Ram Azlığı Sorununa Kesin Çözüm

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hotlock

hotlock

Üye
    Konu Sahibi
Ram Azlığı Sorununa Kesin Çözüm
Düşük özellikli android cihazlarda sıkça karşımıza çıkan problemlerden biri ram azlığıdır iki tane oyun açsanız telefon hemen kasar.
Bunun için tıpkı pc deki swap yöntemi gibi bundada hafıza kartınızın bi ksımını ram a ayırabilirsiniz. Aşağıda linkini verdiğim swapper adlı uygulamayı telefonunuza yükleyin ve max ne kadar bilmiyorum ama size yetecek kadar mb yazıp hafıza kartınızın bi kısmını ram için kullanabilirsiniz.
Not: Cihazınızn root lu olması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: sek00

PriZm

PriZm

Üye
ha birde bu iş için en az class 6 kart gereklidir.yoksa telefonunuz hızlanacağına daha çok kasmaya başlar.

KayraBey

KayraBey

Üye
hotlock

hotlock

Üye
    Konu Sahibi
micro sdhc kullanıyorm class 4 olması lazım bi kasma faln olmadı :.d

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
16 gb class 10 kart ile deniyecem

PriZm

PriZm

Üye
micro sdhc kullanıyorm class 4 olması lazım bi kasma faln olmadı :.d
Uygulamaların cache dosyalarını rame değilde hafıza kartına kaydettiğinden yavaşlar.siz fark etmiyorsunuz veya sizde kasmıyorsa başkasının sd kartında kasabilir.bütün sd ler aynı değil.

---------- Eklendi @ 19:27:48 ---------- Yazıldı @ 19:27:33 ----------

16 gb class 10 kart ile deniyecem
en garanti yöntem :D

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye

Uygulamaların cache dosyalarını rame değilde hafıza kartına kaydettiğinden yavaşlar.siz fark etmiyorsunuz veya sizde kasmıyorsa başkasının sd kartında kasabilir.bütün sd ler aynı değil.

---------- Eklendi @ 19:27:48 ---------- Yazıldı @ 19:27:33 ----------

en garanti yöntem :D

ali noldu ramı 4gb yapıcaktın :D

blacktalon

blacktalon

Üye
işe yarıyor mu bu yöntem ?

de_la_vega_66

de_la_vega_66

Üye
hafıza kartımın kaç class olduğunu nasıl öğrenebilirim? telefonun içinde gelen kart bu ve üzerinde herhangi bi bilgi yok

blacktalon

blacktalon

Üye
telefonun içinden cıkanlar genede dandik olur sen ayrı kart al

• Beğen
Tepkiler: Suyaka

fasilyeee

Üye
telefonum htc incredible s hafıza kartım team marka 32 gb class 10 ilk sefer de 1 gb ayırdım işelm yaptı ama ram miktarını kontrol ettiğimde değişim olmadı boyutu düşürdüm 900 mb ayırdım ama yine değişim olmadı bu arada cihaz rootlu ve super user den de izin verdim uygulama ya ama değişim olmadı.Öneriniz varmdıır yoksa program fake mi ???

PriZm

PriZm

Üye
arkadaşlar sanırım çoğunuz swap sistemininin nasıl çalıştığını bilmiyor.

android telefonların raminde 3 bölüm bulunur.birincisi primary ikincisi cache ve son olarak üçüncüsü ekran kartı belleği bulunur.

eğer telefonun primary hafızası sonuna kadar dolarsa (10-20 mb ram boş kalırsa) cache dosyaları swap dosyasına taşınmaya başlıyor.bunu terminal emulatoründen "free" komutunu yazarak görebilirsiniz.

bu swap olayı windowslardaki sanal bellek olayı ile mantıken aynı çalışıyor.

fasilyeee

Üye
arkadaşlar sanırım çoğunuz swap sistemininin nasıl çalıştığını bilmiyor.

android telefonların raminde 3 bölüm bulunur.birincisi primary ikincisi cache ve son olarak üçüncüsü ekran kartı belleği bulunur.

eğer telefonun primary hafızası sonuna kadar dolarsa (10-20 mb ram boş kalırsa) cache dosyaları swap dosyasına taşınmaya başlıyor.bunu terminal emulatoründen "free" komutunu yazarak görebilirsiniz.

bu swap olayı windowslardaki sanal bellek olayı ile mantıken aynı çalışıyor.

Yani bu durumda basit anlamda ne anlamamız gerekir???

KayraBey

KayraBey

Üye
valla ben yaptım birşeyler ama sonra yaptığım işlemi geri aldım.uygulamaları kaldırdım ama menüye girerken ve çıkarken sanki ekran yavaş açılıyor.animasyon gibi yani.belki hep oyleydi de ben simdi farkettim

blacktalon

blacktalon

Üye
senin telefon da benimki gibi ace olduğundandır, aceye reset atmadan telefon rahatlamıyor her kullanıstan sonra önce task killer sonra görev yöneticisi ram silme yapıyorum artık alışkanlık bile yaptı canım skılınca bile bu olay oluyor

KayraBey

KayraBey

Üye
senin telefon da benimki gibi ace olduğundandır, aceye reset atmadan telefon rahatlamıyor her kullanıstan sonra önce task killer sonra görev yöneticisi ram silme yapıyorum artık alışkanlık bile yaptı canım skılınca bile bu olay oluyor

Aynen :)

akusta126

Üye
bunun hiç bi faydasını göremedim ben ya ? acaba ben mi yapamadım ? özel bi ayarı falan varmı ?

enes-1907

enes-1907

Üye
hafıza kartımın kaç class olduğunu nasıl öğrenebilirim? telefonun içinde gelen kart bu ve üzerinde herhangi bi bilgi yok
telefonun eğer arc s ise 8gb class2 vermişlerdir.hafıza kartını çıkar ve üstünde küçük yuvarlak içine alınmış rakam olcak eğer yoksa class olmayan kart demektir.eğer yuvarlak içinde rakam yazıyor ise kaç rakam yazarsa o kadar classlıdır

- - - Eklendi - - -

beyler olup olmadığını nasıl anlıcaz.bnde 16 gb class10 hafıza kartı var telefonum rootlu ram için 1gb yer verdim ama boş kalan ram miktarı gene aynı programın olup olmadığını nasıl anlayacağız.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Deneyelim, ram sorunu kesin değil ama iyi bir şekilde çözülüyor :) Gerçi ben eskiden ram sorunu yaşardım :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt