Symbian Anna ŞARJ Sorunu LÜTFEN YARDIM..!

Sponsorlu Bağlantılar

ugur6565

ugur6565

Üye
valla ben bugun servise gittim dedi bizim elimize daha güncelleme gelmemiş dedim 3 günden 1güne düştü neden dedim dedi nokia demek bir hal yemişti bize gelmiyor sorunlar olmu şo yüzden gelmiyor
yani flaş işi yalan kendinizi kandırmayın nokia servisinde niye yok ozaman demek bişi var li gelmiyor

drhenry_14

drhenry_14

Üye
bende annayı yükledikten yaklaşık 1 hafta sonra şarj sıkıntısı bende de başladı telefonumu genelde güç tasarrufuyla kullanıyordum yaklaşık 3 gün giden şarjım 1 güne düştü cumartesi akşam 23:30 da şarja tlf kapatıp taktım pazar sabah 11:30 da telefonumu açtım o gün fazla kurcalamadım yatarken baktım şarjım %80 gösteriyordu gece açık bıraktım sabah 06:30 da kalktım şarjım %10 gösteriyordu bu nasıl iş anlamadım biz o kadar sevindik anna gelicek herşey düzelicek diye ama yavaş yavaş herşey bozuluyor gibi geldi birde aklıma gelmişken arada mesaj alındı sesi geliyor bakıyorum telefonumda mesaj filan hiçbirşey yok sizde de böyle şeyler oluyormu acaba !

valent

valent

Üye
bende annayı yükledikten yaklaşık 1 hafta sonra şarj sıkıntısı bende de başladı telefonumu genelde güç tasarrufuyla kullanıyordum yaklaşık 3 gün giden şarjım 1 güne düştü cumartesi akşam 23:30 da şarja tlf kapatıp taktım pazar sabah 11:30 da telefonumu açtım o gün fazla kurcalamadım yatarken baktım şarjım %80 gösteriyordu gece açık bıraktım sabah 06:30 da kalktım şarjım %10 gösteriyordu bu nasıl iş anlamadım biz o kadar sevindik anna gelicek herşey düzelicek diye ama yavaş yavaş herşey bozuluyor gibi geldi birde aklıma gelmişken arada mesaj alındı sesi geliyor bakıyorum telefonumda mesaj filan hiçbirşey yok sizde de böyle şeyler oluyormu acaba !
Bende mesaj sesi olayı yok ama şarj sıkıntısı canımı çok sıkıyor akşam şarjı dolduruyorum sabah kalktığımda şarj %20 kalmış olacak iş değil.Bu şarj işine bir çare bulmalıyız

drhenry_14

drhenry_14

Üye
abimle ikimiz n8 aldık dün ona sordum varmı bir sıkıntı diye yok dedi şarjı eskisi gibi 1 gün falan gidiyor dedi. gerçi abim şarjının az gittiğinin farkında olmaz çünkü abimin elinden telefon pek düşmez onda da belki aynı sıkıntı var ama farkında değil bu gün bi telefonculara uğrayım böyle bir şikayet alıyorlarmı sorayım bakalım onlar ne diyecek bu işe

metyuu

metyuu

Üye
valla ben bugun servise gittim dedi bizim elimize daha güncelleme gelmemiş dedim 3 günden 1güne düştü neden dedim dedi nokia demek bir hal yemişti bize gelmiyor sorunlar olmu şo yüzden gelmiyor
yani flaş işi yalan kendinizi kandırmayın nokia servisinde niye yok ozaman demek bişi var li gelmiyor

aynen bende izmirde nokia shop a gittim Nokia C7 için güncelleme bize daha gelmedi dedi. bir gariplik var bu işte yoksa adam bizi kafasından mı savdı.

ugur6565

ugur6565

Üye
gariplik yok sadece güncellemenin hal olmadığı ortaya çıkıyor yani biz aceleye geldik

valent

valent

Üye
Olurmu öyle şey onların dünyadan haberi yok nokia türkiyede güncelleme haberi ne peki?

aristotheles

Üye
Forumda bazı arkadaşların tavsiye ettikleri aşağıda yazdığım yöntemleri hep birlikte uyguladım şu an işe yaradı. 30 dk konuşma da yapmama rağmen 14 saat sonunda sadece 1 diş indi.Battery monitor % 80 gösteriyor şu anda.
1.*#7370# ile hard reset attım. Biraz uzun sürüyor sabırlı olun.
2. Sonra bir de *#7780# ile fabrika ayarlarına döndürdüm.
Bunlar forum tavsiyeleri idi.
3. Uygulamalar-Arama-Ayarlar-Otomatik yeniden başlatma-kapalı
-Şebeke arama-kapalı
Bu nokia müşteri hizmetlerinin tavsiyesi.
4.Ram Blow uygulaması ile hafızada çalışan 10 program sayısının 3'e düşürülmesi.İlginçtir menü tuşuna basılı tutulduğunda görülmüyor bu programlar.
Bir de bu 3 ile 4. maddeyi devre dışı bırakıp deneyeceğim kesin teşhis için ama eski durumda olsa çoktan yarıya inmişti.

Bu arada 3G açık.
Üstteki mesajımı dün diğer başlığa yazmıştım.
Şu anda 42 saat oldu ve şarj % 60'a indi.Yukardakileri yapınca şarjım 18-24 saattten birden bire düzelerek eski haline çıktı. Toplam 1 saat konuşma ve yarım saat internet kullanımımda var. Testlerim devam edecek maddeleri eleye eleye tek bir çözüme ulaşacağımı sanıyorum.Bu arada 10 defa flaşlamıştırım, flaşlayınca değişmeyen ama hard reset ile değişen nedir acaba? Belki Ram Blow programındandır. C7 24.01 versiyonu kullanıyorum.

valent

valent

Üye
Forumda bazı arkadaşların tavsiye ettikleri aşağıda yazdığım yöntemleri hep birlikte uyguladım şu an işe yaradı. 30 dk konuşma da yapmama rağmen 14 saat sonunda sadece 1 diş indi.Battery monitor % 80 gösteriyor şu anda.
1.*#7370# ile hard reset attım. Biraz uzun sürüyor sabırlı olun.
2. Sonra bir de *#7780# ile fabrika ayarlarına döndürdüm.
Bunlar forum tavsiyeleri idi.
3. Uygulamalar-Arama-Ayarlar-Otomatik yeniden başlatma-kapalı
-Şebeke arama-kapalı
Bu nokia müşteri hizmetlerinin tavsiyesi.
4.Ram Blow uygulaması ile hafızada çalışan 10 program sayısının 3'e düşürülmesi.İlginçtir menü tuşuna basılı tutulduğunda görülmüyor bu programlar.
Bir de bu 3 ile 4. maddeyi devre dışı bırakıp deneyeceğim kesin teşhis için ama eski durumda olsa çoktan yarıya inmişti.

Bu arada 3G açık.
Üstteki mesajımı dün diğer başlığa yazmıştım.
Şu anda 42 saat oldu ve şarj % 60'a indi.Yukardakileri yapınca şarjım 18-24 saattten birden bire düzelerek eski haline çıktı. Toplam 1 saat konuşma ve yarım saat internet kullanımımda var. Testlerim devam edecek maddeleri eleye eleye tek bir çözüme ulaşacağımı sanıyorum.Bu arada 10 defa flaşlamıştırım, flaşlayınca değişmeyen ama hard reset ile değişen nedir acaba? Belki Ram Blow programındandır. C7 24.01 versiyonu kullanıyorum.
Ram Blow bu program bendede var kardeş ama hiçbir faydasını görmedim senin yazdıklarının hepsini zaten yapmıştım sadece hard format atmadım ama şarj aşırı gidiyor sonuçlarım hüsran...

