Symbian Anna ŞARJ Sorunu LÜTFEN YARDIM..!

Sponsorlu Bağlantılar

diaablo

diaablo

Üye
    Konu Sahibi
ewet haklısın zaten mecazi anlamda söyledim :) ama yinede kötü bir durum

ugur6565

ugur6565

Üye
arkadaşlar ben format attım ve sonra telefonu sıfırladım şimdi anna güncellemesi 1 tane görünüyor ne yapmam lazım digeri yok

musti423

Üye
Symbian Anna Şarj Problemi Çekenler Cihaza artık gönül rahatlığıyla Anna’yı yükleyin. Kaç defa phoenix ile firmware attım bilmiyorum ama yine olmadı yine olmadı. En son Resetleme sorununu giderdim ama şarjı ilk 8 saat boyunca 7 kademede duruyor, sonra sırayla tık tık düşmeye başlıyor. Benim kullanmama göre 12-15 saat arası değişiyordu. Tekrardan bazı forumlarda yazanlar yapmaya karar verdim, pek ümidim yoktu ama deneyeyim dedim yinede. Ben neler yaptım anlatayım:1- Micro SD karta Tlf.dan yedek aldım. ( Menu-uygulamalar-ofis-dosya yöneticisi- yedekleme.) 2- Usb den pc ye Depolama modunda bağlayıp, Images – Sounds – Videos klasörlerini yedek aldım. Başka bir şey kopyalamayın.3- Micro SD hafıza kartını çıkartın.4- *#7370# ile Reset attım. (2-3 dakika falan beyaz ekranda bekletiyor)5- Tlf. Açıldı ve Nokia ovi hesabıyla cihazı etkinleştirdim.6- Hemen ardından. Mass Memory ye Format attım. 7- *#7780# ile Fabrika ayalarına geri döndüm.8- Menu – Uygulamalar – Bul linkine tıkladım seçenekler – Ayarlar ve her iki şıkkı kapalı moduna getirip, Geri ve seçenekler çıkış.9- Uygulamalar içerisinde Yazılım güncelleme tıkladım ve oradaki Anna güncellemesini – Ovi mağaza - sosyal yazan güncellemeleri yaptım. 10- Uygulamalar içerisinde Ofis – intranet giriş yaptım. Seçenekler Ayarlar Bağlantıda webi açı Kapalı modunda ve seçenekler Gelişmiş Ayarlar TLS ve NTLM v1.0 var her ikisini de Kapalı moda getirdim. Seçenekler ve çıkış. Ofis içerisinde communicator açtım. Genel sayfasına geldim, ne varsa kapalı moda getirdim sadece Pil tasarruf modunu Açık bıraktım. Sonra çıkış yaptım.11- Menu – Haritalara giriş yaparak Ovi haritaları ayarlar internet çevrimiçi, sonra navigasyon ve Türkçe Kadın yüklemesi yaptım. Daha sonra ana menüde güncelle tıklayarak, harita yükle Asya – Türkiye Haritası 160Mb olarak haritayı da güncelledim. (Bu isteğe bağlı bir şey, ben kullanıyorum)12- Sonra Ovi Mağazayı açtım kendi hesabımda bulunan Qtorch (Ekran feneri) ve Weather (Hava durumu) yüklemesini yaptım. (isteğe bağlı)13- Micro SD hafıza kartındaki özel belgelerinizi pc ye yedekleyin ve kartın içinde görmediğiniz F:\Backup klasörünü de yedekleyin. Sonra karta format atın. Tekrar backup klasörü yerine koyun ve resim ve videolarınızı geri yükleyin ve kartı tlf.a takın.14- Yedekleme ayarlarından seçenekler geri yükle, Rehber – Mesajlar – Ajanda – Yer imlerini geri yükleyin, (Bana lazım olanlar bunlardı). Tlf kapanıp açılacak. 15- Sonra tlf.u kendiniz nasıl ayarlıyorsanız öyle ayar edin, tercihler, temalar, arama ayarları vs. ( ben şimdilik temaya bişe yüklemedim, Midnight Black teması aktif. Sadece masaüstüne resim koydum o kadar.16- Usb den tlf.u depolama olarak tekrar bağlayın ve sadece images, sounds, videos klasörlerindeki resim ıvır zıvırlarınızı geri yükleyin. İşlem bu kadar. Tlf da 3 tane masaüstü olduğunu biliyorsunuz zaten. Bütün ekranlarda 5 saniye bekleyin. Bunu niye mi yapıyoruz? Tlf reset attığında bu masaüstüne tekrar geldiğinizde kısayollar yeniden şekilleniyor, eğer tuş kilidini açtığınızda bu masaüstündekiler şekillerini koruyorsa reset atmamıştır. Eğer yeniden şekil alıyorsa tlf reset atmış demektir. Ben de bu konuda forum sitelerinden tutunda Nokia müş.hizm. lerine kadar her yere başvurdum ama bu sorun çok yeni olduğu için henüz kimse ne yapacağını bilmemektedir. Ben çok uğraştım ve sonunda başardım. Gece saat 12 ye yakındı tlf şarjı 2 çizgi (%20) seviyesindeydi, sabah 10da şarjı 1 kademeye düştü. 1 saatlik bekleme süresinden sonra 1nci kademede iken 35dk lık konuşma sırasında kapandı.Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir, kendinize iyi bakın, yapamazsanız da sinirlenmeyin, söylediğim cümleleri güzelce okuyarak ve sizden daha iyi bilen bir kişiyle beraber yapın. Bu işlemler için ortalama süreniz 1- 1.5 saat arası. İşlemleri yapabilen arkadaşlar bana e-mail ile bilgi verebilirlerse sevinirim.[email protected]

kilic16

Üye
Arkadaşlar bende de şarj ve reset sorunu vardı.(Nokiac7) nokia shop'a verdim tekrar aynısı oldu. bende teknik servise KVK ya verdim. telefonu alınca bu sefer önceki programları özellikle temaları yüklemedim. sonra tekrar format atıp bütün güncellemeleri yükledim. tabi oviden değil wireless le . ovidekinde hata var dediler serviste. ben şarj ve reset sorunun temalardan olabileceğini sanıyorum. çünkü oviden değil dışarıdan yüklemiştim. şimdi ise şarj düzeldi eskisi gibi vede reset sorunu halloldu.
belki işinize yarar diye yazayım dedim.

yakamozkurdu

Üye
SPB Mobil Shell Programı şarjı olumsuz etkiliyor mu? Anna yükledikten sonra bu programı ve menülerini kullanmaya başladığım için şarj süresi azalmış olabilir mi? Telefon C7.

djbydeniz50

Üye
slm arkadaşlar ben teelefonu cok kullanan biriyim normal kullandıgımda ( yani net müzik wifi ) olmadan 4 ile 5 gün gidiyor .. her zaman müzik dinleyim nete gireyim . wifi ile tabiki 2 gün gidiyor rahat... cep c601 dir sürüm 25. 007 dir anna cok memlunumm...

ahmet-212

Üye
arkadaşlar ben şunu fark ettim. telfon 4. kademeye kadar hemen hemen normal bir şarj kullanıyor. 4. kademeden 2. kademeye şarjı direk düşürüyor ondan sonrası zaten su gibi gidiyor. sadece 1 gün ancak yetiyor. servise sordumda yazılımdan kaynaklıdır dedi.

aynen kardesim dedigin gibi benim sorun da aynı versiyon 25.007

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
benimde öle cunku cok internete giriom

ozzytaste

ozzytaste

Üye
flashlayıp yuklemelisin yazılımı...yani oviden degil

calypso16

calypso16

Üye
Arkadaşlar bende de şarj ve reset sorunu vardı.(Nokiac7) nokia shop'a verdim tekrar aynısı oldu. bende teknik servise KVK ya verdim. telefonu alınca bu sefer önceki programları özellikle temaları yüklemedim. sonra tekrar format atıp bütün güncellemeleri yükledim. tabi oviden değil wireless le . ovidekinde hata var dediler serviste. ben şarj ve reset sorunun temalardan olabileceğini sanıyorum. çünkü oviden değil dışarıdan yüklemiştim. şimdi ise şarj düzeldi eskisi gibi vede reset sorunu halloldu.
belki işinize yarar diye yazayım dedim.
aynen bende telefondan güncelledim 2 gün gidiyor

arena_ps

Üye
öncelikle bilmenizi gerektiren yegane şey anna sürümü muhteşem bir uygulama porföyüdür.şunu bilinki nokia akıllı telefonlarda büyük bir atağa geçti.ve haliyle yeni yeni pazara alışıyor.o yüzden önümüsdeki aylarda çok daha modern bir arayüzlerle güncelemeler sunucağı kesin...
ŞİMDİ GELELİM ŞARJ SORUNUNA : SYMBİAN 3 VE ANNA N9-C7 -C6-01 N8 GİBİ TELEFONLAR ÇİFT MOD TEKNOLOJİSİE SAHİPTİRLER.ANNA GÜNCELLEMESİNİ YAPTIGINIZDA TELEFONUNUZ ÇİFT MOD YANİ 3G VE GSM MODUNDA BERABER ÇALISIYOR.BUDA ŞARJIN NORMALİNDEN 1,5 KAT FAZLA KULLANILMASI DEMEKTİR.
1-AYARLAR
- BAĞLANTI
- AĞ AYARLARI
ÜZERİNE TIKLADIKTAN SONRA GELEN PENCEREDE ;
-ŞEBEKE MODU NA TIKLAYINIZ
YİNE AÇILAN KÜÇÜK PENCEREDE
ÇİFT MOD
3G
GSM ŞIKLARI VARDIR
MUHTEMELEN SİZDE SEÇİLİ OLAN ÇİFT MOD SEÇENEĞİDİR,BUNU GSM OLARAK DEĞİŞTİRİN
_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_- SORUNUNUZ ÇÖZÜLMÜŞTÜR.GÜLE GÜLE KULLANIN.....SAYGILARIMIZLA...ARENA_PS MERZİFON

