Nokia N8 vs Samsung S8530 Wave II Detaylı Kıyaslama 'Oyunlar'

Sponsorlu Bağlantılar

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
İnceleme için teşekkürler.

--Lütfen tartışma yaratacak yorumlar yazmayalım.
--

• Beğen
Tepkiler: pRime., Cezzbedici3, sh0ck ve 3 diğerleri

SaNMaM

Üye
Tabi ki canım usb otg, girişi avi, flaş video, dahili hafıza parlak paslanmaz ÇELİK kasa, çift mic. video kaydı 1gb rom (wave ne kadar bilmiyorum.) daha sayimmi badanacı :D

eaagent

eaagent

Üye
Arkadaşlar N8 telefonumu çok seviyorum ama bazen canımı sıkabiliyor mesela boş bir vaktimde asphalt 5 açıp biraz oynayayım diyorum ama oyun akıcı değil ve benimde böyle şeylere takıntım var :) ve kapatıyorum..wave hiç kullanmadım nasıldır bilmiyorum.ama keşke nokia bu telefona 512 ram 1 ghz işlemci koysaydı..symbian ne kadar hafif bir sistem olursa olsun arkadaş bazen bu sistem yetmiyo...bazen tarayıcıda yetmiyo bazen oyunlarda yetmiyo ve canınız sıkılıyo 100 tl fazla olsun sistemi yüksek olsun bence
Yananı görür Allah :D

Ben n8 den bahsetmiştim. :D sen ayık ol azcık. Bu arada c7 de olup wave de olmayan bir sürü özellik var. :D Otofokus yok ama 3mp fazlalığı var. Bu yeter. Hadi sen git badanla badana yap.

Badanla badana yap ? :d: Evet badana yaparım A8 Cortex 1 ghz işlemci PowerVR Sgx540 + 512 mb ramle sizin n8 in c7 nin üstüne :D Ama size hızlı gelebilir tabi alışık değilsiniz. Şimdi sizin teller badana yaparkende kasıodur donuodur takılıodur ;)
EEEE aranan aradığını bulur suç bizde değil illa dürtüolar susmanında sınırı var...

SaNMaM

Üye
Kasma donma ? Allahtan bi aspaltta arada kasıyor. Bunu genel olarak söylemen yanlış. Zaten ancak işlemci ve ram siz onun çok çok faydasını görüyosunuzdur. Eminim.

mavrick

mavrick

Üye
Tabi ki canım usb otg, girişi avi, flaş video, dahili hafıza parlak paslanmaz ÇELİK kasa, çift mic. video kaydı 1gb rom (wave ne kadar bilmiyorum.) daha sayimmi badanacı :D

bak şimdi flash video wavede var,1.9gb rom wavede canavar gibi çift mic wavede yok fakat wolfsons çipi ve stereo hoparlor var wavede c7de yok ,alüminyum kasa var paslanmaz ve senin çelikten daha hafif:naughty: video kaydı demişsin birde avi girişi bune anlamadım geri kalanlar doğru ama bende waven artılarının hepsini saymadım

sh0ck

sh0ck

Üye
bak şimdi flash video wavede var,1.9gb rom wavede canavar gibi çift mic wavede yok fakat wolfsons çipi ve stereo hoparlor var wavede c7de yok ,alüminyum kasa var paslanmaz ve senin çelikten daha hafif:naughty: video kaydı demişsin birde bune anlamadım geri kalanlar doğru ama bende waven artılarının hepsini saymadım

Yanlışın var, N8 ve türevlerindede alümünyum kasa mevcut. Çelik kasa değil. Gorilla glass yok deme, o da mevcut. Hafifliğe gelince, Wave II : 135 gr. N8: 135 gr.

Fark yok.

Arkadaşımda Wave II var. Beyaz, Hepsiburadadan aldı.

Hayatımda hiç wave kullanmamışssın diyenlere ispatlicak bişeyim yok... :) Ben onları dikkate bile almadım. :).

Elimde reset attığını bilirim Wave'nin.

Kimse mükemmel değil, N8'de reset atar, Wave'de reset atar. Tutturmuşssunuz 1 ghz işlemci, 512 Ram..