diaablo

diaablo

Üye
    Konu Sahibi
Arkadas senin dedigin olay, telefonun dogasina aykiri... Telefonda kurulu gelen kullanim klavuzundaki tavsiyelere ve telefonun teknik ozelliklerine bakarsan ne kadar abarttigin ya da desteksiz heyecanlara neden oldugun ortaya cikar. Surekli video izlemek ya da surekli wifi ile internete bagli kalmak 6 saat civarinda kesin bitirir sarji. Bu budur. Inanmayan sarjli telefonunda wifi ile web'de sorf yapsin ve zaman tutsun 6 saati gecirebilene kol saati hediye edecegim...

kardeşim yalan söylemeyi hiç sewmem şu şarj olayı için ne kadar uğraşmıştım bilemezsin.anna yüklemeden öncede uzundu ama bukadar değildi
gerçekten şarj olayı halletmişler.adamlar şarj tam bitsin öyle şarj et diye not yazmışlardı inan bitsinde tekrar şarj edeyim kaç gün gidecek diye telefonumda bulunan 111 vidyoyu sıkılmadan izledim.4 tane hd vidyo kaydettim sonra sildim.müzik çalarıda açtım akşam televizyon izlerken attım öteki odaya orta seste çaldı 5-6 saat ve halen 1 diş vardı uyarı vermedi.Yemin ederim böyle ama wifi hiç açmadım

----------Eklendi @ 09:01:39 ---------- Yazıldı @ 09:00:47 ----------

nokia nın allah belasını versin 1 gün şarjım gitmiyor

servise ver 3-4 günde hallediyorlar şuan 3 gün rahat gidiyor kullanarak

----------Eklendi @ 09:04:36 ---------- Yazıldı @ 09:01:39 ----------

Bende mesaj sesi olayı yok ama şarj sıkıntısı canımı çok sıkıyor akşam şarjı dolduruyorum sabah kalktığımda şarj kalmış olacak iş değil.Bu şarj işine bir çare bulmalıyız
arkadaşlar eğer evde beceremiyorsanız yapmayı benim gibi götürün servise walla hallediyorlar en azından benim ki tamamdır çok memnunum.

valent

valent

Üye
Hard format attım şimdi gerekli güncellemeleri telden yapıyorum şarj sıkıntım için denemediğim tek şey bu kalmıştı şimdi onuda yaptım buda olmazsa artık atarım çöpe

diaablo

diaablo

Üye
    Konu Sahibi
Hard format attım şimdi gerekli güncellemeleri telden yapıyorum şarj sıkıntım için denemediğim tek şey bu kalmıştı şimdi onuda yaptım buda olmazsa artık atarım çöpe

Dene bakalım ama çöp olayı nedir.Bu kadar kötümser olma götür bi servise diyorum.

Kingmortall

Kingmortall

Üye
aynı sorun bendede var sürekli enerji tasarrufunda kullanıyorum öbür türlü 5 6 saatte bitiyor c6 01

ugur6565

ugur6565

Üye
benim şuan 1 saat görüşme yarım saat müzik 20 dakikada internet 16 saat /80 şuan ini degil bence yoksa iyimi bilemiyorum ama serviste bana diyor daha güncelleme gelmemiş diyor olsa adam niye yüklemesin

----------Eklendi @ 09:30:58 ---------- Yazıldı @ 09:29:09 ----------

3 duvAR kagıdıda renkli temada renki onuda söylüyeyim

----------Eklendi @ 09:38:33 ---------- Yazıldı @ 09:30:58 ----------

ben kendim c7 de kullandım sabah kapalı şarjdan çıkarıyorum dükkana gelene kadar 1 iş iniyordu o yüzden sattım n8 3 gün gidiyordu şimdi 1.5 diyebilirim

high45

high45

Üye
Arkadaşlar anna yı yükledim şarz sorunu ortaya çıktı. Bende solft format attım *#7370# teli yedeklemeyi unutmayın. Dahili hafızasını biçimlendirdim hafıza kartını da biçimlendirdim sonra soft formatı attım tel kapanıp açılacak sonra iki tane anna güncellemesi istiyor onları da yüklüyorsunuz ve sorun gitti %100 çözüm eski haline döndü sadece bir sorun var müzik çalar bütün ses dosyalarını tanıyor uygulamaların seslerini, buna çok canım sıkılıyor bunun çözümü bulan varsa lütfen paylaşsın. Bu arada N8 kullanıcısıyım.

