeriyle değer vermek gerek.Telefonun beyni konumundaki bir sistemi oyalamak,diğer bölgelerle kıyaslayıp Türkiye'yi yerin dibine sokmak hafif bir geçiştirme değil.Apple Siri ilede bunu yaptı.Ama gördüm ki bizler beklemeye meyilliyiz.Tokat yemeye alışığız.