Vallahi kullanan arkadaşımla bu kadar tartışmaya girmiyorum. Bu kadar münazaraya girmiyorum..

Gerekirse eksi yönlerini ben kendim söylüyorum, o da bana gerekirse eksi yönlerini söylüyor..

Hadi devam edin kapışmaya.. İzlemeye devam :) :islik

eaagent

eaagent

Üye
Kasma donma ? Allahtan bi aspaltta arada kasıyor. Bunu genel olarak söylemen yanlış. Zaten ancak işlemci ve ram siz onun çok çok faydasını görüyosunuzdur. Eminim.
Emin ol donanım gerektire bi oyun olsa yine kasar çünkü özellikler ortada ;)

AL ABİCİM TEKRAR TEKRAR VE TEKRAR PAYLAŞIYORUM SENİN İÇİN HEPSİNİ OKU GÖR BAKALIM İŞİMİZE YARIOMUYMUŞ ;)
:
ben müsadenizle katılmıyorum.. ne yorum yapılırsa yapılsın ti ye alınabilecek bir hassasiyet var bu telefon konularında.. o yüzden korkuyorum bu başlığa yazmaya ama yine de yazmak lazım.. bildiğiniz gibi yılalrca macler, macbooklar uzun şarj ömürleri, süper stabil yapıları ve hızları ile ön plana çıktılar.. mac kullanıcıları falan işlemcileri hakkında çok bilgiye sahip değillerdi, ilgilenmiyorlardı bile :) ama benim gibi donanımcılar (adeta muscle car kullanıcıları gibi) kendimizi daha güçlü donanımla eğlendiriyorduk.. yani 2 seçenek var daha hızlı ve güçlü olmak için, ya daha verimli programınız olacak ya da daha kaslı donanım kullanacaksınız..
iş cep telefonlarına gelince seçenekler daha sınırlı, program verimliliği daha ön plana çıkıyor.. çıkmak zorunda.. yazılım dünyası sonsuz bir matematik denklemleri havuzu.. ve her zaman daha iyi, daha doğru bir çözüm yolu vardır dürtüsüyle hareket edenlerin geliştirdiği bir dünya bu..

n8 in işlem sayısı, yeteneği, grafik kartının hızı kağıt üzerinde bazı teslerde iphone 4 ten falan yüksek gözüküyordu ama onu kullanacak yazılım olmadıktan sonra bir anlamı yok.. n8 in gücüne de güçsüzlüğüne de en iyi örnek need for speed hd ve asphalt 5 oyunlarıdır.. need for speed çok daha iyi grafiklere sahip olduğu, hatta yüksek çözünürlüklü bir oyun olduğu halde kendisinden daha vasat grafiklere ve oynanabilirliğe sahip olan asphalttan kat be kat akıcı ve kullanışlı bir oyun.. (bu defa n8 i n8 le karşılaştırarak başlığın en objektif eleştrisini yaptım sanırım :) )
Tabi müsade sizin herkes fikrinde özgürdür .Ancak başkaları yanlış bilgi edinmesin diye ben bir bigilendirme yapacağım:
Belli ki oyundan çok anlamıyorsunuz ( ki bu sitede oyunda üstüme çok adam olcağnı sanmyrm ) . Çünkü Asphaltta ki Motion blur ( Bulanık blur değil nextgen blur ) ışıklandırma efektleri değişik mekan ve efektler +daha geniş uzun yollara rağmen siz sırf hoş görünüyor diye yarışları sadece değişik efektlerle süslenmiş bina kaplamalı nfs shifte daha iyi grafikli diyorsunuz. Shiftn grafkleri kötü demiyorum ben gayet iyi ama asphalt 5 te bunlar varken szn gelip shiftn telefonu asphalt 5 ten daha fazla zorlamasını kasmasını bekleyemezsnz.
Shiftte arkaplan yoktur sadece bi resmle kapatlmştr ve sürekli yarış kalıpları aynıdır binalar ve değişik efektler bu yüzden shift iki telefondada hızlı ve kasmıyor. Ancak Işıklandırma efekti motion blur vb kullanan asphalt 5 daha fazla güç harcadığı için doğal olarak daha az cpu ve rame sahp n8 de kasarken 1 ghz hummngbird + 512 mb rame sahip wave 2 de akıcı oynanıyor ;)
oyunların N8den iyi performans verdiği konusuna katılmıyorum ayrıca wavede görüldüğü üzre takır takır 1sn gibi takılmalar oluyor yani asphalt olsun nfs olsun wave n8e eziliyor wavede sadece oyunlar daha ışıltılı parlak duruyor o kadar yoksa akıcılık olarak n8 kim nederse desin kanıt ortada
Arkadaşım çok nadir yükleme ile alakalı takılmalar onlar (oyunların pc dede save yaparken takılması gibi ) aksi taktirde oyun son derce akıcı ve iyi fps veriyor ancak n8deki takılma oyun sürekliliğinde var hep ve güç yetmedğinden dolayı oluyor ... wave 1 ghz hummngbird a8 cortex + 512 mb ram ile kesinlikle arm 11 680 mhz + 256 mb rame sahp n8 e yenilemez herkes bilir bunu ( sende öğrenmiş oldun) bi kere zaten teknolojiye aykırı böyle birşey . Sen 2.6 ghz Dual core un 3ghz Core2duo dan daha iyi performans verdğini asla göremezsn hçbyerde.Ramde cabası

