İpucu Windows Phone 8.1'de Cortana'yı Aktif Etme(video)

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Windows Phone 8.1'de Cortana'yı Aktif Etme(video)
Evet arkadaşlar tanıtımının yapıldığı andan itibaren en çok sorulan soru: Cortana’yı kullanabilecek miyiz?

Öncelikle Cortana ilk olarak sadece Amerika'da kullanılabilir olacak. Ülkemizde ise 2015 yılında kullanıma sunulması bekleniyor.

Peki Cortana'yı Türkiye'de nasıl kullanabiliriz? Öncelikle mevcut Windows Phone kullanıcılarının bir çoğu Bing Arama özelliğinin ülkemizde kullanılabilir olmadığını ve nasıl aktif edildiğini artık çok iyi biliyor. Cortana’yı da aynı yöntemle işletim sisteminde yüklü olarak geldiği için aktif edebiliyoruz.

1-Telefonumuzun bölge ayarını Us(ABD) yapıp yeniden başlatıyoruz

2-Ayarlar/Dil-Bölge yolundan tarayıcı dilini İngilizce yapıyoruz.

Ve bu kadar basit bir şekilde Windows Phone 8.1 güncellemesinden sonra Cortana’yı ingilizce olarak kullanabiliyoruz. Aşağıdaki videoyu izleyerek de bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, OozyStaw, Serhan ve 12 diğerleri

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Teşekkürler :good:

skynet

Üye
:tşk::sukur:

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Teşekkürler :spr

• Beğen
Tepkiler: saynesim
ademoz05

ademoz05

Üye
Bu çok iyi oldu ya. Aslında çok iyiden ziyade olması gereken buydu bana göre.

dakamon

dakamon

Üye
Peki sürekli aktif kullanabilmek için sürekli abd ve ingilizcede kalmamız gerekecek mi? Yoksa uygulama varsa indirip turkiyehe alınca da kullanabilecekmiyiz?

Tost Makinası ile gönderildi.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Aslında şu anda hiç birinizin işine,yaramaz ama geliştirici ön izleme sürümü yayınlandığında çok lazım olacak bir köşede bulunsun:ehe

KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Peki sürekli aktif kullanabilmek için sürekli abd ve ingilizcede kalmamız gerekecek mi? Yoksa uygulama varsa indirip turkiyehe alınca da kullanabilecekmiyiz?

Bende bunu merak ediyorum valla.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Hayır aynen Bing Arama uygulaması mantığında olduğu gibi ayarlar anlattığım gibiyken aktif olacak. Ayarları değiştirdiğinizde yeniden Deaktif olur.

ademoz05

ademoz05

Üye

uygulamalarda -vevo vs- bölgeyi bir kere değiştirdikten sonra eski haline getirebiliyorduk ama bunda öyle olacağını zannetmiyorum. Çünkü sürekli olarak abd'de gibi çalışması gerekecek bence

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

Rainesto

Rainesto

Üye
:tşk: gelsede yapsak :D

SamilGoktas

SamilGoktas

Üye
Yaptım ve Bing aktif oldu :) Cortanayı bekliyoruzz :)

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
Çorbada benimde tuzum olsun. Mobil kullanıcılar için videoyu izleyebilecekleri bir siteye upload ettim. :gul:

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: saynesim, papakudioflu ve ademoz05
saynesim

saynesim

Üye
teşekkürler

siyahsancak

siyahsancak

Üye
Cortana nedir bilmiyorum arkadaşlar

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Cortana nedir bilmiyorum arkadaşlar
Kişisel asistan,sesli asistan olarak nitelendirebileceğimiz.İos'lu telefonlarda ki siri özelliğinde bas-konuş yapısında bir özellik.Bu özellik sayesinde bir çok şeyde telefon için bize kolaylık sağlayacak..Not almamızı,alarm kurmada,hatırlatma konusunda,uygulamalarda(aç-çalıştır vb..) bizlere yardımcı olacak özellik :)