valent

valent

Üye
Ben soft değil direk hard format attım gerekli güncellemeleride yaptım demin bakalım şarj konusunda ne kadar etkili olacak bu yöntem yapan arkadaşların tavsiyesiyle denedim

----------Eklendi @ 10:50:10 ---------- Yazıldı @ 10:49:05 ----------

Dene bakalım ama çöp olayı nedir.Bu kadar kötümser olma götür bi servise diyorum.
Eğer olmazsa servis yolu gözüküyor zaten bu şarj olayı o kadar bunalttıki beni kırıp çöpe atasım geliyor

drhenry_14

drhenry_14

Üye
bende bir düzelme var gibi 2 veya 3 kere telefonumun tam şarjı bittikten sonra şarj ettim dün sabah açtım birkaç görüşme yaptım internete girdim birkaç işlem falan yaptım ve gece kapatmadım sabaha kadar açık bıraktım şuan hala şarjım %100 gösteriyor bakalım ne kadar gidecek inşallah düzelmiştir.

valent

valent

Üye
bende bir düzelme var gibi 2 veya 3 kere telefonumun tam şarjı bittikten sonra şarj ettim dün sabah açtım birkaç görüşme yaptım internete girdim birkaç işlem falan yaptım ve gece kapatmadım sabaha kadar açık bıraktım şuan hala şarjım 0 gösteriyor bakalım ne kadar gidecek inşallah düzelmiştir.
Peki sen ne yaptın tele format falanmı attın nasıl düüzeldi?anlattığına göre belliki normale dönmüş

----------Eklendi @ 12:25:58 ---------- Yazıldı @ 11:32:17 ----------

En sonunda c7 ye akü bağlayacağım onuda kucağımda gezdiririm artık gerçi hard format attıktan sonra biraz iyileşme söz konusu ama bunu 1 2 gün kullanmadan anlayamam

drhenry_14

drhenry_14

Üye
birkaç defa hard format atmaya çalıştım ama olmadı yani menü+kamera+ses+açma tuşlarına bastım telefonum açılmadı ama hani 7-8 saniye basılı tutarsın açma tuşunu reset atarken titreşim olurdu aynı o şekilde oluyordu ama hiç açılmadı daha önceden bu şarj sıkıntısı başladığı zamanlarda telefonun orjinal ayarlarından veri sil ve geri yükle diyerek ne varsa hafızada silip tekrar yüklemiştim başka birşey de yapmadım fakat bazı programları açmıyor dili ing yapınca açıyor şimdi de o canımı sıkıyor proları kaldırıp tekrar yüklemeyi deniyeceğim

mrtbgs

mrtbgs

Üye
Arkadaşlar ben de hard format sonucu eski batarya dayanıklılığına döndüm. Bataryası hızlı tükenen arkadaşları çok iyi anlıyorum, berbat bir durumdu benim için de. Format için gerekli tuşlara bastığımda telefon titredi fakat açılmadı, ben de bunun üzerine yeniden telefonun açma/kapama tuşuna bastım (tabi diğer parmaklar diğer tuşlarda) format gerçekleşti. Program ve saveleri bence hiç önemsemeyin batarya problemi varsa. Bir çok program (Quickoffice, Adobe Reader, Ovi vb) bende gitti fakat yazılım güncellemedeki güncellemeleri yapınca programlar yeniden yüklendi.

Üst Alt