Ek:

wifisi N8 in waveden iyi. oturup karşılaştırma yapmadım ben ama 2 telefonuda kullandığım için az çok fikrim var.
oyunlarda wave bazen takılma yapabiliyordu N8 canavar gibi. neticede oyunlar symbiana çok uyarlanmış.
video oynatma konusundada bence N8 daha iyi, neden; cem yılmazın son gösterisini 2 telefonada yüklemiştim. kaliteli videoydu ve wave de ciddi bir takılma demeyim ama göze bir süre sonra batacak çok ufak duraksamalar vardı. dediğim gibi çok ufak. ama N8 zerre takılma olmadan izlemiştim. .
Bi sende duydum bunu :S Arkadaş karşılıklı video koymuş n8 takılırken wavede akıo oyun ben denedm şahsen aynı şekilde e sistemlerde aynı şeyi gösterio (işlemci ram vb) ama nedense sende wave de takılıo oyun bak Allah'ın işine ... Fan kokusumu aldım ne ;)

delice_doluca

Üye
Tabi müsade sizin herkes fikrinde özgürdür .Ancak başkaları yanlış bilgi edinmesin diye ben bir bigilendirme yapacağım:
Belli ki oyundan çok anlamıyorsunuz ( ki bu sitede oyunda üstüme çok adam olcağnı sanmyrm ) . Çünkü Asphaltta ki Motion blur ( Bulanık blur değil nextgen blur ) ışıklandırma efektleri değişik mekan ve efektler +daha geniş uzun yollara rağmen siz sırf hoş görünüyor diye yarışları sadece değişik efektlerle süslenmiş bina kaplamalı nfs shifte daha iyi grafikli diyorsunuz. Shiftn grafkleri kötü demiyorum ben gayet iyi ama asphalt 5 te bunlar varken szn gelip shiftn telefonu asphalt 5 ten daha fazla zorlamasını kasmasını bekleyemezsnz.
Shiftte arkaplan yoktur sadece bi resmle kapatlmştr ve sürekli yarış kalıpları aynıdır binalar ve değişik efektler bu yüzden shift iki telefondada hızlı ve kasmıyor. Ancak Işıklandırma efekti motion blur vb kullanan asphalt 5 daha fazla güç harcadığı için doğal olarak daha az cpu ve rame sahp n8 de kasarken 1 ghz hummngbird + 512 mb rame sahip wave 2 de akıcı oynanıyor ;)

