Haber Google Arama ve Asistan için "Hey Google" Komutu Yaygınlaşıyor!

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Google Arama ve Asistan için "Hey Google" Komutu Yaygınlaşıyor!
Google'ın Android akıllı telefonlar için kullanıma sunduğu ve sesle Google Arama ve Asistan uygulamasını başlatma komutu olan "Hey Google" yaygınlaşıyor.

Google, birkaç ay önce,, "Hey, Google" diyerek Google Arama veya Google Asistan'ı telefonlarda etkinleştirme özelliğini kullanıma sunmaya başlamıştı. Ancak bu özellik, başlangıçta sınırlı bir kaç bölgede kullanılabilir olmuştu. Şu anda ise Hey Google etkinleştirme komutunun daha fazla bölgede kullanılabilir olduğu görülüyor.

Bu yeni özelliğin aktif olabilmesi için öncelikle ses tanımlama ayarını yapmanız gerekiyor. Bunun için Android akıllı telefonunuzda, Google Asistan ve Google Arama ile sesli aramayı etkinleştirdiğinizde, ses tanıma kurulumunun yapılması için bir bildirim alırsınız. Bu işlemi manuel olarak yapmak için Ayarlar -> Google -> Ses ayarları menüsüne ilerleyerek yapabilirsiniz.

Ses tanımlama işlemi tamamlandıktan sonra, Google aramalarınızı gerçekleştirmek veya Asistanı aktif etmek için "Okey, Google" ve "Hey, Google" sesli komut seçeneklerini kullanabilirsiniz.



Google, bu özelliğin, daha fazla dil ve bölgede kullanılabilirliği ile ilgili olarak henüz resmi bir duyuru yapmadı. Bu nedenle tam olarak hangi ülke ve dillerde kullanılabiliyor bilmiyoruz. Ancak görünen o ki Android akıllı telefonlarımızda bu özelliği Türkçe olarak kullanabilmek için bir süre daha beklememiz gerekecek. Diğer yandan telefon dilini İngilizce yaparak Google Asistan'ı kullanmanız mümkün.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: IrResistible
phasan

phasan

Üye
Türkçe olursa guzel olur şimdilik cyda uygulaması var

G8141 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.


Üst Alt