----------Eklendi @ 13:54:24 ---------- Yazıldı @ 13:47:28 ----------

symbian anna güncellemesinden sonra baş gösteren pil süresi sorunu
öncelikle bilmenizi gerektiren yegane şey anna sürümü muhteşem bir uygulama porföyüdür.şunu bilinki nokia akıllı telefonlarda büyük bir atağa geçti.ve haliyle yeni yeni pazara alışıyor.o yüzden önümüsdeki aylarda çok daha modern bir arayüzlerle güncelemeler sunucağı kesin...
ŞİMDİ GELELİM ŞARJ SORUNUNA : SYMBİAN 3 VE ANNA N9-C7 -C6-01 N8 GİBİ TELEFONLAR ÇİFT MOD TEKNOLOJİSİE SAHİPTİRLER.ANNA GÜNCELLEMESİNİ YAPTIGINIZDA TELEFONUNUZ ÇİFT MOD YANİ 3G VE GSM MODUNDA BERABER ÇALISIYOR.BUDA ŞARJIN NORMALİNDEN 1,5 KAT FAZLA KULLANILMASI DEMEKTİR.
1-AYARLAR
- BAĞLANTI
- AĞ AYARLARI
ÇİFT MOD
3G
GSM ŞIKLARI VARDIR
_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_- SORUNUNUZ ÇÖZÜLMÜŞTÜR.GÜLE GÜLE KULLANIN.....SAYGILARIMIZLA...ARENA_PS MERZİFON​

cardanadam

cardanadam

Üye
1-AYARLAR
- BAĞLANTI
- AĞ AYARLARI
ÇİFT MOD
3G
GSM ŞIKLARI VARDIR
_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_- SORUNUNUZ ÇÖZÜLMÜŞTÜR.GÜLE GÜLE KULLANIN.....SAYGILARIMIZLA...ARENA_PS MERZİFON

----------Eklendi @ 13:54:24 ---------- Yazıldı @ 13:47:28 ----------

symbian anna güncellemesinden sonra baş gösteren pil süresi sorunu
1-AYARLAR
- BAĞLANTI
- AĞ AYARLARI
ÇİFT MOD
3G
GSM ŞIKLARI VARDIR
_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_- SORUNUNUZ ÇÖZÜLMÜŞTÜR.GÜLE GÜLE KULLANIN.....SAYGILARIMIZLA...ARENA_PS MERZİFON​

pr 1.2 dede çift modda kullanıyorduk bu şekilde sorunumuz yoktu her güncellemeden sonra bir şeylerimi kapatacaz bu ne saçmalık ya madem öyle normal bir telefon alırdım

atakan25

atakan25

Üye

pr 1.2 dede çift modda kullanıyorduk bu şekilde sorunumuz yoktu her güncellemeden sonra bir şeylerimi kapatacaz bu ne saçmalık ya madem öyle normal bir telefon alırdım

demekki pr1.2 de de 3 g yi kapatsan daha çok gidecekti çünkü şarjı gerçekten yiyor

GLADYATÖR1581

GLADYATÖR1581

Üye
Beinde aranıza alın ustalar telefon aldım c6 01 bir aylık tı 500 e aldım ilk akırsında açılır a onun açıldı n8 ikonlu 16 -02 versiyonu yüklüydü hattımı taktım tekrar açtım zırt ırt güncelleme var önemli diye uyarmaya başladı naviden baktım 25-07 sürümü çıkmış oha dedim biz eski kalmışız güncelle lan dedim yaklaşık 40 mb bi güncelleme ile güncelledim telefonu telefon güncellemeyi yükledi tekrar açıldı o da neee anna ikonlu olmazmı telefon şok oldum o an sonra bi güncelleme daha derken bi güncelleme daha 150 mb güncelleme oldu telefonda şimdi ise şar makinasına ağlı kaldım bağımlısı oldum şar makinasının korkuyorum şarj makinaını arkasından çıkarmaya elime alayyım teleonu bi kapatıp açayım i diş iniyor hemen :d eski versiyona inmenin bi çözümüvar mı ya a nokıa nın resmi vep sitesini erin şunlara bi kayıyım ne olur

hakan_710

hakan_710

Üye
maalesef c6-01 de downgrade söz konusu deil. şahsen ben günde 2 kez şarj ediyorum telefonun özelliklerine göre batarya zayıf kalıyo bazı öneriler var forumda ama bende işe yaramadı istersen onları bi dene bi fark olmazsa yapacak bişey yok

GLADYATÖR1581

GLADYATÖR1581

Üye
bu nokıa nın valla her tarafı sorun istersen telefonu sıfır al anasını satayım özellikle de son iki sene de sorun üstüne sorun çözüm yok yeni versiyon telefonlarda soğudum valla soğudum nokıa dan

adrenalin09

Üye
oncekı forumlardada bahsettım.guncellemelerı kendınız yapmayın.nokıa shoplarda yukletın daha saglıklı oluyo.

rico_80

Üye
telefonu orjinal ayarlarına getirin sorun ortadan kalkıyo....!

distakjo

distakjo

Üye
hard formatla iş bitiyo(muş) 2 gün önce formatladım. Sorun kalmadı.

Üst Alt