telefon oyunlarından hiç anlamıyorum harbiden :) iphone 3gs almasaydım anlamamaya da devam edecektim ama birkere alışmış buldum kendimi:) bu dediklerinizi de buraya yazmadan önce düşündüm ancak efektler mi yoksa HD kaplamalar mı daha fazla GPU yorar bulamadım.. nfs de asphalt ta olan efektler yok belli ancak büyük ekrana aktarılabilecek yüksek çözünürlüklü görüntü var.. o yüzden gerekirse yazılımda bazı ufak oynamalarla zevk alınacak bir hale getirilebilirsi aspahlt, n8 için.. hatta aynı oyunu iphone 3gs nin oynattığını da biliyorum, bu noktada amacım vawe in üstünlüğünü kabul etmemek değil; n8 in bu tarz oyunları zevk vererek oynatma konusunda donanımsal "alt limitte" olmadığını söylemek.. yani bu 680 mhz+256mb donanım aslında (bu lafıma sadece oyunları değil internet deneyimini de eklemem gerekli aslında) daha iyi optimize edilerek kullanıcısına çok daha fazla zevk verebilir ..

mavrick

mavrick

Üye
Yanlışın var, N8 ve türevlerindede alümünyum kasa mevcut. Çelik kasa değil. Gorilla glass yok deme, o da mevcut. Hafifliğe gelince, Wave II : 135 gr. N8: 135 gr.

Fark yok.

Arkadaşımda Wave II var. Beyaz, Hepsiburadadan aldı.

Hayatımda hiç wave kullanmamışssın diyenlere ispatlicak bişeyim yok... :) Ben onları dikkate bile almadım. :).

Elimde reset attığını bilirim Wave'nin.

Kimse mükemmel değil, N8'de reset atar, Wave'de reset atar. Tutturmuşssunuz 1 ghz işlemci, 512 Ram..

Vallahi kullanan arkadaşımla bu kadar tartışmaya girmiyorum. Bu kadar münazaraya girmiyorum..

Gerekirse eksi yönlerini ben kendim söylüyorum, o da bana gerekirse eksi yönlerini söylüyor..

Hadi devam edin kapışmaya.. İzlemeye devam :) :islik

shock ne ayaksınn sen yaa ibiz burda c7yle karlışatırıyoz n8 le değil,bırak şimdireset ayaklarına symbianda kullandık symbian 500 kere reset atar wave 5 kere fark budur işte ok?

sh0ck

sh0ck

Üye
shock ne ayaksınn sen yaa ibiz burda c7yle karlışatırıyoz n8 le değil,bırak şimdireset ayaklarına symbianda kullandık symbian 500 kere reset atar wave 5 kere fark budur işte ok?

Ben N8 ile ediyorsunuz sandım, ikincisi, C7, Wave ile karşılaştırılacak bir telefon değil. Amiral gemisi değil.

3310 ile Wave'yi karşılaştır madem.

; OK, By.

SaNMaM

Üye
10.1 varmı? Bu arada ben olmayan değil üstünlüklerinide söyledim. Kasa çelik mi yoksa aliminyummu tartışmasına girmicem bu zaten belli. Ağırlık konusu arada 1gram fark var. E okadarda olsun çelik diğerleri zaten belli ve ben wave kötüdür. Demiyorum. Onunda üstünlükleri var. Ama bu tercih meselesi.

mavrick

mavrick

Üye
10.1 varmı? Bu arada ben olmayan değil üstünlüklerinide söyledim. Kasa çelik mi yoksa aliminyummu tartışmasına girmicem bu zaten belli. Ağırlık konusu arada 1gram fark var. E okadarda olsun çelik diğerleri zaten belli ve ben wave kötüdür. Demiyorum. Onunda üstünlükleri var. Ama bu tercih meselesi.

hayır 9.0 c7de bütün videoları izleyebiliyomusun??

eaagent

eaagent

Üye

telefon oyunlarından hiç anlamıyorum harbiden :) iphone 3gs almasaydım anlamamaya da devam edecektim ama birkere alışmış buldum kendimi:) bu dediklerinizi de buraya yazmadan önce düşündüm ancak efektler mi yoksa HD kaplamalar mı daha fazla GPU yorar bulamadım.. nfs de asphalt ta olan efektler yok belli ancak büyük ekrana aktarılabilecek yüksek çözünürlüklü görüntü var.. o yüzden gerekirse yazılımda bazı ufak oynamalarla zevk alınacak bir hale getirilebilirsi aspahlt, n8 için.. hatta aynı oyunu iphone 3gs nin oynattığını da biliyorum, bu noktada amacım vawe in üstünlüğünü kabul etmemek değil; n8 in bu tarz oyunları zevk vererek oynatma konusunda donanımsal "alt limitte" olmadığını söylemek.. yani bu 680 mhz+256mb donanım aslında (bu lafıma sadece oyunları değil internet deneyimini de eklemem gerekli aslında) daha iyi optimize edilerek kullanıcısına çok daha fazla zevk verebilir ..

Ben hertürlü ilgileniyorum ve sizde dedğinz gbi çok uğraşmıyorsunuz gerçekten telefon oyunlarıyla sanırım ;
iki oyunda aynı çözünürlüktedir ;)
Örnek :

İkiside telefonumdan çekilmiştir çekildiği gibi oynama yapılmadan atılmıştır ;)
Kaplamalar da pek fark göremedm ben HD denecek kadar.
Ayrıca ben N8 kötü demedm Wave 2 daha iyi dedim bu konuda. Ki donanımda bunu gösteriyor zaten.
N8 optimize ile daha zevk alınır hale gelebilir ama unutmayın Wave 2 nin donanımı daha iyidir optimize ile konuşacaksak Wave 2 optimize ile Çok daha iyi bir hale gelir o zman ;)

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Kırmadan, incitmeden mesaj yazmaya dikkat edin arkadaşlar.

sh0ck

sh0ck

Üye
Ben hertürlü ilgileniyorum ve sizde dedğinz gbi çok uğraşmıyorsunuz gerçekten telefon oyunlarıyla sanırım ;
iki oyunda aynı çözünürlüktedir ;)
Örnek :

İkiside telefonumdan çekilmiştir çekildiği gibi oynama yapılmadan atılmıştır ;)
Kaplamalar da pek fark göremedm ben HD denecek kadar.
Ayrıca ben N8 kötü demedm Wave 2 daha iyi dedim bu konuda. Ki donanımda bunu gösteriyor zaten.
N8 optimize ile daha zevk alınır hale gelebilir ama unutmayın Wave 2 nin donanımı daha iyidir optimize ile konuşacaksak Wave 2 optimize ile Çok daha iyi bir hale gelir o zman ;)

Kardeş PM Kutuna bakarmısın.

SaNMaM

Üye
% 85 izleyebiliyorsun. Bunada şükür. :D

pcwolf

pcwolf

Üye
Boyut konusunda diğer oyunların boyutunu örnek göstererek kanıtladığımı düşünüyorum.Sen aynı mesajı 3 defa yazınca kabullenmediğini düşündüm.Yanlış düşündüysem kusuruma bakma :oke:
Wave forumunda Wave 2 yi de düşündüğünü söylemiştin

Doğru, söyledim ama n8in özellikleri son kez düşündürdü ve kararımı verdim. Navigasyon lazım bana istanbula gidecem Allah'in izniyle, bir aydan fazla kalacam illa navigasyon lazım. Bu da bedava olarak n8de var.

aybek1453

Üye
Doğru, söyledim ama n8in özellikleri son kez düşündürdü ve kararımı verdim. Navigasyon lazım bana istanbula gidecem Allah'in izniyle, bir aydan fazla kalacam illa navigasyon lazım. Bu da bedava olarak n8de var.
Wave de de sygic ve ndrive bedava yüklenebiliyor:oke:
(Bilgilendirme amaçlı)

webplayer

webplayer

Üye
Ellerine sağlık ancak biraz taraflılık seziyorum, Wave'e daha çok sempatin var sanki. Led flash xenon'dan daha çok ayıdnlatıyor ortamı demişsin, en bariz yanlış burada. düzeltirsen sevinirim.

mavrick

mavrick

Üye
Ellerine sağlık ancak biraz taraflılık seziyorum, Wave'e daha çok sempatin var sanki. Led flash xenon'dan daha çok ayıdnlatıyor ortamı demişsin, en bariz yanlış burada. düzeltirsen sevinirim.

baksen ona bakarsan waven mp3 playeri ve hoparlörü n8den dahaiyi bu fanlık değilmi?

Üst Alt